Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ŞEHİT YAKINI İZMİRLİLERDEN BAYRAMIN İLK GÜNÜ KABRİSTAN ZİYARETİ

İZMİR’de, Ramazan Bayramı’nın 1’nci gününde Kadifekale Hava Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, duygu dolu anlar yaşadı. Aileler, temizledikleri mezarlıkların başında şehitleri için Kuran’dan dualar okudu.

Koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanan Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, şehit yakınları her bayram olduğu gibi Kadifekale Hava Şehitliği’ne ziyaretlerde bulundu. Şehit aileleri otları temizleyip, su döktükleri mezarlıkların başında Kuran’dan dualar okudu. Şırnak’ta, 29 Mayıs 2010’da bölücü terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk’un (30) annesi Medhiye Balduk, kendisini kabristanda yatan bütün şehitlerin annnesi olarak gördüğünü belirterek, “Gençlerin hepsi burada yatıyor. Terörün boynu kırılsın. Allah boyunlarını devirsin, onlar bizim çocuklarımızın kanına girdiler, onların da kanları aksın yerlere dökülsün. Benim evladım şehit olalı 10 sene oldu. O günden beri ne varız ne yokuz. Ne yediğimiz, ne içtiğimiz belli. Ne yatabiliyoruz, ne oturabiliyoruz. Sinir hastası olduk, tansiyonumuz çıktı. Her bayramda, her cumada, her günde buraya geliyorum. Ben burada huzur buluyorum. Onun mezarına bakınca huzura bakıyorum. Onun mezarını temizlemekten, bakmaktan başka elimden bir şey gelmiyor. O beni görüyor mu bilmiyorum, ben burada taşları görüyorum” dedi.
İzmir Tersanesi’nde 2013 yılında römorkörün yan yatması sonucu meydana gelen kazada şehit olan deniz Er Yavuz Arslan’ın babası Zülfü Arslan ise, bayramların yanı sıra cuma günleri de sürekli olarak şehitliğe geldiğini belirterek, “Evlat acısı başka hiçbir acıya benzemiyor. Ne hissettiğimizi bilmiyorum. O bizim tek evladımızdı, bekardı. Elektrikçiydi, tezkeresini almaya 7 gün kalmıştı, dönseydi ona çok güzel bir iş kuracaktık. Gelemedi, öyle kaldı” dedi.

Görüntü dökümü:
————————
– Şehitlikten görüntüler
– Medhiye Balduk ile röp.
– Zülfü Aslan ile röp.
– Ailelerin mezarlıklarda temizlik yapmasından görüntü
– Kuran okunmasından görüntü
– Genel ve detay görüntü
Haber: Davut CAN – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)
=================================

SOMA’DA FACİANIN YIL DÖNÜMÜNDE BAYRAM SABAHI HÜZÜN (2)

ARKADAŞLARININ ZİYARETTE FENALAŞTI
Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın 7’nci yıl dönümünde, acı bir kez daha yaşandı. Maden kazasında sonrası kurulan kurtarma ekinden maden işçisi Ahmet Mutluer, arkadaşlarının kabir ziyaretinde fenalaştı. Ahmet Mutluer, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Soma Devlet Hastanesi’ne götürdü. Mutluer’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
————————-
– Ahmet Mutluer’e sağlık ekiplerinin müdahalesinden görüntü
– Ambulansa giderken görüntü
– Genel ve detay görüntü
Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR- Ersan ERDOĞAN / SOMA (Manisa), (DHA)

=================================

BAYRAMDA ŞEHİT BABALARININ MEZARINA KARANFİL BIRAKTILAR
 
BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde, kısıtlamadan muaf tutulan şehit yakınları, bayramın ilk gününde şehitlikleri ziyaret etti.  

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge ile şehit yakınları Ramazan Bayramı günlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Bayram nedeniyle Bandırma Şehitliği’nde bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, siyasi parti ilçe başkanları, gaziler ve şehit yakınları katıldı. İlçe Müftüsü Halil Şekerci’nin dua okumasının ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
2016 yılında Ankara’daki bombalı terör saldırısında şehit olan Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu’nun eşi ve çocukları da törene katıldı. Babası şehit olduğunda henüz altı aylık olan ve bugün 5,5 yaşındaki Damla ve ablası 10 yaşındaki Tuana, babalarının mezarlarına karanfil bıraktı.

