Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

VAN’DA OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI: IRAK ÇİFT ÖLDÜ, KIZLARI YARALI

VAN-Hakkari kara yolunda şarampole yuvarlanan otomobildeki   Irak uyruklu Mehdi Mehemet Saleh Amidi ( 65) ile eşi Zeynep Medemed Saleh (55) hayatını kaybetti, kızları Can Mehdi Saleh (23) ağır yaralandı.

Kaza, Van-Hakkari kara yolunun 60’ıncı kilometresindeki Hoşap mevkiinde saat 11.00 sıralarında maydana geldi. Van istikametinden Hakkari’ye gitmekte olan Irak plakalı araç, sürücüsü Mehdi Mehemet Saleh Amidi’nin, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Amidi ve eşi Zeynep Medemed Saleh hayatını kaybederken, kızları Can Mehdi Saleh ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçta sıkışan yaralı genç kızı çıkartarak, sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye ayıdı. Hurdaya dönen araçta sıkışan çiftin cinazeleri çıkartılarak, otopsi işlemleri için hastaneye götürüldü. Jandarla kaza ile ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
CEP TELEFON KAMERASI
—————————–
-Kaza yapan araç
Hurdaya dönüşen araç
-Olay yerine gelen ekiler
-Ekiplerd araçta sıkışan yaralıyı kurtarırken
-Detaylar

Behçet DALMAZ/ VAN, (DHA)- 

Reklam Alanı

=========

BAKAN VARANK: TÜRKİYE YATIRIMCILAR İÇİN DÜNYANIN EN KARLI VE GÜVENLİ LİMANI
 
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de yatırım yapan herkesin kazandığını belirterek “Ülkemiz güçlü finans sistemi, istikrarlı makroekonomik yapısı ve cazip teşvikleriyle yatırımcılar için dünyanın en karlı ve güvenli limanı” dedi. Özellikle yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren küresel şirketlere seslenen Bakan Varank, “Üretim ve Ar-Ge yatırımları yapmak üzere Türkiye’ye davet ediyorum” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren lastik fabrikasının 15 milyon dolar yatırım yaptığı yeni Ar-Ge merkezinin açılışına katıldı. Törene Bakan Varank ile birlikte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İtalya Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, Promoteon Tyre Group Genel Müdürvekili Roberto Righi, Prometeon Tyre Group Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Global Direktör Alexandre Bregantin, Prometeon Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander ve çok sayıda davetli katıldı.

75 ÜLKENİN MERKEZ ÜSSÜ

Firmanın 75 ülkeyi kapsayan Türkiye-Orta Doğu-Rusya bölgesinin idari üssü konumundaki Kocaeli fabrikasında kurulan Ar-Ge merkezinde yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonlarını azaltan yeni lastik teknolojileri geliştirmek için çalışılacak. Ayrıca merkezde yüzde 100 sürdürülebilir materyallerle üretim için hammadde tüketimi, sanal modelleme ile test ürünü sayısını azaltma, ömrünü tamamlamış olan lastiği hammadde olarak geri dönüştürme ile fosil ve yenilenebilir materyal kullanımına yönelik geliştirme çalışmaları yapılacak. Gelecek 10 yılda araçların kullanmaya başlayacağı hidrojen ve elektrikli motorlar içinse orijinal ekipman üreticisi olan ağır vasıta ve şehir içi otobüs üreticileri ile ortak projeler yürütülecek.

