Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ –  6

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Gara’da şehit edilen Muhammet Salih Kanca son yolculuğuna uğurlandı

IRAK’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen sivil Muhammet Salih Kanca, memleketi Samsun’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen sivil Muhammet Salih Kanca’nın (38) cenazesi bu sabah askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirildi. Burada düzenlenen tören sonrasında cenazesi Kıranköy Mezarlığı Gasilhanesi’ne götürüldü. Ardından Büyük Cami’de düzenlenen cenaze törenine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Kanca’nın ailesi ve vatandaşlar katıldı. Şehit babası Abdülhamit Kanca törende taziyeleri kabul ederken şehit annesi Yurdagül Kanca’nın ise 2016 yılında hayatını kaybettiği belirtildi. Öğlen namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından bekar olan Kanca’nın cenazesi Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————–
-Tabutun uçaktan indirilmesi
-Tabutun taşınması
-Cenaze töreninden detay
-Cenaze namazının kılınması
-Detaylar

Haber-Kamera:Yaprak KOÇER-Hüseyin KALAY-Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA) 

==================================

Reklam Alanı

3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen baba yarın hakim karşısına çıkacak
 
MERSİN’de 3 kızına küçük yaşlarda cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan S.D. (55), karar duruşması için yarın hakim karşısına çıkacak.

Mersin’de H.G. (35) ile kız kardeşleri S.D. (33) ve S.D. (29), geçen yıl ocak ayında öz babaları S.D.’nin küçük yaşlarda yıllarca kendilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Kız kardeşlerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan emlakçı S.D. tutuklandı.

Hakkında dava açılan S.D., görülen duruşmada yeterli delil olmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddiaları reddeden S.D., kızlarının kendisinden para alabilmek için böyle bir yola başvurduklarını savundu.

Kız kardeşler ise daha önce yaptıkları basın toplantısında yaşadıklarını gazetecilere anlatmıştı. 6 yaşından 20 yaşına kadar anneleriyle dini nikahlı olan babasının cinsel istismarına maruz kaldığını ileri süren H.G., yıllarca şiddet gördüğünü söylemişti. Evlenmediğini ve erkeklerden kaçtığını anlatan S.D. ise iki defa intihar girişiminde bulunduğunu ve babasının, annesini erkeklere pazarladığını iddia etmişti. Kız kardeşler, basına verdikleri demeçlerde adaletin yerine getirilmesini istemişlerdi.

Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın görülecek duruşmada davanın karara bağlanması bekleniyor. 
‘SANIĞIN TUTUKLANMASINI TALEP EDECEĞİZ’
Mersin’de S.D.’nin (55) cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kızları H.G. (35), S.D. (33) ve S.D.’nin (29), avukatı Semra Kabasakal, davada sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini bildirdi.  Kabasakal, davada sanığını en ağır cezayı almasını istediklerini belirterek, “Mütalaa verildikten sonra biz de müdahil vekili olarak savunma ve beyanlarımızı bildiriceğiz. Bizim talebimiz cezalandırılması yönündedir. Maalesef çocuklardan biri için zaman aşımı söz konusu oldu. Kızlarımız zaten bunun için bu zamana kadar sesiz kalmışlar. Şikayet ve duruşma süresinden sonra daha acı günler yaşamışlar. Herkes tarafından, özellikle babanın ailesi tarafından çok tehdit ve rahatsız edildiler. Şimdiye kadar bunun için sesiz kalmışlar. Savcılık mütalaasını verdi ancak indirim uyguladı. Hiçbir indirim uygulamadan sanığını cezalandırılmasını talep ediyoruz çünkü bu suçu işlediği yönünde kesin kanaat var ancak süre yönünde mahkemede bir tereddüt hasıl oldu. Biz bu süre yönünde de bir tereddüdün olmadığını düşünüyoruz. Sanığın tutuklanmasını talep edeceğiz. Talebimiz bu yönde olacak” dedi.
‘EVLATLARINA BUNU YAPAN İNSAN BAŞKALARINA DA KIYMIŞTIR’
Mağdurlardan S.D. ise tek taleplerinin bu zamana kadar çektiklerinin bir karşılığının olması gerektiğini ifade ederek, “Çocukluğumuzdan bu yana yaşadığımız ızdırap dolu günler, hukuk mücadelesine girdiğimiz günden bu yana başımıza gelen felaketlerin tarifi dahi çok zor. Bu yaşadıklarımızı cezasının verilmesini istiyorum. Adalete güvenip, adalete sığındım. Adalete olan inancımı yitirmek istemiyorum. Böyle bir insanın, caninin kendi öz kızlarına yaptığı bu işkence dolu hayatı, başka insanların canına da kıymasını istemiyorum. Kendi evlatlarına bunu yapan insan başkalarına da kıymıştır. Toplum için bu insanın dışarıda özgürce gezmemesini talep ediyorum. En ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum. Çektiğimiz çilelere birinin dur demesi gerekiyor. Son bir yılımızda ömrümüzden ömür götürdü, diliyorum en ağır ceza ile cezalandırılır. Çünkü hiçbir ceza bizim çocukluğumuzu geri vermeyecek” diye konuştu.        

