Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Katliam gibi kazadan geriye bu görüntüler kaldı

Antalya’nın Serik ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada Harun Can Ateş (23), 6 aylık hamile olan eşi Sevgi Ateş (23), annesi Şükriye Ateş (59), baldızları Sevda Em (20) ve Gülsüm Em (18) ile eşinin akrabası Mehmet Ali Em (17) yaşamını yitirdi. Harun Can Ateş ve beraberindekilerin, otomobille kayınpederine taziyeye gittiği, diğer otomobildeki Mehmet Ali Em’in ise bir yakınına ilaç bırakıp döndüğü sırada kazanın meydana geldiği ortaya çıktı. Kazada ölen Harun Can ve Sevgi Ateş’ten geriye ise en son düğünde çekilen mutlu görüntüleri kaldı.

Serik’e bağlı Sarıabalı Mahallesi Devlet Su İşleri kanal yolunda dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen kazada, Sarıabalı’nın Koyak mevkiinde bir akrabasına ilaç götüren Mehmet Ali Em’in kullandığı 07 AOF 750 plakalı otomobille kısa süre önce annesini kaybeden kayınpederine taziyeye giden Harun Can Ateş’in kullandığı 07 ANJ 366 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle kontrolden çıkan 07 ANJ 366 plakalı otomobil yol kenarındaki kanalete çarptıktan sonra dere yatağına yan yattı. Kazayı görenler polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen çok ekipler, kazazedelere müdahale etti.
CENAZELER ADLİ TIPTA
Otomobilde sıkışan sürücü Mehmet Ali Em’in durumunu kontrol eden sağlık ekipleri, yaşamını yitirdiğini belirledi. Derede yan yatan otomobildeki 5 kişinin çıkarılması için ise itfaiye ekipleri seferber oldu. Otomobilden çıkarılan Harun Can Ateş, eşi Sevgi Ateş, annesi Şükriye Ateş, baldızları Sevda Em ve Gülsüm Em’in yaşamını yitirdiği tespit edildi. 6 kişinin cenazesi dün gece yapılan otopsinin ardından savcılık talimatıyla Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kazada yaşamını yitiren Mehmet Ali Em’in Sevgi, Sevda ve Gülsüm’ün babası İbrahim Em’in amcasının torunu olduğu öğrenildi.
7 AY ÖNCE EVLENDİLER
Yaklaşık 8 yıldır birlikte olan Harun Can Ateş ve Sevgi Ateş’in geçen yıl ağustos ayında evlendiği, eylül ayında da düğün yaptıkları öğrenildi. Harun Can Ateş’in oto yıkama işi yaptığı, hamile olan Sevgi Ateş’in ise Serik Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü kadrosunda çalıştığı ve belediyeye ait kreşte görev yaptığı belirtildi. Çiftten geriye düğünlerinde çekilen mutlu anların görüntüleri ve fotoğrafları kaldı.
KIZININ GELİNLİKLİ VİDEOSUNU PAYLAŞTI
Sevgi, Sevda ve Gülsüm Em’in babası İbrahim Em ise olayın ardından büyük üzüntü yaşadı. İbrahim Em, kızları ve damadıyla çektirdiği bir fotoğrafı, “Bir tanecik evlatlarım, canlarım, Şükriye teyzem, oğlum Harun Can Ateş, kızlarım Sevgi Ateş, Sevda Em ve Gülsüm Em vefat etmiştir. Cenazeleri yarın öğleden önce Sarıabalı köyü Koyak Mahallesi’nde defnedilecektir” mesajıyla sosyal medyadan paylaştı.
İbrahim Em’in büyük kızı Sevgi’nin geçen yıl yapılan düğünü sırasında çekilmiş ve kızına evden gelinlikle çıkmadan önce kırmızı kuşak bağladığı görüntüleri de “Bu son görevim değil nefes aldığım sürece hep yanımdayım mutluluklar güzel kızım” ifadeleriyle paylaştığı görüldü.
Öte yandan Harun Can Ateş, Sevgi Ateş, Şükriye Ateş, Sevda Em, Gülsüm Em ve Mehmet Ali Em’in bugün ikindi vakti Sarıabalı Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Harun Can ve Sevda Ateş çiftinin düğününden görüntü (Cep telefonu)
– Baba İbrahim Em’in kızı Sevda Ateş’e gelinlikle evden çıkmadan önce kuşak bağlaması (Cep telefonu) (altta müzik var)
– Olay yerinden görüntüler
– Ölenlerin fotoğrafları