‘ÜLKEMİZİ KRİTİK TEKNOLOJİLERİN SADECE PAZARI DEĞİL, ÜRETİCİSİ KONUMUNA GETİRECEĞİZ’

Teknoloji alanında çalışmaların merkezine gençleri koyduklarını belirten Varank, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yürüttüğümüz tüm çalışmaların merkezine aslında gençlerimizi koyuyoruz. Havacılıktan uzaya, savunma sanayiinden elektrikli araçlara, yazılımdan yapay zekaya kadar birçok alanda yaptığımız atılımlara gençlerimiz öncülük edecek. Fırsat verildiğinde, imkan tanındığında Türk gençliğinin yapabileceklerinin bir sınırı olmadığına zaten defalarca şahit olduk. İşte son dönemde ülkemizden çıkan Turcorn’lar, yani 1 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip şirketler ya da ordumuza teslim ettiğimiz Akıncı taarruz insansız hava aracımız, bu örneklerin sadece birkaç tanesi. Yakın zamanda teknoloji gerektiren her alanda bu örnekleri çoğaltacak ve ülkemizi kritik teknolojilerin sadece pazarı değil, üreticisi konumuna getireceğiz” diye konuştu.

‘EN KARLI VE GÜVENLİ LİMAN’

Türkiye’nin güçlü ekonomisi ile yatırımcıların güvenli limanı olduğunu belirten Varank, şöyle devam etti:

“Kocaeli’miz de sanayi ve teknoloji alanındaki yüksek kabiliyetleriyle ülkemizin bu dönüşümüne ev sahipliği yapacak şehirlerimizden biri. Burası sahip olduğu nitelikli insan kaynağı, teknolojik yetkinlikleri, altyapı imkanları ve üretim kabiliyetleriyle yatırımcılara çok cazip fırsatlar sunuyor. Bu nedenle de ulusal ve uluslararası birçok firmamız, burada yatırım yapmayı tercih ediyor. Daha da önemlisi sadece üretimlerini değil, Ar-Ge faaliyetlerini de artık buraya taşıyorlar. Alanında global bir marka olan Prometeon da ülkemizin sunduğu bu imkanlardan faydalanan çok önemli bir firmamız. Yaklaşık 60 yıldır ülkemizde üretim yapan Prometeon, Orta Doğu-Afrika-Rusya bölgesinin yönetim merkezi olarak Türkiye’yi seçmiş durumda. Çünkü ülkemiz güçlü finans sistemi, istikrarlı makroekonomik yapısı ve cazip teşvikleriyle yatırımcılar için dünyanın en karlı ve güvenli limanı. Şundan emin olabilirsiniz; burada yatırım yapan herkes kazandı. Bundan sonra da kazanmaya devam edecek. Bu vesileyle özellikle yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren küresel şirketleri üretim ve Ar-Ge yatırımları yapmak üzere Türkiye’ye davet ediyorum. Gelin buradaki fırsatları hep birlikte değerlendirelim, hep birlikte kazanalım.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Görüntü canlı yayından kaydedildi.
– Bakanın Ar-Ge merkezini gezmesi ve detay görüntüler atılacak.

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/KARTEPE(DHA)

===============================

VAN’DA HDP ÖNÜNDE EYLEMDEKİ ANNE: KIZIM SAVCI OLACAKTI, HAYALLERİNİ ÇALDILAR

VAN’da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, HDP binası önündeki eylemlerini 20’nci haftada da sürdürdü. 2 hafta arayla yapılan eylemde bir araya gelen ailelerin sesleri, HDP’liler tarafından yüksek sesle müzik açılarak bastırılmaya çalışıldı. Müzik sesine tepki gösteren aileler de “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz” sloganı attı. Eyleme katılan Nazlı Sancar, “Kızım savcı olacaktı. Hayallerini çaldılar. Onların evlatları özel kolejlerde okuyor. Doğurduğum Şeyma’yı, canımı, ciğerimi istiyorum”dedi.

Van’da çocukları PKK’lı tarafından kaçırılan aileler, 20’nci haftada Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde ‘Dağları kurtlara, kuşlara bırakın’, ‘Çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Artık yeter yakamızdan düşün’, ‘Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak’ yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP Van binasına kadar slogan atarak, yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Bina önüne gelen aileler, “Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP” sloganları attı. Parti binası bahçesinde toplanan HDP’liler de yüksek sesle müzik açarak eylemi engellemeye çalıştı. Müzik sesine tepki gösteren aileler “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz” sloganı attı. Eyleme 10 yıl önce PKK tarafından kaçırılan kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, HDP il binasına girmek istedi. Ancak kadın polisler izin vermedi. Sinir krizi geçiren Sancar, yere düşerek fenalaştı. Kadın polisler, Sancar’a su vererek sakinleştirmeye çalıştı.

