Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BİTLİS KIRSALINDA ÇATIŞMA: 1 KORUCU ŞEHİT, 5 ASKER YARALI

BİTLİS’in Tatvan ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 5 asker yaralandı. Bitlis Valiliği, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldığını bildirdi.
Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Anadere Köyü kırsalında, ‘Eren-11 Şehit J.Asb.Kd.Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63’ operasyonu kapsamında bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 korucu şehit olurken, 5 asker ise yaralandı. Yaralı askerler Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Konu ile ilgili Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Tatvan ilçesine bağlı Anadere Köyü kırsalında icra edilmekte olan ‘Eren-11 Şehit J.Asb.Kd.Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63’ operasyon faaliyeti esnasında çıkan çatışmada Bitlis İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli kahraman 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 5 jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralılar Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Çatışma bölgesinden kaçan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon icra edilmektedir. Yüce Türk milletine başsağlığı dileriz.”

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)
===========================

2) REYHANLI SALDIRILARINDA ‘GÖREVİ İHMALDEN’ YARGILANAN 4 SANIĞA HAPİS CEZASI

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde 2013’te 53 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili ‘görevi ihmal etme’ iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan, aralarında dönemin il emniyet müdürünün de bulunduğu 4 kişi, 8 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırıldı.
11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı’da gerçekleşen terör eylemi sonucu 53 kişinin hayatını kaybettiği patlamada ‘görevlerini ihmal etme’ gerekçesiyle 4 yıldır yargılanan başta dönemin Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’la birlikte 5 sanık, hakim karşısında çıktı. Hatay 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dönemin İl Emniyet Müdürü Kılıç, başka suçtan tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklardan dönemin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Nevzat E. ile dönemin Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Eyüp K., avukatlar ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları, mahkeme salonunda hazır bulundu. Öte yandan, tutuksuz sanıklar dönemin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ü.K. ve Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü M.B, duruşmaya katılmadı.
8 AY 10’AR GÜN HAPİS CEZASI 
Son savunmaları alınan sanıklar, suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlarını talep etti. Mahkeme hakimi, tutuksuz sanıklardan Eyüp K.’nın beraatine, diğer sanıkların ise 8 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da hükmetti.
AİLELER VE AVUKATLARI KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Duruşmanın ardından Hatay Adliyesi önünde aileler adına açıklama yapan ve saldırıda hayatını kaybeden Oğulcan Tuna’nın babası olan 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, karara itiraz edeceklerini belirterek şöyle konuştu:
“Hakimin verdiği kararı kabul etmiyoruz. Ama yarın birileri çıkacak, ‘ya ne kadar basitmiş bu ihmal’ deyip herkes ihmal yapacak. Bunu nasıl önleyeceğiz. 2013 yılı Türkiye’nin terörle mücadeledeki başlangıcıdır ve 15 Temmuz’a kadar taşıdı bizi. Türkiye’nin en büyük terör örgütleri, hepsi buraya yığıldılar. Bizim ülkemizi parçalamaya kalktılar, başlangıç Reyhanlı’ydı. FETÖ’nün de başlangıcı Reyhanlı’ydı. Biz bunlardan hesap sormak zorundayız. Kardeş kanı döktüreceklerdi, başaramadılar ve başaramayacaklar” dedi.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin avukatları Hatice Can ve Tahsin Koç da, yaptıkları açıklamada, karara itiraz edeceklerini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Reyhanlı saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinden detaylar
-Avukat Hatice Can ve Tahsin Koç’un açıklamaları
-11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna’nın konuşması
-Hatay Adliyesi’nden detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera: İzzet NAZLI /HATAY,(DHA)
01.06.2021 – Haber Kodu : 210601178
======================

3) HATAY’DA ZIRHLI ASKERİ ARACIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZADA, BABA VE KIZI ÖLDÜ, 5 KİŞİ DE YARALANDI

HATAY’da zırhlı askeri araç ile otomobil ve hafif ticari aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında Altan Türk (43) ve kızı Duru Türk (9) hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde Antakya-İskenderun Karayolu’nda meydana geldi. Zırhı askeri araç, iddiaya göre Hatay Havalimanı kavşağında Ahmet Tümkaya yönetimindeki 31 KS 318 plakalı otomobil ve Altan Türk yönetimindeki 31 AF 594 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazanın şiddetiyle demir yığını haline dönüşen sivil araçlar yol kenarına savrulurken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Hafif ticari araç sürücüsünün kızı Duru Türk’ün yaşamını yitirdiğini belirleyen sağlık ekipleri, 6 yaralıyı ise ambulanslarla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki yaralılardan sürücü baba Altan Türk de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kazada yaralı askerin olmadığı öğrenildi. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza mahallinden detaylar

