Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 4 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KADİR ŞEKER’İN KURTARDIĞI KADIN, UYUŞTURUCUYLA YAKALANDIĞI SEVGİLİSİYLE CEZAEVİNDE EVLENDİ
 
KONYA’da Kadir Şeker’in, öldürdüğü Özgür Duran’ın (32) elinden dayak yerken kurtardığı sevgilisi Ayşe Dırla’nın (35), 900 gram eroinle yakalanıp, tutuklandığı Murat Hanlı (26) ile cezaevinde evlendiği ortaya çıktı.  

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve tıp fakültesinde okumak isteyen Kadir Şeker, geçen yıl 5 Şubat akşamı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi’nde yoldan geçerken Piri Reis Parkı’nda, Ayşe Dırla’yı, sevgilisi Özgür Duran’ın dövdüğünü fark edince müdahale etti. Kadir Şeker, aralarında çıkan arbedede Özgür Duran’ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şeker, ‘kasten adam öldürme’ suçundan yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırıldı. Suçun ‘haksız tahrik’ altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker’in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi. Taraf avukatlarının itirazı üzerine karar, Yargıtay’a taşındı. 
BERABER GİRDİKLERİ CEZAEVİNDE EVLENDİLER
Kadir Şeker’in, sevgilisi Özgür Duran’ın elinden kurtardığı Ayşe Dırla ise 29 Kasım’da merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’nde polisin düzenlediği operasyonda, Murat Hanlı ile birlikte otomobilde, bebe bisküvisi içine gizlenen 900 gram eroinle yakalandı. Gözaltına alınan Dırla ile Hanlı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet savcılığı tarafından 2 şüpheli hakkında ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 15 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame, 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Ayşe Dırla’nın birlikte tutuklandığı Murat Hanlı ile cezaevinde evlendiği ortaya çıktı. Mahkeme kayıtlarında da Ayşe Dırla’nın soyadının ‘Hanlı’ olarak değiştirildiği, çiftin yargılanmasının devam ettiği öğrenildi. 

Görüntü Dökümü
———————
– Ayşe Dırla ve Murat Hanlı çiftinin adliyeye getirilişi (ARŞİV)
– Kadir Şeker’in emniyetten çıkarılışı (ARŞİV)
– Konya Adalet Sarayı görüntüsü
– Genel ve detay
Haber-Kamera: Adem YILDIZ/KONYA,(DHA))

=============================================

‘BU DÜŞÜŞÜ İYİ DEĞERLENDİRİRSEK BİR DAHA PİK YAŞAMAYIZ’

ADANA İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, geçen yıl kasım ve aralık aylarında en yüksek vaka artışlarıyla gündeme gelen Adana’yı Covid-19 planlamasına sadık kalarak, en az vakanın görüldüğü 3’üncü kent konumuna getirdiklerini söyledi. Nacar, “Bu düşüşü iyi değerlendirirsek bir daha dalgalanma ve pikleri yaşamayız” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı haftalık vaka haritasında Adana, 100 bin nüfusta 9.25 vaka ile en az vaka görülen 3’üncü il oldu. Geçen yıl kasım ve aralık ayında en yüksek vaka artışlarıyla gündeme gelen kentte nerdeyse tüm ilçe ve mahalleler, Sağlık Bakanlığı’nın HES uygulamasında mavi renge büründü. İl Sağlık Müdürü Halil Nacar, yoğunluğun yaşandığı dönemlerde kentte, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Valiliğin desteğiyle Covid-19 planlaması oluşturduklarını belirterek, “Bu yapmış olduğumuz plana sadık olarak çalışmalarımızı yürüttük. Planlamayı uygularken ilk olarak insanların virüsü yaymasının önüne geçmeye ve bulaşmayı azaltmaya yönelik adımlar attık” dedi.
1500 KİŞİLİK FİLYASYON EKİBİ KURULDU
Tüm ilçelerde güçlü bir filyasyon ekibinin kurulduğunu anlatan Nacar, “Bir kişi pozitif olduğunda çok hızlı bir şekilde adresinde ya da bulunduğu yerde konuşarak kimlerle temaslı olduğunu tespit edip izolasyonlarını gerçekleştirdik. Kurduğumuz filyasyon ekibinde yaklaşık 1500 kişi çalıştı. 250’nin üzerinde araçla kentin tüm ilçe ve köylerde hizmet verdik'” diye konuştu.
‘BU DÜŞÜŞÜ İYİ DEĞERLENDİRİRSEK BİR DAHA PİK YAŞAMAYIZ’
Yapılan planların doğru uygulandığını aktaran Nacar, vatandaşlarında pandemi sürecine uyum sağladığını söyledi. Vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları ile maske, mesafe ve hijyen kuralarını göz ardı etmediğini ifade eden Nacar, şöyle konuştu:
“Geri dönüp baktığımızda aslında pandemi sürecinin Adana’da bu noktaya gelmesi, herkesin payının olduğu bir süreçti. Bu bulunduğumuz seviye bizim için bir hedef değildi. Bu noktaya gelmemiz bizim için çok iyi bir sonuç ancak bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Bu düşüşü iyi değerlendirirsek bir daha dalgalanma ve pikleri yaşamayız.”

