Reklam Alanı
Reklam Alanı

İzmir’de şehit yakınlarından bayramın ilk günü kabristan ziyareti

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Davut CAN/İZMİR, (DHA)- İZMİR’de, Ramazan Bayramı’nın 1’inci gününde Kadifekale Hava Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, duygu dolu anlar yaşadı. Aileler, temizledikleri mezarlıkların başında Kur’an-ı Kerim okudu.
Koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanan Ramazan Bayramı’nın ilk gününde, şehit yakınları her bayram olduğu gibi Kadifekale Hava Şehitliği’ne ziyaretlerde bulundu. Şehit aileleri otları temizleyip, su döktükleri mezarlıkların başında dualar okudu. Şırnak’ta, 29 Mayıs 2010’da bölücü terör örgütü PKK’lılar ile çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk’un (30) annesi Medhiye Balduk, kendisini kabristanda yatan bütün şehitlerin annnesi olarak gördüğünü belirterek, “Gençlerin hepsi burada yatıyor. Terörün boynu kırılsın. Allah boyunlarını devirsin, onlar bizim çocuklarımızın kanına girdiler, onların da kanları aksın yerlere dökülsün. Benim evladım şehit olalı 10 sene oldu. O günden beri ne varız ne yokuz. Ne yediğimiz, ne içtiğimiz belli. Ne yatabiliyoruz, ne oturabiliyoruz. Sinir hastası olduk, tansiyonumuz çıktı. Her bayramda, her cumada, her günde buraya geliyorum. Ben burada huzur buluyorum. Onun mezarına bakınca huzura bakıyorum. Onun mezarını temizlemekten, bakmaktan başka elimden bir şey gelmiyor. O beni görüyor mu bilmiyorum, ben burada taşları görüyorum” dedi.
İzmir Tersanesi’ndeki kazada şehit olan Er Yavuz Arslan’ın babası Zülfü Arslan ise, bayramların yanı sıra cuma günleri de sürekli olarak şehitliğe geldiğini belirterek, “Evlat acısı başka hiçbir acıya benzemiyor. Ne hissettiğimizi bilmiyorum. O bizim tek evladımızdı, bekardı. Elektrikçiydi, tezkeresini almaya 7 gün kalmıştı, dönseydi ona çok güzel bir iş kuracaktık. Gelemedi, öyle kaldı” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!