Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

OGM: TUNCELİ’DE 2 HELİKOPTER VE 1 UÇAKLA YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR (2)
1) VALİ ÖZKAN YANGIN BÖLGESİNDE

Vali Mehmet Ali Özkan, orman yangınının devam ettiği bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkilerden yangının son durumu ile ilgili bilgi alan Vali Özkan, Tanzi bölgesinde yangına, havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğünü söyledi. Vali Özkan, “Yaklaşık 4 gündür Hozat ile Ovacık ilçemiz arasında Tanzi Deresi’nin sağında ve solunda devam eden örtü yangınına arkadaşlarımız gerçekten deyim yerindeyse canlarını hiçe sayarak müdahale ettiler. 4 noktadan çıkan yangının 3 noktası tamamen söndürülmüş oldu. Sağ olsunlar sabah itibariyle de Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın destekleri ve himayelerinde havadan söndürme ve soğutma çalışmaları başladı. Şu anda arkadaşlarımız karadan ve havadan müdahaleye devam ediyorlar. Küçük bir alanda devam eden bir yangın. Canı pahasına çalışan orman teşkilatımıza, İl Özel İdaresi’ne, AFAD’a ve jandarmamıza şükranlarımızı sunuyorum. 100’e yakın personelimizle mücadeleye devam ediyoruz. Dün alan genel olarak kontrol altına alınmıştı bugün de soğutma çalışmalarıyla muhtemeldir ki öğleden sonra çalışmalarımızı bitirmiş olacağız” dedi.
‘SOSYAL MEDYADA ASILSIZ PAYLAŞIMLAR YAPILIYOR’
Sosyal medyada, yangının yerleşim yerlerinde olduğunu belirten paylaşımların asılsız olduğunu vurgulayan Vali Özkan, “Gerçekten burada arkadaşlarımız canlarını hiçe sayarak bir mücadele verdiler. Ancak bir kesim, arkadaşlarımızın emeğini, alın terini ve mücadelesini göz ardı ederek sosyal medya hesapları üzerinden algı yaratmak, söz yerindeyse toplumumuzun ve insanımızın sağduyusuna sızarak devşirme çabası içerisine girmişler. Sözleri ve eylemleriyle hem topluma hem bağımsız yargıya hem de milletimize karşı sorumluluk taşıyan bizlerin açıklamalarına ve paylaşımlarına itibar edin. Bir kısım sosyal medya hesaplarında yerleşim alanlarının yanı başında ulaşılabilir bir coğrafyada olduğu şeklinde söylemler de var. Yangın alanını sizler de gördünüz; tamamen insansız, etrafında, içinde, kenarında ne arıcı ne de sürü sahibinin bulunmadığı bir alan. Yerleşim yerlerinin olduğu paylaşımlar asılsızdır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangın söndürme helikopteri
-Helikopterin yangına su atması
-Yanan alandan detay
-Uçağın yangına su atması
-Vali Mehmet Ali Özkan’ın konuşması
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ,(DHA)

=====================================

2) KOCAELİ’DE 4 KATLI BİNADA YANGIN
 
KOCAELİ’de, 4 katlı binanın çatı katında çıkan yangın  itfaiyenin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla söndürüldü.
Gölcük ilçesi Kavaklı Mahallesi Hürriyet Caddesi’ndeki 4 katlı apartmanın çatı katında, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Hasan Taşdan ve ailesinin yaşadığı daireden dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiyeye bildirdi. Adrese gelen itfaiye ekipleri, dairenin tamamını saran alevlere merdivenli araçla müdahale etti. İtfaiyeye İzmit’ten de takviye ekipler geldi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Olay sırasında ailenin, bir akrabalarının evinde misafirlikte olduğu öğrenildi. Yangın nedeniyle binanın çatı katı tamamen kullanılamaz hale geldi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Eki/plerin çalışması
-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera-Dinçer AKBİR /GÖLCÜK(Kocaeli)(DHA)

