Reklam Alanı
Reklam Alanı

ECB/Lagarde: Dijital euro için daha birkaç yıl gerekiyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 21 Ocak (DHA) – Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, dijital euro ile ilgili beklentilere ilişkin olarak, bunun karmaşık bir konu olduğunu vurguladı ve “birkaç yıl” alacağını belirtti.
ECB’nin faizleri sabit bıraktığı kararının açıklanmasından sonra soruları yanıtlayan Lagarde, ECB’nin büyük olasılıkla Nisan ayında, dijital para birimini oluşturup oluşturmayacağına ve ne şekilde devam edeceğine karar vereceğini vurguladı,
Lagarde ayrıca, ECB’nin dijital para biriminin geliştirilmesinin nasıl bir teknoloji omurgasına yerleştirileceğine de henüz karar vermediğini sözlerine ekledi.
“Eğer dijital euro iyi bir şekilde uygulanırsa, herkese hizmet edecektir” diyen Lagarde, banknotların dijital euro ile “her zaman” bir arada var olacağına ilişkin güvence verdi.
Lagarde dijital euroyu yaratma sürecinin “mevcut mali durumu bozmadan ya da şu anda sahip olduğumuz para politikası aktarımını tehlikeye atmadan” yapılması gerektiğinin altını çizdi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!