Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MAHALLEDEKİ KOKU ŞİKAYETİNDE GERGİNLİK
 
ANTALYA’da geri dönüşüm malzemesi depolanan alandan gelen kokudan şikayet eden mahalleli, zabıta ve polise haber verdi. Gelen ekipler, atık deposundaki malzemeleri toplamak istedi. Ekiplere taş ve sopalarla direnenlere, polis biber gazıyla karşılık verdi.
Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi 2801 Sokak üzerindeki müstakil evlerde yaşayan ve geri dönüşüm malzemesi toplayarak geçinen Suriyelilerin gürültü yapıp, yığdıkları çöplerden kötü kokular geldiğinin ihbar edilmesi üzerine zabıta ekipleri verilen adrese gitti. Zabıta, bölgede yaptıkları incelemenin ardından çuvallardaki çöp yığınlarının tahliye edilmesini istedi. Burada yaşayanlar uyarıları dikkate almayınca, zabıta evlerin önlerindeki, demir panel ve tülleri iş makinesi ile yıktı. Harabeyi andıran evlerin bahçesinde bulunan çuvallardaki geri dönüşüm malzemeleri yola çıkarıldı ve iş makineleriyle kamyonlara yüklendi. Çuvalları vermek istemeyen grup, ekiplere taş ve sopa ile saldırdı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazlı müdahalede bulundu. Gerginliğin devam etmesi üzerine bölgeye çevik kuvvet ekipleri geldi. Zabıta ekipleri belirlenen adreslerde yapılan temizliğin ardından bölgeden ayrıldı.
Mahalle halkından Necla Demirkesen, zabıta ve polislerin şikayet üzerine geldiklerini belirterek, “Koronadan ölmeyeceğiz ama pislikten öleceğiz. Çöp topluyorlar. Her şeyi topluyorlar. Burada tedirginiz” dedi.
Derya Kocasarı ise, “Çöpten şikayetçiyiz. Sineğinden, faresinden, kokusundan burada duramıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Belediye kamyonundan görüntü ve tekerlekli sandalyedeki bir çiftin olay yerinden uzaklaşması
– Yerde içinde geri dönüşüm malzemelerinin bulunduğu çuvallardan görüntü
– Koşan Suriyelilerin görüntüsü 
– Geri dönüşüm malzemelerini kepçe ile kamyonete yüklenmesi
– Mahalleli Necla Demirkesen röp
– Belediye ekiplerinin çöpleri temizlemesi
– Polis araçlarının görüntüsü
– Geri dönüşüm malzemelerini kamyonete yüklemesi
– Mahalleli Derya Kocasarı röp
– Zabıtaların geri dönüşüm malzemelerinin götürülmesini engellemek için kepçe ile yolu kesmesi
– Kamyonetten düşen geri dönüşüm malzemelerini sürükleyerek götürmesi
– Polisin kalabalığı dağıtma çabası
– Yaşanan kargaşadan görüntüler
– Eski bir evin kepçe ile yıkılması
-Detaylar

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

=================================================

2) TIR’A ÇARPAN HAFİF TİCARİ ARACIN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ
 
KASTAMONU’nun Tosya ilçesinde aynı yöne giden TIR’a arkadan çarpan hafif ticari aracın sürücüsü, hayatını kaybetti.
Olay, öğle saatlerinde Tosya ilçesi Yazıçam mevkisinde meydana geldi. Özgür Küp yönetimindeki 24 DIA 244 plakalı hafif ticari araç, aynı yöne giden Mustafa Sorgusormaz yönetimindeki 50 AAE 696 plakalı çekici ve 33 CMK 54 dorse plakalı TIR’a arkadan çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekiplerin yaptığı kontrolde, hafif ticari aracın sürücüsü Özgür Küp’ün hayatını kaybettiği belirlendi. TIR şoförü Mustafa S., diğer araç sürücüsünün öldüğünü öğrenince gözyaşlarına hakim olamadı.
Bu arada kaza, bölgedeki dinlenme tesisinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Kazanın güvenlik kamerası görüntüsü
-Kaza yerinden görüntü
-TIR sürücüsü ile röp
-Detaylar

