Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 6 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ARDAHAN’DA HAYVANLAR, KURAKLIK NEDENİYLE OT BULAMIYOR

ARDAHAN Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, yağışların yetersiz olması nedeniyle meraların kuruduğunu belirterek, “Hayvanlarımızı 20 gün sonra neredeyse ektiğimiz tarlalarda otlatacağız. Tedbir almamız lazım. İş işten geçtikten sonra çare olmaz” dedi. 

Ardahan’ın ve bölgenin kuraklıkla karşı karşıya olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Sural, kentte 450 bin büyükbaş, 150 bin küçükbaş hayvan olduğunu söyledi. Sural, “Bunların şu anda kışlık dediğimiz kaba yem ihtiyacı yılda 900 bin ton. Bunun her yıl 250- 300 bin tonunu arazilerimizden, geri kalanını meralardan temin ediyorduk. Ancak bu sene meralar tamamen kurudu ve verimsiz bir hale geldi. Ekinlerimiz de aynı durumda. 20 gün sonra hayvanlarımızı neredeyse ektiğimiz tarlalarda otlatacağız. Kuraklıktan dolayı hayvanlarımızı şap hastalığı yöre ağzıyla ‘dabak’ dediğimiz hastalıkla karşı karşıya. Çiftçilerimizi hayvanlarını ellerinden çıkarmaları için çok büyük zorluklar bekliyor. Şimdiden tedbirini almamız lazım. İş işten geçtikten sonra çare olmaz. Kurbanlıktan dolayı şu an fırsat bekleyenler var. Dışarı gidecek kurbanlarımız var. İstanbul Anadolu yakasından karşı tarafa yasakların kalkması lazım. Hayvanlarımızın bir tarafa yığılmasından dolayı fırsatçılık yapıp onları da mağdur etmesinler” diye konuştu. 
Hayvanlarını boş arazide otlatan Korkmaz Yılmaz ise “Kuraklık nedeniyle hayvanlarımız açlıktan toprağı yiyor, hiçbir şey yok. Allah’ın yağmuru yağmıyor, ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Görüntü dökümü
———————–
-Merada otlayan hayvanlardan görüntü
-Meradan görüntü
-Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural ile röp
-Hayvanları otlatan çiftçiden görüntü
-Detay görüntüler
Haber-Kamera: Deniz BAŞLI / ARDAHAN (DHA)

==========================================

KENYALI ABDULSELAM’IN FUTBOLCU OLMA HAYALİ
 
KENYA’dan Türkiye’ye futbolcu olma hayaliyle gelen Abdulselam İbrahim Abdullah (19), Denizli’de kendini menajer olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı. 5 bin dolarını kaptıran Abdulselam’a Denizli’de namaz kılmak için girdiği bir caminin imamı ile cemaati sahip çıktı. Anne ve babasını çok küçük yaşta kaybettiği öğrenilen Abdulselam, bir pansiyona yerleştirildi. Kendisine kapılarını açan Yeşilköyspor’da haftanın 3 günü antrenmanlara da çıkan Abdulselam, formunu korumaya çalışıyor.

