Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AFYONKARAHİSAR’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde, askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan askerlerden Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak’ın (28) acı haberi, Afyonkarahisar’da yaşayan ailesine ulaştı.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, askeri TIR’ın çırçır fabrikasının duvarına çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 asker şehit oldu. Şehitlerden Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak’ın, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Bulca köyünde oturan babası Hayreddin ve annesi Ummuhan’a acı haber, Sinanpaşa Kaymakamı Kübra Demirer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk ve askeri yetkililer tarafından verildi.
Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, haberi alan yakınları ve komşular da eve akın etti. Haberi alan şehidin yakınlarından biri fenalaşınca sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahalede bulunuldu. Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak’ın bir hafta önce eşinden ayrıldığı ve 2 yaşında çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit Necati Yatkak’ın ailenin 6 çocuğundan biri olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şehidin baba evinden görüntü
-Evin önünde bekleyen kalabalıktan görüntü
-Fenalaşan yakınına ambulansta müdahale edilmesi

Haber-Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR,(DHA)
============================

2) İSTANBUL’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ 

HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde, askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Halit Altun’un acı haberi, İstanbul Esenler’de yaşayan ailesine verildi. Şehidin naaşının ise Hatay’da askeri tören sonrası toprağa verilmek üzere memleketi Mardin’e gönderileceği öğrenildi.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, lastiğinin patlaması sonucu sürücüsünün kontrolünden çıkan askeri TIR, çırçır fabrikasının duvarına çarptı. Kazada 2 asker şehit oldu. Şehitlerden Uzman Çavuş Halit Altun’un İstanbul Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve askeri yetkililer verdi. 
GEÇİCİ GÖREV İÇİN GİTMİŞ
Şehit Altun’un evinin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehadet haberinin ardından yakınları aileye taziyeye geldi. Asıl görev yeri Esenler Metris’te bulunan İstanbul 1’inci Ulaştırma Tabur Komutanlığı olan Halit Altun’un geçici görevle bölgeye gittiği öğrenildi. 5 kardeş olan Halit Altun’un bekar olduğu belirtildi.
MARDİN’DE TOPRAĞA VERİLECEK
Şehit Halit Altun için Hatay’da askeri tören düzenleneceği törenin ardından ise cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Mardin’e gönderileceği belirtildi. Acılı aile bugün sabah saatlerinde askeri törene katılmak üzere Hatay’a gidecek.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Şehit evinden görüntü
-Şehidin annesinin görüntüsü
-Askeri yetkililerin anneyi teselli etmesi
-Sokakta toplanan yakınları ve komşuları
-Sokağa asılan Türk bayrakları
-Esenler Belediye Başkanının aileye taziyesi
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU /İSTANBUL,(DHA) 
==============================

3) ANKARA’DA İŞ MERKEZİNDE YANGIN 
YANGININ YOL AÇTIĞI ZARAR GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI
Dün saat 16.00 sıralarında Yenimahalle ilçesi Macun Mahallesi 208 Sokak’taki Ankara Ticaret Borsası İş Merkezi’nin alt katında başlayarak diğer dükkanlara sıçrayan yangında oluşan zarar gün ağarınca ortaya çıktı. Ekiplerin gece boyunca soğutma çalışması yaptığı yangında, birçok dükkanın kullanılmaz hale geldiği görüldü. Dükkanların önlerindeki araçlar da büyük zarar gördü.

Görüntü Dökümü
————————-
– Yanan dükkanlardan görüntü
– Yanan araçlardan görüntü
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Ferhat EKİNCİ/ANKARA,(DHA)
========================

