Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ADANA’DA GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDEKİ YANGIN 12 SAATTE KONTROL ALTINDA(2)
 
YANGIN FİDE SERASINA DA ZARAR VERDİ
Adana’da plastik atık geri dönüşüm deposunda dün öğleden sonra çıkan ve 12 saat sonra kontrol altına alınan yangında, deponun yanındaki fide serasının da zarar gördüğü ortaya çıktı. Emeklerinin yangın nedeniyle zarar gördüğünü belirten firma sahibi Nadir Karıner (61), yaklaşık 100 bin fidesinin zarar gördüğünü kaydetti. Karıner, “Şansımıza seramızın yanında yangın çıktı. Moralim çok bozuk. Hesapta olmayan işler. Başımıza böyle bir olayın geleceğini tahmin ediyorduk. Çöpleri buraya yığdılar. Sorumluları kimse cezasını çekmesini istiyorum” dedi.
Öte yandan, depodaki soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Firma sahibi Nadir Karıner ile röp
– Zarar gören fideler
– Dron çekimi
– Su dolan seralar
– Yangının söndürülmesi
– Genel ve detaylar
Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=====================================

DİYARBAKIR’DA 31 MAHALLE MUHTARLIĞI İÇİN SEÇİM
 
DİYARBAKIR’ın 12 ilçesindeki 31 mahalle muhtarını belirlemek için sandık başına gidildi. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde ara seçim yapılıyor. Diyarbakır’da 12 ilçenin 31 mahallesinde yeni muhtarlar seçiliyor.  Bağlar ilçesine bağlı 45 bin nüfuslu Mevlana Halit Mahallesi muhtarlığı için 13 aday yarışıyor. Muhtar adaylarından Baki Çam, ara seçim olduğu için çok fazla katılımın az olduğunu belirterek, “Hem ara seçim, hem de muhtarlık seçimi olduğu için kimse çok fazla önemsemiyor. Yüzde 20-30 oranında bir katılım sağlansa büyük başarı olur. Her aday ben kazanırım der ama herkesin şansı var, hiçbir aday arkadaşımı kötülemiyorum ve hepsine başarılar diliyorum” dedi.

‘HİZMET ETMEK İÇİN ADAY OLDUM’
Aynı mahalle muhtarlığı için yarışan muhtar adayı Şerafettin Öztürk de,”Tüm adaylara başarılar diliyorum. Seçimin mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
Oy kullanan vatandaşlar da muhtarlık seçiminin mahalleleri için hayırlı olmasını diledi. Vatandaşlardan Remzi Cengiz; “Hem adaylar için hem de mahalleli için hayırlısını diliyorum, hak eden kazansın. Oy kullanırken aklımda bir isim vardı ona oyumu kullandım” ifadelerini kullandı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
Seçim yapan vatandaşlar
seçim sandıkları
Oy kulanan mahaleliler
Muhtar adayı: Baki çam ile röp
Muhtar adayı: Şerafettin öztürk ile röp
Oy kulanan vatandaş ile röp
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

=====================================

MUHTARLARINI SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİLER

AYDIN’ın 8 ilçesine bağlı 15 mahallesinde muhtarlık seçimi için vatandaşlar sandık başına gitti. Seçmen oy kullanırken, muhtar adayları da sonuçları heyecanla bekledi.
Aydın’da 15 mahallede 99 sandıkta 27 bin 842 seçmen muhtarını seçmek için sandık başına gitti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilen muhtarların vefatından dolayı yapılan ara seçimde Söke’nin Atatürk Mahallesi, Efeler’in Bademli, Cuma, Kardeşköy ve Ovaeymir Mahalleri, Nazilli’nin Altıntaş, Dualar ve Hamidiye Mahallesi, Kuyucak’ın Aydınoğlu ve Dereköy Mahallesi, Çine’nin Yeşilköy Mahallesi, Kuşadası’nın Camiatik Mahallesi, Germencik’in Mursallı Mahallesi, Didim’in Denizköy Mahallesi ile Yenipazar’ın Donduran Mahallesi olmak üzere 15 mahallede seçmen yeni mahalle muhtarını seçmek için oy kullandı. 2 kadın 6 adayın yarıştığı Efeler İlçesi Cuma Mahallesinde 35 yıl muhtarlık yaptıktan sonra geçen 25 Kasım’da akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 74 yaşındaki Nafiz Çamoğlu’nun koltuğuna aday olan oğlu Okan Çamoğlu, “Babamdan boşalan koltuğu mahalle sakinlerimiz izin verirse muhtarlık görevini devralmak istiyorum. Babamın mahalleye büyük hizmetleri oldu inşallah ondan kalan hizmeti kazanırsak biz devam ettireceğim” dedi.
Seçmen Melek Deves, “Oyumuzu kullandık. Kim seçilirse hayırlı olsun. Eski muhtarımızdan çok memnunduk.  İnşallah yeni seçilecek olanda iyi olur” dedi. Seçmen Sabahattin Gezer ise, “Muhtar adayları seçimden önce halkla tanışması lazım. Biz hiç birisini tanımıyoruz. Seçilen muhtar vatandaşın sorunları için 6 ayda bir bizleri dolaşması lazım” dedi.
 
