Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ERUH’TA BİR HAYVANDA ŞARBON GÖRÜLDÜ, İLÇEYE HAYVAN GİRİŞ VE ÇIKIŞI YASAKLANDI

SİİRT’in Eruh ilçesinde bir hayvanda şarbon hastalığı görülmesi üzerine, ilçeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Eruh ilçe merkezi, bir hayvanda şarbon hastalığı görülmesi üzerine hayvan giriş çıkışına kapatıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, ilçe merkezinin 15 gün süreyle karantinaya alındığı belirtilerek şöyle denildi:

“Eruh İlçe merkezinde 1 (bir) hayvanda görülen Şarbon (Antrax) hastalığı nedeniyle Eruh İlçe merkezi karantinaya alınmıştır. 01.09.2021-15.09.2021 tarihleri arasında karantina tedbirleri kapsamında ilçe merkezine hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştır. Hastalığın çıkışı itibari ile gerekli aşılama çalışmaları başlatılmış olup karantina tedbirleri sonlandırıldığın da kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————
Yasağın konulduğu bölge
Yasak levhasından detay
Genel ve Detay

Haber ve Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK SİİRT, (DHA)

============

DİNLENME TESİSİNİN SAHİBİ İLE OĞLUNU DÖVDÜLER; O ANLAR KAMERADA
 
TÜRK Metal Sendikası üyesi bir grup, mola için durdukları Denizli’nin Bozkurt ilçesindeki dinlenme tesisinde bir arkadaşlarının ayağının mazgala sıkışması üzerine tartıştıkları tesis sahibinin oğlu Burak Konak’a (26) saldırıp, darbetti. Oğlunu kurtarmak için kavgayı ayırmak isteyen Birol Konak da aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle yaralandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (TÜRK-İŞ) bağlı Türk Metal Sendikası üyesi işçi ve aileleri taşıyan 12 otobüs, bugün saat 02.30 sıralarında, mola vermek için Bozkurt Mahallesi’ndeki ünlü şarkıcı Volkan Konak’ın kuzeni olan Birol Konak’ın sahibi olduğu dinleme tesisine girerek mola verdi. Otobüsten inen İşçilerden biri tesis bahçesindeki mazgala ayağı sıkışınca hafif yaralandı. Tesis çalışanları tarafından işçiye pansuman yapıldı.

Bu duruma sinirlenen bir grup, iddiaya göre, dinleme tesis sahibi Birol Konak’ın oğlu Burak Konak’a hakaret edip, saldırdı. Oğlunun dövüldüğünü gören Birol Konak ve tesis çalışanları kavgayı ayırmak istedi. Burak Konak, kaçarak canını kurtarmak istedi. Ancak, kalabalık, Konak’ı yere yatırılıp, tekmeleyip, yumrukladı. Kavgayı ayırmaya çalışan Birol Konak da aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle yaralandı.

Olayın ardından işçiler otobüslere binip, dinlenme tesisinden ayrıldı. Baba-oğul da gittikleri Çardak Devlet Hastanesi’nde darp raporu aldı. Yaşananlar ise dinlenme tesisinin güvenlik kameralarına yansıdı.

OLAYA KARIŞANLARIN KİMLİK BİLGİLERİ ALINDI

Tesis yetkililerinin şikayeti üzerine, jandarma saldırıya karışan sendika işçilerinin içinde bulunduğu otobüsü Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde durdurdu. Olayı karıştığı belirlenen işçilerden 4’ünün kimlik bilgileri alındı. Ardından işçiler yolculuklarına kaldıkları yerden devam etti.

Tesis sahibi Birol Konak, işçilerin haksız yere saldırısına uğradıklarını belirterek, “Daha önce sendika temsilciler bizi arayıp, indirim istedi. Biz de yüzde 30 indirim uyguladık. Mola verdikleri sırada bir kişinin ayağının mazgala sıkışması sonucu tartışma çıktı. Çok sayıda sendika üyesi işçi tekme ve yumruklarla oğluma saldırdı. Biz hiçbir şey yapmadık. Yine de bize saldırdılar. Şikayetçi olduk ancak gözaltına bile alınmadan serbest bırakıldılar” dedi.

Burak Konak ise, “Ayağına mazgala sıkıştıran kişiye gerekli müdahaleyi yaptık. Ardından ‘Bunun hesabını vereceksiniz’ gibi laflarla üzerime yürüyüp, yumruk vurdular. Bende kaçmak istedim. Beni tekrar yakalayıp, yere yatırarak tekme ve yumruklarla darbettiler. İnsanlık dışı muamele gördüm. Ellerini sallayarak gittiler” diye konuştu.

