Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SEYDİKEMER’DEKİ ORMAN YANGINI KISMEN KONTROL ALTINDA

Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Karaköy mahallesindeki ormanlık alanda dün çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan 2 saatlik müdahalenin ardından kısmen kontrol altına alındı.
MUĞLA’nın Seydikemer ilçesindeki Karaköy Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili bölgede, dün saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler yangını, orman ekiplerine bildirdi. Ağaçlık alanda çıkan yangına 5 helikopterle havadan, toplam 34 arazöz ve dozerle karadan müdahale edildi. Yangın, yapılan 2 saatlik müdahalenin ardından kısmen kontrol altına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yangından görüntüler
-Söndürme çalışmaları

Haber: Cavit AKGÜN/MUĞLA,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824125 – 210824114 – 210824112 – 210824109
=========================================

2) AYDIN’DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA
 
AYDIN’ın Karpuzlu ilçesinde, dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahele ile gece kontrol altına alındı.
Karpuzlu ilçesinin Tekeler Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda dün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter, 12 arazöz ve 2 dozer sevk edildi. Karpuzlu’nun kırsal Tekeler Mahallesi yakınlarında başlayan ve rüzgarın etkisiyle Muğla’nın Milas ilçesinin Çukurköy yönüne ilerleyen yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Çevredeki çok sayıda gönüllü vatandaş da yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. 6 saat süren çalışmalar sonucunda, yangın kontrol altına alındı. Bölgede gece boyunca soğutma çalışmasının yapıldığı öğrenildi. Öte yandan, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy da olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve yangın hakkında bilgi aldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Söndürme çalışmaları

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN, (DHA)- 
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824119
=========================================

3) EDİRNE’DE MERALIK ALANDA ÇIKAN YANGINDA BİNLERCE ARI ÖLDÜ
 
EDİRNE’de meralık alanda çıkan yangın, çok sayıda arı kovanının bulunduğu alana sıçradı. Alevlerin sardığı 52 kovan içindeki binlerce arı öldü.
Yangın, dün akşam saatlerinde Edirne merkeze bağlı Karayusuf köyünde meralık alanda çıktı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın kısa sürede büyüyerek bölgede bulunan arı kovanlarına sıçradı. Dumanları farkeden köylüler durumu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen müdürlüğe ait itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, köylüler de bir yandan arı kovanlarını kurtarmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren yangın kontrol altına alınırken, toplamda 52 kovandaki binlerce arı öldü. Jandarma ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan kovan ve arılardan detay
-Yanan alandan genel görüntü
-Arı kovanlarını kurtarmaya çalışan köylüler
-Orman ekiplerinin söndürme çalışmaları
-Jandarma’nın olay yerinde yardım etmesi
-Vatandaş ile röportaj
-Orman ekiplerinden detay
-İtfaiye araçlarından görüntü

Haber*Kamera: Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824146
=========================================

4) BAKAN PAKDEMİRLİ, SELDEN ETKİLENEN KÖYÜ ZİYARET ETTİ
 
TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, selden etkilenen Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Özlüce köyünü ziyaret etti.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet, sel nedeniyle taşan Zarbana Çayı’nın kenarında incelemelerde bulundu. Pakdemirli, selden etkilenen evlerdeki ailelere geçmiş olsun temennisinde bulunarak tüm zararların temin edileceği sözünü verdi. Bakan Pakdemirli, selde kaybolan ve hala aranan 13 yaşındaki Rabia Aydemir’in babası İbrahim Aydemir ile görüşerek sabırlar diledi. Pakdemirli, temaslarının ardından köyden ayrıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Bakan Pakdemirli ve beraberindeki heyetin incelemeleri
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Barış İLYSOĞLU/KASTAMONU,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824131
=========================================

5) TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI 4 SIĞINAK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ
 
