Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

MEVSİMLİK İŞÇİ GÜLİSTAN, BİLEK GÜREŞİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
 
DİYARBAKIR’ın Ergani ilçesi kırsal Ahmetli Mahallesi’nde yaşayan ve geçimlerini sağlamak için ailesiyle mevsimlik işçi olarak fındık ve kayısı toplayan Gülistan Güner (20), malzeme eksikliğine ve zor şartlarda hazırlanmasına rağmen Tokat’taki bilek güreşi şampiyonasında 70 kilo gençlerde hem sağ hem de sol kolda Türkiye şampiyonu oldu. Litvanya’da düzenlenecek Avrupa şampiyonasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan Güner’in hedefi, Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermek.

Ergani’ye bağlı  Ahmetli Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan Gülistan Güner, lise eğitimin ardından girdiği üniversite sınavı sonrası hocasının da yönlendirmesiyle Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda eğitim görmeye başladı. 12 yıldır ailesiyle birlikte geçimlerini sağlamak için de yaz aylarında mevsimlik işçi olarak fındık ve kayısı toplamaya giden Güner, yaklaşık 1 yıl önce branşı hentbol olmasına rağmen arkadaşının tavsiyesi üzerine bilek güreşine başladı. Güner, üniversitelerarası maçlarda 3’üncü oldu,, daha sonra üzerine Türkiye şampiyonasına hazırlanmaya başladı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle sadece 2 ay salona gidip çalışabilen Güner, tarlada çalışmanın yanı sıra evin bahçesindeki taşları kaldırarak, kazma ve kürekle çapa yaparak, ağacın dallarına asılarak kollarını geliştirmeye çalıştı.
TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Güner, Tokat’ta 10-14 Ağustos tarihleri arasında Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen ‘2021 Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde 70 kilo gençlerde hem sağ hem de sol kolda birinci oldu. Burada, hak kazandığı büyükler kategorisinde de yarışan Güner, sağ kolda da ikinci olmayı başardı. Şampiyon olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeye de hak kazanan Güner’in şimdi hedefi, Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermek ve Litvanya’da düzenlenecek olan Avrupa şampiyonasından madalya ile dönmek.
‘ÜLKEMİN KADINININ GÜCÜNÜ ORADA GÖSTERECEĞİM’
Şampiyonaya zor şartlarda hazırlandığını ve buna rağmen başardığını belirten Güner, şunları söyledi:
“Gençlerde 70 kiloda sağ ve sol kolda birinci oldum. Gençlerde dereceye girdiğim için büyüklerde yarışmaya hak kazandım. Talihsizliklerden dolayı sol kolda yarışamadım. Sağ kolda büyüklerde de ikinci oldum. Çok şükür kupalarımı, madalyalarımı aldım. Elimde herhangi bir aparat olmadan, taşlarla olsun, kazma küreklerle çalışarak hazırlandım. Salona sadece 2 ay gidebildim. Ona da maddi imkanım olmadığı için devam edemedim. Yarıda bıraktım. Yurt dışında bir hocam var. O da burada olmadığı için video çekip atıyordu. O videolara bakıp çalışıyordum. Dışarıdan çok olumsuz tepkiler geldi. ‘Masa olmadan bir şey yapamazsın’, ‘ Masasız bilek güreşi mi olur? dediler. Hiçbir zaman da pes etmedim. Pes etmeyeceğim de. Dışarıdakiler de görsün, örnek alsınlar, imkansız bir şeyin olmadığını. Çok şükür emeğimin karşılığını aldım. Şu anki hedefim Avrupa Şampiyonası’na gidip orada ülkemi temsil etmek. Ülkemi daha iyi bir şekilde orada güzel göstermek için elimden geleni yapacağım. Ondan sonra dünya şampiyonası var. Onda da ülkemizi daha güzel bir şekilde, daha iyi şekilde iyi bir yere getirmek için elimden geleni yapacağım. Ülkemin kadının gücünü orada göstereceğim. Erkeklerle bilek güreşi yapıyorum. Yendiğim de oluyor, yenemediğim de oluyor. Genelini yeniyorum ama hocalarımı yenemiyorum” dedi.
‘ŞAMPİYONA NEDENİYLE FINDIK VE KAYISI TOPLAMAYA GİDEMEDİM’
Geçimlerini sağlamak için mevsimlik işçi olarak ailecek fındık ve kayısı toplamaya gittiklerini söyleyen Güner,  “Ailem şu an şehir dışında. Fındık ve kayısı toplamaya gidiyorlar. Ben de gidecektim aslında. Maçlardan dolayı gidemedim. Şimdi evde hayvanlara bakıyorum, bahçe işlerini yapıyorum. Zor şartlardayız ama çok şükür iyiyiz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———–
Gülistan Güner’in şampiyonadaki maçları cep telefonu görüntüleri
Köydeki evinde antrenman yapması
Kazma ve kürek ile çapa yapması
Evin önündeki taşı kaldırıp indirmesi
Küçük çocuğu kaldırıp indirmesi
Üstünde küçük çocukla şınav çekmesi
Hayvanlara yem vermesi
Bahçede biber toplaması
Ağacın dalında barfiks çekmesi
Aldığı madalya ve kupalar
Gülistan Güner’in konuşması
Fındık ve kayısı toplarken fotoğrafları    
Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

