Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MSB: 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Mardin Nusaybin’de silah kazası sonucu yaralanan bir askerin, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada silah kazası sonucu yaralanan askerin tedavi gördüğü hastanede. doktorların tüm çabalarına rağmen şehit olduğunu bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Nusaybin’de 10 Haziran 2021 tarihinde silah kazası sonucu bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”
‘ASİL MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM’
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Nusaybin’de silah kazasında yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade Er Rıdvan Sağdıç için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar, yayımladığı mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 10 Haziran 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kaydetti.

Haber: ANKARA,(DHA)

================================================

2) TEKİRDAĞ SAHİLLERİNDE ‘MÜSİLAJ’ TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ kapsamında Tekirdağ’da Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj (deniz salyası) temizliği dün  de sürdürüldü.
Marmara Denizi’ni aylardır etkisi altına alan müsilajla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘Marmara Denizi Eylem Planı’nın uygulamasına geçildi. Marmara Denizi’nde dün başlatılan müsilaj temizliği bugün Tekirdağ’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürüldü. Merkez Süleymanpaşa ilçesi balıkçı barınağı ve çevresinde ekipler tarafından  tekne yardımıyla toplanan ve vidanjörle çekilen müsilaj, be taraf edilmek üzere kentteki arıtma tesislerine götürüldü. Denizde müsilaj temizliğinin aralıksız süreceği belirtildi.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
———————–
-Ekiplerin çalışması 
-Tekne ile denizde salya toplanması
-Ekiplerdeniz içinde salya toplaması 
-Motorlar ile salyaların çekilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN /TEKİRDAĞ(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610207

================================================

3) HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDAKİ PATLAMA DAVASINDA 3’ÜNCÜ DURUŞMA
SORUMLU MÜDÜR İLE GENEL USTABAŞI TAHLİYE EDİLDİ

SAKARYA’nın Hendek ilçesinde, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasında ihmal olduğu gerekçesiyle 2’şer yıl 8’er aydan 22’şer yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle yargılanan, 4’ü tutuklu 7 sanık hakkındaki davanın 3’üncü duruşması  dün görüldü. 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan fabrika sahibi Y.C. ile fabrika müdürü ve sorumlu ustabaşı H.A.V.’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, fabrika sorumlu müdürü A.A. ile genel ustabaşı E.Ö.’nün yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Tutuksuz yargılanan fabrika sahibi A.R.E.C., sorumlu personel A.Ç. ve iş güvenliği uzmanı A.B.’nin tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verildi. Duruşma 13 Eylül gününe ertelendi. 
Kararın açıklanmasının ardından davayı takip eden patlamada ölen işçilerin yakınları ile avukatlar duruşma salonu önünde açıklama yaptı. Tahliye kararlarına tepki gösteren Avukat Can Atalay, “İşçi canını sarf malzemesi olarak görmeye alışmış bu işveren ve bu işverenin elemanları ile yöneticileri. E.Ö. bunlardan bir tanesi. Mesele 7 işçinin canı, mesele oradan sağ kurtulan bu insanlar. Bu kadar ucuz olamaz. Türkiye’de en ucuz üretim maliyeti işçi canı olarak görülmemeli. Bu insanlar işsiz kalma pahasına bu davayı takip ediyorlar. Bu insanlar para teklifine rağmen bu davayı takip ediyorlar. Buraya gelip bu insanlara sahip çıkmamız gerekir. Biz bu tahliyelere katılmıyoruz. Başta E.Ö. olmak üzere işçi yatıştıran, işçinin şikayetini bastıran işçiyi tehdit eden ve buna ortak olanların yani olası kasıtla cinayete ortak olanların bu kadar hızlı salıverilmesine biz katılmıyoruz. Bu davanın takipçisiyiz. Bu dava kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir.” dedi.   
‘YAPTIKLARININ HESABINI VERECEKLER’ 
Sorumlu müdür ile genel ustabaşının tahliye edilmesine tepki gösteren Avukat Gülşen Uzuner sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, “Böyle kurtulamayacaklar, yaptıklarının hesabını versinler. Yaptıklarının hesabını versinler ki biz bir daha cenazeye gelmeyelim, biz bir daha dava dosyasına gelmeyelim. Başka bir şekilde bir araya gelelim. Biz morg kapılarında tanıştık birbirimizle. Aileler orada beklerken tanıştı. Parçalar karıştı birbirine biz böyle tanıdık birbirimizi. Bunu da görsünler, bunu da bilsinler. Bu işin peşindeyiz bütün Türkiye’ye de bunu duyuracağız.” diye konuştu.
FABRİKA SAHİBİ DURUŞMADA FENALAŞTI 
Sakarya’nın Hendek ilçesinde, 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasında ihmal olduğu gerekçesiyle 4’ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında; müştekilerin ifadeleri alınırken, tutuksuz sanık fabrika sahibi A.R.E.C., mahkeme heyetine kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Bunun üzerine duruşmanın yapıldığı cezaevi yerleşkesinde bulunan salona sağlık ekibi istendi. Salona gelen sağlık ekibi eşliğinde yürüyerek, ambulansa götürülen A.R.E.C., hastaneye kaldırıldı. 

