Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-7 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Artvin’de tünel isteyen şoförlerden ilginç yöntem
 
ARTVİN’in Şavşat ilçesinde minibüs şoförleri, Ardahan-Artvin karayolu üzerinde yapılması planlanan tünelin bir an evvel hayata geçmesi için kardan tünel yaptı ve üzerine de ‘Sahara tüneli’ yazdı. 

İlçedeki 2 bin 670 rakımlı Sahara Dağı’nda özellikle kış aylarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Sürücüler daha güvenli seyahat için bölgeye tünel istiyor. Minibüs şoförleri, 4 metreyi bulan kardan tünel yaparak üzerine ‘Sahara Tüneli’ yazdı, tünel isteklerini dile getirdi. 

‘TÜNELİN YAPIMI İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ’
Şavşat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bilgehan Koşar, “Burası kazaların çok sık olduğu, çığ tehlikesinin olduğu bir nokta. O nedenle Sahara Tüneli’ni kardan temsili olarak yapıp, dikkat çekmek istedik. Bu temsili tüneli görenler, durarak hatıra fotoğrafı çekiyor, sosyal medyada da bu paylaşımlar büyük ilgi gördü. Yetkililerimizden, Sahara Tüneli’nin yapımı için destek bekliyoruz. Proje çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Bu çalışmaların hızlandırılmasını istiyoruz. Tünelin yapılması bizleri ve bu güzergahı kullanan herkesi büyük bir sıkıntıdan kurtaracak. Bu bölgede çok ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar oluyor. Yüklü araçlar 10-15 kilometrelik yolu 1 saate geçebiliyorö dedi.

‘ÇOK SIKINTI YAŞIYORUZ’
Şoför esnafından Şahin Tekin de, “Oda başkanımız ile bu fikri gerçekleştirdik. Bu yolda çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Biz de dikkat çekmek için kardan ve boyalarla bu tüneli yaptık. Amacımız ses getirmekti. Bunda da başarılı olduk. Bu tünelin yapımını istiyoruzö diye konuştu.

‘GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ’
Ardahan’dan Şavşat’a yolculuk yapan Tolga Köksoy ise, “Şavşatlı şoförler güzel düşünmüşler. Bu bölgede özellikle kış aylarında çok sıkıntı yaşanıyor. Dikkat çekici bir şey olmuş, biz de durup fotoğraf çektikö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kardan tünel yapan şoförlerden detaylar
-Kardan tünelden detaylar
-Şavşat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bilgehan Koşar’ın röportajı
-Şoförlerin ve vatandaşların röportajı
-Detaylar
Haber-Kamera: Nurbay USTA/ŞAVŞAT, (Artvin), (DHA)

Reklam Alanı

===========================

Gazipaşa’da Osmanlı tuğralı saatin kaldırılması tartışması: Biz Osmanlı kasabası değiliz
 
ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde Osmanlı tuğrası simgeli saatin bulunduğu yerden kaldırılması belediye meclisinde tartışıldı. Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Yılmaz, “Osmanlı kasabası değiliz. Tamam saygımız sonsuz, atalarımızdır. 16 Türk devletinden birisidir. Fakat Gazipaşa, Osmanlı döneminde kurulmuş ya da Osmanlı eserlerinin yer aldığı bir kasaba, ilçe değildir, Cumhuriyet döneminde kurulmuş bir ilçedir. Buraya Atatürk, Gazipaşa ve havalimanı üçgeninde bir şeyler düşünülmesi bence de daha uygun olur diye düşünüyorum. Ama tuğrayı çok arzu ediyorsanız, istediğiniz bir yere taşıyabiliriz” dedi.

Gazipaşa- Alanya Havalimanı kavşağında bulunan Osmanlı tuğrası figürlü saatin bozulması sonucunda tamiri için yerinden kaldırılması belediye meclisinde tartışmalara neden oldu. Gazipaşa Belediyesi’nin mart ayı meclisinde AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri kavşaktaki tuğralı saatin durumunu gündeme getirdi.

‘SAYGIMIZ SONSUZ, ATALARIMIZDIR’
Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Yılmaz, “Tuğra konusunda bir toplantı yaptık, daha doğrusu ‘Gazipaşa’da neler görmek istiyorsunuz’ konusunda. ‘Şu anda orada bir tuğra istiyorum’ diyen sizden başka çıkmadı. Çoğunluk başka şeyler görmek istiyor. Havalimanı kavşağı olduğu için ve Gazipaşa ismi Atatürk tarafından verildiği için Atatürk’ü, havalimanını, Gazipaşa’yı anımsatan bir görsel olsun isteniyor. Görüş o şekilde. Çalışmalarımız devam ediyor. Nasıl bir görsel olacağı konusunda karar vermiş değiliz. Ama sizlerin de görüşüne açığız. Tuğrayı düşündüğünüz, istediğiniz bir yer varsa taşırız. Başkan olarak benim görüşüm biz Osmanlı kasabası değiliz. Tamam saygımız sonsuz, atalarımızdır. 16 Türk devletinden birisidir. Fakat Gazipaşa, Osmanlı döneminde kurulmuş ya da Osmanlı eserlerinin yer aldığı bir kasaba, ilçe değildir, Cumhuriyet döneminde kurulmuş bir ilçedir. İsmini Atatürk vermiştir. Buraya Atatürk, Gazipaşa ve havalimanı üçgeninde bir şeyler düşünülmesi bence de daha uygun olur diye düşünüyorum. Ama tuğrayı çok arzu ediyorsanız, istediğiniz bir yere taşıyabiliriz” dedi.

