Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

OKTAY: ANKARA-SİVAS YHT HATTI, 1 YIL İÇİNDE TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞACAK

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında test sürüşüne katıldı. Oktay, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının 1 yıl içinde tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve il yöneticileri tarafından karşılandı. Oktay ve Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının Balışeyh şantiyesinde çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra hızlı trenle Yozgat’ın Sorgun ilçesine gerçekleşen test sürüşüne katıldı. Hızlı tren hattının Sorgun istasyonunda Bakan Karaismailoğlu ile birlikte inceleme yapan Oktay, açıklamalarda bulundu.

‘SON DERECE KONFORLU’
Oktay, “Dün Zonguldak’tan çok ciddi şekilde enerji yüklenerek bugün Yozgat’a geldik. Aynı enerjiyi Yozgat’ta da gördük. Zonguldak’ta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde depoladığımız enerji aslında Türkiye’nin enerjisidir. 25 Ocak tarihinden beri devam eden YHT test sürüşlerinden biri de bugün yapıldı ve Sayın Bakanımızla birlikte test sürüşüne katıldık. Test sürüşünü yaptık. Son derece konforlu, son derece rahat, son derece hızlı. Rahatlıkla Ankara’ya gidip gelebileceğimiz bir konforu yakaladığımız test sürüşünü beraber yaptık. İlk etapta Balışeyh’ten sonraki kısım devreye girecek. 1 yıl içerisinde de, Ankara-Yozgat-Sivas hattı tam kapasiteyle çalışmaya başlıyor olacak” dedi. 

‘TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ TESADÜF DEĞİLDİR’
Tüm yatırımların hızla devam ettiğini ifade eden Oktay, “İlk çeyreğe baktığımızda bunun sonuçlarını da görüyoruz. Dünyada ikinci sıraya yerleşen yüzde 7’lik büyüme asla ve asla tesadüf değildir. Bugün de biz bunu gördük, dün de gördük. Türkiye’nin kalkınmasını, Türkiye’nin gelişmesini, Türkiye’nin bu hamlesini görmeyenlere inat, Türkiye bütün gücüyle, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu kalkınma hamlesini, büyüme hamlesini arttırarak sürdürecektir. Bunu hep birlikte göreceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık, 10 yıllık süreçte Türkiye’nin nasıl bir enerji üssüne dönüşeceğini hep birlikte göreceğiz. Ki hali hazırda da zaten dönüşmüş durumda olan; boru hatlarıyla, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan boru hatlarıyla dönüşmüş durumda olan enerji üsleriyle Türkiye’nin ileri seviyelere nasıl geldiğini hep birlikte göreceğiz. Türkiye’nin 81 ilinin kalkınması bizim için önemli. 2051, 2071 vizyonlarını inşa ettiğimiz bir ortamda her bir ilimizin ilçeleriyle birlikte kalkınıyor olma zorunluluğu ihtiyacı var. Biz yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. 

‘MUHALEFET ALIŞAMADI’
Oktay, her türlü engellemelere rağmen, her türlü algıya rağmen Türkiye’nin yoluna, kalkınmasına devam edeceğini vurgulayarak, “Türkiye hem bölgesinde hem de dünyada söz sahibi olmaya devam edecektir. Bütün dünya da artık buna alışsa iyi olur. Muhalefet alışamadı. Alışsa oda iyi olur. Cumhur ittifakıyla birlikte bu yolculuğumuzu güçlendirerek devam ettireceğiz” dedi.

Reklam Alanı

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: SEFERBERLİK İLAN ETTİK
Bakan Karaismailoğlu ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 190 yıldır tüm ulaşım modlarında ortaya konulan atılımın devam ettiğini söyledi. Karaismailoğlu, “Çin’den Avrupa’ya devam eden demir ipek yoluna hakim bir ülke olmamız nedeniyle demir yollarının yük ve insan taşımacılığında daha yaygın kullanımını sağlamak üzere adeta bir milli seferberlik ilan ettik. Bin 213 kilometelik yüksek hızlı tren hattı inşa ettik. Konvansiyonel hat uzunluğumuzu 11 bin 590 kilometreye yükselttik. Tüm mevcut hatlarımızı rehabilite ettik. Toplam demir yolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık. Hızlı tren işletmesi bakımından dünyada 8, Avrupa’da 6’ncı olduk. 2023’de yatırımlarımızda demiryollarının payını yüzde 60’a, demiryolu ağımızı da 16 bin 675 kilometreye çıkarmayı hedefledik” diye konuştu.

