Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİ TUĞBA’YI 3 YERİNDEN BIÇAKLADI

GAZİANTEP’te yaşayan Tuğba Korkmaz (32), boşanma aşamasındaki eşi Serkan Korkmaz tarafından darp edilip, bileğinden ve iki bacağından bıçaklandı. Tuğba Korkmaz ‘ın darp raporu alıp şikayette bulunduğu eşi Serkan Korkmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 5 Eylül’de Gazikent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 çocuk annesi Tuğba Korkmaz, boşanma aşamasında olduğu ve 1 yıldır ayrı yaşadığı eşi Serkan Korkmaz ile kendi evinde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Serkan Korkmaz, yanındaki bıçak ile eşini iki bacağından ve bileğinden yaralayarak kaçtı. Olayın ardından hastaneye giden Tuğba Korkmaz taburcu olduktan sonra şikayette bulundu. Şikayetin üzerine gözaltına alınan Serkan Korkmaz, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

‘BOĞAZINI KESECEĞİM DEDİ’

Yaşadıklarını anlatan Tuğba Korkmaz, 15 yıllık evlilik süresi boyunca birçok kez şiddete maruz kaldığını söyledi. İki bacağından ve bileğinden yaralandığını belirten Korkmaz, olayın ardından eşinin kendisine ‘Senin boğazını keseceğim’ diyerek tehditler savurduğunu belirterek, “15 yıllık evliliğimi şiddet görerek geçirdim. Olayın olduğu gün çocukları almaya gelmişti. Kapıdan içeriye girince konuşmak istedi. Ben de konuşmak istemediğimi söyledim. Artık boşanacağız yapacak bir şey yok, dedim. Beni boşayamazsın çocuklarımı da alacağım senden, dedi. O sırada büyük kızım da kendisini istemediğini söyledi. Çocuklarım da seni istemiyor nasıl alacaksın artık zorlama, diye söyledim. O sırada tartışma yaşandı ve yanındaki bıçağı çıkarıp savurdu. Kızım da oradaydı, ben önüne atladım. Önce bacağımın arka kısmına bıçağı sapladı. Arbede sırasında arkamı dönmüşken diğer bacağıma da sağladı. Sonrada bileğime soktu bıçağı kaçtı. Kaçarken senin boğazını keseceğim diyerek tehdit etti ve kaçtı gitti” dedi.

Reklam Alanı

‘ÖLMEK İSTEMİYORUM, BOŞANMAK İSTİYORUM’

Bir yıla yakın süredir eşi ile boşanma aşamasında olduklarını aktaran Korkmaz, mahkeme sürecinin hızlanmasını talep ederek, bir an önce özgürlüğüne kavuşmak istediğini kaydetti.

Çocukları ile yeni bir hayata başlamak istediğini belirten Korkmaz, can güvenliğinden endişe ettiğini ifade ederek şöyle dedi:

“Ben artık boşanmak istiyorum, mahkeme sürecinin hızlanmasını istiyorum. Bu işin bir an önce bitmesi için daha ne gerekiyor bilmiyorum. Şiddet gördüm, bıçaklandım. Zaten 1 yıla yakındır bir bağımız yok evime de kendim bakıyorum. Mahkeme süresi boyunca kaç defa sorunlar yaşadık kendisi karakolluk oldu. Benim çocuklarım da şiddet gördü. Daha ne olsun bilmiyorum. Ben kısacası ölmek istemiyorum. 3 çocuğum var onların başında olmak istiyorum. Yetkililer bu duruma bir çözüm getirsin istiyorum. Ben çocuklarımın güzel bir hayatları olsun öyle bir baba ile yaşamasınlar istiyorum. Ben kimseye muhtaç değilim çocuklarıma da kendim bakıyorum. Adam cezaevine girmiş oradan çıktıktan sonra bana ne yapabileceğini kimse bilmiyor. Ya beni öldürürse. Benim çocuklarım ne yapacak ? Beni koruyorlarsa şimdi korusunlar.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Bıçaklanan kadın
– Tuğba Korkmaz’ın yaraları
– Tuğba Korkmaz ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