‘KIZIM SAVCI OLACAKTI, HAYALLERİNİ ÇALDILAR’

Kızı Şeymanın henüz 13 yaşındayken HDP’liler tarafından kaçırılıp PKK’ya götürüldüğünü söyleyen Nazlı Sancar, “Ben 10 yıldır kızımın acısıyla yaşıyorum. Ama boynumu eğmiyorum. Bu 20’nci haftadır Van’da eylem yapıyoruz. Allah’ın izni, devletimizin gücüyle hepimiz kazanacağız.Biz evlatlarımızı söke söke onlardan alacağız. Biz evlatlarımızı HDP ve PKK için doğurmadık. Vatanımıza, devletimize hayırlı bir evlat olsun diye doğurduk. Kızım savcı olacaktı, hayallerini çaldılar. Kızımın elinde kalem alıp silah verdiler. Ben kızıma gelinlik giydirmek istiyordum. Kefen giydirmek istemiyordum. Kendi evlatlarını özel kolejlerde okutuyorlar, bizim gibi fakir fukarının çocuklarını götürüp dağlarda mağaralarda kurşunların önüne atıyorlar. Çocuklarımızı aç ve susuz bırakıyorlar. Alllah bizim hakkımızı bırakmasın. Biz sadece hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Doğurduğum Şeyma’yı istiyorum. Canımı, ciğerimi istiyorum. Şeyma kızım eğer beni duyuyorsan gel teslim ol. 10 yıldır senin peşindeyim. Her saniye, her saat benim aklımdasın. Orası senin yerin değil, onların silahını at gel. Onlar haindirler, bebek ve çocuk katilidirler” dedi.

‘OĞLUM ÜNİVERSİTEDE OKURKEN KAÇIRILDI’

7 yıl önce Balıkesir Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği bölümünde okurken kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Fatih için eyleme katılan Ekrem Arslan (75) ise, “Oğlum üniversetide okurken kaçırıldı. 7 yıldır haber alamıyorum. Ben oğlum için eyleme katıldım. Yanlış yerdesin oğlum gel teslim ol. Orası senin yerinn değill” dedi.

Oğlu Yetiş Mert için eyleme katılan Saliha Mert de, “Oğlum İstanbul’daydı. HDP yandaşları kandırarak PKK’ya götürdü.Oğlumu satarak götürmüşler, aldıkları parayı da yemişler. Benim oğlum aç mı, susuz mu bilmiyorum. Bu zaferi biz kazanacağız. Oğlum sen beni duyuyorsan gel teslim ol. Kardeşlerin seni istiyor. Gel devletine teslim ol. Katil olma, sen öyle bir çocuk değilsin” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————–
-Bir araya gelen aileler
-Yürüyüşe geçmeleri
-Slogan atmaları
-HDP il binası önüne giderlerken
-Önlem alan polis ekipleri
-HDP il binasında çalınan müzik sesi
-Müzik sesine kızan ailelerin slogan atmaları
-Müzik sesine kızan Nazlı Sancar; içeri girmeye çalışırken
-Polislerin engel olması
-Fenalık geçirerek yere yığılan Nazlı Sancar
-Nazlı Sancar ile röportaj
-Ekrem Arslan ile röportaj
-Saliha Mert ile röportaj