Haber-Kamera: Bünyamin KARACAN/ TOSYA (Kastamonu), (DHA)-

=================================================

3) PROF. DR. KILIÇ: TOZ FIRTINASI OLDUĞU ZAMAN MASKE TAKIN
 
DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Suriye ve Irak’tan gelen, ülkenin güneydoğusunda hayatı olumsuz etkileyen toz fırtınasının bütün canlılar için solunum sorununa neden olabileceğini söyledi. Solonum yolu hastalığı olanlar ve çocukların dikkat etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, “Eğer dışarı çıkma mecburiyetleri olursa o zaman maske kullanmaları gerekiyorö dedi.
Irak ve Suriye üzerinden gelen, özellikle Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak gibi sınıra yakın illerde hayatı olumsuz etkileyen toz fırtınasının solunum yolu hastalığını tetiklediği belirtildi. Dicle Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, toz fırtınalarının dünyadaki hemen bütün canlılar için solunum sorunu oluşturduğuna dikkat çekti. Toz fırtınasından korunmak için maske takılmasını öneren Prof. Dr. Kılıç, “Ülkemizde ve dünyada son dönemlerde kum ve toz fırtınalarının arttığını görüyoruz. Özellikle ülkemizin güney kesimlerinde Suriye’den, Irak’tan gelen toz fırtınalarına daha çok açık. Çünkü sınır komşularımız Orta Doğu’ya ait ülkeler, buralarda daha fazla sıcaklık ve toz fırtınalarıyla karşılaşmak mümkün. Yalnızca bölgemizde değil, dünyanın farklı yerlerinde de bu tür olaylara rastlanmaktadır. Bunlar doğal süreçlerdir, tabiatta olan olaylardır. Bu süreçlerin önüne tamamıyla geçme şansımız yok ve bunun etkileri var. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler bu toz fırtınalarından olumsuz olarak etkilenmektedir. İnsanlarda özellikle solonum yolu hastalığı çekenleri olumsuz etkiliyor. Hastalar ve küçük çocuklar aynı şekilde olumsuz etkilenmektedir. Bunların kum fırtınalarının ektili olduğu zamanlarda dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Eğer dışarı çıkma mecburiyetleri olursa o zaman maske kullanmaları gerekiyor” dedi.
‘İNSANLIK ÇARESİZ DEĞİL’
İnsanların birtakım önlemler alınarak toz fırtınalarının zararlarını minimuma indirebileceğine işaret eden Prof. Dr. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemiz ve dünya bu konuda çaresiz değil. İnsanlar özellikle daha fazla ağaçlandırmaya devam etmeli, ağaç dikmeli. Tarım alanlarında kesinlikle nadasa gidilmemesi ve tarlaların boş bırakılmaması lazım. Mutlaka ekim olması lazım. Ekim olduğu zaman, toz fırtınaları için bir engel olacaktır, hem de ortamın nemini artıracaktır. O nedenle insanlık toz fırtınalarının önüne olumsuz olan bu doğal süreci ağaçlandırmayla, tarlalarda ekili alanların artırılmasıyla önüne geçebilir.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Mardin’de etkili olan toz bulutundan görüntüleri
-Mardin’de toz bulutunun etkili olduğu saatte insan manzaraları görüntüleri
-Mardin’de etkili olan toz bulutu görütnüleri
-Prof. Dr. Ahmet Kılıç konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim KAYA /MARDİN,(DHA)

