Reklam Alanı
Reklam Alanı

Ekmelerini buzla kaplı Murat Nehri’nden çıkarıyorlar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AĞRI’da balıkçılık yaparak geçinmeye çalışan vatandaşlar, kışın dondurucu soğuklarla birlikte büyük bir kısmı buzla kaplanan Murat Nehri’nde suya girerek balık avlamaya çalışıyorlar.

Oldukça soğuk geçen kış aylarında hemen hemen her gün büyük bir kısmı buz tutan Murat Nehri’ne giden balıkçılar, Su geçirmeyen tulumlarını giyerek nehrin yüzeyindeki buzra kürek ve taşlarla vurarak balıkları bulundukları yerden çıkaran köylüler, bunları serpme ile yakalıyor. . Tutak ilçesi Batmış Köyü mevkisinde avladıkları balıkları çuvallara doldurup kent merkezi ya da yol kenarlarında satmaya çalıştıklarını belirten balıkçılardan Orhan Artış: “Balıkçılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Hava sıcaklığının sıfırın altında 16 dereceye kadar düşen soğuklara rağmen gelip balık avlamaya çalışıyoruz. Yazın hayvancılık veya tarım kışında balık tutarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Havalar oldukça soğuk. Murat Nehri’nde binbir zahmetle yakaladığımız balıkları satarak geçiniyoruz. Hava o kadar soğuk oluyor ki balıkları sudan çıkarıp buzun üzerine bıraktığımız anda balıklar bile donuyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Buz tutan Murat Nehri

-Nehirde balık tutanlar

-Orhan Artış ile röportaj

Reklam Alanı

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!