Behçet DALMAZ/ VAN,(DHA)- 

============

VAİZ EŞİNİ BOĞAN MÜEZZİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
 
İZMİT’te boşanma aşamasındaki vaiz eşi Özlem Güneş’i (39) boğan müezzin Zülküf Güneş’e (40) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Geçen yıl 5 Eylül’de müezzin Zülküf Güneş ile vaiz eşi Özlem Güneş arasında çıkan tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Zülküf Güneş, eşini boğdu. Polisi arayarak durumu bildiren Zülküf Güneş’in de bileği ile boğazından yaralandığı görüldü. Hastanedeki tedavisinin ardından Zülküf Güneş tutuklandı. Eşinin kendisine saldırdığını iddia eden Zülküf Güneş’in vücudundaki yaraları inceleyen Adli Tıp Kurumu doktorları, şüphelinin cezadan kaçmak amacıyla kendisini yaraladığını tespit etti. Kocaeli 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada Zülküfü Güneş’in yargılanmasına devam edildi. Zülküf Güneş bir önceki duruşmada “2019 yılında hac dönüşünde aramızda soğukluk oluştu. Kavga çıkarmak için var gücüyle çalışıyordu. Eşim ilçe vaiziydi. Aynı kurumdan birisiyle mesajlaştığını gördüm. Oğlum da bir erkekle saçı açık şekilde, görüntülü konuştuğunu gördüğünü söyledi. Son bir yıl aramız pek iyi değildi. Eşimin psikolojik sorunları vardı ve ilaçlar içiyordu” diye konuştu.

TANIK İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Söz sözü sorulan Zülküf Güneş “Eşim, Türkiye’ye döndükten sonra tanık B.G. ile selfie pozlarını gördüm. Üzerine gidip sorunca da ‘Ben senden ayrılacağım ve B. ile devam edeceğiz’ demişti” diye konuştu. Duruşmaya bugün tanık olarak katılan B.G., Zülküf Güneş’in iddialarını kabul etmeyerek, Özlem Güneş ile birlikte görevli olarak hacca gittiklerini, ailece görüştüklerini belirterek “Özlem Hanım’la herhangi bir evlilik planı yapmadım. Sanığın bu yöndeki savunmaları doğru değildir” dedi. Mahkeme heyeti, tanığın dinlenmesi ve savunmaların alınmasının ardından Zülküf Güneş’i kasten insan öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

Dinçer AKBİR/ İZMİT (Kocaeli), (DHA)- 

==========================

APARTMANDAN SIHHİ TESİSAT MALZEMELERİ HIRSIZLIĞI KAMERADA
 
OSMANİYE’de bir apartmandan sıhhi tesisat malzemeleri çalan ve kimliği güvenlik kameralarından tespit edilen S.A. (34) yakalandı. Şüphelinin daha önce 29 ayrı hırsızlık suçundan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Adnan Menderes Mahallesi’ndeki bir apartmandan, 500 lira değerindeki sıhhi tesisat malzemelerinin çalındığını fark eden site sakinleri, polise haber verdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, şüphelinin daha önce 29 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulanan S.A olduğunu tespit etti. Fiziki takibe alınan S.A., saklandığı metruk binada yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.A. tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Şüphelinin bisikleti ile site dış kapısından avluya girişi
– Bina giriş kapısından bisikleti ile girişi, bisikletini park etmesi
– Merdivenleri kontrol etmesi
– Merdivenlerden elinde çaldığı malzemelerin olduğu poşetle inmesi
– Bisikletinin üzerine çuvalı koyup binadan çıkması
– Binadan bisikletine binerek uzaklaşması

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) 