Görüntü dökümü:
——————————-
-Duruşma sonrasında açıklama yapmak için toplanan kişilerden görüntü 
-Avukat Can Atalay’ın açıklaması 
-Avukat Gülşen Uzuner’in açıklaması 
-Detaylar 
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Selda Hatun TAN /FERİZLİ(Sakarya),(DHA)  
10.06.2021 – Haber Kodu : 210610196
10.06.2021 – Haber Kodu : 210610214

================================================

4) 4 AYDIR KAYIP OLAN DEMİR’İN ALACAK KAVGASINDA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

DİYARBAKIR’da 14 Şubat’ta kayıp başvurusu yapılan Cevat Demir’in (35), polisin yaptığı araştırmada alacak tartışması sırasında öldürüldüğü ortaya çıktı. Cesedi Mersin’de toprağa gömdüklerini itiraf eden 7 kişi adliyeye sevk edildi.
Diyarbakır’da yaklaşık 4 ay önce ailesi tarafından hakkında kayıp başvurusu yapılan 3 çocuk babası Cevat Demir’in bulunması için polis ekipleri çalışma başlattı. Bu süreçte Demir’in ailesi de bir televizyon programına çıkarak çocuklarının şüpheli şekilde kaybolduğunu belirtip konunun aydınlatılmasını istedi. 
Bir süre önce Mersin’e geldiği belirlenen Demir’in cinayete kurban gittiği ihtimali üzerine çalışmalarını derinleştiren ekipler, programa katılanlar ile son dönemde bağlantılı olduğu 14 kişinin kimliğini belirledi. Mersin ve Diyarbakır’da operasyon yapan ekipler, M.Ş., İ.B., E.E., M.Ş., R.G., .T.D., S.Y., P.S., C.E., C.G., C.A., Ş.K., M.A. ve H.B.’yi gözaltına aldı.
Emniyette sorgulanan şüphelilerden M.Ş., İ.B., E.E., M.Ş., R.G., T.D. ve Ş.K., cinayeti itiraf etti. Şüpheliler, tabancayla vurarak öldürdükleri Demir’in cesedini gömdükleri yeri de bildirdi. İfadeler üzerine Toroslar ilçesindeki Çopurlu Çivi Çukur mevkisinde arama yapan ekipler, Demir’in toprağa gömülü cesedini buldu. 
Şüphelilerden S.Y., P.S., C.E., C.G., C.A., M.A., H.B. savcılık  talimatıyla serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.Ş., İ.B., E.E., M.Ş., R.G., T.D. ve Ş.K. ise adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Cevat Demir’in cesedinin bulunması
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
-Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

Haber-Kamera: Soner AYDIN /MERSİN,(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610205

