Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ‘YARDIM KOLİSİNDE’ UYUŞTURUCU SEVKİYATINDA 3 SANIĞA 5’ER YIL HAPİS
 
SAMSUN’da ‘yardım kolisi’ adı altında otobüsle piyasa değeri 530 bin TL olan, 52 bin 920 uyuşturucu hapı sevk ederken yakalanıp tutuklanan 3 sanık, yargılandıkları davada 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl temmuz ayında Safa K., Mustafa F.B. ve Furkan K.’nin kente yüklü miktarda uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, şüphelilerden Mustafa F.B. ve Furkan K.’nin kiralık otomobille İstanbul’a gidip döndüklerini belirledi. Plakası tespit edilerek takibe alınan otomobil, Kavak ilçesi Çakallı mevkisinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadı. 2 şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.
‘YARDIM KOLİSİ’ DİYEREK OTOBÜSE VERDİLER
Çalışmayı derinleştiren polis ekipleri, şüphelilerin İstanbul’dan Samsun’a getirilmesi için bir otobüs firmasına ‘yardım kolisi’ teslim ettiğini belirledi. Otobüsteki yardım kolisinin Safa K. tarafından teslim alınacağını de saptayan ekipler, harekete geçti. Otobüsten koliyi Çakallı’da alacak olan Safa K., düzenlenen operasyonla yakalandı. Kolide yapılan incelemede 52 bin 920 uyuşturucu hap ele geçirildi. 
5’ER YIL HAPİS
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüpheliler hakkında ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan dava açıldı. Karar duruşmasına çıkan 3 sanık, 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
(ARŞİV)
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilişi
– Emniyetten detaylar
– Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nden detaylar
– Kavak Adliyesi’nden detaylar

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/ SAMSUN, (DHA)

=================================================

2) KAPADOKYA’DA BALONLAR, TÜRK BAYRAKLARIYLA HAVALANDI
 
TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezi Kapadokya’da sıcak hava balonları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Türk bayrakları ile havalandı.
Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde bu sabah havalanan sıcak hava balonlarının sepetlerine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türk bayrağı ve Atatürk posterleri asıldı. Sıcak hava balonları, yerli ve yabancı turistler bindikten sonra havalandı. Balonlar ile Kapadokya semalarında yaklaşık 1,5 saat Türk bayrağı ve Atatürk posteri dalgalandırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Havalanan balonlardan görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber:Metin YILDIRIM -Kamera:NEVŞEHİR,(DHA)

=================================================

3) ÇAY BARDAĞINA SIĞMAYAN LAPSEKİ KİRAZI GÜN SAYIYOR
 
ÇANAKKALE’nin Lapseki ilçesinde yetişen, lezzeti ve çay bardağına sığmayan iriliğiyle meşhur ‘Lapseki Devi’ cinsi kiraz, tüketiciyle buluşmak için gün sayıyor. Yaklaşık 20 gün sonra hasadına başlanması beklenen kirazda üretici, bu yıl elde edilecek mahsulden umutlu olduğunu söyledi.
Türkiye’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki bahçelerde kiraz ağaçlarında çiçeklerin yerini meyveler almaya başladı. Kiraz bahçelerindeki görüntü görsel şölen oluştururken, üretici ise bu yıl umutlu olduklarını söyledi. Kiraz hasadının yaklaşık 20 gün sonra başlayacağı belirtildi. Çay bardağına sığmayan büyüklüğünün yanı sıra aromasıyla beğenilen ‘Lapseki Devi’ cinsi ile birlikte birçok kiraz çeşidi, tüketiciyle buluşacak.
Kiraz üreticisi Cihat Gündüz, “Şu anda kiraz ağaçlarımızdaki çiçeklerimiz dökmeye başladı. Yüzde 50 çiçek, yüzde 50 kiraz taneleri dallarda oluşuyor. Bu yıl verim iyi olacak gibi gözüküyor. Havalar kiraz sezonu için iyi gitti. Kiraz ağaçlarının çiçek döneminde yağmur da yağmadı. Bu yıl kiraz hasadından çok umutluyuz. Lapseki’nin bereketli havası ve toprağı münasebetiyle kirazlarımız lezzetli bir şekilde yetişiyor. Bu da Lapseki çiftçisinin kiraz bakımını, gübreleme ve ilaçlamayı iyi yapmasından kaynaklanıyor. Bu etkenlerle birlikte Lapseki kirazımız büyüklüğüyle çay bardağına girmiyor” dedi.
Kiraz ağaçlarında oluşan görsel şölenin, tüketicinin damak tadında da şölen oluşturacağını kaydeden Cihat Gündüz şunları söyledi:
“Lapseki Devi dediğimiz 34-36 kalibre olan, çay bardağına sığmayan kirazımızın taneleri çiçeklerin ardından dalda çıkmaya başladı. Yeşil ile beyazın buluştuğu bir ağaç. İnşallah sonunda da tüketicimizin damaklarına müthiş tat verecek Lapseki Devi yaklaşık 20 gün içerisinde tüketicilerimizle buluşacak. Kirazımız aroması ve iriliğiyle dünyanın en iyi kirazları arasında yer alıyor. Şu anda kirazlarımız nohut kadar büyüklükte, 20 ile 30 gün arasında hava şartlarına göre olgunlaşmasını bekliyoruz” 

Görüntü Dökümü
———————–
-Kiraz bahçesinden görüntüler.
-Cihat Gündüz ile röp.
-Çay bardağına sığmayan kirazlardan arşiv görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/LAPSEKİ(Çanakkle), (DHA)

===============================================

4) BURSA’DA ’23 NİSAN’ TÖRENİ

Bursa’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bursa’da düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Dülger, “Tarihimizin gurur dolu sayfalarından biri olan 23 Nisan 1921 günü üzerinden yıllar geçse de her yıl dönümünde 7’den 70’e herkesi ortak duygularda buluşturur. 101 yıl önce bugün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü tarihe kazınmış, milletin bağımsızlığının ancak milletin azmi ve kararlılığıyla sağlanacağının somut ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, istiklalimizin sembolü olan TBMM’nin açılışını istikbalimizin sembolü olan çocuklarımıza armağan etmiş böylelikle şanlı tarihimiz ile daima umut vaat eden geleceğimiz arasında sonsuza dek uzayacak bir bağ kurmuşturö dedi.
Dülger’in konuşmasının ardından 1. Murat İlkokulu öğrencilerinden Betül Baydı ’23 Nisan’ isimli şiiri okudu. Tören İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı resmi ekip otolarının yaptığı kortejle son buldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tören detay
-İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in tören konuşması
-Tören konvoyu detay

Haber: Derya EVREN-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

=======================
 
5) ÇANAKKALE’DE 23 NİSAN KUTLAMASI

ÇANAKKALE’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Binbaşı Ercan Oran ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sosyal mesafe kuralına dikkat edilen törende İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tören alanından görüntüler.
-Çelenk sunulmasından görüntüler.
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından görüntüler.

Haber-Kamer: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

=================================================

6) BİTLİS’TE 23 NİSAN TÖRENİ

BİTLİS’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni, pandemi kurallarına uyularak düzenlendi. 
Bitlis’te Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile şube müdürleri, öğretmenler ve az sayıda öğrenci katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Program, öğrencilerin şiir okunması ve 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Atatürk anıtı ve çelengin sunulması
-Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması
-Katılanlardan detay
-İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’ın konuşması
-Öğrencinin şiir okuması
-Hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi
-Genel ve detaylar

HABER: Özcan ÇİRİŞ- Ceren KURTYE/BİTLİS, (DHA)- 

=================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!