========================

MOZAİK SANATÇILARI ADANA’DAN İLHAM ALIP, ESERLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI

DÜNYANIN çeşitli ülkelerinden Adana’ya gelerek 1’inci Uluslararası Mozaik Sempozyumu’na katılan mozaik sanatçıları, kentin toprağına, güneşine hayran kaldıklarını ve bu ilhamla eserlerini işlediklerini söyledi. 13 sanatçının tasarladığı ‘Geçmişten geleceğe Adana’ temalı eserler ise 14 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nca düzenlenen, sanat yönetmenliğini Giulio Menossi’nin yaptığı 1’inci Uluslararası Mozaik Sempozyumu, 1 Eylül’de başladı. Sempozyuma Arjantin’den Alejandra Martin, Meksika’dan Aida Valencia, Avusturya’dan Angela Zimek, Mısır’dan Marwa Qendeel, Güney Afrika’dan Karla Duterloo, Rusya’dan Xenia Samokhina, Kazakistan’dan Alina Chubova, Türkiye’den Gülistan Genç, Sibel Akbaba, Neriman Güzel, Porto Riko’dan Vanessa Rivera, İsrail’den Ronit Strum, Belçika’dan Mireille Swinnen katıldı. Sanatçılar, kent gezisi yaptıktan sonra eserlerini işlemeye başladı.

ESERLER 14 EYLÜL’DE SERGİLENECEK

Sempozyumun koordinatörlüğünü de yapan mozaik sanatçısı Neriman Güzel, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Sempozyumun ilk defa 10 yıl önce İtalya’da Giulio Menossi tarafından düzenlendiğini hatırlatan Güzel, kentin ve Türkiye’nin önemli bir kazanım elde ettiğini dile getirdi. Güzel, “Ülkem ve Adana için çok mutluyum. Çünkü çok güzel bir ev sahipliği gerçekleştiriyoruz. Sanatçılar ülkemize geleli yaklaşık 10 gün oldu. Hem şehrimizi hem hem kültürümüzü tanıyorlar. Çalışmalarda Adana temalı konular seçtik ve ‘Geçmişten geleceğe Adana’ olarak konumuzu belirledik. 13 Eylül’de çalışmalarımız tamamlanacak, 14 Eylül’de sergimiz açılacak. Kente güzel eserler kazandırılmış olacak. Sanatçılar, çağdaş mozaik yorumları yapıyor. Hepsinin farklı teknikleri var. Hepsi kendi ülkelerinde mozaik konusunda çok başarılı arkadaşımız. Bu organizasyonun bir parçası olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

ÖDÜLLÜ SANATÇI İLK KEZ ADANA’DA

İtalyan sanat yönetmeni Giulio Menossi ise Türkiye’de daha önce birkaç organizasyona katılarak ödüller aldığını ancak Adana’ya ilk kez geldiğini söyledi. Sempozyum hakkında bilgi veren Menossi “İtalya’da 10 yıl önce başlattığım bu sempozyum, Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor. Amacım; tüm dünyadan sanatçıları bir araya getirmek, onlara farklı teknikleri gösterebilmek ve seviyelerini artırmaya yardımcı olabilmek. Adana, geçmişi olan bir kent. Hızlı, çalışkan ve üretken bir kent. Geleceğinin de iyi olacağını tahmin ediyorum ve geleceğe de iyi bir şeyler bırakmak için bu temayı belirledik” dedi.

‘ADANA’DAN ÇOK İLHAM ALDIM’

Kazakistanlı mozaik sanatçısı Alina Chubova da ilk kez geldiği Adana’yı harika bulduğunu ve hayran kaldığını belirterek şunları söyledi:

“Adana’dan çok ilham aldım. Bunu çalışmalarıma da yansıtıyorum. Bu kenti çok sevdim. Mozaiğimi yaparken Seyhan Nehri’nden etkilendim. Kentin toprağından ve güneşinden etkilendim. Burası gerçekten çok sıcak. Mozaik yaparken doğal malzemeleri kullanmaya çalıştım. Konumuz; geçmişten geleceğe olduğu için de mozaiğin geçmiş zamanki tekniğinden çağdaş zaman tekniğine doğru bir aşama yapıyorum.”

Görüntü Dökümü
—————
– Mozaik sanatçısı Neriman Güzel ile röp
– İtalyan Sanat Yönetmeni Giulio Menossi ile röp
– Kazakistanlı mozaik sanatçısı Alina Chubova ile röp
– Detay görüntüler

Haber:Nuri PİR-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

=============================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!