======================

HALK OTOBÜSÜNDE ‘MASKE’ KAVGASI
 
SİVAS’ta halk otobüsü içerisinde iki kadın maske nedeniyle kavga etti, bu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, saat 12.30 sıralarında Çarşıbaşı Mahallesi Hikmet Işık Caddesi üzerinde meydana geldi. Yiğitler-Kılavuz hattı üzerinde çalışan özel halk otobüsünde bir kadın, maske takmayan diğer bir kadına tepki gösterdi. Tartışma kavgaya dönüştü, iki kadın birbirine vurmaya başladı. Kavga diğer yolcuların araya girmesiyle son buldu. O anlar saniye saniye cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Görüntü Dökümü:
—————————
-Otobüsten görüntüler
-Kadınlar arasındaki tartışma

Haber: Alperen YILDIZ / SİVAS, (DHA) 

============================================

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI: AKYA TORPİDOMUZU DEVREYE SOKUYORUZ
 
SAVUNMA Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye’nin ilk milli torpidosu AKYA ile ilgili, “AKYA torpidomuzu devreye sokuyoruz, bunu yeni bir güç olarak verebiliriz. Yine Atmaca füzemizin deniz altında kullanılan versiyonuna çalışıyoruz. Atmaca füzemizin karadan karaya yeni bir modelinin çıkmasıyla ilgili yeni bir çalışmamız devam ediyor” dedi. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Roketsan sponsorluğunda ve TÜBİTAK SAGE desteğiyle 1 Eylül’de Tuz Gölü’ndeki Hisar Atış Alanı’nda başlayan ‘Roket Yarışları’ bugün yapılan atışlarla sona erdi. Yarışların bugünkü etabını Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir izledi. Prof. Dr. Demir, yarışmaya katılan öğrencilerle sohbet etti. Prof. Dr. Demir, yarışmaya katılan öğrencileri daha sonra da yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Aksaray’da TEKNOFEST’in roket yarışmalarının son günündeyiz. Hem heyecanlar hem de roketlerimiz yüksek irtifa yapmış durumda. TEKNOFEST’in doğurduğu heyecan, oluşturduğu sinerji Savunma Sanayi için aslında çok bir kaynak. Bizim savunma sanayii olarak bu yarışmalardan ve TEKNOFEST’ten sonra aslında ne yapılması gerektiğiyle ilgili de yüksek bir değerde olmamız gerekiyor ve oluyoruz. Burada yarışmaya katılan çocuklarımızın yakından takibi yapılıp daha sonra şirketlerimizde işe alınmasını, bilgi ve tecrübelerini gerçek hayata aktarmalarını hedefliyoruz. Eskiden yarışmaya katılan 20’den fazla arkadaşımız şu anda Roketsan’da görev alıyorlar, diğer şirketlerimizle ilgili de temaslar var.ö Türkiye’nin ilk milli torpidoları olan AKYA’nın devreye sokulacağını belirten Demir, “Torpido çalışmalarımız var. Seyir füzesi çalışmalarımız var. Deniz altına atılabilen seyir füzesi 2 roket motoru kullanma durumu var. Daha sonra seyir füzesine dönüştürülme durumu var. Buradaki çalışmalar hep bunun alt yapısını oluşturacak. AKYA torpidomuzu devreye sokuyoruz, bunu yeni bir güç olarak verebiliriz. Yine Atmaca füzemizin deniz altında kullanılan versiyonuna çalışıyoruz. Atmaca füzemizin karadan karaya yeni bir modelinin çıkmasıyla ilgili yeni bir çalışmamız devam ediyor. Kısacası bu çalışmalarımızı devam ettirecek güç ve enerjide bu yarışmalardaki arkadaşlarımızdan çıkıyor” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————
– Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in TEKNOTEST alanına gelişi
– Roket atacak takımlardaki öğrenciler ile sohbeti
-Roket atışlarını izlemesi 
-Atılan roketlerde başarı olmasının ardından öğrencilerin mutluluğu 
-Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in açıklaması
-Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

=============================================

MERSİN VE HATAY’DA TEFECİ OPERASYONU: 16 GÖZALTI

MERSİN ve Hatay’da düzenlenen tefeci operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik yöntemiyle vatandaşlara faizle para verdikleri, ödeyemeyenleri tehdit ettikleri, ellerindeki senetleri icraya vererek zor duruma düşürdükleri, mal varlıklarına el koydukları tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı. Aralarında çeşitli meslek gruplarından şüphelilerin olduğu 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mersin ve Hatay’da dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 2 kurusıkı tabanca, alacak-vereceklerin tutulduğu not kağıtları, 6 çek, 5 senet, 3 tapu fotokopisi ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü
—————————-
-Ekiplerin operasyona çıkması
-Evlerde arama yapılması
-Şüphelilerin gözaltına alınması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