================================================

5) ŞANLIURFA’DA POLİSLERE ATEŞ AÇILDI: 2 YARALI

ŞANLIURFA’da, bir evde fuhuş yapıldığına dair ihbar alarak bölgeye giden polislerin bulunduğu sivil plakalı araca silahla ateş açıldı. Saldırıda araçtaki 2 polis memuru yaralandı.
Olay, gece saatlerinde Süleymaniye Mahallesi Açıksu Caddesi üzerinde bulunan bir sokakta meydana geldi. İddiaya göre, bölgede fuhuş yapılan evlere yönelik sivil araçla uygulama yapan Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarına ara sokaktan ateş açıldı. Saldırıda 2 polis memuru yaralanırken, saldırganlar ise kaçarak kayıplara karıştı. Yaralı polis memurları, meslektaşları tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeye giden polisler, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş da saldırının yaşandığı yere giderek bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
VALİ ERİN, YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, beraberinde İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile birlikte görev başında silahlı saldırıya uğrayan 2 polisi tedavi gördükleri Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Polislerin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Vali Erin, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.
Bu arada polislerin yaralanmasına neden olan saldırganların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Olay yerinde toplanan kalabalık
-Olay yerine güvenlik şerdi çekilmesi
-Polis etrafta incelemede bulunması
-Olay yerine gelen ambulans
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL /ŞANLIURFA,(DHA)
10.06.2021 – Haber Kodu : 210610001

================================================

6) KAMYONA ARKADAN ÇARPAN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

MANİSA’nın Saruhanlı ilçesinde aynı güzergahta seyir halinde olan kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü Mehmet Esirikli hayatını kaybetti. 
Kaza, öğle saatlerinde İstanbul- İzmir otoyolunun Saruhanlı ilçesi geçişinde meydana geldi. Mehmet Esirikli yönetimindeki 20 AVM 22 plakalı kamyoneti ile aynı yöne giden R.D. yönetimindeki 45 N 4228 plakalı yem yüklü kamyona arkadan çarptı. Kamyonette sıkışan sürücü Mehmet Esirikli kaza yerinde yaşamını yitirdi. Esirikli’nin cansız bedeni, itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılırken, kamyon sürücüsü R.D. ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. 

Görüntü dökümü
—————————
-Kazadan detay
Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610216

================================================

7) AFYON’DA DOLU TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle patates, arpa ve buğday ekili tarlalar ile sebze bahçeleri zarar gördü.
Sandıklı’da saat 16.00 sıralarında başlayan yağmur ve dolu yaklaşık 3 saat etkili oldu. Koçhisar ve Kaplıca bölgelerinde daha şiddetli etkisini gösteren dolu bu bölgelerdeki patates, arpa ve buğday tarlaları ile sebze bahçelerine zarar verdi. Bölgede incelemelerde bulunan Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, kuraklıktan sonra meydana gelen dolu yağışının üretime darbe vurduğunu söyleyerek, yetkililerin destekleri daha da artırmaları gerektiğini söyledi.
‘KURAKLIKTAN SONRA ÜRÜNLERİMİZE DOLU VURDU’
Oda Başkanı Fatma Toptaş, “Bu sene kuraklıktan sonra ürünlerimize bir de dolu vurdu. Bu seneki gibi hiç daha kötü bir yıl geçirmedik. Allah çiftçilerimizin yardımcısı olsun. Koronavirüs bir taraftan, kuraklık bir taraftan, dolu bir taraftan çiftçiler çaresiz. Bugün çiftçiler harmandan kalktı çünkü ovada bir şey kalmadı. Zaten kuraklıktan kurumuştu. Şimdi de dolu vurdu. Buna devletin çok acil çözüm üretmesi lazım. Çiftçiliği ayağa kaldırmamız için devletin acilen üreticilerimize destek olması lazım. Çiftçilerimizin elektrik faturalarının ve vergilerinin sıfırlanması lazım. Ürün garantisi vermesi lazım” diye konuştu.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Dolu biriken yol kenarından görüntüler
-Dolu biriken ve zarar gören sebze tarlasından görüntü
-Otlar arasında dolu birikintisinden görüntü
-Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş elinde dolu ile görüntü
-Avuç içerisinde dolu yakın görüntü
-Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş doludan zarar gören sebze tarlasında incelemesinden görüntü
-RÖP: Fatma Toptaş(Sandıklı Ziraat Odası Başkanı)
-Otlar arasında dolu görüntüleri