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————-
-Maske takan vatandaşlardan genel görüntüler
-İl Sağlık Müdürü Halil Nacar ile röportaj
-Genel detay görüntüler
Haber: Yusuf KANTARLI – Kamera: Can ÇELİK/ADANA,(DHA)

=============================================

MAGANDALARIN ÇOCUKLARA SİLAH VERİP, HAVAYA ATEŞ AÇTIRMASI KAMERADA
 
SAMSUN’da, açık havada düzenlenen nişanda magandalar, davetliler ve çocuklar arasında tabanca ve pompalı tüfekler ile havaya ateş açtı. Bazılarının, çocukların eline tabanca verip, ateş açtırması, cep telefonu kamerası ile görüntülendi.
Olay, 8 Haziran günü akşam saatlerinde, Ayvacık ilçesinde meydana geldi. Açık havada düzenlenen nişan töreninde çiftin ilk danslarını yaptığı sırada bir grup maganda, tabanca ve tüfeklerini çıkardı. Magandalar, davetliler ve çocukların da yer aldığı kalabalık arasında silahlarla dakikalarca havaya ateş açtı. Bazı magandaların ise çocukların eline tabanca vererek, havaya ateş açtırma anları, davetliler tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağdı. 

Görüntü dökümü
———————–
-Havaya ateş eden çocuk ve vatandaşların görüntüleri (Cep telefonu)
-Fotoğraflar 
Haber:Hakan AKGÜN/AYVACIK(Samsun), (DHA)

=============================================

SULAMA KANALINDA YÜZERKEN POLİSİ GÖRÜNCE KÖPRÜ ALTINA SAKLANDILAR
 
ADANA’da 3 ayda 10 kişinin sulama kanallarında boğulması üzerine polis, bilgilendirici uygulama yaptı. Kanalda yüzdükleri sırada polisin geldiğini görenler ise yaya köprüsünün altına saklanıp kaçmaya çalıştı.

Hava sıcaklığının yüksek seyretmeye başladığı Adana’da, çoğu kişi her sene olduğu gibi bu yıl da serinlemek için sulama kanalını tercih etti. Yasak olmasına rağmen kanallarda serinlemeye çalışanlar, tehlikelere aldırış etmeden yüzdü. Son 3 ayda 10 kişinin kanallarda boğulması üzerine Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de kentteki sulama kanallarında uygulama yaptı.
‘KORK DİYE DEĞİL, YAŞA DİYE BURADAYIZ’
Polis, merkez Yüreğir ilçesi Ege Bagatur Bulvarı’ndaki sulama kanalından çıkardığı kişiyi uyarıp bilgilendirici broşür verdi. Polisin, “Sen kork diye değil, yaşa diye buradayız. Ailenin canı mı yansın?” diye uyardığı kişi, bir daha sulama kanalında yüzmeyeceğine dair söz verip, evine döndü. Güvenli olduğu için havuzda yüzdüğünü söyleyen Yusuf Gizlenci (11), “Haberlerde burada boğulanları görüyorum O yüzden sulama kanalında yüzmüyorum. Burası çok tehlikeli. Havuzda yüzüyorum” dedi.
POLİSİ GÖRÜNCE KÖPRÜ ALTINA SAKLANDILAR
Sulama kanalında yüzdükleri sırada polisi görenler ise yaya köprüsünün altına saklanıp ekiplerden kaçmaya çalıştı. Polisin, “Burada yüzmek tehlikeli. Çıkamayacaksanız, yardım çağıralım” diyerek uyardığı kişiler, yardımı reddedip yüzerek uzaklaştı.

Görüntü dökümü
—————————-
– Sulama kanalından görüntü
– Kanala giren gençlerin köprü altında görüntüsü
– Polislerin gençleri uyarması
– Kanalda yüzmeleri
– Polisin kanaldan çıkan bir genç ile konuşması 
– Gencin giyinmesi ve kanala girmeyeceğine söz vermesi
– Bisikletine binerek uzaklaşması
– Polislerin kanal çevresinde denetimi
– Ellerindeki broşürler ile görüntüleri
– Çevredeki bir baba-oğul ile konuşup broşür vermeleri 
– Bir çocuğun polislerle konuşması
– Yüzmek için havuzu tercih ettiklerini söyleyen çocuklar
Haber:Anıl ATAR-Kamera: ADANA,(DHA)

=============================================
    
KAYSERİ’DE DEFİNECİLER, TARİHİ KİLİSEYİ KAZARAK TAHRİP ETTİ
 
KAYSERİ’de 18’inci yüzyılda yapılan Surp Toros Gregoryan Ermeni Kilisesi, defineciler tarafından tahrip edildi. Tarihi kilisede definecilerin kazı yaptığını belirten Tavlusun Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, “Gördüğümüz durum içimizi acıtıyor. Defineciler tarihi dokuya zarar vereceğini hesaplamadan kendi çıkarı doğrultusunda buraları eşiyor” dedi.