==============================================

ZEKİ MÜREN’İN YEĞENİNDEN REKLAM YORUMU

OYUNCU Çağlar Çorumlu’nun Zeki Müren’i canlandırdığı banka reklamını değerlendirilen Zeki Müren’in yeğeni Sevtuğ Olgaç, “Bu olayda tenkit edilecek ve önemle itiraz edilecek bir yön görmedim. İzlediğimde anılarım canlanınca, reklama daha sempatik gözle bakmaya başladım” dedi.

Oyuncu Çağlar Çorumlu’nun Zeki Müren’i canlandırdığı özel bir bankanın reklamı, izleyenlerden iki farklı yorum topladı. Kimileri reklamı beğenirken, kimisi ise Zeki Müren’in canlandırıldığı rolün Müren’in hatırasına yakışmadığını belirtti. Bursa’da yaşayan Zeki Müren’in kız kardeşinin oğlu Sevtuğ Olgaç, reklam hakkındaki görüşlerini DHA’ya anlattı. Reklam filminin hazırlanış aşamasında Müren’in ailesine danışılması gerektiğini belirten Olgaç, “Kendisiyle ilgili her türlü yorumu, taklidi yapan insanlara gülümseyerek bakmıştır. Reklamı izlerken duygulanarak, eski anılarım canlanarak onu izledimö dedi.

‘İZLERKEN DUYGULANDIM’

Reklamı değerlendiren Olgaç, “Böyle bir filmin hazırlanması, mutlaka aileden destek alınarak, iletişim kurularak yapılması gereken bir proje. Böyle bir şeyden haberimiz olmadı. Olsa destek verirdik, fikir alışverişinde bulunurduk. Doküman verebilirdik. Bazı aksayan şeylerin düzeltilmesi için katkımız olurdu. Bunlar yapılmadığı için elbette bir kırgınlığımız var. Zeki Müren’in hayatında öneme sahip 2 ifadesi vardı. ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ derdi. Zeki Müren, ölümünden 25 yıl sonra bile meyve veren bir insan ki onunla ilgili yorumlar yapılıyor. ‘Taklitler aslını yaşatır’ derdi. Kendisiyle ilgili her türlü yorumu, taklidi yapan insanlara gülümseyerek bakmıştır. Hiçbirine cevap vermemiştir. Bu olayda da tenkit edilecek ve önemle itiraz edilecek bir yön görmedim. Reklam dinlediğim zaman reklam dönerken duygulanarak, eski anılarım canlanarak onu izledim. Anılar canlanınca reklama daha sempatik gözle bakmaya başladım. Ayrıca reklamda oynayan Çağlar önemli bir aktör. Onun da bunu hazırlanarak yaptığını, izlenimlerini günlerce izleyerek bu prodüksiyonu gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Tebrik ederim, güzel oyunculuk yapmış. Bazı yerlerde bir zayıflık görüyorum ama hatırlanması son derece güzel. Yıllar sonra bile hatırlanması, sesinin duyulması, prodüksiyonlarda Zeki Müren düşünülerek yapılmış olması bize gurur verir. Hoşumuza giderö dedi.

‘ONUNLA ÇOK HATIRAM VAR’

Zeki Müren’in hala gündemde olduğunu belirten Olgaç, “Zeki Müren’in ‘güneş’ olma özelliği, hala güneşinin bize yansıdığını, bu güneşin ışığının bizi aydınlattığını görüyoruz. Kendisine çok önemli duygularla, hislerle seyrediyorum ki, onunla ilgili her projeyi, anma gecelerini hep gözyaşıyla takip etmişimdir. Onun programlarının hiçbirini kaçırmadan gittiğimde önüme bakmadan, yemek yemeden, kıpırdamadan onu izlemişim. Bir gün programdan sonra ‘Benim programlarımda benden gözünü ayırmıyorsun’ demişti. Onun her şeyini izlemek, görmek istiyordum. Onunla ilgili çok hatıra, dokümanlar var. O benim için bir sanat güneşinin çok ötesinde. Bir kalp, bir can benim içinö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Muammer İRTEM-Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)-

=======================================

AKKUYU’NUN 2’NCİ GÜÇ ÜNİTESİNE İÇ KORUMA KABUĞUNUN İKİNCİ KATMANI KURULDU

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) ikinci güç ünitesinin reaktör binasına iç koruma kabuğunun (İKK) ikinci katmanı kuruldu. 