Haber-Kamera: Ahmet DAĞLI /SANDIKLI(Afyonkarahisar),(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610212

================================================

8) YURTTA ETKİLİ OLAN SAĞANAK SONRASI ZEMİN KATTA KALAN EVLERİ SU BASTI 

Dün yurtta etkili olan sağanak sonrası bazı ev ve işyerlerini su basarken, cadde ve sokaklar göle döndü. 

İZMİR’de etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, İzmir için uyarıda bulunduğu sağanak yağmur, saat 16.00 sıralarında başladı. Kent merkezinde etkili olan sağanak, cadde, sokak ve bulvarları suyla doldurdu. Gök gürültülü sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan izmirliler zor anlar yaşadı. Cadde kenarları su birikintileriyle doldu. Esnaflar işyerlerinin önünü su basmaması için kürek yardımıyla suları çıkardı.  

NAZİLLİ’DE SAĞANAK: ZEMİN KATTA KALAN EVLERİ SU BASTI 
AYDIN’ın Nazilli ilçesinde etkili olan sağanak yağmur hayatı felç etti. 15 dakika süren sağanak sonrası zemin katta kalan evlerde su baskınları yaşandı.
Nazilli’de 15 dakika süren sağanak yağmur, kentte yaşamı felç etti. Özellikle Yeşil Mahalle’de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle zemin kattaki birçok evi su bastı. Vatandaşlar, suları kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalıştı. Kent Merkezinde bulunan Eğriboyun Mezarlığı ve çevresini de sulardan etkilendi. Mahalle sakinleri, her yağmurun ardından aynı sorunu yaşadıklarını söyleyerek alt yapının bir an önce yapılmasını istedi. Yağmurun ardından Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, mahallede incelemelerde bulundu. Büyükşehir belediyesi ve Nazilli Belediyesi’ne ait iş makinaları mahalleye gelerek yol temizleme çalışması gerçekleştirdi.

NEVŞEHİR’DE ETKİLİ OLAN SAĞANAK SONRASI YOLLAR GÖLE DÖNDÜ 
Nevşehir’de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, il genelinde etkisini artırdı. Yağmur nedeniyle yollar göle döndü.  Vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalanırken, yürümekte zorlandı. Sürücüler ise, suyla kaplı yollarda araçla ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri su birikintilerinin tahliyesi için çalışma başlattı.

TURGUTLU’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK SONRASI BAZI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI
MANİSA’nın Turgutlu İlçesinde, etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.
Akçapınar Mahallesi’nde öğleden sonra başlayan sağanak yağış etkisini gösterdi. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bölgede bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İhbar üzerine görevlendirilen MASKİ, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu İtfaiye Amirliği ekipleri, yağmur suları nedeniyle tıkanan rögarları açmak ve su baskınlarının tahliyesi için çalışma başlattı.
Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Manisa ve ilçelerinde bugün saat 13.00 ile 12 Haziran 20.00 saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olacağı konusunda uyarı yapıldı. Ani, sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Görüntü dökümü: 
——————————-
-Yağan yağmurdan görüntü,
-Su birikintilerinden görüntü,
-Yağmura yakalanan vatandaş görüntüsü,
-Suları çıkarmaya çalışan esnaf görüntüsü.
Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
10.06.2021 – Haber Kodu : 210610201

***********************
Görüntü dökümü:
——————————-
-Yagmur sonrası belediye ekiplerinin çalışmalarından görüntüler
-Vatandaş kamerasından çekilen görüntüler
-Genel ve Detay görüntü
Haber-Kamera: Murat GÜRKAN /NAZİLLİ(Aydın),(DHA)
10.06.2021 – Haber Kodu : 210610193