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Avukat Semra Kabasakal konuşurken
– Semra Kabasakal, mağdur S.D ile sohbet ederken
– Mağdur S.D’nin görüntüsü
– Mağdur S.D., konuşurken

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

================================

Kardan dolayı göçük altında kalan koyunları zabıta ekipleri kurtardı

SAKARYA’nın Kaynarca ilçesinde bir vatandaşa ait koyunların kaldığı ahırın damı biriken kara dayanamayıp çökerken içinde bulunan koyunlar göçük altında kaldı. Koyunları zabıta ekipleri ve vatandaşlar kurtardı.

Kaynarca ilçesi Kırktepe mahallesinde Mehmet Ay isimli vatandaşın koyunların bulunduğu ahırın  damı biriken kar nedeniyle çöktü. Çökmeden dolayı ahırın içinde bulunan 15 adet koyun ve 1 adet yavru kuzu göçük altında kaldı. O esnada oradan geçmekte olan Kaynarca Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri mağdur vatandaşa yardımda bulundular. Zabıta ekiplerinin yardımıyla göçük altından çıkartılan koyunlar güvenli bir alana alınırken hayvanlarda zayiat olmadığı öğrenildi. Mehmet Ay zabıta ekiplerine teşekkür ederken kurtarılma anları bir vatandaş tarafından cep telefonununa kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Olay yeri detay
(Vatandaş görüntüsü)

HABER-KAMERA: Murat HAZER/KAYNARCA (Sakarya),(DHA)

=================================

Kayıp kedisine 8 gün sonra kavuştu

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde Zeynal Abidin Demir’in kaybolan ‘Ozi’ adlı kedisi, 8 gün sonra zabıta ekipleri tarafından bulundu.

Hacıali Öztürk Mahallesi’nde oturan Zeynal Abidin Demir’in 1 yıl önce yaralı olarak sokakta bulup tedavisini yaptırdıktan sonra sahiplenip ‘Ozi’ ismini verdiği kedisi, 7 Şubat günü kayboldu. Zeynel Abidin Demir bunun üzerine üniversite öğrencisi kızı Özlem ile birlikte çevreye astığı ilanlarla Ozi’yi aramaya başladı.
Her yerde aranan kedi, bugün sabah saatlerinde zabıta ekipleri tarafından, Bahçelievler Mahallesi’nde bulundu. Zabıtalar, boynundaki tasmadan tanıdıkları kediyi Demir ailesinin evine götürerek teslim etti.
8 gün sonra Ozi isimli kedisine kavuşan Zeynal Abidin Demir, zabıta ekiplerine teşekkür etti. Kedisinin sağlık durumun iyi olduğunu söyleyen Demir, “Ailece çok mutluyuz. Evimizin neşesine kavuştuğumuz için çok sevinçliyiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————————- 
– Zabıtanın kediyi teslim etmesi
– Zabıtalar ve Zeynel Abidin Demir ile röp
– Genel ve detay görüntüler 

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!