5) DENİZLİ’DE MİDİBÜS VE OTOMOBİL KAZADAN SONRA ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 3 ÖLÜ, 5 YARALI
 
DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde hareket halindeki midibüs, yol kenarında park halindeki otomobile çarptı. Her iki aracın yaklaşık 30 metre yükseklikten şarampole yuvarlandığı kazada 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
Kaza, dün gece saat 23.00 sıralarında Haytabey Mahallesi girişi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 20 BS 567 plakalı midibüs, plakası öğrenilemeyen yol kenarında park halinde bulunan otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle her iki araç yaklaşık 30 metre yükseklikte şarampole yuvarlandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada midibüste sıkışan 1’i kadın 3 kişi hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan 5 kişi ise yaralandı. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Midibüste yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri ise itfaiye ve AFAD ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından çıkarıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU 
Denizli’de çarpıştıktan sonra şarampole yuvarlanan midibüste ölen 3 kişinin kimlikleri belirlendi. Kazada ölenlerin midibüs sürücüsü İbrahim Doğru (65) ile eşi Ferize Doğru (63) ve Hasan Güney (55) olduğu öğrenildi. Şarampole yuvarlanan otomobilde yaralanan Emre Mutluluk, Emre Aydın, Necmettin İlhan, Yasin Coşkun, Uğur Yıldız ve İzzet Türtürk’ün ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Midibüsten görüntü
-Ekiplerden detay
-Kaza yeri genel-detay
++
-Midibüsten görüntü
-İtfaiye AFAD ve Jandarma ekiplerinden detaylar
-Cesetlerin midibüsten çıkarılması
-Cesetlerin taşınması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT /DENİZLİ,(DHA)
========================

6) SİVAS’TA OTOMOBİL İLE HAFİF TİCARİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 9 ÖLÜ
AYDINTEPE KÖYÜNDE YAS

SİVAS’ın Gölova ilçesinde otomobil ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada ölen 9 kişiden 6’sının gelmek için İstanbul’dan yola çıktığı Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinin Tahir beldesine bağlı Aydıntepe köyünde büyük üzüntü yaşanıyor. Ailenin yazın İstanbul’da kışın da köyde yaşadıklarını söyleyen Aydıntepe köyünden Mehmet Şerif Aydın, “Hamza Çelik ve ailesi bir hafta önce çocuklarından birinin hastane işi için İstanbul’a gitmişti. Hamza Çelik, akrabası olan Gökmen Gündoğdu’yu yolda yardımcı olması için yanında götürmüştü. Dönüş yolunda Sivas’ta kaza yapmışlar. Kurtulan yok. Bir aile yok oldu. Büyük bir üzüntü içindeyiz. Bildiğim kadarı ile cenazeler İstanbul ve köyümüzde toprağa verilecek. Çünkü araçta İstanbul’da yaşayan evli kızları, torunları ve akrabaları da vardı” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Aydıntepe köyünün tabelası
-Taziye evinde oturan köylüler
-Yol üstünde bekleşen köylüler
-Köyden genel görüntü
-Köy sakini Mehmet Şerif Aydın
-Köyün hakim bir noktadan genel görüntüsü
-Kazada ölen Gökmen Gündoğdu ve Hamza Çelik’in fotoğrafı

Haber-Kamera: Ayhan İSEN /ELEŞKİRT /AĞRI,(DHA)
=======================

7) MİRAS KAVGASI KANLI BİTTİ; AMCASI, YENGESİ VE KUZENİNİ ÖLDÜRDÜ

SAKARYA’nın Erenler ilçesinde, Yavuz Şanlı, miras meselesi nedeniyle aralarında husumet bulunan amcası, yengesi ve kuzenini tabanca ile ateş ederek öldürdü.
Olay, dün gece saatlerinde Erenler ilçesi Kamışlı Mahallesi’nde meydana geldi. Aralarında miras meselesi nedeniyle husumet bulunan amca çocukları Gökhan Şanlı ile Yavuz Şanlı arasında kahvehanede tartışma çıktı. Araya girenler amca çocuklarını yatıştırırken, kuzenler kahvehaneden ayrıldı. Amcası ve kuzeninin evini basan Yavuz Şanlı, bahçedeki amcası Saffet Şanlı ve yengesi Nuran Şanlı’ya ateş etmeye başladı. Bu sırada sesi duyarak dışarı çıkan Gökhan Şanlı’yı da vuran Yavuz Şanlı, daha sonra otomobiline binerek olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi, Saffet Şanlı ve Nuran Şanlı’nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Ağır yaralanan Gökhan Şanlı ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Evli ve 3 çocuk babası Gökhan Şanlı da hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayın ardından kaçan ve yaşanan kavga sırasında aldığı darbelerle yaralanan Yavuz Şanlı ise yakalanarak gözaltına alındı.