***********************
Görüntü dökümü:
——————————-
-Akçapınar’ın su basan sokaklarından görüntü
-Ekiplerin suları tahliye çabaları
-Olay yerinden genel görüntü
Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ /TURGUTLU(Manisa),(DHA)
10.06.2021 – Haber Kodu : 210610203 

**************************
Görüntü dökümü:
——————————
-Yağmurla kaplı yollardan görüntü
-Genel detay
Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZER /NEVŞEHİR,(DHA)
10.06.2021 – Haber Kodu : 210610225

================================================

9) BEKÇİLERE ATEŞ AÇAN 3 KARDEŞTEN 2’Sİ YAKALANDI

ADANA’da kimlik kontrolü yapmak isteyen mahalle bekçilerine tabancayla ateş açan motosiklet üzerindeki 3 kişiden 2’si kovalama sonucu yakalandı. Kardeş oldukları öğrenilen şüphelilerden İbrahim Ş. ve Nusret Ş. gözaltına alınırken, silahı kullandığı iddia edilen Şahin Ş.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Olay, gece yarısı merkez Seyhan ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Devriye görevinde bulunan mahalle bekçileri, motosiklet üzerindeki 3 kişiden şüphelenerek kimlik kontrolü yapmak istedi. Bekçilerin ‘dur’ ihtarına karşılık tabancayla ateş açan şüpheliler, daha sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayın ardından bekçilerin durumu telsiz anonsuyla bildirmesi üzerine bölge polis ekiplerince ablukaya alındı. Şüphelilerin kaçtığı motosikleti İsmetpaşa Caddesi’nde durduran ekipler, İbrahim Ş. ve Nusret Ş.’yi yakaladı. İlk ifadelerinde kardeş olduklarını belirten şüpheliler, silahı da ağabeyleri Şahin Ş.’nin kullandığını anlattı. Kaçarken Şahin Ş.’nin motosikletten inerek bir arkadaşına ait beyaz renkli otomobile binerek gittiğini söylediler. Gözaltına alınan şüpheliler, polis merkezine götürülürken, aynı gün bir iş yerinin kurşunlanması şüphelisi olarak arandığı da öne sürülen Şahin Ş.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Yakalanan şüphelilerden biri
-Şüphelinin polis aracına bindirilmesi
-Sokaktaki polis ve bekçiler
-Gözaltına alınan diğer şüphelinin polis aracına bindirilmesi
-Şüphelilerin kaçtığı motosiklet
-Zırhlı polis araçları
-Sokakta güvenlik önlemi alan özel harekat polisi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)

11.06.2021 – Haber Kodu : 210611003

================================================

10) OTOMOBİLİNDE SEYİR HALİNDEYKEN SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI

İZMİR’de, otomobiliyle seyir halindeyken tabancayla ateş açılan İbrahim Dene (37) ağır yaralandı. Silahlı saldırıyı kimin yaptığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, Emir Sultan Mahallesi 1192 Sokak üzerinde meydana geldi. Otomobiliyle seyir halinde olan İbrahim Dene’ye, sokak ortasında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tabanca ile ateş açıldı. Otomobilinde kanlar içerisinde kalan Dene, yol kenarındaki bir yapıya çarpıp durdu. Silah sesini duyan çevredeki vatandaşlar yaralıyı görünce, olay yerine sağlık ve polis ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Dene, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Göğsünden 3 ayrı kurşun yarasıyla yaralanan Dene’nin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. Polis ekipleri, sokakta ve araçta inceleme yaptı. Silahlı saldırıyı kimin yaptığının belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Olay yerinden detay
-Hastanedan detay
-Genel ve detay görüntü
Haber-Kamera: Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610200