=====================================

1800 YILLIK ARİSTOKRAT MEZARLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR
 
KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesindeki Kırk Mağaralarda Roma dönemine ait, aristokrat, din adamı ve yöneticilerin gömüldüğü kaya mezarlarda 2’nci arkeolojik kazılar başladı. Kahramanmaraş Müze Müdürü ve Kazı Başkanı Safinaz Acıpayam, “Bizim tespitlerimiz sonucunda kazı çalışması yapacağımız 15-20 mezarda ölü gömme hediyeleri olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.
Pazarcık ilçesi Bağdınısağır Mahallesi’nde 240 dönümlük alandaki Kırk Mağaralarda Roma döneminde kayaların oyularak yapıldığı mezarlar bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ilk arkeolojik kazıları geçen yıl başlatılan ve dönemin yöneticileri, aristokratları, din adamları ile zenginleri için yapılan kaya mezarlarının 6’sı gün yüzüne çıkarıldı. Müze Müdürü ve Kazı Başkanı Safinaz Acıpayam, bu yıl da 6 veya 7 mezar açmayı planladıklarını söyledi.
’15-20 MEZARDA HEDİYELER VE KEMİKLER OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ’
40 mezarın varlığının rivayet edilesinden dolayı bölgenin ‘Kırk Mağaralar’ ismiyle anıldığını, ancak yapılan çalışmalarda bölgede 40’tan fazla mezar varlığını tespit ettiklerini kaydeden Safinaz Acıpayam, “Bu mezarlar açıkta olduğu için Milattan Sonra 2’nci ve 4’üncü yüzyıllardan bu yana defalarca kazılmış. Bu nedenle herhangi bir veriye rastlamadık. Kaçak kazılardan nasibini almış bir bölge. Ama bizim tespitlerimiz sonucunda var olduğunu düşündüğümüz15-20 mezarda ölü gömme hediyelerinin, belki kemiklerin olduğunu tahmin ediyoruz. Kazı sonrasında birlikte göreceğiz” dedi.
KAZILAR TAMALANINCA AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK
Kayaların yapısına göre mezarların içlerinin farklı olduğunu da ifade eden Safinaz Acıpayam, şöyle devam etti:
“Kaya mezarları, dönemin aristokrat kesiminin, din adamlarının ve üst düzey insanların gömülmüş olduğu yerlerdir. Açılan mezarlardan gördüğümüz kadarıyla kayaların içerisine farklı odacıklar oyulmuş odacıklar içerisinde de farklı mezar alanları oluşturulmuş. Kayanın yapısına göre 3 odacıklı kaya mezarlarımız da var, tek odacıklı mezarımız mevcut. Bundan sonraki aşamada ne çıkacağını da şu an için kestiremiyoruz. Kline denilen bölümler vardır odaların içerisinde, o dönem ölüler klinelere yatırılmaktaydı. Kırk Mağaralar kazısı tamamlandığı zaman çevre düzenlemesi yapılması lazım. Tabi öncelikle mezar odalarının, daha sonra mezar odalarının bulunduğu bölgenin kazısının yapılması gerekiyor ve çevre düzenleme projeleri gerçekleştirilmeli. Daha sonra da tamamen açık hava müzesi olarak ziyarete açılması gerekmektedir.”