Mecliste tuğralı saatle ilgili toplantının ne zaman yapıldığıyla ilgili soru üzerine de Başkan Yılmaz, “Biz her konuda halktan insanları çağırıyoruz, 40- 50 kişi çağırdık, tartıştık. Meclis grubuna da mesaj attık. Bilmiyorum niye katılmadınız onu da bilmiyorum ama AK Parti ve MHP grubundan hiç gelen olmadı. Ama ben bütün gruba attırdım” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Meclis toplantısından görüntü
– Saatin kaldırıldığı kavşaktan görüntü
– Tuğralı saatin fotoğrafı

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

================================

Sarp Sınır Kapısı’nda 498 kutu kaçak ilaç ele geçirildi

ARTVİN’deki Sarp Sınır Kapısı’nda, yurda yasa dışı yollardan sokulmaya çalışılan piyasa değeri 95 bin lira olan 498 kutu ilaç ele geçirildi.

Artvin Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Sarp Sınır Kapısı’nda gümrük sahasına gelen M.A’nin kullandığı TIR’da arama yaptı.  Şüphe üzerine X-ray cihazına yönlendirilen TIR’da yapılan detaylı aramada çeşitli markalarda olmak üzere toplam 498 kutu ilaç ele geçirildi.  Kaçak ilaçlara el konulurken, M.A. hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan ele geçirilen ilaçların gümrüklenmiş değerinin yaklaşık 95 bin lira olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Kaçak ilaçlardan detaylar

Haber: Selman KUTLU/ARTVİN, (DHA)

==============================

Kelebek hastası Suriyeli Alaattin’in hayali, futbol oynamak ve parka gitmek

Suriye’deki iç savaştan 6 yıl önce kaçarak ailesiyle Antalya’ya yerleşen kelebek hastası Alaattin Elharbe(18), tek hayalinin futbol oynamak ve parka gitmek olduğunu söyledi. 

Suriye’de yaşayan Halef Elharbe (49) ile Şemse Elhüsein (45) çiftinin 7 çocuğundan Alaattin Elharbe’ye, dünyaya geldiğinde kelebek hastalığı teşhisi konuldu. Aile, çocuklarının tedavisi devam ederken, 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaştan kaçmak istedi. Baba ve 6 çocuğu, mülteci olarak 2015 yılında Türkiye’ye geldi. Hastalığı nedeniyle hareket etmekte zorlanan Alaattin annesiyle ülkelerinde kalırken, bir süre sonra anne ile oğlu da Antalya’daki ailelerinin yanına geldi.

EL VE AYAK PARMAKLARI YOK
Alaattin ve ailesi, Kepez ilçesinde müstakil bir evde hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Hastalığı nedeniyle cildinde yaralar bulunan ve sürekli serin ortamda bulunması gereken Alaattin, bu nedenle evden de çıkamıyor. El ve ayak parmakları da olmayan Alaattin, ağzındaki yaralar nedeniyle sıvıyla beslenebiliyor. Alaattin, annesinin vücudundaki yaralara pansuman yapmak için kıyafetlerini çıkartıp giydirdiği esnada ise kıyafetlerin yaralara yapışmasından dolayı büyük acı çekiyor. 
Hastalığından dolayı oğlunun yemek yiyemediğini ifade eden Şemse Elhüsein, “Alaattin çocukluğundan bu yana hastalığıyla mücadele ediyor. Vücudundaki yaraları kremlerle ve ilaçlarla bir nebze rahatlatmaya çalışıyoruz. Dili normalde kısa olduğu için yemek yemekte zorlanıyor. Genelde sıvıyla besliyoruz. Sürekli acı içinde, kıyafetleri giydirip çıkarttığımız zaman çok büyük acı çekiyor” dedi.

‘GECELERİ UYUYAMIYORUM’
Kıyafetleri değiştirildiği zaman acı çektiğini anlatan Alaattin Elharbe ise “Geceleri yaralarımdan dolayı uyuyamıyorum. Bana bir yardım eli uzatılmasını bekliyorum” diye konuştu. Tek hayalinin futbol oynamak ve parka gitmek olduğunu sözlerine ekleyen Alaattin Erharbe, “Bu en büyük hayalim” dedi.

KELEBEK HASTALIĞI
Kelebek hastalığı, vücutta pek çok organı birden tutan romatizmal bir hastalık. Yüzde kelebek tarzında kırmızı döküntüyle karakterize olduğundan halk arasında ‘kelebek hastalığı’ olarak biliniyor. Kelebek hastalığı otoimmün olarak tabir edilen hastalıklardan. Otoimmün hastalıklarda hastanın bağışıklık sistemi hatalı çalışarak, kişinin kendi hücrelerini yabancı madde olarak algılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
—————
– Anne Şemse Elhüsein detay
– Anne Şemse Elhüsein’in Alaattin’e krem sürmesi
– Kelebek hastası Alaattin detay
– Anne Şemse Elhüsein röp1
– Alaattin Elharbe röp2
– Genel detaylar
HABER-KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!