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ- Bülent TATOĞULLARI- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

===========================================

Reklam Alanı

Şanlıurfa’da endişe yerini sevince bıraktı

ŞANLIURFA’da, kentin simgelerinden Göbeklitepe Ören Yeri yakınlarındaki araziye gizemli şekilde yerleştirilen ve aynı şekilde kaldırılan monolit benzeri metal blokun Türkiye’nin Milli Uzay Programının bir parçasının olduğunun ortaya çıkması ve üzerindeki ifadenin de programın sloganı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması, kentte 5 gün süren endişeyi sevince dönüştürdü.

Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Göbeklitepe yakınlarında yer alan Örencik Mahallesi’ndeki tarlada geçen hafta cuma günü 3 metre yüksekliğindeki metal blok görüldü. Herkesi şaşırtan ve kimler tarafından ne amaçla konulduğuna ilişkin senaryolar üretilen metal blok, dün sabah saatlerinde gizemli şekilde kaldırıldı. Türkiye’nin yanı sıra dünya gündeminde de günlerdir herkesin ilgi gösterdiği, üzerinde Göktürk alfabesiyle ‘Gökyüzüne bak ayı gör’ yazılı metal blok ile ilgili yetkililer ise suskun kalarak, oluşan gizemi daha da arttırdı.

Konulması ve kaybolması ile kafaları karıştıran ve konulduğu tarlanın bulunduğu Örencik Mahallesi sakinlerini endişelendiren monolitin sırrı, dün akşam Türkiye’nin Milli Uzay Programı tanıtımında ortaya çıktı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Türkiye’nin Milli Uzay Programını, ‘Bugünlerde meşhur olan sloganıyla tüm dünyaya ilan ediyor; ‘gök yüzüne bak ayı gör’ diyoruzö diyerek dünyaya duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programın sloganının monolit üzerindeki ifade olması tüm dünyanın günlerdir aradığı soru da cevaplanmış oldu.

‘MERAKTAN ÇATLIYORDUK, AMA ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUZ’

Metal blokun yerleştirildiği Örencik Mahallesi sakinleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından yaşadıkları endişenin sona erdiğini ifade etti. Mahallede oturan Mahmut Yıldız, günlerdir metal blokun sırrının çözülmesini beklerken meraktan çatladıklarını ifade etti. Herkesin telaşlı olduğunu anlatan Mahmut Yıldız, “Bu blok buraya dikildiğinde herkes telaş içindeydi. Ne olduğunu merak ediyorduk. Gece yarısı dikip tekrar gece yarısında kaldırdılar. Cumhurbaşkanımız bunu açıkladıktan sonra millet olarak rahatladık. Dünyada yaşanan teknoloji gelişiminde Türkiye’nin de artık uzayda söz sahibi olması ve bunun sloganının da bizim mahallemizden dünyaya ilan edilmiş olması bizi gururlandırdıö dedi.

Mahalleliden Nuri Bahçe ise herkesin gizemini merak edip kilometrelerce uzaktan gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiği monolitin, Türkiye’nin uzay programının tanıtımı için konulmuş olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, “Biz çok merak ediyorduk. Monolitin üzerinde ‘gökyüzüne bak ayı gör’ yazılmış olmasına da bir anlam veremiyorduk. Cumhurbaşkanımız bunu açıklayınca hem rahatladık hem de mahalle olarak gururlandık” şeklinde konuştu.