Reklam Alanı

Kenya’nın Isiolo şehrindeki Bula Pesa köyünde yaşayan, yerel liglerdeki takımlarda forma giyen Abdulselam İbrahim Abdullah, hayallerinin peşinden koşarak Avrupa’da bir ülkede futbol oynamak istedi. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden, 9 kardeşi bulunan, maddi durumu kötü olan genç futbolcunun bu hayalini gerçekleştirmesi için köy halkı 5 bin dolar toplayıp Abdulselam’a teslim etti. Türkiye’ye gidip bir takıma transfer olmak isteyen Abdulselam, dolandırıcıların tuzağına düştü. Abdulselam, kendisine yurt dışında bir takım bulması için kendini menajer olarak tanıtan biri Türk diğeri Kenyalı iki kişi ile bağlantı kurdu. Bu kişilere 4 bin dolar veren Abdulselam, Türkiye’nin yolunu tuttu. Hava yoluyla önce İstanbul’a ardından otobüsle İzmir’e giden Abdulselam, kendisini yönlendirdikleri antrenörle görüştü. Burada tanıştığı antrenöre de 1000 dolar ödeyen Abdulselam, otobüsle Denizli’ye gönderildi. Genç futbolcu Denizli’de kendine takım bulunmasını beklerken, ortada kaldı. Orta sahanın her iki kanadında da forma giyebilen, ülkesinde yaşadığı şehirde daha önce düzenlenen bir turnuvada en iyi futbolcu ödülüne layık görülen Abdulselam İbrahim Abdullah’ın, Avrupa macerası hayal kırıklığı ile sonuçlandı.
CAMİ CEMAATİ SAHİP ÇIKTI
Denizli’de çaresiz şekilde beklerken otogarın yanındaki Bilal-i Habeşi Camii’ne namaz kılmak için giden Abdulselam İbrahim Abdullah, imam Mürselin Işık ve cami cemaatinin dikkatini çekti. Yaşadığı mağduriyeti anlatan Abdulselam’a, imam ve cami cemaati sahip çıktı. Cemaat parası olmayan Abdulselam için para toplayıp kalacak bir pansiyon ayarladı. Ardından antrenman yapabilmesi için de arayışa girdi. Yeşilköyspor, Abdulselam için tesislerinin kapısını açtı. Genç takım ile burada haftanın üç günü antrenman yapan Abdulselam, formunu korumaya çalışıyor.
PARAYI VERDİ BİR DAHA YÜZÜNÜ GÖRMEDİ
İki haftadır Denizli’de bulunan Abdulselam İbrahim Abdullah, yaşadığı olay nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Tek istediğinin kendini gösterip bir takımda forma giyebilmek olduğunu ifade eden Abdulselam, “Kenya’dan buraya futbol oynamak için geldim. 2’si Kenya’da, 1’i Türkiye de 3 kişiye toplam 5 bin dolar verdim. Dolandırıldım. Burada yalnız başıma kaldım. Terk edildim. Namaz kılmak için gittiğim camide imamla karşılaştım. İmam bana çok yardım etti. İnsanlar burada bana para verdi. Bana kalacak bir yer buldular. Onlara çok teşekkür ederim” dedi.
HAYALİ MANCHESTER UNITED FORMASI GİYMEK
Kenya’da zorlu bir hayatı olduğunu, küçüklüğünden beri futbolcu olmanın hayalini kurduğunu dile getirenAbdulselam İbrahim Abdullah, “Şu an Türkiye’de de zor bir hayatım var. Burada kalmak için 1 yıl iznim bulunuyor. Eğer bir takım bulursam kendimi kanıtlayabilirim. Kendime güvenim tam. İyi bir futbolcu olduğumu düşünüyorum. Bir gün Manchester United forması giymeyi hayal ediyorum. Türkiye’ye bunu gerçekleştirmek için geldim” diye konuştu.
‘BURADA KADERİNE TERK EDİLMİŞ’
Yeşilköyspor Genel Koordinatörü Köksal Ege, Abdulselam’ı futboldan uzak kalmaması için antrenmanlara aldıklarını ifade ederek, “Burada kaderine terk edilmiş. Parasını da kaptırmış. Bizden rica ettiler, daha sonra onu antrenmanlarımıza davet ettik. Formunu korumasını istedik. Denizli’de yalnız kalmış, elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Olmaması gereken şeyler olmuş. Biz ona sahip çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah kendisine uygun bir takım bulabilir” dedi.
İbrahim için kalacak yer bulan cami cemaatinden Mustafa Satıcı, Abdulselam İbrahim Abdullah ile camide tanıştıklarını, çaresiz durumda olan gence ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi.

