Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ANTALYA’DA MEVSİMİN İLK KARPUZUNUN KİLOSU 7 LİRA

*- Antalya’nın Manavgat ilçesinde serada yetiştirilen erkenci karpuz, Serik Toptancı Hali’nde kilosu 7 liradan alıcı buldu. 

Manavgat ilçesinde serada ziraat mühendisi üretici Osman Coşar tarafından ocak ayında toplam 30 dekar kapalı alana ekimi gerçekleştirilen erkenci karpuzun ilk hasadı yapıldı. Osman Coşar hasat yaptığı 1 ton karpuzu, Serik Hali’ne getirdi. Komisyoncu Turgut Göksu ve Arif Göksu tarafından karpuz kilosu 7 liradan satın alındı.
Üretici Osman Coşar, “2021 yılı karpuz sezonu tüm çiftçimize hayırlı olsun. Ocak ayı başında ektiğimiz kapalı alandaki karpuzun ilk hasadını gerçekleştirdik ve hale getirdik” dedi.
Komisyoncu Arif Göksu da “2021 yılının ilk karpuz hasadını bugün üretici kardeşimizden satın alıp bir başlangıç yaptık. 7 liralık sembolik bir fiyattan satın aldık. Önümüzdeki günlerde karpuz fiyatının hareketli ve canlı geçeceğine inanıyoruz. Bu karpuzu Türkiye’nin değişik bölgelerindeki marketlere göndereceğiz. Buradan üreticilerimizden şunu istiyoruz; düzgün piyasamızı bozmayalım. Ham ve gök karpuz kırmayalım. Bizim en büyük sıkıntımız İran karpuzu. Bu bizim kanayan yaramız” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Karpuzlardan görüntü
– RÖP1: Üretici Osman Coşar ile röportaj
– RÖP2: Komisyoncu Arif Göksu ile röportaj
– Araçtaki karpuzlara bakan görevliler
– Detay

HABER-KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)- 

==========

Reklam Alanı

POLİSİ GÖRÜNCE BAHÇEYE SAKLANDILAR, 12 BİN 600 LİRA CEZA KESİLDİ

DÜZCE’de gece polisi görünce kaçmaya çalışan 4 kişi bir binanın bahçesinde saklanırken yakalandı. 4 kişiye toplam 12 bin 600 lira ceza kesildi.  

Dün gece saatlerinde, Düzce Cedidiye Mahallesi’nde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetimde bulunan polis ekipleri, 4 kişinin kaçmaya çalıştığını fark etti. Polisler, kaçan kişilerin peşine düştü. 4 kişi bir binanın bahçesinde saklanırken bulundu. 4 kişinin kimlikleri kontrol edilirken, ceza kesilmemesi için kaçtıkları belirlendi. 4 kişiye kısıtlama kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 12 bin 600 lira idari para cezası uygulandı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
Polislerin bina aralarında kaçan kişileri aramaları 
Yakalanan kişilerin üstlerinin araması ve detaylar 

HABER-KAMERA: Tugay BEKTAŞ/DÜZCE, (DHA)

========

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı tutuklandı

EDİRNE’de, kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis memuru olarak tanıtıp, uzaktan erişim programıyla vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 2 kişi tutuklandı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların, kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis olarak tanıtan kişilerce dolandırılmaya çalışıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışma kapsamında söz konusu kişilerin kendilerini cumhuriyet savcısı ve polis memuru olarak tanıttığını, vatandaşın güvenini kazanmak için ise polis merkezlerine yönlendirdiği öğrenildi. Ardından vatandaşın cep telefonlarına uzaktan erişim programı yükleterek kendi hesaplarına para aktardığı belirlenen kişilere yönelik operasyon başlatan polis,  H.A. ve A.F.’yi Şanlıurfa’da yakaladı. Aynı şüphelilerin Kırıkkale ve Kocaeli’nde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.A. ile A.F., çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Görüntü Dökümü
– Şüphelilerin hastaneye getirilişi
– Acil kapısındaki bekleyiş
– Şüphelilerin hastaneden çıkışı
– Arabaya bindirilmeleri
– Hastaneden detay

Haber – Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

===============

LEMURLARIN BESLENME ANLARINDA ORTAYA RENKLİ GÖRÜNTÜLER ÇIKTI
 
BURSA Hayvanat Bahçesi’ndeki lemurların beslenme anlarında renkli görüntüler ortaya çıktı. Lemurlardan biri DHA muhabirinin omzuna çıkarak kamera ekranını izledi.

Anavatanı Madagaskar olan lemurlar, Bursa Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. 5’i yavru, toplam 32 lemurun yaşamlarını sürdürdüğü alanda, yetkililer tarafından beslenmeleri ve bakımları, özenle gerçekleştiriliyor. Hava sıcaklıklarının yükseldiği anlarda gölgeliklerde dinlenen lemurlar, günün büyük bir kısmını ise kendilerine özel olarak oluşturulan yaşam alanındaki ağaçlarda geçiriyor.

İri gözlü, uzun kuyruklu maymun familyasından olan lemurlar, bitkisel ve hayvansal gıdalar ile beslenirken, bakıcıları tarafından muzlar ile ödüllendiriliyor. Beslenme saatlerinde bakıcılarının bir anda etrafını saran lemurlar, ilginç görüntüler oluşturuyor. Lemurlardan birinin, hayvanat bahçesinde çekim yapan DHA muhabirinin omzuna çıkarak kamera ekranını izlemesi şaşkınlık yarattı.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, lemur ailesinin her bir üyesinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve gözleri gibi baktıklarını ifade ederek, sevimli görünümlerinden dolayı ziyaretçilerin ilgisini çektiklerini belirtti.

Görüntü Dökümü
————————
-Hayvanat bahçesi dron görüntüleri
-Lemurlardan detaylar
-Lemurların beslenmesinden detaylar
-Lemurların kamera ve tripoda tırmanması
-Genel detaylar

-Haber: Gürkan DURAL-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

==========

MARDİN’DE KISITLAMA SESSİZLİĞİ

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan 58 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında, Mardin’in cadde ve sokakları boş kaldı.  

Koronavirüsle mücadelede, kontrollü normalleşmenin başlamasının ardından hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı kentler arasında yer alan Mardin’de, 6 haftanın ardından uygulama, tekrar hayata geçirildi. İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde, Mardin’in cadde ve sokaklarında sessizlik hakim oldu. Kısıtlamadan muaf olanlar dışında kimsenin dışarıda bulunmadığı kentte, güvenlik güçleri de farklı noktalarda olası ihlallere karşı denetimlerini sürdürüyor.

‘KISMİ KAPANMAYI FIRSATA ÇEVİRELİM’

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kısmi kapanmanın fırsata dönüştürülmesi çağrısında bulundu. Demirtaş, “Kıymetli hemşerilerim, Mardin’imizin tekrar mavi renge dönebilmesi için kısmi kapanmayı hep birlikte fırsata çevirelim. Hayırlı ve sağlıklı bir hafta sonu olmasını diler, vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamasına uymalarını önemle rica ederim” dedi.

Görüntü Dökümü
Mardin cadde ve sokaklarında çekimler
Polis ekiplerinin denetimleri
Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Selim KAYA /MARDİN, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!