Haber-Kamera: İzzet NAZLI /HATAY,(DHA)
02.06.2021 – Haber Kodu : 210602004
======================

4) BİRECİK’TE HAFİF TİCARİ ARAÇLA ÇARPIŞAN MOTOSİKLETTEKİ 2 KARDEŞ ÖLDÜ

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde, hafif ticari araçla çarpışan motosiklette bulunan Ferhat ve Gamze Gören kardeşler, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kaza, Birecik’in Mezra Mahallesi yakınlarda meydana geldi. İddiaya göre, Ferhat Gören kız kardeşi Gamze Gören ile plakası öğrenilemeyen motosikletle dolaşırken, Ömer Çetin’in kullandığı 27 NM 904 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen motosikletten düşerek yola savrulan iki kardeş yaralandı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Birecik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gören kardeşler, tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Acı haberi duyarak hastaneye akın eden iki kardeşin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Hafif ticari araç sürücüsünün gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yerinde toplanan vatandaşlar
-Kazaya karışan araç ile motosiklet
-Kazada yaralanan kardeşler ambulansa taşınması
-Acil önünde toplanan kalabalık gözyaşı dökmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK /ŞANLIURFA,(DHA)
02.06.2021 – Haber Kodu : 210602002
======================

5) OTOMOBİL, TIR’IN ALTINA GİRDİ: ANNE ÖLDÜ, BABA VE 2 ÇOCUĞU YARALI

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde TIR’a arkadan çarpan otomobilde bulunan Tuğba Güvenç Tosun (37) öldü, eşi Adil Tosun (38) ve iki bebeği ise ağır yaralandı. 
Kaza, dün gece saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Sirkeli Gişeleri yakınında meydana geldi. Adil Tosun yönetimindeki 07 AFB 94 plakalı otomobil, önünde seyreden İsmail G. (43) idaresindeki 31 ABD 211 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobil, demir yığını haline dönüştü. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekibi, otomobil sürücüsünün eşi Tuğba Güvenç Tosun’un hayatını kaybettiğini belirledi. Hurdaya dönen otomobilde ağır yaralanan Adil Tosun ve kızları Tuana Asya Tosun (3) ve Irmak Buğlem Tosun (1), ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan baba ve iki bebeğinin durumlarının ağır olduğu bildirildi. Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kaza yeri
-Hurdaya dönen otomobil
-Otomobilin çarptığı TIR
-Polisin kaza yerindeki çalışması
-Ceset torbasındaki cenazenin tabuta konulması
-Tabutun, cenaze aracına taşınması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER /CEYHAN(Adana),(DHA)
02.06.2021 – Haber Kodu : 210602005
========================

6) SULAMA KANALINA DÜŞEN İKİZ KIZ KARDEŞLERDEN 1’İ KURTARILAMADI

MERSİN’in Tarsus ilçesinde sulama kanalına düşen ve vatandaşlarca sudan çıkartılan 10 yaşındaki ikiz kız kardeşlerden Sedanur Turgut öldü, Nisanur Turgut ise hastanede tedaviye alındı.
Olay, dün Tarsus ilçesinde meydana geldi. İlçeye bağlı Altaylar ve Bağlar Mahalleleri arasından geçen sulama kanalı kıyısında oyun oynayan ikiz kız kardeşler Nisanur ve Senanur Turgut, dengelerini kaybedip, suya düştü. Küçük ikizlerin suya düşüp, sürüklendiğini gören vatandaşlar, kanala atlayıp önce Nisanur’u, yaklaşık 150 metre ileride de Senanur’u çıkarttı. İkizler, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslar ile Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Sedanur, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamazken, Nisanur’un tedavisinin ise devam ettiği bildirildi. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Çocukların düştüğü kanal
-Çocukların sudan çıkartılması
-Çocuklara sunni tenefüs yapılması
-Çocuklara müdahale edilmesi 

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN /TARSUS(Mersin),(DHA)
01.06.2021 – Haber Kodu : 210601190
==========================

