Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Kaçarak evlendiği kocası, hayatını zindana çevirdi, köpeklerin önüne atmakla tehdit etti
 
ANTALYA’da yaşayan Büşra D. (20), kaçarak evlendiği S.D.’den (22) 2 yıl boyunca şiddet gördü. S.D., tekme, tokat ve demir boruyla dövdüğü, başını su dolu leğene batırıp, köpeklerin önüne atmakla tehdit ettiği Büşra D.’nin burnunu da kırınca genç kadın kocası hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı aldırdı. Baba ocağına dönen Büşra D., kocasının kendisine yaşattığı travmanın cezasını çekmesini istediğini söyledi.

Kepez ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Büşra D., ortaokul ve lise yıllarında sevgili olduğu S.D. ile 2 yıl önce kaçarak evlendi. Büşra D. ile kocası S.D. arasında 1 ay sonra başlayan tartışmalar, yerini şiddete bıraktı. Cep telefonu olmayan Büşra D., yaşadıklarını ailesine anlatmaya çalıştığında ise kocasından şiddet gördü.

KOMŞULAR DUYMASIN DİYE AĞZINI BANTLADI
S.D., ailesini aradığı için ve geçmişteki fotoğraflardan dolayı kıskançlık krizine girip, Büşra D.’ye sürekli şiddet uygulamaya başladı. S.D.’nin tekme, tokat, yumruk, taş, odun ve elektrikli süpürgenin demir borusu ile dövdüğü Büşra D., kocası ölümle tehdit ettiği için yaşadıklarını kimseye anlatamadı. S.D., uyguladığı şiddeti komşuların duymaması için de Büşra D.’nin ağzını bantladı. Büşra D., hamile olduğunda dahi kocası tarafından dövüldü.

ABLASINI ARAYINCA BURNUNU KIRDI
S.D., beslediği yasaklı cins köpeğin önüne atmakla tehdit ettiği Büşra D.’nin başını, çocuğunun boğazına su kaçırdığı gerekçesiyle banyoda su dolu leğenin içine defalarca batırıp çıkardı. Büşra D.’nin kendi telefonundan ablasını aradığını gören S.D., tekme tokatla karısını darbetti. Kadının burnu, aldığı darbe nedeniyle kırıldı. Bu olay sonrası komşular durumu aileye, aile de polise haber verdi. Ailesinin kendi yanında olduğunu hisseden Büşra D., aldığı tehditlere rağmen kocası S.D.’den şikayetçi olmaya karar verdi.

BABA EVİNDE ŞİKAYETÇİ OLDU
Baba ocağına dönen Büşra D., ailesinden aldığı destekle hukuk mücadelesi başlatarak kocasından şikayetçi oldu. İlk olarak bir aylık uzaklaştırma kararı aldıran Büşra D., kendisine uyguladığı şiddetten dolayı kocasının en ağır cezayı almasını istedi. Yüzünde, yanağında ve vücudunun birçok noktasında morluklar olan Büşra D.’nin gözlerinin altında ve burnunda ise yara izleri olduğu dikkati çekti.

Reklam Alanı

‘ÇOCUĞU ELİNDEN ALIRIM DİYORDU’
Ortaokul yıllarında tanıştığı kocası ile ilerleyen yıllarda kaçarak evlendiğini söyleyen Büşra D., ailesinin bu birlikteliği kabul etmediğini, her zaman kocasını ailesine karşı savunduğunu söyledi. Büşra D., “Ailem bana kızarken kocamın beni savunacağını düşünürdüm. Zaten kaçarak evlendik. Her tehlikeye karşı beni koruyacağını zannediyordum ama öyle olmadı. Bir süre sonra eşimle aramızda tartışmalar başladı. Evlenmeden önceki fotoğraflarımı görünce kıskançlık krizine girmeye başladı. Beni her yerde aşağıladı. Bana, ‘Her istediğimi yapmak zorundasın, seni döverim de sana söverim de hiçbir yere gidemezsin. Çocuğu da elinden alırım, nikahım altındasın’ şeklinde tehditlerde bulunuyordu. Ne dese ‘tamam’ demek zorunda kaldım” dedi.

