Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)ENGELLİ GENCİ KUCAKLAYARAK YKS’YE YETİŞTİRDİLER
 
MERSİN’de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) geç kalan bedensel engelli öğrenci, çevredekiler tarafından taşınarak, salona yetiştirildi. YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek için Mersin Üniversitesi’ne (MEÜ) gelen bedensel engelli öğrencinin geciktiğini fark edenler, hemen yardımına koştu. Engelli öğrenciyi kucaklayan veliler, salonun kapısına kadar taşıdı. İsmi öğrenilemeyen engelli gencin veliler tarafından taşındığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Veliler, örnek davranışı dolayısıyla çevredekiler tarafından alkışlandı.

Görüntü Dökümü
————————-
-Engelli gencin sınava yetiştirilmesi
SÜRE: 00’31”, BOYUT: 58 MB

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

===================================================

2)ELİNDE TOPUKLU AYAKKABISI, YALIN AYAK KOŞARAK SINAVA YETİŞTİ
 
GAZİANTEP’te Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan adaylar, salona alınmadı. Bir kız öğrenci ise girişlerin kapanmasına saniyeler kala elinde topuklu ayakkabısı, yalın ayak koşarak sınava yetişti. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı, bugün saat 10.15’te başladı. Gaziantep’te öğrenciler, salonlara üzerleri aranarak alındı. Sınava 15 dakika kala gelenlerin salonlara alınmayacağı ise anonslarla bildirildi. Saat 10.00’da kapıların kapanmasından sonra gelen bir öğrenci, görevlilerden yardım istedi, sonuç alamayınca da geri döndü. Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınava giren kız öğrenci, elinde topuklu ayakkabısı, yalın ayak koşarak girişlerin kapanmasına saniyeler kala salona girdi.

Görünktü Dökümü
———————————
– Sınava girecek olan öğrencilerin okula girişi
– Aileleriyle sarılan öğrenciler
– Sınav görevlisinin son dakika ikazı
– Elinde topuklu ayakkabısıyla son dakika yetişen öğrenci
– Sınava yetişemeyen öğrenci
– Sınava giren öğrenciler için kur’an- kerim okuyan öğrenci yakınları
– Genel ve detay görüntüler
 Haber-Kamera: Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU:256MB

Reklam Alanı

Ahmet KILIÇ/GAZİANTEP, (DHA)- 

=====================================================

3)ADAYLAR SALONDA TER DÖKERKEN AİLELERİ DIŞARIDA DUA OKUDU

İZMİR’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi’ne girecek öğrencilerin sınav heyecanı başladı. Adaylar salonda ter dökerken, aileleri ise dışarıda dua okudu.  Aileleriyle birlikte okulların bahçesinde sınava giriş saatini bekleyen öğrenciler, içeriye koronavirüs tedbirleri kapsamında alındı. Saat 10.00’dan sonra ise öğrencilerin bina içerisine giriş yapmasına izin verilmedi. Sınav başladıktan sonra okul kapısının önünde bekleyen veliler çocukları için dualar okudu. İzmir Atatürk Lisesi’nde sınava giren Emre Tümer (18), “Pandemi döneminde çok zor oldu. Arkadaşlarımızdan uzaklaştık, sosyal etkinliklerden uzak kaldık. Ancak sonuçların iyi olacağını tahmin ediyorum. Dershaneye gitmedim kendim çalıştım, umarım iyi olur” dedi.
Sena Gönen (18), “Çok heyecanlıyım. Zor bir süreçti. Liseye geçiş sınavına göre sınavın biraz daha zor olacağını düşünüyorum. Kendim çalışarak sınava hazırlandım. Hedefim, hukuk fakültesi. Umarım olur” dedi.
Naz Dikan (19) ise, “Ben zaten şu an bir üniversite okuyorum, şansımı denemek için tekrar sınava girmek istedim. Zor bir sınav olacağını tahmin ediyorum, umarım başarılı geçer” diye konuştu.
Velilerden Şencan Gönen (56) de, “Biz de veliler olarak sınav sonuçlarını aldığımız zaman daha iyi bir nefes alıp rahatlayacağız. Tüm sınava girecek öğrenciler için sonuç umarım iyi olur” ifadelerini kullandı.
Sibel Dikan (50) ise, “Pandemi döneminde hem çocuklar için hem de bizim için zor bir süreçti. Biz de çocuklarımıza destek olmaya çalıştık, şansları bol olsun. Umarım istedikleri hedeflere ulaşırlar biz de onlar gibi çok heyecanlıyız” dedi.