7) KOMŞUSUYLA TARTIŞIP, RASTGELE ATEŞ AÇTI; YOLDAN GEÇEN 3 KADIN YARALI

SAMSUN’da komşusuyla tartıştıktan sonra pompalı tüfekle rastgele ateş açan alkollü Hasan V., yoldan geçen 3 kadını yaraladı. Kadınlar hastaneye kaldırılırken, Hasan V. gözaltına alındı.
Olay, dün öğle saatlerinde İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Nar Sokak’ta meydana geldi. Hasan V., alkollü halde komşusu ile tartıştıktan sonra pompalı tüfeği alıp dışarı çıktı. Rastgele ateş açan Hasan V., yoldan geçen 3 kadını yaraladı. Kanlar içinde kalan kadınlar, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 
ÇELİK YELEKLİ POLİSLER DEVREYE GİRDİ
Hasan V. olayın ardından evine girip saklandı. Gelen polis ekiplerine direnen Hasan V., devreye giren çelik yelekli Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yakalandı. Gözaltına alınan saldırgan, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucu, sokak üzerinde bulunan bina ve otomobillerde de saçma isabet ettiği tespit edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Hasan V.’nin polis tarafından etkisiz hale getirilip alınması
-Çelik yelekli polislerden detay
-Olay yerinden detaylar
-Röportajar

Haber-Kamera: Tolga BİRGÜCÜ /SAMSUN,(DHA)
01.06.2021 – Haber Kodu : 210601177
==========================

8) ADANA’DA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

ADANA’da yolda karşılaşıp, tartıştığı bir kişi tarafından tabanca ile 3 yerinden vurulan Abdurrahman Filik (22), ağır yaralandı. 
Olay, gece yarısı merkez Sarıçam ilçesi Orhangazi Mahallesi Kozan Bulvarı’nda meydana geldi. Yanındaki 3 arkadaşı ile otomobille gezintiye çıkan Abdurrahman Filik, bulvarda ilerlediği sırada tanıdığı Osman isimli kişi ile karşılaştı. Otomobilden inip, Osman isimli kişinin yanına giden Filik, bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında ikili arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavgada, Osman isimli şüpheli tarafından tabancayla vurulan Filik; kasık, bacak ve kolundan yaralanarak kanlar içinde yere yığıldı. Şüpheli ise olay sonrası kendisine ait motosikletle olay yerinden kaçtı. Filik’in arkadaşlarının ihbarı üzere, bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Filik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Filik’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. 
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, soyadı öğrenilemeyen Osman isimli şüpheliyi yakalamak için harekete geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ambulansın hastaneye gelişi
-Yaralının sedye ile hastaneye taşınması
-Olay yeri
-Olay yerindeki boş tabanca kovanları
-Polisin olay yerinde inceleme yapması

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)
02.06.2021 – Haber Kodu : 210602006
============================

9) SARUHANLI’DA 3 OTOMOBİLİN KARIŞTIĞI KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI

MANİSA’nın Saruhanlı ilçesinde 3 otomobilin karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı
Kaza, dün akşam saatlerinde Saruhanlı ilçe kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, Akhisar-Manisa istikametinde 45 YA 0337 plakalı otomobili ile ilerleyen Bayram K., Saruhanlı-Mütevelli istikametinde giden Mehmet D. idaresindeki 45 AER 215 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atarak ters dönen 45 AER 215 plakalı otomobil, aynı yöndeki Selim K. yönetimindeki 45 M 6415 plakalı araca çarptı. 3 otomobilin karıştığı kazada, 45 YA 0337 plakalı otomobilin sürücüsü Bayram K. ve yolcu konumundaki Düriye B. ağır yaralı olarak Manisa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. 45 YA 0337 plakalı otomobilde bulunan yolcu Ayşenur D. ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kazadan detay görüntü

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN /MANİSA,(DHA)
02.06.2021 – Haber Kodu : 210602007
===========================

10) MANİSA’DA BİR KİŞİYİ DARP EDEN VE SİLAH ZORUYLA SENET İMZALATAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, silah zoruyla bir kişiye zorla senet imzalatıp darp eden 6 şüpheli polisin eş zamanlı operasyonuyla gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i kadın 4 kişi tutuklandı.
İddiaya göre, 28 Mayıs Cumartesi günü M.B., Kübra T. (22), Rıdvan K. (30), Fatih D. (30), Barış K. (23) ve diğer iki şüpheli tarafından zorla ovaya götürülerek darp edildi. Ayrıca M.B.’ye  alacak verecek meselesi nedeniyle de silah zoruyla senet imzalatıldı. Olayın ardından Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden M.B., 6 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin adreslerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda adreslerde yapılan aramada uyuşturucu ve silah ele geçirilirken, 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve üzerinden uyuşturucu madde çıkan Kübra T., ‘Uyuşturucu ticarete yapma’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’,’Nitelikli yağma’,  Rıdvan K., Fatih D. ve Barış K. ise  ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’,’Nitelikli yağma’ gibi suçlardan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, ismi öğrenilemeyen diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tutuklanan şüphelilerin ekip otosuna bindirilerek cezaevine gönderilmesi
-Adliyeden genel görüntü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ /TURGUTLU(Manisa),(DHA)
01.06.2021 – Haber Kodu : 210601187
==========================