BİR AY ÖNCE DE OLAY ÇIKMIŞ
5 Mayıs günü meydana gelen olayda ise kardeşler Saffet Şanlı ve Salih Şanlı arasında kavga çıktı. Kavgayı ayırmak için araya giren Saffet Şanlı’nın eşi Nuran Şanlı, Salih Şanlı’nın silahından çıkan kurşunla bacağından yaralandı. Nuran Şanlı tedaviye alınırken, Salih Şanlı ise gözaltına alındı. Salih Şanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi cezasına çarptırıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Hastane detay
Yaralının getirilmesi
Olay yeri detay

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR /ERENLER(Sakarya),(DHA)
=============================

8) BEKÇİ, AĞABEYİNİ DARP EDEN KİŞİYİ TABANCA İLE VURARAK ÖLDÜRDÜ 

İZMİR’in Buca ilçesinde, istirahatli olduğu öğrenilen bekçi A.Y. (27), iddiaya göre yol verme nedeniyle çıkan kavgada ağabeyi Y.Y.’yi darbettiği ileri sürülen Şehmus Devrin’i (30) tabanca ile vurdu. Boynuna ve bacağına kurşun isabet eden Devrin, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olaydan sonra kaçan bekçi ile ağabeyi ise kısa sürede yakalandı. 
Olay, dün saat 19.40 sıralarında Mustafa Kemal Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 35 HY 2945 plakalı otomobili ile seyir halinde olan Şehmus Devrin, trafikte yol verme meselesi nedeniyle 45 DV 709 plakalı otomobil sürücüsü Y.Y.  ile tartıştı. İddiaya göre Devrin, otomobili ile Y.Y.’nin önünü kesti. Araçlarından inen ikili arasındaki tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Bu sırada, ağabeyinin darp ediliğini gören Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bekçi A.Y., kavgaya dahil oldu. Kavganın büyümesi üzerine A.Y., belinden çıkardığı tabanca ile Şehmus Devrin’e art arda ateş açtı. Devrin, kaçmaya çalıştığı sırada boynuna ve bacağına isabet eden kurşunlarla kanlar içerisinde yere yığıldı. A.Y. ve ağabeyi Y.Y. ise 45 DV 709 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Devrin’i ambulansla yakındaki Buca Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’nin acil servisine götürdü. Bu sırada Devrin’in vurulduğunu duyan yakınları da hastaneye akın etti. Devrin doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirirken, yakınları hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi. Şehmus Devrin’in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılamak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

POLİS, BEKÇİ VE AĞABEYİNİ YAKALADI
Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kaçan bekçi ile ağabeyini yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonucu A.Y. ve ağabeyi Y.Y. olay yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta otomobilde yakalandı. İki şüpheli polis merkezine götürüldü. Olay Yeri İnceleme (OYİ) ekipleri, Şehmus Devrin ve Y.Y.’nin otomobilinde incelemelerde bulundu. Bu sırada Devrin’in yakınlarının Y.Y.’nin otomobiline zarar verdiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, polis ekipleri kavgaya karıştığı belirlenen 2 kişinin daha yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada bekçi A.Y.’nin istirahatli olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden detay
-Ekiplerin çalışmasından detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
================================

9) LASTİĞİ PATLAYAN ASKERİ TIR, FABRİKAYA GİRDİ: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde seyir halindeyken iddiaya göre lastiği patlayınca kontrolden çıkan askeri TIR, yol kenarındaki fabrikaya girdi. Kazada askeri TIR’daki 2 kişi hayatını kaybetti. 
Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Kırıkhan ilçesinde meydana geldi. Kırıkhan ilçesinden Reyhanlı istikametine giden, üzerinde herhangi bir yük bulunmayan askeri TIR, iddiaya göre seyir halindeyken lastiği patlayınca kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, refüjü aşarak yolun karşısındaki çırçır fabrikasına girdi. Bekçi kulübesine çarparak durabilen TIR, alev aldı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın söndürülürken, TIR’da bulunan 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yanan TIR’dan genel görüntü
-Olay yerinden genel görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet KOCACIK /KIRIKHAN(Hatay),(DHA)
============================

10) ARAZİDE CANSIZ BEDENİ BULUNDU

MARDİN’in Midyat ilçesinde Fatih Güler’in (26) arazide cansız bedeni bulundu.
Midyat’ın Orta Çarşı Mahallesi’ndeki arazide hareketsiz haldeki kişiyi görenler, güvenlik güçlerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri, bu kişinin öldüğünü belirledi. Yapılan incelemede cesedin Fatih Güler’e ait olduğu tespit edildi.
Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, Güler’in ölüm nedeninin otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Mardin Devlet hastanesinden genel görüntü
-Poliklinikler genel görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim KAYA /MARDİN,(DHA)
=======================