‘KANIMI KENDİM SİLDİM’
Yediği her dayak sonrası odasında ağladığını anlatan Büşra D., “Dayaklardan sonra odama geçer, çocuğuma sarılarak Allah’ım yardım et, beni kurtar diye dua ederdim. Bahaneler bularak beni döverdi. Elektrik süpürgesinin demir borusuyla dövüyordu. Saçımdan tutup yatak başlığına, dolap başlarına her türlü şiddeti uyguladı. Dayak yediğim zamanlarda ağzımı bantlardı. Dayak sonrası akan kanımı hep kendim sildim. Çocuğuma içirdiğim su yanlışlıkla boğazına kaçtı. Kocam da bunu görünce beni banyoya götürerek içi suyla dolu leğene başımı defalarca sokup çıkardı. Beni hep köpek yerine koyuyordu. Defalarca aldattı, aileme hakaretler ederdi. En son yediğim dayaktan sonra kendime ‘Diğer kadınlar gibi olmayacağım. Ben de ölmek istemiyorum’ dedim. Sonrasında da ailemin yanına gittim. Onların da desteğini görünce şikayetçi oldum” diye konuştu.

Kocasının telefonundan ablasını aradığı için tekme ve yumruklarla darbedildiğini dile getiren Büşra D., bu durumdan sonra ondan ayrılmaya karar verdiğini ifade etti. Büşra D., “Kocamın telefonundan ablamla görüştüğüm için beni tekme ve yumrukla dövdü. Yatak odasında bana attığı tekmeyle burnum kırıldı. Komşuların durumu bildirmesiyle polisler geldi ve şikayetçi oldum. Kaçarak evlendiğim için ailemin beni kabul etmeyeceğini düşünüyordum. Yanılmışım, ailemin de yanımda olduğunu görünce kendime güvenim arttı. Boşanmak, tüm haklarımı almak istiyorum ve kocamın bir daha ismini dahi duymak istemiyorum. Bana yaşattıklarının cezasını almasını istiyorum” dedi. Kocası S.D.’nin 1 aylık uzaklaştırma kararı olmasına rağmen içinde korku olduğuna dikkat çeken Büşra D., yapılanların cezasız kalmamasını ve kocasının tutuklanmasını istedi.
Büşra D. ve avukatı, S.D. hakkında, ‘kasten yaralama, ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘kişiyi hürriyetinde yoksun kılma’ ve ‘eziyet’ konularında suç duyurunda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Büşra D. detay
– Büşra D. röp1
– Genel detaylar
– Büşra D.’nin yediği dayak sonrası kızarık yüzü
– Kocası S.D.’nin bir köpekle, önünde içkilerle fotosu
HABER-KAMERA: Adem AKALAN-Halim AKCA/ANTALYA, (DHA)

===============================

Kocaeli merkezli 8 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

KOCAELİ’de FETÖ/PDY’nin askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 2’si muvazzaf 3 astsubay, 2 muvazzaf uzman çavuş ile 4 askeri okul eski öğrencisi için operasyon düzenlendi. Kocaeli, İstanbul, Düzce, Eskişehir, Denizli, Muğla, Mersin ve Kahramanmaraş illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 9 kişi Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan 9 kişiden ikisi dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, bugün işlemleri tamamlanan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-Adliyeye çıkarılan kişilerin görüntüsü
-Detaylar
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