Hasan Yıldız ise günlerce senaryolar ürettiklerini ancak gerçeğin ortaya çıkmasıyla büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Metal blok’un konulduğu Örencik Mahallesi
– Mahalle sakinleriyle yapılan röp.
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

======================================

Gaziantep’te kavga: 1 ölü, 2 yaralı

GAZİANTEP’te para meselesi yüzünden çıkan kavgada Adem S., arkadaşı Ali Kaya’yı (34) av tüfeği ile vurarak öldürdü. Adem S., kendisine engel olmaya çalışan arkadaşının annesi Mevlide Kaya (71) ile diğer arkadaşı Mustafa Bayram’ı (39) ise yaraladı.

Olay, sabah saatlerinde Çıksorut Mahallesi’nde meydana geldi. Adem S., beraberinde Mustafa Bayram ile ortak arkadaşları Ali Kaya’nın evine gitti. Aralarında para meselesi bulunan Adem S. ile Ali Kaya arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Adem S., av tüfeği ile Ali Kaya’ya ateş açtı. Başına isabet eden saçmalar ile Kaya yere yığılırken, Adem S. kendisine engel olmaya çalışan anne Mevlide Kaya ile arkadaşı Mustafa Bayram’a da ateş açtı. Ali Kaya yaşamını yitirirken, yaralanan annesi Mevlide Kaya ile Mustafa Bayram ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Ali Kaya’nın cansız bedeni, incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Polis ekipleri, olayın ardından kaçan Adem S.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Olay yeri
– Polis ekipleri
– Ambulans ve cenaze aracı
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ- Kamera: Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA)

==================================

500 yıllık dut ağacının koruma altına alınmasını istiyorlar
 
MERSİN’de binalar arasında yükselen yaklaşık 500 yıllık olduğu tahmin edilen dut ağacının koruma altına alınmasını istendi.

Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde binalar arasından yükselen dut ağacının 500 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Mahalle sakinleri bakımsızlıktan gövdesi çürümeye yüz tutmuş dut ağacının yaşının belirlenerek, koruma altına alınmasını istedi. Mahallede esnaflık yapan Suat Ömür, “5 yıl önce Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) gelip inceleme yaptılar ve ağacın 475-500 yıllık olduğunu söylediler. Ama sonrasında hiçbir şey yapılmadı. En azından yaşı belirlensin, bir tabela asılsın” dedi.

‘ATALARIMIZ BU AĞACIN GÖLGESİNDE OTURMUŞ’
Mahallede oturan Faruk Balyemez ise, “Yıllar önce üniversiteden gelen hocalarımız ağacın yaşını belirlemişler. Biz de çocuklarımız bu ağacı sorduğunda anlatmak isteriz. Burada bir tarih var. Büyüklerimiz bu ağacın gölgesinde oturmuşlar. Onlardan bize miras. Biz de bu mirası gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. Ağacın yaşı belirlenip koruma altına alınsın. Zarar görmemesi için etrafı çevrilsin. Gelecek nesillere bu tarihi bırakalım” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZA MİRAS BIRAKALIM’
Gönüllü olarak ağacın rutin bakımını yapan Abuzer Balyemez de ağacın koruma altına alınmasını isteyerek şunları söyledi:
“Atalarımız, büyüklerimiz hep bu ağacın gölgesine yetişti. Mülk sahibi ağacı sahiplendi yıllarca. O ölünce mahalleli olarak biz sahip çıktık. Ağaç şu an meyve vermiyor ama budanıp bakımı yapıldığında çok güzel meyvesi oluyor. Çocukluğumuz bu ağacın altında geçti. Çocuklarımız da bu ağacın altında büyüsün. Onlara bu mirası bırakalım.”

Görüntü Dökümü:
– Dut ağacının genel ve detay görüntüsü
– Mahalle sakinlerinin dut ağacı etrafında temizlik yapması 
– Suat Ömür ile röp
– Faruk Balyemez ile röp
– Abuzer Balyemez ile röp
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!