Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN RİZE’DE, ‘ÇAY GÖÇÜ’ ENDİŞESİ

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka haritasında en çok vaka görülen iller arasında 4’üncü sırada yer alan Rize’de, köy evlerindeki aile içi toplu buluşmaların vaka artışlarına neden olduğu belirlendi. Vatandaşlar çay göçü ile gelenlerin tedbirlere uymasını isterken, yetkililer çay alım yerlerinde tedbirleri sıklaştırdı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka haritasında en çok vaka görülen iller arasında Rize 4’üncü sırada yer aldı. Kentte önceki hafta 270,94 olan vaka haritası 167,27’ye gerilemesine rağmen vaka sayılarının diğer illere göre yüksek oranda kaldı. Kentte köy evlerindeki aile içi toplu buluşmaların artışa neden olduğu vakaların yüzde 83’ünün bu nedenle yayıldığı tespit edildi.
ÇAY GÖÇÜ DE ETKİLEDİ
İl dışından çay göçü ile gelenlerin akrabaları ile toplu buluşmalarının da vaka artışlarında etkili olduğu belirlendi. Vatandaşlar çay göçü ile gelenlerin tedbirlere uymasını isterken, yetkililer çay alım yerlerinde tedbirleri sıklaştırdı. Çaykur yetkilileri çay alım yerlerinde maske ve mesafe kuralına uymasını istediği üreticileri randevu ile çay satışı için davet ediyor, yoğunluğun önüne geçiyor.  
‘SIKINTI YAŞANMAYACAK’
Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim çay hasadı için pandemi kuralları kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını belirterek “Pandemi ile ilgili geçen yıldan tecrübeliyiz. Bu yıl da gerekli tedbirleri aldık. Alım yerlerine gelen üreticilerimiz maskelerini takıyor, mesafeye dikkat ediyor. Randevu sistemi ile yoğunluk oluşturmadan çaylarını satıyorlar. Bu yılda hiçbir sıkıntı yaşamadan çay kampanyasını götüreceğiz” dedi.
‘ÇAY İÇİN İL DIŞINDAN GELENLER ÇOK’
Çay üreticisi İbrahim Uzun “Çay için İstanbul’dan gelenlerin de vaka sayılarında fonksiyonu olduğunu düşünüyorum. Konulan yasakların vatandaşlar tarafından harfiyen uygulanması gerekiyorö dedi.
İzzet Tellioğlu da “Rize’de her geçen gün nüfus yoğunluğu artıyor. İl dışında bulunan özellikle büyük şehirlerde yaşayan çay üreticilerinin büyük bir kısmı Rize’ye ulaştı ve hala gelmeye devam ediyorlar. Bu durumda tabii ki vakalara yansıyor. Biraz da bu süreçte çayımıza öncelik veriyoruz, sanki sağlığımızı ikinci sıraya atıyoruzö ifadesini kullandı.
Nuran Kırgız ise “Rize’ye gelen giden sayısı arttı, ne yazık ki kimse dikkat etmiyor. 17 günü evde geçirdik ama kapanma bittiğinde sokakta iğne atsan yere düşmezdi. Çay için gelenlerle birlikte köylerde artık çok kalabalık” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Sokaktan detaylar
-Banklarda oturanlar
-Yürüyen vatandaşlar
-Röpoertajlar
-Çaykur Genel Müdürü Yusuz Ziya Alim röportaj
-Muhabir anonsu (ARZU ERBAŞ)