‘ANKARA-SİVAS ARASI 2 SAATE İNECEK’
Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Üst yapı ve EST çalışmalarımız devam etmekte. 725 kilometrelik ray serimini tamamladık. Projenin tamamlanması ile Ankara ile Sivas arasındaki seyahat süresi 12 saatten ilk etapta 4 saate ardından da 2 saate inecek. Ayrıca hatta, Yozgat, Sorgun, Yıldızeli ve Akdağmadeni ilçesinde de yeni istasyonlar yaptık. Kayaş-Ballışehir arasında alt yapı çalışmaları devam ediyor. Balışeyh-Şivas arasında ise alt yapı, üst yapı ve elektromekanik sistem işlemleri tamamlanarak yükleme testlerine başladık. İnsan yük ve veri ulaştırmada geleceğin Türkiye’sinin alt yapısını tamamlamaya her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Yaptığımız her yol ülkemizin her köşesini dünya ile bağlarken küresel ticaretteki iddiamızı da arttırıyoruz. Sanayicimizin işini büyütüyor, turizmcimizin önünü açıyoruz. Çiftçimize ürününü dünyaya pazarlama vizyonu kazandırıyoruz. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlerken bu alt yapı en önemli dayanak noktalarımızdan bir tanesi olacak” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Fuat Oktay ve Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU-Burak TEKİN-Harun ÖZLAP-Burak CAN/YOZGAT, (DHA)

=========================

BAKAN YARDIMCISI NEBATİ: ÖDENMEYEN ÇEKLERİN ORANI YÜZDE 0.9’A DÜŞTÜ

HAZİNE ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, geçen yıl yüzde 1.7 olan ödenmeyen çek oranının bu yıl salgına rağmen yüzde 0.9’a düştüğünü söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi. Fuaye salonundaki programa Nebati’nin yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Nebati, Türkiye’nin 2020’yi yüzde 1.8’lik bir büyüme ile kapattığını bu büyümenin 2021’in 1’inci çeyreğinde de devam ettiğini söyledi.

‘TÜRKİYE, DİZGİNLERİ TUTULMUŞ BİR ATA BENZİYOR’
Büyümenin 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü çeyrekte de devam edeceğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, şöyle devam etti:
“Türkiye ve dünya şu anda nasıl biliyor musunuz? Adeta dizginleri tutulmuş bir ata benziyor. Her şey her şey normale dönsün de gezeyim, tozayım, üreteyim, otellere gideyim, ülke ziyaretleri yapayım, şehir ziyaretleri yapayım şeklinde dönüşmüş. Psikoloji bu. Şu anda biz yeni normale girerken Türkiye ve dünya o noktaya doğru koşuyor, kim hızlı koşarsa ipi o göğüsler. Türkiye hızlı koşuyor. Şu anda Türkiye göstermiş olduğu performansla hızlı bir şekilde koşuyor, ipi göğüsleyecek. Niye? Çünkü altyapısı sağlam. Bakın geçen yıl açılan şirket sayısı salgın koşullarına rağmen bir önceki yıla göre yüzde 20 arttı. Birileri soruyor, ‘Kapananları söylesene.’ Söyleyeyim, kapanan şirket sayısı bir önceki yıla göre yüzde 10 arttı. Salgın döneminde, dünyanın küçüldüğü dönemde ‘Türkiye küçülüyor’ dedikleri dönemde kriz tellallarına rağmen açılan şirket sayısı arttı. Bakın siz iş adamısınız, iş insanısınız çeklerle ilgili bilgi vereyim. 2021 Mart ayından önceki ödenmeyen çeklerin oranı, 2020 yılının mart ayında düştü. Geçen yıl ödenmeyen çek oranı 1,7. Bir yıldır devam eden dünyadaki salgına, ekonomik kısıtlamalara, zaman zaman tam kapanmayan varan sınırlamalara rağmen bu yıl ödenmeyen oranı yüzde 0,9. Bu ne demek? Türk tüccarı, iş insanı borcuna sadık. Aynen biz kısa çalışma ödeneğini çıkardığımızda birçok firma ‘Ben ondan faydalanmayacağım’ dürüstlüğünü gösterdiği gibi, çalışanlarına ek olarak yardımda bulunduğu gibi, çalışanlar da patronlarına eğer durumun müsait değilse ‘Ben idare ederim’ dedikleri gibi çeklerine sahip olan ticaret erbabı, aslında kendisine verilmiş olan devletin imkanlarından nasıl faydalandığını da göstermesi açısından da çok büyük bir örneklik teşkil ediyor. Çünkü zor duruma düştüğü anda bu ülkeyi yönetenlerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkenin ekonomisine, üreticisine, iş insanına ve çalışanına ne kadar büyük bir önem verdiğini ve kulağını kabarttığını göstermesi açısından çok önemli.”