Görüntü Dökümü:
————————————
-Dua okunmasından görüntüler
-Şehit mezarlarına karanfil koyulmasından görüntü
Haber-Kamera: Tufan DALGIÇ/BANDIRMA(Balıkesir),(DHA)

=================================

ŞANLIURFA’DA ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ BAYRAM ZİYARETİ

ŞANLIURFA’da kılınan bayram namazının ardından, sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulan şehit yakınları, sabah erken saatlerden itibaren şehitlikleri ziyaret etti.

Kısıtlamadan muaf tutulan aileler sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelmeye başladı. Aileler, mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. Bazı şehit yakınları, kabirlerin bakımını yaptı, mezar taşlarını yıkadı, çiçek ekti. Kabir başlarında bazı şehit yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü. Yeni Mezarlıkta bulunan şehitlikte şehit aileleri birbirleriyle hüzünlü bayramlaşırken, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ise aileleri teselli etmeye çalıştı.
Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan Asri Mezarlıkta ise vatandaşların kurallara uyarak gelmedikleri görüldü. 

Görüntü dökümü
—————————-
– Şehitlik mezarlığı  
– Şehit Yakınlarının mezarlığa gelmesi
– Şehit dernek Başkanı Mehmet Yavuz’un dua okuması
– Mezarlık başında dua ve kuran okunması
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Ömer ŞULUL Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

=================================

KİLİS’TE, OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETLİ YARALANDI
 
KİLİS’te otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı.

kaza, sabah saatlerinde Kilis-Gaziantep karayolunun 15’inci kilometresinde meydana geldi. İbrahim HAlil E., yönetimindeki 34 GY 9854 plakalı otomobil, Küplüce Köyü yakınlarında Suriye uyruklu Fadi C.’nin kullandığı 79 MA 2576 plakalı motosiklete çarptı. Kazada devrilen motosikletten sürüklenen sürücü Fadi C. ağır yaralındı. Kazayı görenlerin çağırdığı ambulansla Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan Fadi C. tedavi altına alındı.

Jandarma kazayla ilgili soruşturmaya başladı.

Görüntü dökümü
———————————-
–  Kazanın olduğu Olay yeri
– Motosikletten görüntü
– Polis jandarma olay yerinde
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=================================

EĞİTİM ALDIĞI RESİM ATÖLYESİNİ YAŞATMAK İÇİN BAŞINA GEÇTİ
 
ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde Vasfiye Bostan(41), ilçede uzun yıllar yüzlerce ressam yetiştiren öğrencisi olduğu resim atölyesinin 5 yıl önce ölen kurucusu ressam Mehmet Ali Özbaşakçı’nın(71) anısını yaşatmak için başına geçti. Atölye, pandemi döneminde 7’den 70’e birçok sanat severe resim yapmayı öğretiyor. 

Ereğli’de de birçok kişiye resmi yapmayı sevdiren ressam Ali Özbaşakçı, 5 yıl önce hayatını kaybetti. 50 yıldır açık olan resim atölyesinde kursiyerler Özbaşakçı’nın anısını yaşatmak için çalışma başlattı. Vasfiye Bostan, atölyenin kapanmaması için başına geçti. Birçok öğrenciye ücretsiz kurslar veren resim atölyesi, 7’den 70’e ilçede birçok kişiye resim yapmayı öğretmeye devam etti. Karakalem, yağlı ve sulu boya kursları bulunan atölye, kar amacı gütmeden çalışmalarını sürdürüyor. Atölye, özellikle pandemi döneminde yoğun ilgi görmeye başladı. Vatandaşlar, streslerini resim yaparak atmaya çalışıyor.  
Vasfiye Bostan, ilçenin en önemli atölyesinin birçok sanatçı yetiştirdiğini söyledi. Bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Bostan, “Kurucusu Mehmet Ali Özbaşakçı benim de hocam. Beni o yetiştirdi. Bende öğrenciler yetiştiriyorum. Binlerce öğrenci yetiştirdik. Bazı öğrencilerimiz resim öğretmeni oldu. Şu anda da çalışıyorlar.  Pandemi döneminde sosyal mesafemizi koruyarak resim yapmaya devam ediyoruz. Bu dönemde özellikle evlerde sıkılan ev hanımları buraya gelerek kendilerini rahatlatıyor.” dedi. 

Görüntü Dökümü: 
– Resim yapan kursiyerler  
– Kursiyerlerle röportaj 
– Vasfiye Bostan ile röportaj 
– Detaylar 
Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!