11) EDİRNE’DE SAĞANAK, HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

EDİRNE’de, dün akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Lokanta ve kafeteryalarda ‘kademeli normalleşme’ kapsamında dışarıdaki masalarda oturan vatandaşlar, yağmur nedeniyle kapalı mekanlara geçti.
Edirne’de akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyardığı kentte aniden bastıran yağmur nedeniyle işletmelerin önündeki masalarda oturan vatandaşlar, kapalı mekanlara sığındı. Yağış nedeniyle bazı iş yerlerinin önünde su birikintileri oluştu. Esnaf, yağmur sularının iş yerine girmemesi için fırçalarla müdahalede bulundu. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda da trafik yoğunluğu yaşandı. Yağmurdan etkilenen sokak hayvanları da kapalı çarşılara ve saçak altlarına sığındı. Sağanak yağışın, kentte gece saatlerinde etkisini yitirmesinin beklendiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yağmurdan kaçan vatandaşlar
-Sağanak yağış altında yürüyen vatandaş
-Yağış görüntüsü
-Yağmurdan dükkanlara sığınan vatandaşlar
-Yağış detayı
-Suları iş yeri önünden atmaya çalışan esnaf
-Saçak altlarına sığınan sokak hayvanları
-Detaylar

Haber-Kamera: Resul ORUÇOĞLU /EDİRNE,(DHA)
01.06.2021 – Haber Kodu : 210601168
============================

12) 4 YAŞINDAKİ YUSUF, PROSTAT BENZERİ AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

ÇANAKKALE’nin Yenice ilçesinde irar yapma sorunu yaşayan 4 yaşındaki Yusuf E., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üroloji  Polikliniği’nde idrar kanalı kapakçığı ön tanısıyla ameliyat edildi. Dünyada ender rastlanan prostat benzeri bir oluşumun idrar yolunu tıkadığı tespit edilen çocuk, sağlığına kavuştu.  
Yenice’de yaşayan ve idrar yapma problemi yaşayan Yusuf E., ailesi tarafından ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üroloji Polikliniği’ne getirildi. Doktorlar yapılan değerlendirmeler sonrası idrar kanalı kapakçığı ön tanısı ile kapalı ameliyat planladı. Ancak ameliyat esnasında yapılan incelemelerde, dünyada çok ender rastlanan prostat benzeri bir oluşum ile idrar yolunun tıkandığı tespit edilen çocuk, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak, erkek çocuklarda arka idrar yolu kapakçıklarının nadir görülen bir durum olduğunu belirterek, “Prostat benzeri bir oluşumla idrar yolunun kapanması ise dünyada çok daha nadir görülmektedir. Ameliyat esnasında idrar yolunu tıkayan bu polip benzeri oluşum nedeniyle mesanenin bozulmaya başladığını gözlemledik. Bu oluşumu aynı erişkinlerdeki prostat ameliyatı gibi kapalı yöntemle tedavi ettik. Ancak çocuğun 4 yaşında olduğu düşünülürse, çok daha özenli ve dikkatli bir ameliyat oldu. Ameliyat çok başarılı geçti. Hatta ameliyatın hemen ardından yaptığımız kontrolde idrar hızının tam 3 kat arttığını saptadık. Çocuğumuz ilerde oluşabilecek çok ciddi idrar problemlerinden, hatta böbrek yetmezliğinden kurtuldu. Hastamızı taburcu ettik. Hastamızın sağlığı gayet iyi.” dedi.
Bu ameliyat sonrası dünyada böyle bir durum var mı diye literatür araştırması yaptıklarını kaydeden Sancak, “Bu mesanenin çıkışında, idrar kanalının arkasında polit benzeri oluşumların çok nadir olduğunu gördük. Bu konuyla ilgili hasta yakınlarının iznini aldık. Embriyolojiden, Patolojiden bir hocamızla yayın haline getirmeye başladık. Aynı zamanda bu vakayı literatüre kazandırmak istiyoruz. Başka kişiler için de ışık tutması için literatür bilgimizi paylaşacağız” ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden görüntüler.
-Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak, röp.
-Ameliyat görüntüleri.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Cemhan ŞEN /ÇANAKKALE,(DHA)
01.06.2021 – Haber Kodu : 210601171
======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!