HABER: ARZU ERBAŞ- KAMERA:DOĞANCAN İLEK/RİZE-DHA

==============================================

2) CAM ŞİŞELİ SALDIRGANIN BOYNUNDAN YARALADIĞI BEKÇİNİN DURUMU İYİ

Reklam Alanı

Antalya’da dün gece Erkan İ.’nin (32), eve gitmesini istediği gerekçesiyle saldırıp, kırık cam şişeyle boynundan yaraladığı bekçinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Erkan İ.’nin ise hastanedeki tedavisi sürüyor.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında Kepez ilçesi Gündoğdu Mahallesi 2484 ile 2491 sokak kesişiminde meydana geldi. İddiaya göre mahallede bir parkta alkol alan Erkan İ., çevreye de rahatsızlık vermeye başladı. Gürültüden rahatsız olan mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Merkezden yapılan anonsta, bölgede devriye gezen bekçilere duruma müdahale etmesi bildirildi. Bekçiler, sokak üzerinde gördükleri Erkan İ.’ye, evine gitmesi ve gürültü yapmaması yönünde uyarıda bulundu.
BEKÇİLERE KIRDIĞI ŞİŞEYLE SALDIRDI
Bekçilerin uyarılarını dinlemeyen Erkan İ., sokak üzerindeki bir apartmanın önüne gelerek önce bahçede bulunan saksılarla bekçilere saldırdı. Erkan İ., daha sonra eline aldığı şişeyi kırarak bekçilerin üzerine yürüdü. Bekçilerden biri, boynuna aldığı darbeler sonucu yaralandı. Bekçilerden birini de elindeki şişeyle kovalayan Erkan İ., havaya uyarı ateşi açılarak durdurulmak istendi. Erkan İ., ısrarla saldırı girişiminde bulunmaya devam edince, bekçilerden biri sağ bacağından tabancayla vurdu. Erkan İ., olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Boynundan yaralı bekçi de ilk müdahalenin ardından kontrol amacıyla hastaneye götürüldü.
BEKÇİNİN DURUMU İYİ 
Boynundan yaralanıp hastanede tedavisi yapılan bekçinin durumunun ili olduğu öğrenildi. Halen hastanede tedavisi devam eden Erkan İ.’nin ise tedavisinn ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüleceği kaydedildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Polis ve bekçiler detay
-Polis ve ambulans araçları detay
-Yaralı Erkan İn detay
-Erkan İn’e sağlık ekiplerinin müdahalesi detay
-Erkan İn’in ambulansa alınması detay
-Şişe detaylar
-Bilal Belgin röp.
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN- Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)- 
DGS Haber Kodu : 210519010

==============================================

3) ÇANAKKALE’DE 19 MAYIS KUTLAMASI

ÇANAKKALE’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, siyasi parti temsilcileri ve sporcular katıldı. Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan yaptığı konuşmada, “Ulusumuzun bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda nedenli kararlı ve kahramanca tutum sergilendiğini tüm dünya Çanakkale Savaşları’nda bir kez daha görmüştür. İşgal altındaki vatan topraklarında umutların tükenmeye başladığı bir dönemde ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘böyle bir millet esir yaşamaktansa mahvolsun daha iyidir. Öyleyse ya istiklal, ya ölüm’ söylemiyle ortaya koyduğu stratejik yaklaşımları sayesinde Samsun’a çıkması bağımsızlık, özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs 1919ö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tören alanından görüntüler.
-Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasından görüntüler.
-Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın konuşması.

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

==============================================

4) KONYA’DA 19 MAYIS TEDBİRLİ KUTLANDI

KONYA’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralına uyularak kutlandı. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece Anıt Alanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, anıta çelenk bıraktı. Törende sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu.

Görüntü Dökümü
———————–
–  İstiklal Marşının okunması
– Çelenk sunumları
– Tören alanından görüntü
– Genel ve detay

Haber-Kamera: Adem YILDIZ/KONYA,(DHA)

==============================================

5) KİLİS’TE, 19 MAYIS KUTLANDI

KİLİS’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Kilis’te, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında sosyal mesafe kuralına uyularak düzenlenen törene; Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutanı Albay Soner Oruçoğlu, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan katıldı. Atatürk anıtına çelenk bırakılan törende İstiklal Marşı okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Meydandan görüntü
– Protokolden görüntü
– Çelenk ve sayğı duruşu istiklal marşının okunması
– Gençlik ve Spor  il müdürünün konuşması
– Öğrencini şiir okuması
– Derece alan öğrencilere ödül verilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA

==============================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!