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Kırk Mağaralar’ın drone görüntüsü
– Arkeologların mezara giresi
– Arkeologların kazı yapması
– Kazıdan detay
– Safinaz Acıpayam ile röp.
– Kaya mezarlarından detay
– Bölgede çalışan işçilerden detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

===============================

YAŞI 14; SUÇ KAYDI 56
 
ADANA’da, çaldıkları elektrikli bisikletle yanına yaklaştıkları yayanın konuştuğu cep telefonunu çalan B.P. (14), E.Ş. (14) ve O.İ. (16) kısa sürede yakalandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçışı kameraya yansırken, B.P.’nin 56, E.Ş.’nin 14 ve O.İ.’nin 27 suç kaydı olduğu belirtildi.
Olay, 16 Ağustos günü saat 11.00 sıralarında Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Yolda yürürken cep telefonuyla konuşan R.Ç.’nin arkasından çöp toplanan elektrikli bisikletle yaklaşan 3 çocuk, elindeki telefonu alarak uzaklaştı. R.Ç.’nin ihbarı üzerine bölgeye Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, çevredeki güvenlik kameraları görüntülerinden cep telefonunu çalanların B.P., E.Ş. ve O.İ. olduğunu belirledi. Olayda kullanılan elektrikli bisikletin de şüpheliler tarafından bir geri dönüşüm işçisinden çalındığı anlaşıldı. Şüpheliler, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden B.P.’nin çoğu hırsızlık, kasten yaralama, darp gibi suçlar olmak üzere 56, E.Ş.’nin 14 ve O.İ.’nin 27 suç kaydı olduğu belirtildi.
Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf etti. R.Ç.’nin elinden cep telefonunu E.Ş.’nin aldığı bildirildi.
Sağlık kontrolüne götürülürken şüphelilerden B.P. gazetecilere, “Unutma, dal kırıldığı yerden insan kırıldığı kalpten kopar. Ben sihirbazım” dedi.
Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından yaşlarının küçük olduğu gerekçesiyle savcılık kararıyla ailelerine teslim edilmek üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Çocukların motorsiklet üzerinde gidişlerinin güvenlik kamera görüntüsü
– Kapkaç zanlısı çocukların adli tıp birimine getirilmesi
– Çocuklardan birinin konuşması
– Adli Tıp Birimi içinde görüntüleri
– Polis aracına bindirilmeleri
– Adli Tıp Birimi tabelası

Haber:Can ÇELİK-Kamera: Nuri PİR/ ADANA,(DHA)

=====================================

VAN’DA 593 BİN SENTETİK UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ
 
VAN’da polisin bir iş yerine düzenlediği operasyonda 593 bin 150 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İpekyolu ilçesinde bir iş yerine operasyon düzenledi. İş yerinde narkotik köpeği ‘Zeus’ ile yapılan aramalarda 593 bin 150 sentetik uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Belirlenen adreste yapılan arama
-Köpeğin arama yapması
-‘Zeus’ un uyuşturucu haplarını olduğu koliyi bulması
-Hapların çakırılması
-Detaylar

HABER: Orhan AŞAN /VAN, (DHA)- 

=======================================

INNA TATİLCİLERİ COŞTURDU
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde Starlight Resort Hotel’de konser veren ünlü Rumen şarkıcı Inna, söylediği birbirinden hareketli parçalarla tatilcileri coşturdu.
Manavgat’ın Kızılağaç turizm bölgesinde bulunan Starlight Resort Hotel, turizm sezonunda tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde dinlenmelerini ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak için aktivitelerine devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Türkiye’de de çok sayıda hayranı olan dünyaca ünlü Rumen şarkıcı Inna bir konser verdi. Rus, Ukraynalı, Rumen, Kazak, Avrupalı ve yerli tatilciler, Inna’nın söylediği birbirinden hareketli parçalarlarla coşkulu anlar yaşadı.
Yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kalan Inna, son olarak seslendirdiği Ajda Pekkan’ın ‘Sende yaz yaz’ adlı şarkısıyla Türk tatilcilerden büyük alkış aldı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Konserden görüntüler

HABER: Mithat ABAKAN /MANAVGAT (Antalya), (DHA) – 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!