11) DİYARBAKIR’DA HUSUMETLİ AİLELER ARASINDA ADLİYE ÇIKIŞI KAVGA: 5 YARALI, 10 GÖZALTI

DİYARBAKIR’da, husumetli 2 ailenin, mahkemede taraflardan bir kişinin tutuklanması sonrası yaptığı kavgada 5 kişi yaralandı. Kavgaya karışan 10 şüpheli ise gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Adliyesi önünde meydana geldi. Husumetli iki ailenin tarafları, adliyedeki mahkemede görülen duruşmaya katıldı. Duruşmada, taraflardan 1 kişi tutuklandı. Haberi alan tutuklu yakınları ile husumetli diğer aile, adliye önünde tartışmaya başladı. Adliye önünden ayrılan tarafların daha sonra Lise Caddesi’nde tekrar karşılaşıp, tartışmalarını sürdürmeleriyle olay kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralanırken, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde ilk yapılan müdahalelerinin ardından hastaneye götürüldü. Polis, kavgaya karıştıkları tespit edilen 10 kişiyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Ambulans
-Zırhlı polis aracı
-Olay yerinde kalabalık insan grubu
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nurettin FİDANCAN /DİYARBAKIR,(DHA)
============================

12) ÇİÇEKÇİYE ATEŞ AÇTILAR: 3 YARALI

GAZİANTEP’te, otomobilde bulunan kimliği belirsiz kişilerce çiçekçiye tüfekle açılan ateşte 3 kişi yaralandı.
Olay, öğleden sonra Yukarıbayır Mahallesi’nde meydana geldi. Otomobille gelen kişiler, tüfekle çiçekçiye ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar, iş yeri sahibi Adem A. ile içerideki kadın ve kızına isabet etti. Şüpheliler kaçarken yaralılar ihbar üzerine adrese sevk edilen ambulanslarla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri ve polisler 
-Yaralıların hastaneye kaldırılması
-Polis ekiplerinin saldırıyla ilgili incelemesi başlatması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ATMACA /GAZİANTEP,(DHA)
==========================

13) DİYARBAKIR’DA NARKO-TERÖR OPERASYONUNDA 7 MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ
 
DİYARBAKIR’ın Lice ilçesinde önceki gün, 141 farklı noktada düzenlenen narko-terör operasyonda 7 milyon 233 bin 602 kök Hint keneviri, 32 kilogram esrar ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı’nca, terör örgütü PKK ile uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut delillerle ortaya koymaya yönelik Lice ilçesi Dibek ve Yolçatı mahalleleri kırsalında önceki gün başlatılan ‘Eren-2 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik Narko-Terörizmle Mücadele’ operasyonu tamamlandı. 
141 noktada komando birlikleri, Jandarma Özel Harekat, güvenlik korucularından oluşan 87 tim ile çok sayıda helikopter desteğiyle sürdürülen operasyonda, 7 milyon 233 bin 602 kök Hint keneviri, 32 kilogram esrar, 2 su motoru, 12 bin 780 metre uzunluğunda sulama hortumu, akü, 4’lü pil bloğu, 25 kilogram gübre ile çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi.
Esrar muhafaza altına alınırken, kenevir bitkileri numune alınmasının ardından diğer malzemelerle birlikte yerinde imha edildi.
Operasyon kapsamında 43 şüpheli hakkında uyuşturucu suçuna yönelik soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Operasyondan görüntüler

Haber: Emrah KIZIL-Burak EMEK /DİYARBAKIR,(DHA)
===========================

14) İTFAİYE ARACINDAKİ O GÖRÜNTÜLERE AÇIĞA ALMA VE DİSİPLİN SORUŞTURMASI
 
İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde 3 kadının sosyal medyadan paylaştığı ve tepkilere neden olan görüntüler sonrası 1 itfaiye personeli açığa alındı. Belediyeye ait şirkete bağlı 3 personel hakkında ise disiplin soruşturması başlatıldı. İtfaiyede görevli 4 kişinin, ziyarete gelen ve eğitim amaçlı kullanılan itfaiye aracını merak ettiklerini dile getiren 3 kadına araca binmeleri için izin verdiklerini söyledikleri öğrenildi. 
Olay, 30 Mayıs’ta, Konak ilçesine bağlı Toros Mahallesi’nde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait Toros Yangın Eğitim Merkezi’ne gelen 3 kadından 1’i, itfaiye aracının direksiyonuna geçip, kullanırken, diğer 2’si de hareket halindeki aracın arkasına tutunarak, yolculuk yaptı. Bu anları, diğer arkadaşları da cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntüler, sosyal medyada yayınlandıktan sonra tepki çekti.
Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi’nden yapılan açıklamada ise “Halkımızın can ve mal güvenliğini korumakla görevli itfaiye teşkilatımızın böyle bir olayla anılması kabul edilemez. Yetkili birimler bilgilendirilmiş ve konuyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.
Görüntüler sonrası 1 itfaiye personeli, açığa alındı. Belediyeye ait şirkette sözleşmeli personel olan ve İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan 3 kişi de itfaiyedeki işlerine son verilip, kayıtlı oldukları şirkete gönderildi. Bu 3 kişi hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi.