TUNCELİ kırsalında güvenlik güçlerince yapılan operasyonunda, teröristlerin kullandığı 4 sığınak kullanılamaz hale getirildi.
Bölgede barındığı değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirmek ve lojistik desteğini bitirmek amacıyla İl Jandarma Komutanlığı’nca başlatılan ‘Eren-7 Mercan-Munzur’ operasyonu jandarma, polis ve güvenlik koruculardan oluşan 1062 personelle devam ediyor. Pülümür kırsalında yapılan aramada-tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin kullandığı 4 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramada 7 uyku tulumu, 40 metre jiletli tel, 1 ısıtıcı, 2 su deposu, bin metre kumaş, 500 metre dikenli tel, 10 kilogram çivi, 200 metre sera naylonu, 20 kilogram peynir, 10 kilogram salça ve çok miktarda gıda ve yaşamsal malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler operasyon bölgesinde imha edilirken, teröristlerin kullandığı 4 sığınak, kullanılamaz hale getirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Fotoğraflar

Haber: Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824141
=========================================

6) ZEYTİNLİK ALANDA FENALAŞARAK DÜŞEN GENÇ, HAYATINI KAYBETTİ

BURSA’da arkadaşı A.T. ile zeytinlik alana giden Ferit Ertürk (15) henüz bilinmeyen bir nedenle fenalaşıp yere düşerek hayatını kaybetti. Olay yerinde bulunan çok sayıda çakmak gazı tüpünü incelemeye alan polis, kaçtığı belirtilen A.T.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, bugün saat 02.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesi’nde meydana geldi. Asude Sokak’ta bulunan zeytinlik alanda Ferit Ertürk fenalaşarak yere düştü. Ertürk’ün yere düştüğünü gören vatandaşlar gencin yardımına koşarken durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede Ertürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Vücudunda yara izi olmadığı tespit edilen Ferit Ertürk’ün elinde ve olay yerinde bulunan çok sayıda çakmak gazı tüpü dikkat çekti. Ertürk’ün yere düştüğü sırada yanında bulunan arkadaşı A.T.’nin olay yerinden kaçtığı belirtildi.
Ertürk’ün cesedi, incelemelerin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olay yerinde bulunan çakmak gazı tüplerini incelemeye alan polis, olay yerinden kaçan A.T.’nin yakalanması için de çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yeri detay
-Polis ekiplerinin olay yerinde incelemede bulunması
-Zeytinlik alan detay
-Polis ekipleri detay

Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825010
=========================================