===============================

Büyükşehir, ‘Dosthane’ ile hasta ve yakınlarını ücretsiz ağırlıyor
 
MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi’nin hasta yakınları için hayata geçirdiği ‘Refakatçi Evi Projesi’ misafirlerini ağırlamaya başladı. ‘Dosthane’ adıyla hizmet verecek olan proje sayesinde özellikle hastanelere uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden gelen vatandaşların sorunlarına çözüm yaratıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Refakatçi Evi Projesi hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen ve ‘Dosthane’ adıyla hizmet verecek olan proje için vatandaşlardan talep gelmeye başladı. Hastanelere uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden gelen vatandaşlar için ekonomik anlamda sorun yaratan konaklama ihtiyacı, Refakatçi Evi’yle çözüme kavuştu. Refakatçi Evi için Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Alo 185’ olarak hizmet veren TEKSİN Mersin İletişim Koordinasyon ve Analiz Merkezi ile iletişime geçen kişiler, tüm hijyen kurallarının sağlandığı otelde ağırlanıyor. Hasta ve yakınlarının misafir olarak ağırlandığı otele HES kodu ile kayıt alınırken, belediye ekipleri pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak odalarda gerekli dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriyor.

Proje kapsamında 18 yaş üstü hastaların yakınlarından 1 refakatçi, 18 yaş altı hastaların yakınlarından ise 2 refakatçi kabul ediliyor. Kanser hastalığı için tedavi gören hastalar ve yakınları 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenler ve refakatçileri ise en fazla 30 gün süreyle konaklama yapabiliyor. Konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramı yapılan vatandaşların hastaneye ulaşımları da Büyükşehir’in tahsis ettiği servisler ile gerçekleştiriliyor.

Eşinin hastalığından dolayı merkeze yaklaşık 85-90 kilometrelik Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nden hastaneye geldiklerini belirten Mehmet Tamdoğan, hastane önündeki arabasında uyuduğunu belirterek, “Arabada kalıyordum, uyuyordum, camım tıklandı. Bu misafirhaneden bahsedildi, ‘kalmak ister misiniz?’ dediler. Kalınmaz mı? Kimse arabada kalmayı tercih eder mi? Kalktık memnuniyetle buraya geldik. Son derece güzel yataklar, hizmetler gördük. Bu sosyal belediyeciliği hep düşlerdim ama yaşadığımı gördüm. Dilerim, belediye başkanlarımız buna benzer binlerce örnek yaratırlar. Halktan aldıklarını halka geri dönüştürürler ve böylece halk da sadece yol-su yapılmasıyla ilgili belediyecilik yerine kendisine verginin geriye doğrudan doğruya dönebilecek sistemleri görmesiyle mutlu olacaktır. Her kentte bu proje olursa insanlar rahat ederler. Çünkü hasta oldukları dönemde insanlar hassastır. Yardıma muhtaçtırlar. Her anlamda, maddi ve manevi olarak” diye konuştu.

Sultan Tamdoğan ise muayene olmak için hastaneye gittiklerini, Refakatçi Evi’nde konaklayacaklarını belirterek, “Buraya geldiğimizde bayağı sıkıntılar oluyordu. Hastaneye geldiğimizde mecburen arabada kalıyorduk. Arabada kalıp burada beklemek çok kolay olmuyor. Şimdi daha rahat geliyoruz. Rahat kalabiliyoruz. Büyükşehir’e teşekkür ederiz. Kahvaltımızı veriyorlar, akşam yemeğimizi veriyorlar” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Müdürü Serdar Sarıkaya, bu hizmetle vatandaşların mağduriyetinin giderilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, projenin uzak ilçelerden gelen ve ekonomik açıdan yoksunluk yaşayan vatandaşlar için de önemli olduğunu vurguladı.

Sarıkaya, şunları söyledi:
“Koronavirüs döneminde bu hizmet daha büyük bir önem kazandı. Çok pozitif geri bildirimler alıyoruz. Araçlarında yatanlar var. Bu hizmeti sosyal medyadan duyup bize başvuranlar var. Son derece mutlular. Manevi açıdan biz de son derece mutluyuz. Gerek şu anda hizmet aldığımız otel, gerekse de belediye olarak bu konuda son derece hassasız. Koronavirüsten dolayı ateş ölçerlerimiz var, HES kodu olmadan içeriye müracaatlarımızı almıyoruz. Yine odaları dezenfekte ediyoruz. Bu konularda son derece duyarlıyız. Yanı sıra ‘Güvenli Sağlık Belgesi’ olan otellerden faydalanmak istediğimiz için bu belgeyi şart koşuyoruz.”