Nükleer güç santralinin güvenlik sisteminin ana unsurlarından biri olan ve reaktör binasının korunmasını sağlayan İKK, boru ve polar vinç girişleri için destek görevi görüyor. Bu sayede NGS’nin işletim aşamasında nükleer reaktörün bakım operasyonları gerçekleştiriliyor. İKK, reaktör binasının sızdırmazlığını sağlayan çelik katmandan ve özel betondan oluşuyor. İKK’nin ikinci katmanı, her biri 12 bölümden oluşan iki katman olmak üzere, 24 bölümden oluşan kaynaklı bir metal konstrüksiyon olma özelliğine sahip. Ağırlığı 5-7 ton arasında değişen 6 metre yüksekliğindeki bölümler birbirine kaynaklanarak bağlantı parçaları ve gömülü parçalarla donatılmış tek bir silindirik konstrüksiyona monte ediliyor. Konstrüksiyonun toplam ağırlığı 321,9 ton, yüksekliği 12 metre, çevre uzunluğu ise 138 metreden oluşuyor. İKK katmanının kurulumu, karmaşık ve zaman alan teknolojik bir operasyon olduğundan ikinci katmanın Liebherr LR 13000 tipi ağır paletli vinç ile tasarım konumuna monte edilmesi 12 saat sürdü.

İkinci katmanın kurulumundan sonra ikinci ünitenin reaktör binasının yüksekliği 12 metre artarak 16,95 metreye ulaştı. İnşaat ustaları, birinci ve ikinci katmanı birbirine kaynaklayıp kabuğu güçlendirdikten ve beton döktükten sonra İKK’nin silindirik bölümünün beton duvarlarının kalınlığı 1,2 metre olacak. Tüm parçaların montajı ve koruyucu kabuğun betonlanması tamamlandıktan sonra sızdırmazlık testi yapılacak.

Akkuyu Nükleer AŞ. Genel Müdür Birinci Yardımcısı-Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, 2021 yılının önemli olaylarından biri daha tamamlandığını belirterek, “İkinci ünitenin reaktör binasının ikinci İKK katmanı tasarım konumuna kuruldu. Uzmanlar, birkaç ay boyunca bölümlerin tek bir konstrüksiyona kurulum işlemini gerçekleştirdi ve kurulumuna başlamadan önce, tüm kaynaklı bağlantıların kusurları ultrasonik yöntemle kontrol edildi. İç koruma kabuğunun katmanlarının büyütülmüş montaj teknolojisi, Leningrad NGS-2’nin yapımında kendini kanıtlamıştır. Birinci ünitenin ikinci ve üçüncü İKK katmanlarını bu yöntemle kurduk. Teknoloji, konstrüksiyonların kurulum hassasiyetini artırmayı ve güç ünitelerinin yapım süresini optimize etmeyi sağlar, ayrıca yüksekte yapılan kurulum operasyonlarının sayısını azalttığından, iş güvenliği açısından da uygundur. İkinci ünitenin reaktör binasında reaktör çeperinin yapım çalışmaları devam etmektedir. Türbin binasının zeminleri güçlendirilmektedir” dedi.

İç koruma kabuğunun bölümleri, Leningrad Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada üretildi. Bağımsız bölümler, deniz yoluyla St. Petersburg’dan Akkuyu NGS inşaat sahasına teslim edildi ve burada tek bir katman halinde monte edildi. İkinci ünite için İKK’nin ikinci katmanının bölümlerinin büyütülmüş montajı, 2021 Nisan ayının ortalarında başladı.

Akkuyu NGS güç ünitelerinin reaktör binaları, çift koruma kabuğu ile donatıldı. Betonarme dış koruma kabuğu, 9 büyüklüğüne kadar depreme, tsunamiye, kasırga ve bunların kombinasyonlarından oluşan dış etkilere de dayanacak şekilde tasarlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
– Montajdan genel ve detay 
– İş makinelerinin çalışması 
– Akkuyu Nükleer AŞ. Genel Müdür Birinci Yardımcısı-Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, konuşması (arşiv)

Haber-Kamera: MERSİN; (DHA)

=============================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!