7) ARACININ ALARMI ÇALINCA KOMŞUNUN ÇOCUĞUNU KEMERLE DÖVDÜ
 
GAZİANTEP’te Nahsen G., otomobilinin alarmının çalmasının ardından aracının yanında bulunan 13 yaşındaki Damla Yılmaz’ı yaşadıkları apartmanda kovalayarak kemerle dövdü. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda Nahsen G.’nin Damla’yı elinde kemerle kovalayarak, vücudunun çeşitli yerlerine vurduğu görüldü.
Olay, 14 Ağustos’ta Seyrantepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, site içerisinde oyun oynayan çocuklar Nahsen G.’ye ait araca temas ederek alarmının çalmasına sebep oldu. Sesi duyan sahibi aracın yanına gelerek bahçede gördüğü Damla’ya tepki gösterdi, kemerle dövdü. Yaşanan olay komşuların araya girmesi ile son buldu. Eşinden boşanan ve 2 kızı ile birlikte yaşayan anne Filiz Cerit, kızını hastaneye götürüp, darp raporu aldıktan sonra polise şikayetçi oldu.
‘BANA HAKARETLER EDİP BİNADAN ATTILAR’
Anne Filiz Cerit, saldırının sebebini öğrenmek için komşusunun evine gittiğinde hakarete uğrayarak kendisinin de çocuğu ile birlikte binadan atıldığını söyledi.
Anne Cerit, kızının vücudunda uğradığı darp olayı sonucunda izler kaldığını ve büyük bir korku hali yaşadığını belirterek, “Ben işten geldiğim sırada kızlarım benden binanın dışında oynamak için izin istedi. İzin verdim. Kızım yarım saat sonra geri döndü üzerinde darp izleriyle. Kızımın sırtında kemer izleri vardı, yine demir toka izleri vardı. Boynuna sarılmış parmak izleri vardı. Başka çocuklar oyun oynarken arabasına değiyor ve alarmı ötüyor. Kızım Damla da o sırada arkadaşı ile aracın yakınında. Araç sahibi kişi sesi duyunca kemerle dışarı çıkmış ve diğer araca temas eden çocuklar kaçtığı için benim kızım yaptı diye saldırmış. Kızım başından geçenleri anlatınca, komşuya kızımı da alıp neden yaptığını sormaya gittim. Şahsın kapısına gittiğimde ben de hakarete uğradım. Üzerime yürüdüler. Komşusu ile birlikte bizi binadan attılar” diye konuştu.
Şikayetinden vazgeçmediği için komşusu Nahsen G., tarafından tehdide maruz kaldığını söyleyen Filiz Cerit, “İki haftadır kızımın psikolojisi bozuldu. İki haftadır ben de çocuklarımın güvenliği için işe gitmiyorum. Kızım uykularından korkarak uyanıyor. Şikayetimden vazgeçmem için aracı koydular. Ben şikayetimi geri almayınca şu anda da tehditlere başladılar. Güvenlik gerekçesiyle karakol ifademin ardından koruma talebinde bulundum” dedi.
‘KAÇAMADIM’
Damla Yılmaz, alarmı öten araca kendisinin temas etmediğini ve bina önünde oyun oynayan çocukların temas etmesi ile alarmın öttüğünü belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı
“Annem akşam işten geldiğinde kendisinden arkadaşımla oyun oynamak için izin istedim. Kapıda oyun oynarken binaya misafirliğe gelen çocuklar araca vurdu ve alarmı çalmaya başladı. Çocuklar kaçınca orada biz vardık. Küfürler edip üzerimize kemerle gelince biz de kaçtık. Binanın içine girdiğimde yangın merdivenine sığındım. Kaçamadım. Beni kolumdan tutup kemerle dövdü. Eve gelip durumu anneme anlattım. Sonra evine gittik ve o anda bile bize küfürler edip, bizi komşu ile birlikte binadan attılar. Yaklaşık iki haftadır çok korkuyorum. O günden beri dışarı dahi çıkamıyorum. Geceleri uykularımdan sayıklayarak uyandığımı söylüyor annem. Şu anda da şikayetimizden vazgeçmediğimiz için tehdit ediyorlar.”
Apartmanın güvenlik kamerasındaki görüntülerde, Damla Yılmaz’ın bina içerisinde kaçmaya çalıştığı sırada Nahsen G.’nin kemerle vurduğu görülüyor.  

Görüntü Dökümü
———————–
-Damla’nın Nahsen’den kaçması (güvenlik kamerası)
-Nahsen’in kemer ile Damla’yı dövme anı (güvenlik kamerası)
-Damla’nın ailesinin Nahsen’in evine gelişi (güvenlik kamerası)
-Ailenin Nahsen’in komşuları tarafından tartaklanması (güvenlik kamerası)
-Anne Filiz ile röp
-Damla ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KILIÇ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824115
=========================================

8) ÇEŞME’DE GECE KULÜBÜ ÖNÜNDEKİ CİNAYETTE 4 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir gece kulubünde Alpay Kalyon’un (33) öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden işletmeci C.Ü., işletme müdürü M.A., otel mesul müdürü O.S. ve şüphelileri araçla olay yerinden kaçırdığı öne sürülen O.G., dün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN/İZMİR,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824126
=========================================

9) VAN’DA, EVDE 43 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI; ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

VAN’da polisin bir eve yaptığı baskında Afganistan uyruklu 43 kaçak göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan kişi, tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi’ndeki bir evde kaçak göçmen olduğu ihbarı üzerine adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Afganistan uyruklu 43 kaçak göçmen yakalandı, organizatörlük yaptığı belirlenen 1 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kaçak göçmenin, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Eve baskın düzenleyen polis ekipleri
-Evde saklanan kaçak göçmenler
-Kaçak göçmenleri evin odalarında bulan ekipler
-Evden çıkartılıp araca indirilen kaçak göçmenler
-Detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824117
=========================================

10) SİVAS’TA TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 5 YARALI
 
SİVAS’ın Ulaş ilçesinde otomobil ile TIR’ın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 18.30 sıralarında Sivas-Malatya karayolu üzerinde, Ulaş ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Tecer köyü kavşağında meydana geldi. İlçeden Tecer Dağı yakınlarında bulunan taş ocağına giden H.B. (28) yönetimindeki 58 YA 721 plakalı TIR, kavşaktan köy yoluna kontrolsüz girince Kangal’dan Sivas istikametine giden Y.Ş. (63) yönetimindeki 58 BY 076 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil içerisinde bulunan sürücü ile birlikte A.Ş (29), E.Ş. (62), S.S.Ç (30) ve N.Ç (56) yaralandı. TIR sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Ulaş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden görüntüler
-Araçların görüntüsü