Melikgazi ilçesi Tavlusun Mahallesi’nde bulunan Surp Toros Gregoryan Ermeni Kilisesi, 18’inci yüzyılda inşa edildi. Mübadele döneminde mahallede yaşayan Ermenilerin bölgeyi terk etmesiyle tarihi kilise definecilerin hedefi haline geldi. Kilisenin bir odasında defineciler tarafından yaklaşık 2 metre derinlikte çukur açıldı. Kilisenin duvarlarına da sprey boyalarla yazılar yazılarak, zarar verildi. Tahrip edilen kilise, turizme kazandırılmayı bekliyor.
Kilise hakkında bilgi veren Tavlusun Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, “Burası 1800’lü yıllarda yapılmış bir Ermeni kilisesi. Mübadele döneminden önce buradaki Ermeni vatandaşlar bu kiliseyi kullanmış. Mübadele döneminden sonra çevredekilerin kimisi buraya saman doldurmuş, kimisi de buraya zararlar vermiş. Buranın restore edilerek turizme kazandırılması gerekiyor. Çünkü yurt dışından gelen vatandaşlar var. Orada yaşayan insanlar buraya geldiğinde bölgeyi bu şekilde görmek istemiyor. Çoğu yerlerin restorasyonu yapılmışken, bizler Tavlusun bölgemizdeki tarihi yapılarında da aynı şekilde restore edilmesini istiyoruz” diye konuştu.
‘GÖRDÜĞÜMÜZ DURUM İÇİMİZİ ACITIYOR’
Definecilerin bölgeye zarar verdiğini belirten Yılmaz, “Melikgazi Belediyemiz bu konuda duyarlı. Çevre güvenliğini aldılar. Koruma altına almaya çalışıyorlar. Kayseri emniyetimiz bu konuda sık sık denetimlerini yapıyor. Yalnız definecileri tutmak mümkün olmuyor. Hangi tedbiri alırsanız alın defineciler buraya yine zarar veriyor. Gördüğümüz durum içimizi acıtıyor. Bu konuyla ilgili eğer restorasyon çalışması başlarsa definecilerin daha uzak tutulacağına inanıyoruz. Defineciler tarihi dokuya zarar vereceğini hesaplamadan kendi çıkarı doğrultusunda buraları eşiyor. Buralara rastgele zarar veriliyor. Bunlardan kurtulmamız için mücadele etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Öte yandan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, tarihi kilisenin özel mülk olması nedeniyle restorasyonunun yapılamadığı bildirildi.

Görüntü Dökümü
————————
-Tarihi kiliseden görüntü
-Definecilerin kazdığı odadan görüntü 
-Muhtar Mehmet Yılmaz ile röportaj
-Genel detay
Haber-Kamera:Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)

=======================================

OTOMOBİLDEN KAÇAN KURBANLIK KEÇİ TRAFİĞİ ALT ÜST ETTİ

BURSA’da sahibinin koyduğu otomobilden kaçan kurbanlık keçi, trafiği tehlikeye düşürdü. Yaklaşık 5 kilometre araçlara çarparak kaçan keçi, girdiği cep telefonu tamircisinde yakalandı.
İnegöl’de bir kişi ,  kurbanlık aldığı keçiyi eve götürmek için otomobilinin arka koltuğuna koydu. Keçi, Yenice Mahallesi Nuri Doğrul Caddesi’nde sahibinin otomobilin kapısını açmasıyla birlikte kaçtı. Sahibi bir süre peşinden koşsa da keçiyi yakalayamadı. Trafikteki araçların arasından kaçan keçi, 5 araçta da hafif hasara neden oldu. Seyir halindeki araçların önüne atlayan keçi, trafiği de alt üst etti, tehlikeye düşürdü. Daha sonra keçi bir cep telefonu tamircisine girdi. Burada iş yeri sahibi Adem Çelik tarafından güçlükle yakalanan keçi, İnegöl Belediyesi’ne götürüldü ve haber verilen sahibi tarafından teslim alındı.
Keçiyi yakalayan Adem Çelik, araçlara çarpa çarpa geliyordu. Sonra geldi dükkana girdi. Zorla çıkardım dükkandan. Sonra belediyeye teslim ettik” dedi.   

Görüntü Dökümü:
——————————
-Keçinin kaçmasından görüntü
-Keçinin yakalanmasından görüntü
-Keçiyi yakalayan Adem Çelik ile röp.
-Keçinin belediyeye götürülmesinden görüntü
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!