ARACI MERAK ETTİKLERİNİ SÖYLEYİNCE BİNMELERİNE İZİN VERMİŞLER
Öte yandan itfaiyede görevli 4 kişinin, ziyarete gelen ve itfaiye aracını merak ettiklerini dile getiren 3 kadına araca binmeleri için izin verdiklerini söyledikleri öğrenildi. Merkezde bulunan bu itfaiye aracının ise eğitim amaçlı kullanıldığı belirtildi. Ayrıca görüntüleri paylaşan 3 kadın, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesaplarını kapattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tepki çeken görüntü

Haber: Kadir ÖZEN /İZMİR,(DHA)
==========================

15) KILIÇDAROĞLU: HAYATIMDA BU KADAR BECERİKSİZ BİR HÜKÜMET GÖRMEDİM

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bütün sektörlerde pandeminin kendine özgü koşulları var ama hayatımda bu kadar beceriksiz bir hükümeti hiç görmedim” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’daki programını Kuşadası ilçesinde sürdürdü. Kılıçdaroğlu, Kuşadası Belediyesi’nin kentte alternatif turizmi geliştirmek amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Ada Camping kamp ve karavan alanının açılışını gerçekleştirdi. Kamp yeri hakkında belediye yetkililerinden bilgi alan Kılıçdaroğlu, ardından bir otelde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’yle ortak yapılan toplamda 13 projenin toplu açılış törenine katıldı. 3 farklı noktada 3 ayrı projeye canlı yayınla bağlanılarak temel atma töreni düzenlendi. Programın ardından Kılıçdaroğlu, turizm sektörünün temsilcileriyle buluştu. Turizmcilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu hükümete yönelik eleştirelerde bulundu. Aşı sorununun bir türlü çözülemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün sektörlerde pandeminin kendine özgü koşulları var ama hayatımda bu kadar beceriksiz bir hükümeti hiç görmedim. 27 buçuk yıldır devlete hizmet eden hemen hemen rahmetli İnönü’nden sonra bütün başbakanlarla çalışan birisi olarak artısı olur eksisi olur ama bu kadar beceriksiz bir hükümet hiç görmedim. Aşı işini halledemediler. Şubat sonunda Çin’den 50 milyon doz aşı gelmesi gerekiyordu. Sağlık Bakanı’nın yapılan sözleşmeden haberi bile yok” ifadelerini kullandı.

’25 MİLYON KİŞİNİN ŞUBAT SONUNDA AŞILI OLMASI GEREKİRDİ’
Aşıdaki sorunları toplantıda gündeme getiren Kılıçdaroğlu, parlamentonun bu konuyu araştırması gerektiğini belirterek, “Şubat sonunda Çin’den 50 milyon doz aşı gelmesi gerekiyordu. Sağlık Bakanı’nın yapılan sözleşmeden haberi bile yok. Normal; çünkü sözleşmeyi yapan Devlet Malzeme Ofisi. Şu anlayışa bakar mısınız? Devlet Malzeme Ofisi ile aşının ne işi var? Aşı bir malzeme mi ? Allah aşkına ve doğrudan bir firmayla yapmıyorsunuz ve aracı koyuyorsunuz. İki ülke anlaşma yapmak varken illa bir aracı olacak. Neden aracı olsun? Hala aşı konusunda ciddi sorunlarımız var ve hala kamuoyu bilgilendirilmiyor. Sözleşmeyi de kendi olanaklarımızla bulup kamuoyuna deklare ettik. Böyle bir tablo olur mu? 25 milyon kişinin şubat sonunda aşılı olması gerekirdi. Haziran ayına geldik. Yine umutsuz olmayın diyorum. Buna benzer birçok sorunumuz var aşılabilir ama bu süreç içinde zor çözülür gibi. Sizler de artık Türkiye’nin sağlıklı yönetilmediğini bir şekilde görüyorsunuz. Parlamentonun bunu araştırması lazım bu aşılar neden gelmiyor diye araştırması lazım ama parlamento da yetkisiz konumda. Araştırma yapamıyor çünkü karar alamıyor” diye konuştu.