Haber: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824139
=========================================

11) ALKOLLÜ ARKADAŞLARIN KAVGASI KANLI SONA ERDİ: 1 YARALI

KOCAELİ’de açık bir otoparkta alkol alan arkadaşlar arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine aracındaki pompalı tüfeği alan ismi öğrenilemeyen kişi, arkadaşı Furkan O.’yu bacağından yaraladı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, silahlı zanlı olay yerinden kaçtı.
Olay, gece yarısı İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı’nın üst katında bulunan açık otoparkta meydana geldi. Otoparkta birlikte alkol alan arkadaş grubu arasında henüz bilinmeyen bir şekilde tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine aracındaki pompalı tüfeği alan ismi öğrenilemeyen kişi, Furkan O.’nun bacaklarına doğru 1 el ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalarla yaralanan Furkan O. kanlar içerisinde yere yığılırken, silahlı zanlı olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Silah sesini duyarak bölgeye gelen bekçilerin durumu bildirmesi üzerine, olay yerine polis ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı Furkan O., ambulansla Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede olay yeri inceleme çalışması yapan polis ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntüler
-Ekiplerin çalışması
-Detay

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR-Alişan KOYUNCU/KOCAELİ,(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825007
=========================================

12) 10’UNCU KATTAKİ DAİREDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
 
ADANA’da bir apartman 10’uncu katındaki dairede çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Daire kullanılmaz hale gelirken, yangın sırasında evde kimsenin olmadığı belirtildi.
Çukurova ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nda, 4 bloklu bir sitedeki 13 katlı binanın 10’uncu katında bulunan O.B.’ye ait dairede saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Dairenden dumanların yükseldiğini gören komşuları, itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine siteye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Alevler kısa sürede büyüyüp evin balkonuna kadar sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın, kısa sürede söndürüldü. Dairenin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yanan evden çıkan duman
-İtfaiyenin müdahalesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Can ÇELİK-Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824108
=========================================