Görünktü Dökümü
———————————
-Öğrencilerden görüntü
-Okulun bahçesinden görüntü
-Velilerden görüntü, velilerin çocuklarına sarıldığı görüntüler, dua okuyan velilerden görüntü
-Sınava geç kalan erkek öğrenciden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

 Haber: Gökçe ADAR ÇUBUKÇIOĞLU-Kamera: Ahmet Turhan ALTAY/ İZMİR (DHA)-

========================================

4)SERİK’TE İLK SINAV HEYECANI

DAHA önce adayların Antalya ve yakın ilçelerde sınava girmeye gittiği Serik ilçesinde bu yıl ilk kez üniversite sınavı heyecanı yaşandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile yapılan görüşmeler sonucu Serik ilçesinde bu yıl ilk defa üniversite sınavı düzenlendi. Daha önce adayların Antalya merkez ve yakın çevredeki ilçelere sınav için gittiği Serik’te bu yıl yapılan Yükseköğretim Kurumu Sınavları (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına toplam 8 okulda 2 bin 690 aday katıldı. Adaylar saat 10.00’a kadar Covid-19 tedbirleri kapsamında salona alındı.
Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararına istinaden sınav salonlarında klimalar açıldı. Serik’te belgesini evde unutan bir aday, vatandaşların aracı ile eve götürüldü ve kapıların kapanmasına 1 dakika kala yetiştirildi. Aksu ilçesinde sınava geldiğini ve hamile olduğunu belirten bir kadın ise kapıların kapanmasından 2 dakika sonra sınav merkezine gelebildi. Kapılar kapatıldığı için kadın sınav salonuna alınmadı. Sınava giremeyen kadın aday, büyük üzüntü yaşayıp geri döndü. Sınava çocuklarını ve yakınlarını getirenler de heyecan içinde beklemeye başladı.

Görünktü Dökümü
———————————
– Okuldan detay görüntüler
– Sınava geciken kadından görüntüler

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,(Antalya)(DHA)

========================================

5)2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA, SAĞLIK EKİBİ YARALIYI OLAY YERİNDE UNUTTU
 
DÜZCE’nin Yığılca ilçesinde, otomobil ile işçi servisinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. Kaza sonrası ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Alaattin Mert, sağlık görevlilerince unutulunca, vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldü. 
Kaza, saat 01.00 sıralarında Yığılca ilçesi Aydın köyü mevkiinde meydana geldi. Düzce yönüne giden Ahmet Gündoğdu yönetimindeki 34 BY 6023 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Veysel Yücekaya yönetimindeki 81 S 0869 plakalı işçi servis minibüsü ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Ahmet Gündoğdu ile yanındaki Sezai Dağdelen, Emine Dağdelen, Uğur Dağdelen ile işçi servisinin şoförü Veysel Yücekaya ve araçtaki Alaattin Mert yaralandı. Araçta sıkışan Ahmet Gündoğdu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralanan 5 kişi yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı.
İlk müdahalesi sağlık ekiplerince yapılan Alaattin Mert, kaza yerinde unutulunca, vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldü. 
Yaralılardan Ahmet Gündoğdu ve Sezai Dağdelen, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- 