=====================================

3) KÖPEK SALDIRISINDA YAVRUSUNU KAYBEDEN EŞEK, YENİ YAVRU DÜNYAYA GETİRDİ
 
ANKARA’da sahipleri tarafından verilen komut sonrası 2 çoban köpeğinin saldırarak yaraladığı eşeğe, Bursa’daki Emekli Hayvanlar Çiftliği’nde özenle bakılıyor. Köpek saldırısında yavrusunu kaybeden ‘Zeynep’ adı verilen eşek, kısa süre önce yeniden doğum yaptı. Yeni doğan yavruya ‘Burak’ ismi verildi.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından eziyet gören, sokağa atılan, yaralanan ve yardıma muhtaç hayvanların kalan günlerini huzur içerisinde geçirebilmeleri için yaklaşık 2,5 yıl önce Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Emekli Hayvanlar Çiftliği kuruldu. Türkiye’nin dört bir yanındaki yardıma muhtaç yük ve çiftlik hayvanları çiftliğe getirilerek, yaşamlarının geri kalanını burada geçirmeleri sağlanıyor. Çiftlikteki hayvanlara HAYTAP gönüllülerince özenle bakılıyor.
ZEYNEP 3 AY ÖNCE DOĞUM YAPTI
Ankara’da, yaklaşık 15 ay önce sahipleri tarafından verilen komutla 2 çoban köpeğinin saldırıp yaraladığıı eşek de Bursa’daki ‘Emekli Hayvanlar Çiftliği’nde kalıyor. Köpek saldırısında yavrusu ölen ve HAYTAP gönüllülerince ‘Zeynep’ adı verilen eşek, 3 ay önce yeni doğum yaptı. ‘Zeynep’ yeni doğan ve ‘Burak’ adı verilen yavrusu ile birlikte çiftlikte konforlu bir şekilde yaşıyor.
‘ÖRNEK OLMAK İSTEDİK’
Büyükbaş hayvanlara karşı duyarlılığın az olduğunu belirten HAYTAP Saha Sorumlusu  Zuhal Arslan, “Burası bir cennet. Burada biz Türkiye’nin dört bir yanından yardıma muhtaç at, eşek, koyun, kuzu gibi özellikle çiftlik hayvanlarının tedavilerini yapıp daha sonrasında eceliyle ölene kadar yaşadıkları bir cennet. Burada çok sayıda hayvanımız var. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanlarda olmak üzere çok sayıda hayvanımız var. Türkiye’nin dört bir yanından buraya yaralı ya da hasta olarak gelip tedavilerinin ardından burada kaldılar. Bizim burayı kurma amacımız tüm Türkiye’ye örnek olmaktı. Dolayısıyla nasıl kedi ve köpeklere bir yaşam alanı yapıyorsanız büyükbaş hayvanlar için de bir yaşam alanı yapılabilir. Tüm Türkiye’ye bu mesajı vermek istedik” dedi. 
‘HEPSİNİN İÇİMİZİ SIZLATAN HİKAYELERİ VAR’
Ankara’da yavrusu çoban köpekleri tarafından saldırıya uğrayan eşeğe ‘Zeynep’ ismi verildiğini ve yeni yavrusuyla çiftlikte mutlu bir yaşam sürdüğünü belirten HAYTAP Saha Sorumlusu  Zuhal Arslan, “Zeynep eşeğimizin bebeği maalesef Haymana’da köpekler tarafından parçalatılmıştı. Biz onun annesini hemen gidip yasal şekilde alarak çiftliğimize getirdik. Eşeğimiz oradayken de hamileymiş. O sebepten dolayı buraya geldi ve doğum yaptı. ‘Burak’ diye bir oğlu oldu. Burada aşırı mutlu. O kötü günleri geride kaldı. Biz unuttuğunu düşünüyoruz. Burada kalan hayvanların hepsinin yürek yakan hikayeleri var. Zeynep de bizim içimizi yakan bir eşeğimiz” ifadelerini kullandı. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Emekli Hayvanlar Çiftliğinden detaylar
-Hayvanlardan detaylar
-Çiftliğin dron görüntüleri
-Genel detaylar
-HAYTAP Saha Sorumlusu Zuhal Arslan röportajı

Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Semih ŞAHİN /BURSA, (DHA)

=====================================

4) KIRKAĞAÇ’TA 12 BİN TON KAVUN, KIŞIN TÜKETİLMEK ÜZERE ASKIYA ALINDI
 
MANİSA’nın Kırkağaç ilçesinde, coğrafi işaretleme alarak patentli olarak yetiştirilen deseni, kokusu, tadı ve raf ömrüyle ünlü Kırkağaç kavununun hasadına başlandı. 40 bin ton rekolte beklenilen kavunda, 12 bin ton kavun kışın tüketilmek üzere iplerle bağlanarak askılara alındı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Hasat edilecek ürünün yüzde 70’i tüketilmek üzere yurt içi ve yurt dışı pazarlarına sunulacak” diye konuştu.
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yetiştirilen, deseni, kokusu, tadı ve raf ömrüyle diğer türlerden ayrılan Kırkağaç kavununda hasat başladı. Bakırçay Nehri’nin hayat verdiği ovada yaklaşık 12 bin dekar alanda üretilen kavunların olgunlaşmasıyla sabahın erken saatlerinde tarlalarda mesaiye başlayan üreticiler, kestikleri kavunları, zarar görmemesi için yorganlara sarıp traktörlere yüklüyor. Traktörlerle belediye ya da özel kişilere ait depolara getirilen kavunların, yüzde 70’i, iç ve dış pazarda tüketilmek üzere satışa sunulacak. Geçen yıl 10 bin dekar alanda 30 bin ton rekolte alınan kavundan, bu yıl 12 bin dekar alanda 40 bin ton rekolte bekleniliyor.
DEPOLARDA ASKILARA ALINDI
Coğrafi işaret tescilli Kırkağaç kavunu, kış aylarında da tüketilmek üzere askılara alınmaya başladı. Büyük bir kısmı hemen satışa sunulan kavunların kalanı ise klimalı ve havalandırma sistemiyle sıcaklığı 14 dereceye ayarlanmış depolara getiriliyor. Dört bir yanından bağlanan kavunlar, büyük uğraşlarla tahta direklere asılıyor. Kış aylarında pazara sunulmak üzere depolarda askıda kalan kavunlar, şubat ve mart aylarında dahi alıcı buluyor.
‘DÜNYA PAZARINDA ARANAN BİR ÇEŞİT’
Üretici Bülent Somalıoğlu’nun tarlasında kavun hasadına katılan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “2008 yılında coğrafi işaret tescili alınmış, Kırkağaç ilçemize tescilli kavunumuzun hasat zamanı geldi ve bunu gerçekleştiriyoruz. Hakikaten Kırkağaç kavunu, tadı, kokusu ve aromasıyla hem ülkemizde hem de dünya pazarlarında aranan istenilen bir çeşit” dedi.
Kavun üreticisi Bülent Somalıoğlu da bu yıl verimin yüksek ve ürünün kaliteli olduğunu, dekar başına ortalama 3 ton mahsul aldığını söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kavunun hasadından ve traktöre yüklenmesinden detay
-Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün konuşması
-Kavun üreticisi Bülent Somalıoğlu’nun konuşması
-Kavunun depoda askıya alınması ve kavun kesiminden detay

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

=====================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!