13) FOÇA’DA CÜRÜF DEPOLAMA ALANI KALDIRILSIN EYLEMİ
 
İZMİR’in Foça ilçesinin kırsal Ilıpınar Mahallesi’ndeki cüruf depolama alanın çevre kirliliği ve orman yangınlarına neden olduğu gerekçesiyle faaliyetinin durdurulması ve biriken cürufların kaldırılması için geniş katılımlı eylem yapıldı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, bir süre alkışlı rotestoda bulunup, olaysız şekilde dağıldı.
Foça Kent Konseyi’nin çağrısı ve organizasyonuyla, Ilıpınar Mahallesi’nin Gölyüzü mevkiindeki cürüf depolama alanı doğaya zarar verip, orman yangınlarına neden olduğu gerekçesiyle yöre halkı ve çevreciler tarafından protesto edildi. Dün cüruf depolama alanının önünde düzenlenen eyleme Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel, Foça’ya bağlı 16 mahallenin muhtarları, Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP), İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu (İZÇEP), Foça Forum, Yenifoça Forum, Foça Barış Kadınları Platformları, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi ve Foça Kent Konseyi üyeleri ile civar yerleşim yerlerinde oturan yaklaşık 300 vatandaşlar katıldı.
KALDIRILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Eyleme katılanlar ‘Cürufa hayır’, “Foça’da cüruf tepesine hayır’ ve ‘Dünyanın çöplüğü olmayacağız’ yazılı dövizler taşıyıp, depolama alanı çevresini ‘İklim Suç Mahalli’ yazılı şeritle çevirdi. Katılımcılar cüruf depolama alanının kaldırılması ve çıkan yangınlarla ilgili suç duyurusunda bulunmak için imza kampanyası da başlattı.Foça’nın kırsal Yeniköy Mahallesi’nden eyleme katılan Nilhan Kelem, zeytinliklerine, doğal ürün yetiştirdikleri alanlara büyük zarar verdiğini iddia ettiği cüruf tepelerini istemediklerini söyledi.Sema Erdoğan da doğanın ortasında korkunç bir katliam olarak nitelediği alandan yayılan zehirli gazları sadece kendilerinin değil Karşıyaka ilçesine kadar tüm bölgenin soluduğunu savundu.Kozbeyli Mahallesi sakinlerinden Melek Kutlu da “Dökülen cürufun neden olduğu duman ve yangınlara karşıyız. Bunaldık” diyerek tepkisini dile getirdi.Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan FOÇEP Sözcüsü Bahadır Doğutürk de “Bu vahşete bir son verilmesi için, yetkilileri son kez uyarmak için toplandık” diyerek, ilgilileri göreve davet etti. Doğutürk, “İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan komisyonda cüruf depolama alanının kaldırılması konusunu bir çok kez dile getirmemize rağmen bugüne kadar herhangi bir olumlu netice alamadık” dedi.Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Buralardan zamanında sular, seller akıyormuş. Şimdi cüruf dağları var. Foça’nın en büyük dağları olmuş. Hem iklim değişikliği hem yaşadığımız doğal afetler bir de üzerine bunların pisliği hepimizi etkiliyor. Foça Belediyesi ve kişisel olarak üzerime ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırım” dedi.
‘BİTİYORUZ, ÖLÜYORUZ YETER ARTIK’
Katılımcılar adına basın açıklamasını Yeniköy Mahallesi Muhtarı Hasan Ercan okudu. 6 Mayıs 2019 tarihinde yapılan basın açıklamasından hatırlatmalar yapan Ercan, 2 yılda yaşanan olumsuzlukları ve gelinen durumu ortaya koydu. Ercan, “Her şeyin bir sınırı olduğuna göre para kazanmanın da bir sınırı olmalıdır. Daha dumanı üstünde tüten cürufu başka atıklarla beraber vahşice depolayacaksın, sonra da diyeceksin ki ‘Açığa çıkan gazlar, nem ve sıcağın etkisiyle yangın çıkardı.’ Derhal bu tesis kapatılmalı, Gölyüzü mevkii kurtarılmalıdır. Yer altı sularımızın havzası olan bu vadi derhal boşaltılmalıdır. Bu sözleri söyledikten sonra 2 yıl üç ay geçmiş. Bu süreç içinde ne oldu? Sayısız yangınlar çıktı. En son geçen 12 Ağustos’taki yangında çam ağaçlarımız, zeytinlerimiz, canlarımız yandı. İşte hala kokusunu duyuyoruz. Daha 3 gün önce demir çelik tesinin depolama alanında yangın çıktı. Nefes alamadık. Bu tepeler dağ oldu. Ağaçlarımız daha da karardı. Sularımız daha da kirlendi. Topraklarımız daha da zehirlendi. Bitiyoruz, ölüyoruz. Yeter artık. Buna bir son verelim. Sel, deprem, yangın, kuraklık, her gün başka bir felaket. Derelerimiz, denizlerimiz bir bir tükeniyor. Tabiat ana isyan ediyor. Daha ne bekliyoruz” dedi.Eyleme katılanlar, Ercan’ın açıklamasında “Gölyüzü kurtarılmalıdır’, ‘Tehlike saçmaya devam eden bu tesisi derhal kapatın’, ‘Yeraltı suları için bu vadiyi derhal boşaltın’, ‘Bölgede hukuksuz olarak çalışan işletmeleri durdurun’, ‘Yeter Artık’ şekilindeki açıklamalarına, ‘Kurtarın, kurtarın, kurtarın’, ‘Kapatın, kapatın, kapatın’, ‘Boşaltın, boşaltın, boşaltın”, ‘Durdurun, durdurun, durdurun’, ‘Yeter, yeter, yeter artık’ tsloganları ile destek verdi.Çevrecilerin ve Foçalıların uzun zamandır tepkisine neden olan Gölyüzü’ndeki bölge 1980′ den buyana depolama alanı olarak kullanılıyor. Basın açıklaması dakikalarca süren alkışlı protestoyla olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cüruf alanı ve çevresinde toplananlardan görüntü.
-Taşınan döviz, pankartlardan görüntü
-FOÇEP Sözcüsü Bahadır Doğutürk ile röp.
-Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile röp.
-Eylem katılan Nilhan Kelem, Sema Erdoğan, Ayşe Koç ve Melek Kutlu ile röp.
-Hasan Ercan’ın basın açıklamasını okuması
-Slogan atılması ve alkışlı protestodan görüntü