‘ÇOK ŞÜKÜR ÜLKEMİZ ZATEN DEMOKRASİDE DÜNYANIN BİR NUMARASI’
Turistlerin Türkiye’yi tercih etmesi için demokrasinin önemine değinen Kılıçdaroğlu, ülkedeki demokrasi anlayışını şu sözlerle eleştirdi:
“Turizmin başlangıcı insanlığın merakından kaynaklanıyor. Türkiye’de de çok şey var. Anadolu uygarlık zengini bir yer. Çorum’a gittim, mitingimiz vardı burada Etiler döneminden baraj var, su tutuyor dediler. Kim bilir daha bilmediğimiz neler var? Turistler özgür bir ülkeye gelmek, baskıcı bir yönetim olmamasını ister. Kimsenin müdahale etmemesini, rahat gezmeyi ister. Çok şükür ülkemiz zaten demokraside dünyanın bir numarası. Herkes özgürce düşüncelerini ifade edebiliyor, siyasi iktidarı özgürce eleştirebiliyor. Bunların hepsi bizim ülkemizde var ama ne hikmetse hiç turist gelmiyor. Demek ki demokrasi anlayışımızda bir tuhaflık var. Dünyanın öngördüğü demokrasi kültürünü kendi ülkemize getirmek zorundayız. Bütün çağdaş dünyanın öngördüğü, uygulamaya koyduğu demokrasi anlayışını kendi ülkemize getirmek zorundayız. Gerek Binali Yıldırım gerek Sayın Davutoğlu başbakanlık yaptıkları dönemdeki ziyaretlerinde üyelik için Avrupa Birliği’nin fasıl açmasını bekliyoruz demişlerdi. Neden fasıl açmasını bekliyoruz? İster açsınlar ister açmasınlar. Demokrasinin kuralları neyse bütün kuralları kendi ülkemize de getirelim. Sizin ülkenizde hangi kurallar varsa bizde de var, sizin fasıl açmanıza gerek yok diyelim. O da olmadı” dedi.

‘BİZ BU GÜZEL ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ’
Güvenlik konusunun da turizmde büyük önem taşıdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Demokrasinin olduğu yerde kişi kendini daha güvenli hisseder. Bütün ülkelerle kavga ederseniz neden gelsinler. Barışçıl bir dış politikanızın olmanız lazım. Bütün beklentiyi ülkeye yığmak da yanlış. Karamsar değilim. Sizlerin ödediği bir fatura var farkındayım. Bunlar düzelebilir, düzeltme konusunda çok kararlıyım. Millet ittifakında çok farklı siyasi görüşler bir araya geldi. Biz bu güzel ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Herkes inancını özgür yaşayacak, kimliğinden ötürü kimse suçlanmayacak, yaşam tarzını saygı duyulacak ve müdahale edilmeyecek. Biz bunu yapacağız. Sadece kıyılarda değil, tatil yapıp dönme değil yılın 12 ayında gelmeli. Hoşgörüyü görmeli, kültürümüzü tanımalı, Anadolu hoşgörüsünü görmeli. Bunları hayata geçirecek olan sizlersiniz. Emek harcıyorsunuz yurtdışından insanların gelmesini istiyorsunuz” dedi.

‘KENTİN RANTI KENTE SUNULMALI’
Toplu açılış töreninde söz alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Her kent sadece kültür değil rant yaratır. Sorun şu; rantı hakça bölüyor musunuz? Kent o ranttan yararlanıyor mu? Rantı tüm kente ya da bir azınlığa sunabilirsiniz. Kentin seçtiği belediye başkanı eğer kente hizmet ediyorsa kentin rantını kente sunması gerekiyor. Kentlerde yaşayanlar kentin kimliğini korumak zorundadır, üstümüze düşen görev budur. Kentlerin haklarını elinden aldık ve hakkını teslim etmedik. Nerede boş alan varsa oraya bina diktik. Kentlerin planlamaya ihtiyacı var. Kent estetiğine katkı vermek lazım. Araçla geçerken bütün güzellikleri görmemiz gerekiyor. Kent özel bir alandır ve hepimizin yaşamaya hakkı vardır Çocuklarımıza torunlarımıza güzel bir kent bırakmamız gerekiyor. Böyle bir tarihsel sorumluluğumuz da var. Ayrıca sanata önem veriyoruz çünkü daha nitelikli sorular sormalıyız. Siyaset kurumun daha güçlü sorgulamalıyız. İktidar sahiplerinin kentlerine ihanet etmesi sıradan olaylar değil. Sadece sizin haklarınızı değil torunlarınızın da haklarını alıyorlar. CHP’li belediyelere oy vermeyin yardımlar kesilir diyorlardı. Yardımlar tam tersi arttı ama insan onuru korundu. Kimseye duyurulmadı. Ahlaklı bir siyaset derken bunu diyorum. İnsan onurunu korumak yöneticilerin temel görevidir. Baskılar yapılıyor farkındayız ama asla şikayet etmeyin diyorum. Engelleri yok edeceksiniz diyorum ve bu yapılıyor. Bütün bunlar sizin için yapılıyor” açıklamasında bulundu.

‘İLÇE BELEDİYELERİMİZLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ’
İlçe belediyeleri ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlatarak, “İlçe belediyelerimizde çok güzel çalışmalar yaptık. Uyum içerisinde çalışıyoruz. Kendilerine teşekkür ederim. Birlikte başardığımız 13 projeyi bitirdik. 2014 yılından beri yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. 
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise pandemi koşullarına rağmen belediye olarak aldıkları hızlı aksiyon sayesinde bütçe konusunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını hatta artıya geçtiklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, son olarak Ada Modern Sanat Galerisi’ni ziyaret edecek.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Toplantılardaki konuşmalar canlıdan geçildi
-Kuşadası Ada Camping görüntü
-Genel detay ve görüntüler

Haber-Kamera: Eda Ebru NANECİ-Tekin GÜRBULAK /AYDIN,(DHA)
==========================================

16) MERAL AKŞENER, KARABÜK’TE ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karabük’ün Yenice ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi, daha sonra toplananlara hitaben konuşma yaptı.
Akşener esnafın pandemi koşulları nedeniyle zorluk çektiğini belirterek, “Esnafımız diyor ki pandemi öncesinde durgundu, pandemiden sonra sinek uçmuyor. Şimdi esnafın hibeye ihtiyacı var. Esnafın işletme için paraya ihtiyacı var. Esnafın krediden ziyade Bağ-Kur borçlarının ertelenmesine ihtiyacı var. Faizsiz hibe desteğine ihtiyacı var. Esnafın işletme giderleriyle ilgili kaynağa ihtiyacı var. Müthiş zam geliyor, insanların alım gücü düştü, satamıyoruz, diyorlar. Elektrik parası çok yüksek. Stopajlar yüksek. Kiralarla ilgili sorunlarımız var diyorlar. Küçücük bir ilçede bu problemler yaşanıyorsa diğer ilçelerde düşünün neler oluyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Akşener’in esnaf ziyaretleri
-Alınan önlemler
-Konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK-Yasin ALDEMİR /KARABÜK,(DHA)
=====================================

17) CHP’Lİ ÖZTRAK: EKONOMİYİ EN İYİ BİLEN KADROLAR BİZDE (2)
ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın başkanlığını yaptığı CHP Ekonomi Masası heyeti, Organize Sanayi Bölgesi Ticaret Merkezi’ndeki toplantının ardından bölgedeki fabrikaları ziyaret etti. Fabrika yöneticileriyle sohbet eden Öztrak ve beraberindekiler daha sonra Ulus Anıtı, İsmet İnönü-1 Caddesi’ndeki esnafları dolaşarak sohbet etti. Ardından iş insanı Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu ödüllü Odunpazarı Modern Müze’yi gezen Öztrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de makamında ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Fabrika ve esnaf ziyareti
-Esnaflarla sohbet etmesi
-Sokakta gezmesi
-Modern Müze gezisi
-Genel görüntüler

Haber-Kamera:Engin ÖZMEN-Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU /ESKİŞEHİR,(DHA)
=====================================