Görüntü dökümü:
————————
– Abdulselam İbrahim Abdullah’ın camiye girmesi
– Abdulselam İbrahim Abdullah’ın camide Kuran okumasından görüntü
– Abdulselam İbrahim Abdullah’ın antrenman yapmasından görüntü
– Abdulselam İbrahim Abdullah’ın top sektirip, şut atması
– Abdulselam İbrahim Abdullah ile röportaj
– Yeşilköyspor Genel Koordinatörü Köksal Ege ile röportaj
-Cami cemaatinden Mustafa Satıcı ile röportaj
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA) 

==========================================

YARIM SAAT SONRA HIRSIZLIK YAPTIĞI İŞ YERİNİN ÖNÜNDEN GEÇİNCE YAKALANDI

DİYARBAKIR’da iş yerinin önündeki hoparlörü çalan şüpheli, yarım saat sonra aynı bölgeden geçerken çalışanlar tarafından yakalanıp, polise teslim edildi. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Olay, öğle saatlerinde merkez Yenişehir ilçesi Yaşar Kemal Caddesi’ndeki bir telefon bayisinde meydana geldi. İş yeri çalışanının sergilenmek üzere kapının önüne koyduğu 700 liralık hoparlör, yoldan geçen kişi tarafından çalındı. Bir süre sonra hoparlörün yerinde olmadığını fark eden çalışan, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde bir kişinin hoparlörü alıp gittiği belirlendi. Yarım saat sonra iş yerinin önünden geçen şüpheli, çalışanlar tarafından fark edilip yakalandı. Şüpheli, çağırılan polis ekiplerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü
———————-
Güvenlik kamerası
İşyeri girişi 
Hırsızın gelişi
Hoparlörün alınması
Hırsızın gitmesi
Genel ve detay
Burak EMEK/DİYARBAKIR, (DHA)- 

==========================================

35 YIL HAPİSLE ARANAN HÜKÜMLÜ, PARMAK İZİNDEN BELİRLENDİ 
 
GAZİANTEP’te, 10 ayrı dosyadan 35 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Halil İbrahim Ersöz (31), Kahramanmaraş’ta polis operasyonuyla yakalandı. Üzerinden kimlik çıkmayan ve kendisini farklı isimle tanıtan Ersöz, parmak izi incelemesiyle kimlik bilgileri belirlenerek, gözaltına alındı.
Gaziantep’te 5 ‘silahlı yağma’, 5 ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından hakkındaki 35 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Halil İbrahim Ersöz’ün Kahramanmaraş’a kaçtığı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube ekipleri, Ersöz’ün gidebileceği yerler üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonunda Ersöz’ün Vadi Mahallesi’ndeki evde saklandığı tespit edildi. Ekipler, adrese operasyon düzenledi. Eve gelen polislere kendisini ‘Ahmet’ olarak tanıtan ve suç işlemediğini belirten Ersöz’ün üzerinden kimlik çıkmadı. Gözaltına alınan Ersöz, emniyete götürüldü. Burada yapılan parmak izi incelemesinde kimlik bilgileri belirlenen Ersöz’ün emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Görüntü dökümü
——————-
– Halil İbrahim Ersöz’ün araçtan indirilmesi
– Ersöz polisler arasında
– Hastaneye alınması
– Hastaneden çıkarılması
– Polis otosuna bindirilmesi
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==========================================

BEYAZ EŞYA SERVİSİNDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
 
BALIKESİR’in Edremit ilçesindeki bir beyaz eşya servisinde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. 5 kişinin dumandan etkilendiği yangında, iş yerindeki beyaz eşyalar kullanılmaz hale geldi.
Edremit ilçesi Camivasat Mahallesi İnkılap Caddesi’nde yaklaşık 1 ay önce açılan beyaz eşya yetkili servisinde, gece yarısı sıralarında yangın çıktı. Dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine, bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle elektriklerin kesilen işletmenin, otomatik kepenkleri zorlukla açılabildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, iş yeri çevresindeki 5 apartmanda yaşayan vatandaşlar da tedbir amaçlı tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, işletme çalışanları da oksijen tüpü ve diğer malzemeleri patlama riskine karşı dışarı çıkardı. 
Yangın, itfaiyenin çalışmasıyla kontrol altına alınıp, söndürüldü. Dumandan etkilenen 5 kişiye, ambulansta oksijen tedavisi uygulandı. Yangında iş yeri ve içindeki çok sayıda beyaz eşya kullanılmaz hale geldi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü dökümü
————————
-Olay yerinden genel ve detay görüntüler
-İşyerinden beyaz eşyaların çıkarılmasından detay görüntü 
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden detay görüntü
-Sağlık ekipolerinin müdahalesinden detay görüntü
Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir), (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!