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/FOÇA(İzmir),(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824143
=========================================

14) 30 ÜLKEDEN OKÇULAR AHLAT’TA

YUNUS Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı’nın girişimleriyle Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 30 ülkeden Bitlis’in Ahlat ilçesine gelen okçular, ilçe merkezini gezip, etkinlik alanında gösteri yaptı. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, ihmal edilen tarihin, yeniden ihya edildiğini söyledi.
Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü kutlamaları ikinci gününde de devam ediyor. 1071 Ahlat Millet Bahçesi’nde Türk Yıldızları’nın gösterisi ile başlayan kutlamalar kapsamında yöresel halk oyunları, okçuluk, atlı cirit gibi birçok etkinlik düzenlendi. Etkinliklere bu yıl 30 ülkeden gelen okçular da katıldı. Yunus Emre Enstitüsü ile Okçular Vakfı tarafından ilçeye getirilen okçuların gösterisi ilgi gördü.
Etkinliklere katılan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, ihmal edilen tarihin, yeniden ihya edildiğini söyledi. Prof. Dr. Ateş, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada etkinlikler düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 950 yıl önce bu topraklara gelişimizin yeniden hatırlanması, hatırlamak çok önemli. Çünkü hatırladıkça biz oluruz. Hatırladıkça millet oluruz. Unuttukça da yok oluruz, daralırız. Bu toprakları terör, göç ve başka siyasi sorunlar kaplar. Onun için hatırlamak çok önemli. Bu hatırlamayı devletimizin en üst düzeyi Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleştiriliyor. Bizim Yunus Emre Enstitüsü olarak Okçular Vakfı ile 3 yıldır devam eden bir projenin de ürünleri burada. Biz 30 ülkede Türk okçuluğunu yaygınlaştırıyoruz. Türk okçuluğu kursları düzenliyoruz. Onun için bu etkinliğe de oradaki en başarılı okçuları davet ettik. 30 ülkeden temsilci var. Bu yıl aynı zamanda Yunus Emre ve Türkçe Yılı. Güneşin doğduğu bölgeden battığı bölgeye bir akış Türk tarihi boyunca vardır. Biz bunu geldiğimiz topraklarda burada yaşayan halklarla bir medeniyet oluşturduk. Bu medeniyet o kadar güçlü ki bin yıldır sarsılsa da düşmanlarla mücadele etse de dimdik ayakta. İnşallah önümüzdeki bin yıllarda batıya doğru ilerleyişimiz kültürel ve medeniyet olarak devam edecek. Onun için biz bu hatırlatmadan çok memnunuz. İstiyoruz ki Türkiye’nin bütün vatandaşları bunu hissetsin. Bizim için dönüm noktasıdır. Çanakkale nasıl dönüm noktası ise cumhuriyetin kuruluşu nasıl dönüm noktası ise Ahlat da bir dönüm noktasıdır. İhmal ettiğimiz bu tarihi yeniden ihya ediyoruz. Bunu sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada yapıyoruz” dedi.
Etkinliklerde Türkiye’nin en büyük uçurtmaları uçuruldu. Programa katılan 68 ülkeden büyükelçiler ve diplomatlar stantları gezip, bölgenin en büyük Türk ve İslam Mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Görüntü Dökümü
———————–
-Alandan genel görüntü
-Standlardan detay
-Okçulardan görüntü
-30 Ülkeden gelen okçulardan detay
-Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile röportaj
-Standlardaki çalışmalardan ve ziyaretçilerden görüntü
-Özel ve genel detaylar

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824082
=========================================