================================================

11) İNCİRLİOVA BELEDİYESİ’NE İCRA ŞOKU

AYDIN’ın İncirliova İlçe Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerden doğan alacaklardan dolayı icra geldi. Makam otomobili ile birlikte 3 otomobile haciz işlemi yapılırken 4 hafif ticari araca ise el konuldu. Makam koltuğu dahil olmak üzere tüm eşyalara haciz işlemi yapıldı.
İncirliova Belediyesinde 2014 yılında işten çıkartılan 96 kişi, belediyeden alacakları için Aydın İş Mahkemesi’ne dava açtı. Davayı kazanan işçiler, avukatları aracılığıyla icra işlemi başlattı. 2019 yılı mart ayındaki son yerel seçimde İYİ Parti’den İncirliova Belediye Başkanı seçilen Aytekin Kaya’nın da göreve geldikten sonra işten çıkartılan işçiler alacakları için dava açtı. 200’ün üzerinde işten çıkarılan işçiler davayı kazandıkça belediyeden alacaklarını tahsil etmek için avukatları aracığıyla icra işlemi başlattı. Bir hafta içerinde 09 UC 001 plakalı makam aracı ile birlikte 3 otomobile haciz işlemi yapıldı. 4 hafif ticari araç ise yolda hareket halindeyken haciz işlemi yapılarak yediemine götürüldü.
BAŞKAN KOLTUĞU DAHİL EŞYALARA HACİZ İŞLEMİ YAPILDI
Bugün bir işçinin alacağı olan 57 bin lira için gelen icra memurları parayı tahsil edemeyince makam odasındaki makam koltuğu dahil belediyedeki tüm eşyalara haciz işlemi yaptı. Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın ödemenin pazartesi günü yapılacağı ifadesini kabul etmeyen icra memurları nakliyeci çağırarak eşyaları götürme kararı aldı. İcra memurlarıyla belediye çalışanları arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. İcra memurları eşyaları götürmek için ilçe emniyet müdürlüğünden ekip talebinde bulundu. Bir süre sonra içeriye tekrar giren memurlar belediyenin avukatı ve Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile tekrar konuştu. Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın pazartesi ödemenin yapılacağı taahhüdü üzerine tutanak tutarak memurlar belediyeden ayrıldı.
‘ŞU ANA KADAR 960 BİN LİRA ÖEDEDİK’
Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Önceki dönem çıkarılan 96 işçinin ödemelerini ödedik. Şimdi bizim işten çıkardıklarımızı ödüyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri sürekli çıkarılan işçilerin haklarını ödüyoruz. Şu ana kadar 960 bin lira para ödedik. Bugün yine bir işçi alacağından dolayı 57 bin liralık bir alacak için icra geldi. Makam koltuğu dahil tüm odalardaki eşyalara haciz işlemi yapıldı. Ayrıca makam otomobili ile birlikte 3 otomobile icra işlemi yapıldı. 4 hafif ticari araç ise bağlandı. Pazartesi günü ödeyelim diyoruz kabul etmiyor. Bizde o zaman eşyaları alın götürün dedik. Sürekli ödeme yapıyoruz buna rağmen sıkıntı yapıyor. Kaç dosya var onu da bize söylemiyor. Sonuçlanan her dosyayla icra işlemine geliyor” dedi.

Görüntü dökümü:
——————————
-Belediyedeki eşyalara icra işlemi yapılması
-Nakliye kamyonunun gelişi
-Belediye Başkanı Aytekin Kaya konuşması
-Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Burhan CEYHAN /AYDIN,(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610215