18) BAKAN KURUM’DAN ‘MÜSİLAJ’ AÇIKLAMASI: ACİL EYLEM PLANINI HAZIRLIYORUZ 
EDİRNE’DEN HAKKARİ’YE BİSİKLET YOLU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Bisiklet Günü etkinliğinde bisiklete bindi. Bakan Kurum, “Bizim tüm Türkiye’de bir hedefimiz var; Edirne’den bisiklete binen bir vatandaşımız Hakkari’ye kadar kesintisiz tek yolu üzerinde seyahat edebilsin. Bir bisiklet master planı hazırladık. Hedefimiz 2023 yılına kadar 3 bin kilometrelik bisiklet yolunu yapmaktır. Belediyelerimizle bisiklet yolu hedefimizi yürütüyoruz. Pandemi süreci insan sağlığının ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. İnsanlarımızın daha sağlıklı olabilmeleri adına, doğal güzelliklerden, tertemiz havadan yararlanabilmeleri adına 3 bin kilometreye tamamladığımızda, kesintisiz bir güzergahta doğal güzellikler içerisinde vatandaşlarımız seyahat edebilecekler” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bakan Kurum detaylar
-Bakar Kurum konuşmaları
-Bakan Kurum’un bisiklet etkinliği konuşması
-Detaylar 

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ-Adem YILDIZ /KONYA,(DHA)
=====================================

19) BAKAN ERSOY’UN EŞİ, EDİRNE CİĞERİ PİŞİRİP, TADINA BAKTI
 
TÜRKİYE genelinde, yerel turizmin önem kazanması ve tanıtılması amacıyla hayata geçirilen ‘Rotahane Projesi’ kapsamında, Edirne’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, kentin ünlü lezzeti tava ciğerini pişirip, tadına baktı.
Türkiye’nin doğusunu batısına, batısını doğusuna tanıtmak, iç turizmi canlandırmak ve şehirleri kalkındırmak amacıyla, ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ temasıyla hayata geçirilen Rotahane Projesi, Edirne’de program düzenledi. Kurucuları arasında bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un da katıldığı programa Edirneli klarnet Sanatçısı Serkan Çağrı, sanatçılar Suzan Kardeş ve Açelya Akkoyun da katıldı. Gelen ekibi, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp karşıladı.
Tarihi ve kültürel yerleri gezen ekibin bir durağı da şehrin meşhur lezzeti ciğerci dükkanı oldu. Vali Canalp tarafından ağırlanan ekip, ciğer pişirilmesini inceledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ise tavanın başına geçerek ciğer pişirdi. Heyet daha sonra tava ciğer türküsü ve Rumeli ezgileri eşliğinde pişirdikleri ciğerin tadına baktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Suzan Kardeş ve Açelya Akkoyun’un Vali ve eşiyle selamlaşması
-Bakan Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un gelişi
-Vali Canalp’in Ersoy’u karşılaması
-Ekibin ciğer pişirmesi
-Ekibin ciğer yemesi
-Trakya ve Rumeli türkülerinin çalınması

Haber-Kamera: Olgay GÜLER /EDİRNE,(DHA)
========================

20) BİSİKLETLİLER, TRAFİKTE FARKINDALIK İSTEDİ
 
MERSİN’de bisiklet sürücüleri, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla trafikte araç sürücülerine broşür dağıtarak farkındalık istedi.
Mersin Bisiklet Gezginler Derneği tarafından 2018 yılından beri kutlanan 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte ‘Bisikletliyi fark edin’, ‘Yolu Paylaş’ yazılı pankart taşıyan dernek üyeleri Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda kırmızı ışıkta duran araçların sürücülerine el ilanı dağıttı. Bisikletlilerin trafikte fark edilmesini isteyen Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir, “Bizler bisikletli ulaşımın ve bisikletli yaşamın güzellikleri ve avantajlarının tüm insanlar tarafından fark edilmesini ve yararlanılmasını istiyoruz. Bu etkinliğimizde daha ziyade bisikletlilerin karayolunda yaşadıkları zorluklara ve var olma mücadelesinin sesi olmak için motorlu taşıt sürücülerinin dikkatini çekmek istedik. Bu günkü bu ve diğer etkinliklerimizde bizleri destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

‘BEDENİMİZ KAPORTAMIZ’
Bisiklet sürücüsü Burçin Kudretoğlu da, “Bizim bedenimiz kaportamız. Bizi her zaman fark etmenizi ve yolu paylaşmanızı istiyoruz. En ufak bir hareketiniz, kornanız bile bizim dikkatimizin dağılmasına ve kaza yapmamıza sebep olabiliyor” diye konuştu.
Ardından grup, bisikletlerine binerek trafikte tur attı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Bisikletlilerin trafiğe çıkması
-Sürücülere broşür dağıtmaları
-Pankart açmaları
-Ahmet Salih Özenir röp
-Burçin Kudretoğlu röp

Haber-Kamera: Soner AYDIN /MERSİN,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!