15) TİGEM’DE OTOMOBİL FİYATINA TAY SATILDI
 
BURSA’da Karacabey Harası’nda 46 tayın satışından 4 milyon 246 bin lira gelir elde edildi. Bazı tayların lüks otomobil fiyatından daha pahalıya satıldığı ihalede Özelal isimli tay 300 bin liradan alıcı buldu. TİGEM Karacabey Tarım İşletmesi’nde gerçekleştirilen ihalede 49 arap koşu tayından 46’sı satılarak 4 milyon 246 bin lira gelir elde edildi.
TİGEM Karacabey Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen taylar, açık artırma usulüyle yapılan ihalede satışa sunuldu. Taylardan 46’sı 20 ile 300 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buldu. İhalenin en pahalısı, Kıraft Dayanıklı Tüketim Malları Anonim Şirketi tarafından daire fiyatına, 300 bin liraya alınan ‘Özelal’ adlı 2 yaşındaki erkek tay oldu. Özelal’ı, Mehmet Gündüzeli’nin 270 bin liraya satın aldığı ‘Kıralp’ isimli 2 yaşındaki erkek Arap tayı ile 215 bin liraya İsmail Altın’ın aldığı ‘Tezat’ adlı 2 yaşındaki erkek tay izledi. TİGEM’in, 46 tayın satışından toplam 4 milyon 246 bin lira gelir elde ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-En pahalıya satılan tayın görüntüsü
-İhaleden görüntü
-Taylardan görüntü
-Alıcılardan görüntü
-Tayların satışa çıkarılma anları

Haber-Kamera: Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa),(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824135
=========================================

16) EDİRNE’DE POSTA GÜVERCİNLERİ FİNAL İÇİN UÇTU, BİRİNCİYE ALTIN KEMER VERİLDİ
 
TÜRKİYE’nin 6 etaplık tek posta güvercin yarışı olma özelliği taşıyan Edirne Golden Cup OLR’nin 477 kilometrelik finali Bolu Gerede-Edirne arasında gerçekleştirildi. Final etabında birinciliği 6 saat 33 dakikalık süresiyle Şanlıurfa’dan katılan Hadi Yağmurlu’nun güvercini kazanarak 60 bin liralık büyük ödül ve Edirne’ye özgü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’yle özdeşleşen altın kemerin sahibi oldu.
Edirne Golden Cup tarafından düzenlenen 6 etaplık posta güvercini yarışının son ayağı gerçekleştirildi. Gerede’den salınan 721 güvercinin birinci olmak için yarıştığı final etabı Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde kurulan kolombodrumda son buldu. Kahramanmaraş’tan İzmir’e kadar onlarca güvercin meraklısının katıldığı, yarışın galibi saatte 72 kilometre hız ve 6 saat 33 dakikalık süresiyle Hadi Yağmurlu’nun güvercini kazandı.
‘POSTA GÜVERCİNİNİN PEHLİVANINI ÇIKARACAĞIZ’
Final etabını izlemeye Türkiye Güvercinleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tayyar Başaran da katıldı.Türkiye genelinde bu gibi 10 yarışın yapıldığını söyleyen Başaran, “Bugün final yarışımız var. 721 tane kuşumuz katıldı. Dereceye girenleri burada sergileyeceğiz. Edirne ile özdeşleşmiş Kırkpınar Güreşleri var biliyorsunuz, birincisine altın kemer veriliyor. Burada da posta güvercin sporunun pehlivanını çıkaracağız. Dolayısıyla da ona altın kemer yakışır dedik. Posta güvercini genetik olarak günübirlik 8-10 saat havada kalıp 600 – 800 kilometre mesafe yapabilecek kapasiteye sahip bir kuş. Burada uçan kuşlar 4-5 aylıklar ve bu mesafeyi gelebilme kapasitesine sahipler” dedi.
‘BU FARKLI BİR MERAK’
Yarışmaya Kahramanmaraş’tan katılarak Edirne’ye gelen Durdu Tekışık ise güvercin sporunun farklı bir merak olduğunu belirtti. Tekışık, “Bu yarış için geldik. Hem bu heyecanı yaşayalım hem mutlu olalım dedik. Normalde filo güvercini besliyorduk. Son 5 yıldır posta güvercinine merak saldık. Yaklaşık 100’e yakın kuşumuz var. Bugün 3 güvercinle katıldık. Farklı bir merak. Binlerce kilometreden kalkıp buraya geldik, dolayısıyla gerçekten farklı bir merak” diye konuştu. Güvercin sevgisi dolayısıyla koluna güvercin figürü dövmesi yaptıran Efe Öniz de,  “Ufaklıktan beri bu işin içerisindeyim. Ama 3-4 senedir posta kuşu bakıyorum. Bu yıl yarışa kuş veremedim. Maksat muhabbet olsun diye geldim. Koluma dövmesini bile yaptırdım. Hayvanları genel olarak seviyorum. O nedenle yarışlara gelip izlemek bile çok iyi geliyor” diye konuştu.
GÜVERCİN BAKABİLMEK İÇİN EVİNİ TAŞIDI
Eşi Meral Kanmaz ile birlikte Çorlu merkezden kırsal alana güvercin yetiştirmek için taşınan ve yarışı izlemek için Edirne’ye gelen Şeref Kanmaz ise, “Burada yavrularımız var yarışan. Yaklaşık 25 yıldır bakıyorum. Bu bir sevda. Eşimle beraber bakıyoruz. Evlendikten sonra o da alıştı. Onun da sevdiği güvercinler var. Her gün bakıyor, yemliyor, uçuruyor. Sırf bu spor için Çorlu merkezden çıkıp Çorlu’dan uzakta bir ev aldık. Şehir hayatından uzak güvercinlerle yaşamak için. 2-3 sene önce oldu bu. Artık eşimle sabah akşam bakıyoruz. Ben fabrikaya gittiğimde o bakıyor” ifadelerini kullandı.
BİRİNCİYE ALTIN KEMER VERİLDİ
Yarışta birinciliği Şanlıurfa’dan katılan Hadi Yağmurlu, ikinciliği Ankara’dan katılan Cenk Köse, üçüncülüğü ise İzmir’den katılan Hamit Akçay kazandı. Yarışmanın birincisine, Edirne’ye özgü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’yle bilinen altın kemer ve 60 bin lira para ödülü hediye edildi. Öte yandan yarışmada, ayaklarına takılan çipler sayesinde hangi güvercinin ne derece yaptığı da internet uygulaması üzerinden canlı olarak takip edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yarış yapılan alandan drone görüntüsü
-Kuş sahiplerinden detaylar
-Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Baraşan röportaj
-Dereceye giren kuşlardan detay
-Kahramanmaraş’tan gelen Durdu Tekışık röportaj
-Güvercinlerden detay
-Koluna güvercin dövmesi yaptıran Efe Öniz röportaj
-Dereceye kuşların sergilenmesi
-Çorlu’dan gelen karı-koca röportaj
-Ödül töreni
-Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Baraşan’ın kemeri ve kupayı alması
-Ödül töreninden detaylar