=================================================

4) ZONGULDAK’TA ANAHTARLA 20 OTOMOBİLİ ÇİZEN ŞÜPHELİ YAKALANDI
 
ZONGULDAK’ta park halindeki 20 otomobili anahtarla çizen ve güvenlik kameralarınca tespit edilen N.Ö., daha önce otomobilleri çizdiği otoparka tekrar gelince gözaltına alındı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü otoparkında araçların anahtarla çizildiğini görenler, polis ekiplerine haber verdi. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, tespit edilen N.Ö. adlı şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. N.Ö.’nün kent merkezinde de bir aracı anahtarla çizdiği belirlendi, o anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü otoparkına tekrar gelen N.Ö.’yü, bu kez, güvenlik görevlileri polise teslim etti. Gözaltına alınan N.Ö., işlemleri için polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü
———————–
-N.Ö.’nün otomobil çizdiği anın güvenlik kamera görüntüsü

Haber-Kamera: ZONGULDAK,(DHA)

=================================================

5) 68 ÜLKEDEN BÜYÜKELÇİ VE DİPLOMATLAR VAN’I GEZDİ 
 
VAN Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 68 ülkeden 150 büyükelçi ve diplomat Van’a geldi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bölgeyi dünyaya tanıtma gayreti içinde olduklarını söyledi.
Kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 2 gün boyunca kentte çeşitli gezi ve incelemelerde bulunacak olan 150’yi aşkın büyükelçi ve diplomat sabah saatlerinde Van’a geldi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez ve Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel tarafından havaalanında karşılanan büyükelçi ve diplomatlar akredite işlemlerinin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle Akdamar Adası’na gitmek üzere Gevaş Akdamar İskelesi’ne geçti. 
68 ülkeden yaklaşık 150 büyükelçi ve diplomatı Van da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2 günlük program hakkında da kısa bilgi verdi. Vali Bilmez, düzenlenen programın kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek şöyle konuştu:  
“Bugün ülkemizde faaliyet gösteren 68 ülkenin büyükelçi temsilcileri ve diplomatlar yaklaşık 150 kişilik bir grup Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde ilimize ziyarete geldiler. Asıl amacı Ahlat ve Malazgirt programlarına katılmak olan bu 2 günlük programda, Van Gölü etrafındaki tarihi mekanları gezmek ve bu bölge kültürünü tanımak da yer alıyor. İlk durak olarak havaalanında karşıladıktan sonra Van Gölü’nün sembolü olan Akdamar Adası, Akdamar Kilisesi’ni ziyaret ediyorlar. Buradan da Tatvan üzeri Ahlat Selçuk mezarında incelemelerde bulunup yarın tekrar Van Kalesi, Kedi evi, gümüş işlemeciliğinin yapıldığı çarşıyı gezecekler. Biz de bu süre zarfında hem coğrafyamızı, hem kültürümüzü hem de Van denizimizi onlara tanıtmaya çalışacağız. Misafirlerimiz kanalıyla bölgemizi tüm dünyaya tanıtma gayreti içindeyiz. Bin yıldır bu adada ayakta dimdik duran bu kilise burada hoşgörünün, kardeşliğin ne kadar güçlü olduğunun işaretidir. Bu kilise mensupları tarafından diğer kiliselerle farklı değerlendirelen bir kilise ve hala dimdik ayakta duruyorsa bu bölgedeki kardeşliğin hoşgörünün güçlü olduğunun kanıtıdır. Bölgemizi doğru tanıtmak için çaba göstermeliyiz. Kendi vatandaşlarımıza da tanıtmamız gerekiyor.”
Akdamar Kilisesi ve ada çevresinde gezen misafirler, hatıra fotoğrafları çekilerek Bitlis’in Ahlat ilçesine hareket etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Van Gölü üzerindeki teknelerden detaylar
-68 ülkeden gelen büyükelçi ve diplomatların Akdamar adasına gelişi 
-68 ülkeden gelen büyükelçi ve diplomatlardan detaylar
-Akdamar adasından detaylar
-Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in açıklaması
-68 ülkeden gelen büyükelçi ve diplomatlardan detaylar
-Akdamar adasından detaylar

HABER: Orhan AŞAN /VAN, (DHA)- 

=================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!