Görüntü dökümü
———————–
-Seçim yapılan okuldan görüntü;
-Seçmenlerin oy kullanması;
-Cuma Mahallesi Muhtar adayı Okan Çamoğlu röp;
-Seçmen Melek Devas ile Sabahattin Gezer röp;
-Genel ve detay görüntü
Haber- Kamera: Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)-
 
=====================================

SINAV ARASI ÖĞLE MENÜSÜ KEK İLE SU

ANTALYA’da Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) giren öğrencilere, okul yönetimi tarafından ikinci oturum öncesinde kek ve su ikram edildi.
LGS birinci ve ikinci oturumu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da yapıldı. Saat 09.30’da başlayan oturumlara Antalya merkez ve ilçelerde toplam 30 okulda 2 bin 314 öğrenci katıldı. İkinci oturum saat 11.30’da başlarken, Ayten Çağıran Ortaokulu’nda sınava giren çocuklara Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan kek ve su ikram edildi. Öğrenciler, ikinci oturum öncesinde bahçede ikramları yerken, anne ve babalar da dışarıda dua etti.
Okul müdürü elinde mikrofonla bahçede sınava girecek öğrencilere sık sık sosyal mesafe uyarısı yaptı. Aynı okulda sınava giren Kağan Karabaş, hedefinin Kabataş Erkek Lisesi olduğunu belirterek, “Denemelerde matematikte ful çektim. 90 soruda 87.33 nete kadar çıktım. Sınavlara girecek arkadaşlara tavsiyem stres yapmasınlar. Soruları gördükten sonra stres zaten kalmıyor. Özellikle Matematik sorularında süreyi iyi kullansınlar. Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.
LGS’ye giren öğrencilere birinci oturumda 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise 40 soru soruldu ve 80 dakika sürdü.

Görüntü dökümü
————–
-Öğrenciler detay
-Sınava giriş yapanlar detay
-Okul görevlilerinin uyarıları detay
-Kaan Karabaş RÖP
-Kapıların kapanması detay
-Sınav arasında kek ve su dağıtımı detay
-Dua eden veliler detay
-Veliler genel detay
-Köpeğiyle gelen veli detay
-Detaylar
HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

=====================================

ÖZLEDİĞİ KÖYÜNE DÖNEN SEVTAP, TAVUK ÇİFTLİĞİ KURDU
 
RİZELİ girişimci Sevtap Saruhan (38), üniversite hayatı sonrası özlem duyup, İzmir’den döndüğü Fındıklı ilçesindeki köyünde, devletten aldığı hibe desteğiyle tavuk çiftliği kurdu. Tavuk sayısını her geçen yıl artıran Saruhan, “Çıktığım yoldan vazgeçmedim. ‘Kızlarım’ dediğim tavuklarımla doğal bir hayat yaşıyoruz” dedi.

Çağlayan köyünde yaşayan Sevtap Saruhan, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden 2007 yılında mezun olup, İzmir’e yerleşti. Yedi yıl İzmir’de kalan Saruhan, özlem duyduğu köyüne dönüp, burada tavuk çiftliği hayalini gerçekleştirmeye karar verdi. Köye yerleşen ve çalışmalara başlayan Saruhan, devletten 30 bin TL destek alarak 150 bin TL maliyetle, 2 dönümlük arazisine tavuk çiftliğini kurdu. Dört yüz tavukla başladığı çiftlikte yumurta üretimi de yapan Saruhan, tavuk sayısını 3,5 yılda 650’ye çıkardı. Mesleki bilgisiyle ‘kızlarım’ dediği tavukların hastalanmaması ve sağlıklı beslenmesibini sağlayan Saruhan, ürünlerin satışını yaparak, hem geçimini sağlıyor hem de sevdiği işle ilgileniyor.
HEDEFLEDİĞİMİZ KALİTEMİZİ YAKALADIK’
Azimle çalıştığını anlatan Saruhan, “İzmir’deki son 1 yılımda ne yapabilirimi araştırdım, projemi buldum ve özlem üzerine de memleketime döndüm. Tavuk çiftliği projemi yakınlarıma anlattığımda bana güvenip destek olanların sayısı çok azdı ama ben çıktığım yoldan vazgeçmedim. Dört yüz tavukla başladım. Çiftliğimde şimdi tavuklarımı da kendim üreterek, 650’ye ulaştım. İlk yumurtaları üretmeye başladığımızda yumurtalar ellerimizde kaldı. Ama ‘asla kaliteden ödün vermeyeceğiz’ dedim. Sonra hedeflediğimiz müşteri kalitemizi yakaladık” dedi.
‘KIZLARIMIZLA ÇOK MUTLUYUZ’
Her gününün tavuklarıyla geçtiğini söyleyen Saruhan, “Üç buçuk yılın sonunda geldiğimiz noktada bize güvenenleri mahcup etmedik. Kızlarımızla çok mutluyuz, doğal ortamda yaşıyoruz. Mesleğimle ilgili olarak kızlarımı doğal yollarla nasıl beslerim, hastalıklardan nasıl korurum diye çok araştırdım. Onlara özel diyetler, kürler hazırlıyorum. Her günüm her anım kızlarımla geçiyor” diye konuştu.
‘TEK TEK İLGİLENİYORUZ’
Kardeşi Saruhan’a destek olan Mehtap Uzunhasanoğlu da, “Neredeyse çocuğuma göstermediğim ilgiyi tavuklarımıza gösteriyoruz. Gün boyu bir eksiklik yaşamasınlar, hasta olmasınlar diye hepsi ile tek tek ilgileniyoruz” dedi. 

Görüntü dökümü
—————————
-Tavukların yemlenmesi
-Tavuklardan detaylar
-Tavukları sevmesi
-Yumurta toplarken detaylar
– Çiftlikten detaylar
-Röportajlar
HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK/RİZE-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!