================================================================

6)ESKİŞEHİR’DE YAĞIŞLAR BUĞDAYIN VERİMİNİ ARTIRDI, ARPAYI KURTARDI
 
ESKİŞEHİR’de, 15 gündür aralıklarla etkili olan yağışlar, hasat zamanı gelen ve kuraklık nedeniyle büyüyemeyen arpayı verim kaybından kurtardı. Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, çiftçinin son yağışlara çok sevindiğini belirterek, “Yağışlar mısır, ayçiçeği ve sonradan gelecek üretim için çok güzel bir yağış oldu. Şu anda hasadını yapmış olduğumuz arpanın ve buğdayın sapları kuraklıktan dolayı kısa kaldı ama bu yağışlarla buğdaydaki danelerin verimli olacağını düşünüyoruz” dedi. Türkiye’nin Konya’dan sonra en büyük ‘tahıl ambarı’ olan Eskişehir’de, bu yıl 1 milyon 626 bin dekarlık alana buğday, 1 milyon 111 dekara ise arpa ekimi yapıldı. Mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar, kuraklık tehlikesini beraberinde getirirken, son 15 günlük süreçte aralıklarla etkili olan yağışlar, çiftinin yüzünü güldürdü ve arpa verimini artırdı.

‘İKLİME GÖRE HAREKET ETMELİYİZ’

Beyazaltın Mahallesi’ndeki Birol Özsak’a ait arpa tarlasındaki hasada katılan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, tarlalardaki mahsullerin kalitesinde iklim değişikliğinin büyük etkisinin olduğunu söyledi. Çiftçilik anlamında bu yılın zorlu geçtiğini anlatan Buluşan, “Zorlu bir yıl olmasına rağmen bazı bölgelerimizde güzel diyemeyeceğimiz mahsul var ancak diğer bölgelerimizdeki mahsul güzel. Her yıl olduğu gibi iklim değişikliğinin çok büyük bir etkisi var. Bu nedenle artık tarımımızda tarihlerle değil mevsimlere ve iklimlere göre hareket etmemiz gerekecek. Bu sene mısır ve ayçiçeğinde bunu gördük. Geç ekim ve arkasından gelen yağmur bizi çok etkiledi. 15 gündür sağanak şeklinde yağan yağışlar mısır, ayçiçeği ve sonradan gelecek üretim için çok güzel bir yağış oldu. Şu anda hasadını yapmış olduğumuz arpanın ve buğdayın sapları kuraklıktan dolayı kısa kaldı ama bu yağışlarla buğdaydaki danelerin verimli olacağını düşünüyoruz. Tabi ki istediğimiz verimi alamayacağız. Kuraklık olan bir sezon geçiriyoruz” dedi.

‘KURAKLIK KALİTEYİ DÜŞÜRDÜ’

Beyazaltın Mahallesi’nde çiftçilik yapan Birol Özsak ise yağışların özellikle mısır, ayçiçeği ve pancara çok faydalı olduğunu kaydederek, “Bu yılki mahsul, kuraklıktan dolayı boylarının çok kısa kalması ve başaklarını tam dolduramaması sebebiyle çok büyük bir zarar var. Son yağan yağmurlar mısır, ayçiçeği ve yeşil ürün dediğimiz pancar gibi bitkiler için çok faydalı oldu. Geç gelen yağmurlar arpada hasat zamanını geciktirdi” diye konuştu.

VERİM BEKLENTİSİ YÜKSEK

Eskişehir genelinde, 2020 yılında 1 milyon 713 bin dekarlık alana ekilen buğdaydan 464 bin ton, 1 milyon 120 bin dekara ekilen arpadan ise 277 bin ton mahsul alındı. 2021 yılında ise 1 milyon 626 bin dekarlık alana ekilen buğdaydan 505 bin ton, 1 milyon 111 bin dekara ekilen arpadan da yaklaşık 270 bin ton mahsul bekleniyor.

5 GÜNDE 136 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji verilerine göre, Eskişehir’de özellikle son 5 günde aralıkla etkili olan sağanaklar nedeniyle metrekareye 136 kilogram yağış düştü. Kentte etkili olan yağmurlar ise bu haftadan itibaren yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı.

Görüntü Dökümü:
————————
-Biçerdöver ile arpa hasadı
-Çiftçilerin tarladaki ürünü incelemeleri
-Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan röp.
-Çiftçi Birol Özsak röp.
-Arpa tarlası genel
-Toplanan arpanın kamyona dökülmesi
-Hasattan dron görüntüleri
Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

===========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!