================================================

12) HAC MALZEMELERİ SATAN MAĞAZADAKİ KIYAFETLERE ÇAMAŞIR SUYU İLE ZARAR VERDİ

SİVAS’ta hac malzemeleri satan bir mağazaya anahtar ile giren kimliği belirsiz şüpheli, elbiselere çamaşır suyu dökerek zarar verdi. Güvenlik kamerasına yansıyan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. 
Olay, dün gece saatlerinde Eskikale Mahallesi Ulucami Sokak’ta meydana geldi. Sokak üzerinde hac malzemeleri satışı yapan Ebuzer Volkan Yıldız, sabah mağazasını açtı. Gün boyunca mağazada çalışan Yıldız, bir süre sonra esanslarda ve elbiselerde lekeler olduğunu fark etti. Elbiselere çamaşır suyu döküldüğünü anlayan Yıldız, güvenlik kamerasını kontrol etti. Yaptığı kontrolde mağazaya gece saatlerinde birinin anahtarla girdiğini görünce polise bilgi verdi.
İhbar üzerine mağazaya polis ekipleri sevk edildi. Yapılan güvenlik kamerası incelemesinde şüphelinin anahtarla içeriye girdikten sonra ilk olarak elektriği kapattığı görüldü. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri görüntülerden yola çıkarak şüpheliyi bulmak için çalışma başlattı. 
Mağaza sahibi Ebuzer Volkan Yıldız, “Dükkanımızın kapısını normal kilidi anahtarla açarak içeriye giriyor. Direk esans bölümüne geçerek zarar veriyor. Ayrıca alt kata giderek buradaki elbiselere çamaşır suyu dökerek zarar veriyor. Buraya hırsızlık için değil, tamamen mallarımıza zarar vermek için giriyor. Kamera görüntülerinin alındığını bildiği için fişleri çekip, elektriği kesiyor. Kasada 300 lira paramız vardı. Paraya dokunmayarak çıkıp gidiyor” dedi.

Görüntü dökümü:
——————————
-Mağazadan görüntüler
-Mağazada çamaşır suyu dökülen giysiler
-Güvenlik kemarası görüntüsü
-İşyeri sahibinin açıklaması
Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Arife Defne ARSLAN /SİVAS,(DHA) 

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610213

================================================

13) GASBETMEYE ÇALIŞTIĞI ÇİFTİN EVİNE GİRDİ, KAPI KIRILARAK YAKALANDI

ANTALYA’da evlerinin bahçesinde oturan Meliha (77) ve Salim Şahin (77) çiftinin cep telefonlarını ellerinden almaya çalışan Cengiz Ö., başarılı olamayınca kendisini Şahin çiftinin evine kilitledi. Yaklaşık 2 saat sonucunda evden özel harekat polislerinin çıkarttığı şüpheli evin pencere ve kapısını da kırdı.
Olay, Muratpaşa ilçesi Mehmetçik Mahallesi Kahramanlar Caddesi üzerinde bulunan müstakil evde, saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Üzerinden kimlik çıkmayan ancak Cengiz Ö. olduğu belirlenen şüpheli, cadde üzerinde bir süre gezdikten sonra Meliha ve Salim Şahin çiftinin bulunduğu evin bahçesine girdi. Cengiz Ö., bahçede oturan Şahin çiftinin masa üzerinde bulunan cep telefonunu gasbetmeye çalıştı.
POLİS İKNA EDEMEDİ
Parkinson hastası Salim Şahin cep telefonunu vermemek için bastonunu kaldırınca panikleyen Cengiz Ö., çiftin evine açık kapıdan girdi. Şüpheli kapıyı kilitlerken, Şahin çifti durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Cengiz Ö.’yü evden çıkması için ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Cengiz Ö. kapının camlarını kırarken, kırık camın olduğu yeri de yastık ve kilimle kapattı.
ÖZEL HAREKAT EVDEN ÇIKARABİLDİ
Cengiz Ö., ardından pencereleri kırıp, dışarıya sandalye attı. Yaklaşık 1 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince olay yerine özel harekat polisi çağrıldı. Kapıyı kırıp eve giren özel harekat ekipleri, Cengiz Ö.’yü etkisiz hale getirdi. Elleri ters kelepçelenen şüpheli, polis merkezine götürüldü.
‘AĞABEYİMİN EVİNİ GASBETTİ’
Cep telefonu gasbedilmeye çalışılan Salim Şahin’in kardeşi Hatice Şahin, “25-30 yaşlarında bir şahıs bağırarak gidiyordu. Ağabeyime ‘İçeriye girin’ dedim girmediler. Ben içeriye girdim. Pencereden baktığımda ağabeyimin telefonunu aldı ve gitti. Kapının önüne geldi ‘Ana, dede’ diye bağırıyordu. İlk defa gördük bu kişiyi. Görünce korktum tabii. Ağabeyimin evini gasbetti” dedi.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Müstakil ev detay
-Evin kapısından yastık ve kilim detay
-Cengiz Ö’nün kapının arkasında görüntüsü
-Polis ekiplerinin ikna çabaları
-Cengiz Ö.’nün kapı arkasından bağırması
-Şahsın pencereden çıkıp sandalye atması
-Özel hareket polislerinin içeriye girmesi
-Şahsın etkisiz hale getirilip evden çıkarılması
-Şahsın polis merkezine getirilmesi
-Genel detaylar
Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610226