‘TÜRKİYE, HEYECANLA GELECEĞE BAKIYOR’
Türkiye’nin heyecanla geleceğe baktığını söyleyen Nureddin Nebati, “Kredi hacmi genişledi. Geçen yıl Kredi Garanti Fonu ile işletmelerimizin büyük bir kısmı bu imkanlardan faydalandı. Vergi ötelemeleri vesaire dediğiniz zaman bugün itibariyle değerli dostlar 660 milyar lirayı aşan bir destekte bulunuldu. Türkiye eğer bugün dünya ülkeleri içerisinde en hızlı koşanlardan birisi ise salgından en hızlı bir şekilde kurtulan bir ülke ise bunun temel sebebi önceden alınan önlemlerdir. Önlemler zamanında ve etkin olarak alındığı için bugün Türkiye heyecanla geleceğe bakıyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Nureddin Nebati’nin salona gelmesi
– Nebati’den detay
– Nebati’nin konuşması

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

======================

KİRAZ’DA ORMANLIK ALANDA YANGIN

İZMİR’in Kiraz ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Kiraz’ın kırsal Omurcali Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, bugün saat 13.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını, orman ekiplerine bildirdi. 2 helikopterle havadan, 6 arazöz ve orman işçileriyle karadan yangına müdahale ediliyor. Yangının herhangi bir yerleşim yerinde tehlike yaratmadığı da belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Bölgeden görüntü

Haber- Kamera: Ahmet ONUK / İZMİR, DHA

=====================

GÖLDE CESET OLDUĞU İHBARI, EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

ADIYAMAN’ın Gölbaşı ilçesinde gölde ceset görüldüğü ihbarı üzerine arama çalışması başlattı.

İlçede bulunan Gölbaşı Gölü’nde dün akşam saatlerinde balık tutan Mithat Kizir, polisi arayıp, gölde ceset gördüğü ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisler, yaptıkları incelemenin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polislerden yardım istedi. Dalgıç polisler, gölde aramalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Gölbaşı Gölü
– Polis ekipleri
– Dalgıçlar
– Toplanan vatandaşlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Mahir ALAN-Kamera -ADIYAMAN-DHA)

======================

MESİRE ALANLARI VE SAHİL VATANDAŞ AKININA UĞRADI 

Antalya’da kademeli normalleşmede vatandaşlar güneşli havanın etkisiyle mesire alanlarında ve sahilde yoğunluk oluşturdu. Mesire alanlarına gelenler mangal yaktı, sahildekiler ise denize girip güneşin tadını çıkardı. Sahildeki yoğunluk nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı gözlendi.

Antalya’da kademeli normalleşmenin ilk kısıtlamasız cumartesi gününde güzel havanın etkisiyle vatandaşlar mesire alanlarına ve sahile akın etti. Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının ise 23 derece ölçüldüğü kentte vatandaşlar serinlemek için denize girdi. Güneşin ve denizin tadını çıkaran vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Sahildeki yoğunluk nedeniyle sosyal mesafe kuralı ihmal edildi.  Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sarısu mesire alanında da koronavirüs tedbirleri gereği ‘Aynı aileden olanların dışında aynı masada piknik yapılması sakıncalıdır’, 4 kişilik mangal ünitelerinin 2’sine ‘Sosyal mesafe kuralları nedeniyle mangal ünitesi iptal edilmiştir’ gibi birçok uyarıcı tabelalar yer aldı. Mesire alanında vatandaşlar mangal yakıp, müzik dinleyip aileleriyle birlikte keyif yaptı.

‘ÇOK ÖZLEMİŞİZ’
Kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte piknik yapmaya geldiklerini anlatan Taylan Atmaca, “Bu ilk hafta sonu piknik gününde ailemizle beraber eğlenmeye geldik. Ben ailenin müzisyeniyim her gittiğim yerde gitar çalarım. Çok özlemişiz çok sıkılmıştık. Böyle eğleniyoruz” dedi.

PİKNİKTE DERS ÇALIŞTI
Ailesiyle birlikte mesire alanına gelen, üniversite sınavına hazırlanan Eren Atmaca, “20 gün kadar bir sürem kaldı. Uzun zaman boyunca evde çalıştım. Bir şekilde dışarı çıkmak istedim ama yine de ders çalışmayı bırakamıyorum. Dışarda da olsam çalışıyorum. Hedefim bilgisayar mühendisliği” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Sahil girişindeki uyarı tabelası 
– Duş alanlardan görüntü
– Sahildeki yoğun kalabalıktan görüntü
– Sahilde oynayan çocuklardan görüntü
– Denize girenlerden görüntü
– DHA Muhabiri Aslı Duran’ın anonsu (1)
– Denizdekilerden sahilden detaylar
– Mesire alanından detay
– Piknik yapan ailelerden detay
– Gitar çalan Taylan Atmaca’nın görüntüsü
– Taylan Atmaca’nın röportajı
– Piknikte ders çalışan Enes Atmaca’dan görüntü
– Enes Atmaca’nın röportajı
– Piknik detaylar
– DHA Muhabiri Aslı Duran’ın anonsu(2)
– Sosyal mesafe kuralına uyulması için iptal edilen mangal ünitesinden detay
– Mangal yakanlardan ve mangaldan detaylar

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Aslı DURAN ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!