Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Salıncağın ipi boynuna dolanıp ölen Melek’in cenazesi morgdan alındı

ANTALYA’nın Serik ilçesinde salıncak ipinin boğazına dolanması sonucu ölen Suriyeli Melek el Ubeyd’in (10) cenazesi, yakınları tarafından morgdan alındı. 

Olay, dün Serik ilçesi Aşağıoba Mahallesi Deveciler mevkisinde meydana geldi. Suriyeli Melek El Ubeyd’in ailesi serada çalışmaya gitti. Bu sırada bahçedeki çardakta kurulu salıncakta sallanan Melek El Ubeyd’in boğazına ip dolandı. Melek El Ubeyd’in çırpındığını gören anne ve babası, koşarak yanına geldi. Çocuğun boğazını ipten kurtaran aile kendilerine ait araç ile Serik Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan Melek El Ubeyd doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. 
Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Melek el Ubeyd’in cenazesi, yapılan otopsinin ardından bugün babası Cemal Nasir Ubeyd ve yakınları tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Serik ilçesine götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Adli tıp morgu dış plan görüntü
– Cenaze yakınlarının cenazeyi alması
HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

=======================

Reklam Alanı

Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Ödülleri, Külliye’de verilecek

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödüllerinin üçüncüsü yarın Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle sahiplerini bulacak.

İstiklâl Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yılı kutlama etkinlikleri ile ilgili olarak MAKÜ’ye ait Lavanta Otel’de basın toplantısı düzenlendi. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2021 yılı ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilerek tüm kamu kuruluşlarına Mehmet Akif ve İstiklal Marşı ile ilgili çalışmalar yapılması konusunda bir görevlendirme yapıldı. Biz zaten her yıl bu çalışmaları yürütüyoruz. Gerek Akif’i anma programları gerek İstiklal Marşı’nın kabulü gerekse Akif’in yaşamına ilişkin bir dizi çalışmaları yapıyoruz. Ancak bu yıl İstiklal Marşı’mızın 100. yılı olması sebebiyle bizim bu anlamda iki şeyi yapmamız gerekiyor. Birincisi adını taşımanın verdiği sorumlulukla Akif’e yaraşır bir üniversite olmamız gerekiyor; eğitim kalitemiz ve yaptığımız çalışmalarla bunu göstermemiz gerekiyor. İkincisi de elbette birçok kurumdan öncelikli olarak bizim Akif ile ilgili bilinçlendirme, tanıtma, basın yayın faaliyetleri, akademik çalışmalar, araştırmalar konusunda öncülük etmek gibi bir görevimiz de var” dedi.

Geçen yıl pandemi nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri töreninin yapılamadığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Bu yıl İstiklal Marşı’nın 100’üncü yılı olduğu için biz bu konuya ayrıca bir önem atfettik. Yine Mehmet Akif’in ismine yönelik uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödüllerini 5 yıl önce başlatmıştık. Geçen yıl 3’üncüsünü vermek üzere yine Burdur’da Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir program düzenlenmişti ancak ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görülmesi nedeniyle program bir gece önce iptal edildi. Cumhurbaşkanımız bu programın başka bir zamanda yapılması gerektiğini iletti. Bizler de bu konuyu tekrar gündeme getirdiğimizde içinde bulunduğumuz haftanın 100’üncü yıl olması münasebetiyle özellikle programların çoğunluğunu Ankara’da yapılması konusunda bir görüş oluştu. Bu yıl ödüllerin 11 Mart 2021 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir Akif’i Anma Programı çerçevesinde verilmesi yönünde dönüşler aldık. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri’ni devletin en yüksek organı olan Cumhurbaşkanlığında verilmesi konusunda bizler de mutlu olduk. Geçen yıl hazırlığını yaptığımız ama veremediğimiz üçüncü Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödülleri’ni bu yıl Külliye’de takdim edeceğiz. Şehrimizden ve üniversitemizden küresel salgın koşulları nedeniyle sınırlı sayıda katılımla yapacağız” diye konuştu.

İstiklâl Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında üniversite olarak yıl boyu çeşitli faaliyetler yapacaklarını da kaydeden MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, şöyle dedi:
“Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversitemizde oluşturulan komisyon bir araya gelerek ’10 kıta, bir vatan’ diyerek bir slogan belirledik. Bütün Türkiye’deki çalışmalar bu isim üzerinden yürütülecek. MAKÜ olarak 100’üncü yıl hatıra pul tasarımları ve anmalık ilk gün zarf tasarımları yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Sanal Müzesi oluşturulması, Akif Salnamesinin yayınlanması, İstiklâl Marşı’nın yazılış öyküsünü anlatan bir belgesel filmin hazırlanması, 15 bin fidanlık hatıra ormanı oluşturulması, ipek mendil üzerine baskılar yapılması, İstiklal Ajandası’nın hazırlanması ve Uluslararası Mehmet Akif Ersoy sempozyumu bunlardan bazıları.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Katılımcılar
– Rektör Korkmaz’ın açıklamaları
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=======================

Semt pazarında koronavirüs denetimi

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde,semt pazarında  koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe denetimi yapıldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘kontrollü normalleşme’ ile hayata geçirilen ‘Dinamik Denetim’ kapsamında ekiplerin maske, sosyal mesafe ve temizlik denetimi devam ediyor.

İslahiye’de barikatla çevrilen alanda kurulan pazara girmek isteyenler maskeleri kontrol edilerek alındı. Polis ve zabıta ekipleri de semt pazarında esnafa ve alışverişe gelen vatandaşları kontrollü sosyal hayatı anlatılarak, koronavirüs tedbirlerinde taviz vermeden maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyaları gerektiğini anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Semt pazarı
– Maske kontrolü
– Polis ve zabıtadan denetim
– Vatandaşlar ile röprajlar
– Genel ve detay görüntüler
 Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=======================

Sobadan çıkan yangın korkuttu

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Mustafa Sarıtaş’a ait tek katlı evde sobadan çıkan yangın korkuttu.

Yangın, saat 09.30’da Hisar Mahallesi Kızık Caddesi’nde Mustafa Sarıtaş’a ait tek katlı ahşap evde meydana geldi. Evin içerisinde bacanın yandığını fark eden ev sakinleri itfaiyeyi aradı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. OEDAŞ ekipleri tarafından elektrik bağlantısı kesilen evdeki yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonrası kontrol altına alınarak, söndürüldü.
Yangında evde maddi hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yangın çıkan evin bulunduğu sokaktan itfaiye ve sağlık ekipleri görüntüler
– İtfaiye yangına müdahalesinden görüntüler
HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(Afyonkarahisar)(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!