Büyükşehir’in projesi için hastalar ile refakatçilere kapılarını açan tesisin İşletme Müdürü Bülent Erdurak, “Bu süreç içerisinde Büyükşehir Belediyemizin hazırlamış olduğu projelerde yer aldığımızdan dolayı mutluyuz. Konaklama tesislerimiz bu pandemi döneminde bayağı sıkıntı çekmektedir. Fakat bu tür destek ve projeler bize çok iyi olmuştur. Otelimiz aynı zamanda güvenli sağlık sertifikasına sahiptir. Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
-Şehir Hastanesi
-Refakatçi evi
-Serdar Sarıkaya röp 
-Mehmet Tamdoğan röp
-Sultan Tamdoğan röp
Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

===============================

Amasya’da kedilerin kavgası kamerada
 
AMASYA kent merkezi ile Taşova ilçesinde kedilerin kavgası, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 

Taşova ilçesinde bir çöp konteynırının yanında karşılaşan iki kedi, dakikalarca birbirlerine meydan okudu. Sırtlarını kamburlaştıran kediler, sesleriyle boş sokağı inletti. Bir süre mırlayan kediler, daha sonra boğuşmaya başladı. Kedilerin kavgasını, vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Bir diğer kedi kavgası ise Amasya merkezde bulunan Gümüşlü Mahallesi’nde yaşandı. Yiyecek kavgasına tutuşan iki kedi, bir süre birbirlerine mırladı ve ardından boğuşmaya başladı. Kedilerin birbirlerini yaralamaması için bağıran vatandaşların sesiyle ürken iki kedi, değişik yönlere kaçarak kayboldu.
Kentte daha önce da kafa kafaya tokuşan koçların telef olduğu anlar, kameraya yansımıştı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cep telefonu kamerasına yansıyan kedi kavgasından detaylar

Haber: Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA)

===============================

Yabancı öğrenciler, Demre’de denizin tadını çıkardı 

Türkiye’de öğrenim gören ve pandemi nedeniyle ülkelerine dönemeyen yabancı uyruklu 135 öğrenci, moral amaçlı geldikleri Antalya’nın Demre ilçesinde denizin tadını çıkardı. 

Türkiye’deki çeşitli liselerde öğrenim gören ve pandemi nedeniyle ülkelerine gidemeyen yabancı uyruklu 135 öğrenci için moral gezisi düzenlendi. Gezi kapsamında başta Çin, Güney Kore, Türki Cumhuriyetler, Uzak Doğu Asya, Balkan ve Afrika ülkeleri olmak üzere 60 ülkeden 135 öğrenci, bir günlüğüne Demre ilçesine geldi. Üç otobüsle ilçeye gelen öğrenciler, koronavirüs önlemleri kapsamında kış mevsimi nedeniyle boş olan Çayağzı Plajı’na götürüldü. Öğrenciler, sıcaklığı 17 derece olan denize girip, Akdeniz’in mavi sularının tadını çıkardı. Sahilde ve denizin içinde çeşitli oyunlar oynayan öğrenciler, ‘En büyük Türkiye’ diye bağırdı.
Öğrencilerden Filistinli Ahmed Elnehel, iki yıldır Türkiye’de olduğunu belirterek, “Bugün Demre’ye geldik, gezmek için. Denize girdik. Ben çok mutluyum” dedi. Afganistanlı Muhammed Asif Rafik, “İki yıldır Türkiye’de öğrenim görüyorum. Bugün kışın ortasında denize girdik. Demre çok güzel bir yer” diye konuştu.
Koronavirüs nedeniyle aylarca kapalı kalmanın stresini atan öğrenciler, ardından otobüslerle Demre’den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
—————
– Sahilde öğrenciler
– Kumsalda oynayanlar
– Denize girenler
– Yüzenler
– Sahilde gezenler
– Su ile oynayanlar
– Giyinenler
– Röpörtajlar
HABER-KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!