Haber-Kamera: Olgay GÜLER-Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,(DHA)
24.08.2021 – Haber Kodu : 210824129
=========================================

17) EVLİLİK SORUSUNA ARKADAŞLARINA DANIŞARAK CEVAP VEREN DAMAT ŞAŞIRTTI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde Sedanur Öz ve Emirhan Yaldız’ın düğün töreninde ilginç anlar yaşandı. Nikah masasına oturan damadın, nikah memurunun evlilik sorusuna cevap vermek için arkadaşlarına sorması şaşkınlık yarattı. 
Sedanur Öz ve Emirhan Yaldız, İnegöl’de bir düğün salonunda düzenlenen törenle evlendi. Nikah masasına oturan çifte, nikah memuru evlilik soruları yönetti. Nikah memurunun “Hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde bir arada olmak için evlenmeyi kabul ediyor musun” sorusuna gelin Sedanur Öz, ‘evet’ cevabı verdi. Nikah memuru daha sonra ise aynı soruyu damada sordu. Damat Emirhan Yaldız, soruyu duyar duymaz nikah masasından kalkarak düğüne katılan arkadaşlarının yanına gitti.
Arkadaşlarının “Evlilik zor. İzin almadan evden çıkamayacaksın.. Son pişmanlık fayda etmez. Ölmek var dönmek yok” söylemlerini duyan damat koşarak nikah masasına yönelip ‘evet’ cevabını verdi. Bu kez de nikah memuru işi zorlaştırdı ve damattan, sağdıcının omuzları üzerine çıkarak ‘evet’ cevabını salondakilerin duyurmasını istedi. Memurunun talebini yerine getiren damadın arkadaşının omzunda bir kez daha ‘evet’ demesi davetlileri gülümsetti. O analar kameraya yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Düğünden detaylar
-Nikah memurunun damat ve geline soru sorması
-Damadın arkadaşlarına danışması

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)
25.08.2021 – Haber Kodu : 210825011
=========================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!