Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 8

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Karaman’da kaybolan genç, 52,5 saat sonra bulundu (7)

KABALAK VE KELEŞ BULUŞMASINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Karaman’da, araçlarının kara saplanmasının ardından mahsur kaldıktan 52,5 saat sonra arama- kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan Ege Kabalak (26), birlikte yola çıktığı arkadaşı Furkan Keleş ile hastanede bir araya geldi. Tarsus Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen Furkan Keleş ile Ege Kabalak, buluşmasında duygusal anlar yaşandı. 

‘SİNYAL ARAMAK İÇİN YOLUNA DEVAM ETTİM’
Cep telefonu sinyali bulabilmek için arkadaşlarından ayrıldığını ve yoluna devam etmekten vazgeçmediğini anlatan Kabalak, “Toros Dağları’ndan aşağı doğru seyahate başladım. Zorlu ve çok ağır bir maceraydı. Bir kuru ekmeğim bile yoktu. Daha önce atılmış, orada buz gibi olmuş bir ekmek bulup, yedim. Mağara altlarında konakladım, enterasan yerlerden tırmandım. Daha önce bir insanın gücüyle yapamayacağı hareketleri yapabildiğimi farkettim. Acının, korkunun insana neler getirdiği bilinmez. Bana çok güzel bir güç getirdi. Bana ailemi, sevdiklerimi hatırlattı” dedi.

‘O MUTLULUK TARİF EDEDEBİLECEĞİM MUTLULUK DEĞİLDİ’
Kaybolduktan sonra asla ümidini kesmediğini anlatan Kabalak, ilk telefon görüşmesini yaptığı çeşme başındaki yazıdan çok etkilendiğini belirterek şunları da söyledi:

“Hayatta sevdiğim şeyler. Bu tarzda maceralar yaşamayı seviyorum. Fakat bu bilinçte olmadım, açlıkla sınandım. Sonrasında mutlulukla şimdi karşılanıyorum. Bu benim için kazanımlardan en değerlisi. Çeşme başında bir yazı vardı. Çok güzel bir irfan kişilik yazmış, ‘Ey Toros sen bakisin, ben yolcu. Ben geldim gidiyorum. Fakat seninle bu yolculuğumuz bitmedi, sen affet beni. Hakkını helal et’ demiş. O hoşuma gitti, uzandım oraya bir tane bank buldum. ‘Telefona bir bakayım’ dedim. 4.5G yazıyordu. O mutluluk tarif edebileceğim bir mutluluk değildi.”

Reklam Alanı

‘YAŞIYORLAR MI? DİYE ARADIM’
Cep telefonuna sinyal gelmesinin ardından ilk olarak birlikte yola çıktığı arkadaşlarını aradığını anlatan Kabalak, “Yaşıyorlar mı? korkusuyla, bir taraftan da sevinçle aradım. Açtı, arkadaşlarımın yaşadığını öğrenince o sıra daha fazla güç geldi. Yola devam edecektim ama tabi ki sağolsunlar jandarma ekipleri beni buldular” diye konuştu.

‘KÖPEĞİ ISITMAYA ÇALIŞTIK’
Furkan Keleş ise yola çıktıktan sonra ufak sorunlar yaşadıklarını ve sonrasında araçlarının kara saplandığını belirterek, “Çok zorluydu. Bende orada 24 saat kaldım. Detayları kendi sosyal medya hesabımda açıklayacağım. Küçük yavru köpeğim de vardı. Onu korumaya çalıştık hep beraber. Bayağı bir sarıldık. Köpeğimin sağlığı da yerinde. Ege’de görmek istiyor.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– 52,5 saat sonra bulunan Ege Kabalak ile röp
– Bulunan diğer genç Furkan Keleş ile röp.

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

=================

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Mardin’de

YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mardin’de katıldığı partisinin il kongresinde, “Cenabı Allah bizleri bu istikametten bu hak davadan ayırmasın” dedi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mardin’de partisinin il kongresine katıldı. Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu’nda yapılan kongrede konuşan Erbakan, “Biz Mardinlileri seviyoruz. Erbakan hocamız Mardinlileri seviyordu. Mardinliler de Erbakan hocamızı seviyordu. Bu kadar kısa sürede, bu kadar uzun mesafe kat etmemiz Mardin’de şu muazzam coşkulu toplulukla il kongremizi yapmamız davamızın bereketidir, Cenabı Allah’ın yardımıdır ve milli görüşün bereketidir. Cenabı Allah bizleri bu istikametten bu hak davadan ayırmasın. Milletimize, Mardin’e, ülkemize, İslam alemine, bütün insanlığa faydalı olmayı, hayırlı hizmetler yapmayı, mazlumların, ezilenlerin derdine derman olmayı nasip eylesin inşallah” dedi.

Görüntü Dökümü:
Erbakan’ın konferans salonu girişinde karşılanması
Erbakan’ın konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim KAYA/MARDİN, (DHA)

===================

Kars’ta donmak üzere olan bisikletli özel idare ekipleri tarafından kurtarıldı

GAZİANTEP’ten bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Ömer Töremen (44), Iğdır’dan Kars’a gelirken Digor Dağpınar karayolunda donma tehlikesi geçirdi. Hareket edemez hale geldiği için bisikletini yol kenarına bırakarak menfeze giren Töremen, kar ve tipiden kapanan köy yollarını açmak için bölgeye giden Digor Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.  

Digor Özel İdaresi ekipleri, kar temizliği için geldikleri Digor Dağpınar karayolunda, saat 14.00 sıralarında, yol kenarında terkedilmiş bisikleti fark etti. İş makinesi sürücüsü Murat Baylas, aracı durdurarak çevrede arama yaptı. Baylas, menfez içinde Ömer Töremen’in donmak üzere olduğunu gördü. Ekipleri görünce büyük sevinç yaşayan Töremen, özel idare ekipleri tarafından Dağpınar Belediyesi’ne götürüldü. Ekiplere teşekkür eden Töremen, burada ısınarak, yemek yedi.

Öte yandan Digor Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle yolları kapanan Dağpınar, Türkmeşen, Şirinköy’de çalışmalarını sürdürüyor. Türkmeşen’de görüş mesafesinin yer yer 1 metreye kadar düştüğü yol güzergahında bazı araçların da kayarak yoldan çıktıkları görüldü. Ekipler, yolda kalan araçların kurtarılması için yoğun mesai yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Bisikletiyle donmak üzereyken menfeze giren şahsın bulunması
-Özel idaresi ekiplerinin aracına bindirilmesi
-Konuşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

=======================

Çatı katında çıkan yangını izlerken sosyal mesafeyi unuttular

İZMİT’te bir binanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Toplanan mahalle sakinleri, söndürme çalışmalarını film gibi izlerken, sosyal mesafe ise unutuldu.

Yangın, saat 18.30 sıralarında Yeşilova Mahallesi Barut Sokak’taki bir binanın çatı katında çıktı. Binadan dumanların yükseldiğini görenlerin ihbarı üzerine adrese gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını söndürdü. Yangında dumandan etkilenen ev sahibi Barış A., kontrol amacıyla ambulansla hastaneye götürüldü. Bu sırada, itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını film gibi izleyen mahalle sakinlerinin sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görüldü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Çatı katından yükselen dumanlar
-Söndürme çalışmalarını izleyen mahalle sakinleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!