================================================

14) YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE TULUM ÇALDI

MUĞLA’nın Fethiye ilçesindeki 1965 rakımlı Babadağ’dan paraşütle atlayış yapan Halk Müziği sanatçısı Volkan Arslan, gökyüzünde tulum çaldı. Arslan’ın yüzlerce metre yükseklikteki soğuk kanlı tavrı dikkat çekti.
Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi’nde yamaç paraşütü yapmak isteyenler, adrenalin yaşıyor. Bölgedeki pistlerden yamaç paraşütleriyle havalanan tatilciler, Ölüdeniz’in manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buluyor. Adrenalin tutkunu tatilciler, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle yerden yaklaşık 1700 metre yükseklikte heyecan dolu dakikalar yaşıyor. Fethiye’de tatilini sürdüren TRT Halk Müziği sanatçısı Volkan Arslan, yamaç paraşütüyle uçmak için dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’a çıktı. Son hazırlıklarını yapan Arslan, yamaç paraşütü pilotu eşliğinde, 1700 metre pistinden tandem (ikili) atlayış yapmak için koşmaya başladı. Arslan, paraşütünün havalanmasının ardından gökyüzünde tulum çalalarak keyifli zaman geçirdi.

Görüntü dökümü:
——————————-
-Volkan Arslan’ın gökyüzünde tulum çalması
Haber-Kamera: Cavit AKGÜN /MUĞLA,(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610204

================================================

15) İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN, HASAT ŞENLİĞİ

MANİSA’nın Yunusemre ilçesinde, okullarında uygulanan ‘Hayat Oyunu’ projesi kapsamında topraksız serada tarımı öğrenen öğrenciler, yetiştirdikleri marulları hasat ederek, kısır eşliğinde yedi. 
Yunusemre ilçesinde bulunan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu’nda hayata geçirilen ‘Hayat Oyunu’ projesi eğitimi farklı bir noktaya taşıdı. Proje kapsamında öğrenciler, küçük yaşlarda eğlenerek hayata hazırlanma fırsatı yakaladı. Projede güneş enerji paneli ve rüzgar enerji türbini ile enerji alan topraksız sera, bahçe satrancı, hobi bahçesi, hayat sokağı ve hayvanat bahçesi gibi 5 farklı açık hava sınıfı bulunuyor. Bu kapsamda, öğrenciler alanlarda meslekleri deneyimlerken, alışveriş yapmayı, doğru iletişim kurmayı öğreniyor.Öğrencilerin seralarda topraksız tarımla yetiştirdiği ürünlerin hasadı gerçekleşti. Düzenlenen hasat şenliği okulun mehteran takımının konseri eşliğinde başladı. Konserin ardından öğrencilerin yetiştirdiği marul, çilek ve lavantaların hasadı yapıldı. Öğrenciler yetiştirdikleri marulları kendilerine ikram edilen, kısır eşliğinde yedi. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray DEMİRTAŞ, okul müdürü Evra Seda Satan başta olmak üzere, projede emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür etti.  

Görüntü dökümü:
——————————-
-Mehteran takımı konseri
-Hasattan detay
-Öğrencilere kısır ikramı
Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)

10.06.2021 – Haber Kodu : 210610209
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!