Türk Metal Sendikası yetkilileri ise konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Güvenlik kamerasında tartışma çıkması ve saldırı anı
-Burak Konak’ın kaçmaya çalışması
-Burak Konak’ın yere yatırılıp, çok sayıda kişi tarafından tekme ve yumruklarla dövülmesi
-Birol Konak ve oğlu Burak Konak ile röp.
-Olay yerinden detay görüntüler

Haber-Kamera : Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

========================

18 GÜNDÜR KAYIP ELİF’İN ENİŞTESİ: İZMİR’E GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ TAHMİN EDİYORUZ

DİYARBAKIR’da, 18 gün önce evinden ayrılan Elif D.’nin (15) sosyal medyada ‘Ahmet Can’ adlı kişinin yanında görülüp, ‘ikinci eş’ diye bahsedilmesi üzerine Mardin’in Kızıltepe ilçesinde olduğunu öğrenen ailesi, bulunmasını istiyor. Polisin arama çalışmalarını sürdürdüğü Elif D.’nin eniştesi Mehmet Zeki Işıktaş, “Öyle tahmin ediyoruz ki İzmir istikametine doğru gidiyorlar. Kız daha 15 yaşında. Ahmet, onu kandırarak kaçırdı” dedi. 

Silvan ilçesinde ailesiyle yaşayan Elif D.’den 18 gün önce evden çıktıktan sonra haber alınamadı. Aile, ertesi gün durumu polise bildirdi. Güvenlik güçleri, Elif’in bulunması için çalışma başlattı. Akrabaları ise Elif’in yakın zamanda çekilmiş videosunu sosyal medyada gördü. Görüntülere göre, videoyu çeken Ş.S., ‘Ahmet Can’ diye seslendiği kişiye yeni eşinin hayırlı olması temennisinde bulunup, kaçıncı eşi olduğunu sorarken, Ahmet Can da ‘İkinci eşim’ diye yanıt veriyor. Ardından videoyu çeken kişi, Elif’e dönerek ‘Yenge, yüzünü kapatma, utanma’ diye sesleniyor. Elif de yüzünü kapatarak gülüyor. Videoyu paylaşan kişiyle irtibata geçen aile, kızlarının Mardin’in Kızıltepe ilçesinde olduğunu öğrendi. Aradıkları numaraya bir daha ulaşamayan aile, kızlarının bir an önce bulunmasını istiyor.

‘AHMET KANDIRARAK KAÇIRDI’

Video üzerine Mardin ve Diyarbakır emniyetlerinin çalışmaları sürerken, eniştesi Mehmet Zeki Işıktaş, Elif’in kandırılıp kaçırıldığını savunarak, “18 gündür kayıp. Her yerde Elif’in izini sürüyoruz. Ahmet’in telefonuna ulaşamıyoruz. O kız da sağ mı, ölü mü; bilmiyoruz. Acaba nerede? Herhalde batıya gitmiş. İzmir’e gitmişler ancak hangi semtte olduklarını bilmiyoruz. Arkadaşlarına da ben İzmir’e gidiyorum, demiş. Kızıltepe’de Ş. adında bir arkadaşının evinde çektikleri videoyu sosyal medya da paylaşmışlardı. Ş., akşam beni aradı. Evinden ayrıldıklarını ve akşam saatlerinde Birecik’te olduklarını söyledi. Ben de polis ekiplerine haber verdim. Biz de öyle tahmin ediyoruz ki İzmir istikametine doğru gidiyorlar. Kız daha 15 yaşında. Ahmet, onu kandırarak kaçırdı; sağ salim getirip teslim etsin” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———-
Sosyal medyadaki video  
Elif D.’nin enişte Mehmet Zeki Işıktaş’ın konuşması
Işıktaş’ın telefonla Elif D.’ye ulaşmaya çalışması 
Genel ve detay

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN(Diyarbakır), (DHA)
===========

HAFRİYAT KAMYONUN ÇARPTIĞI YAYA HAYATINI KAYBETTİ

ADIYAMAN’da, yolun karşısına geçmek isterken hafriyat kamyonunun çarptığı Suriye uyruklu Ahmed El Hamed (69), hayatını kaybetti.

Kaza, öğle saatlerinde Altınşehir Mahallesi’nde meydana geldi. Yusuf. L. yönetimindeki 02 AG 346 hafriyat kamyonu, eczaneden ilaç aldıktan sonra yolun karşısına geçmek isteyen Ahmed El Hamed’e çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Ahmed El Hamed’in hayatını kaybettiği belirlendi. Hamed’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Kamyon şoförü Yusuf. L. gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Olay yeri
– Hafriyat kamyonu
– Hayatını kaybeden yaşlı
– Polislerin önlem alması
– Toplanan kalabalık
– Polislerin çalışması
– Güvenlik kamerası
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

==============

AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ AĞIR YARALANDI

GAZİANTEP’te, kontrolden çıkıp aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü Ömer Akan (23), ağır yarandı.

Kaza, Beylerbeyi Mahallesi Fevzi Çakmak Bulvarı’nda meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden Ömer Akan, yönetimindeki 27 RU 598 plakalı otomobilin kontrolünü kaybetti. Kaldırıma çıkan otomobil, aydınlatma direğine çarptı. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Hurdaya dönen otomobilden ağır yaralı olarak çıkarılan Ömer Akan, ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Trafik kazasının olduğu yol
–  Bükülen Aracın görüntüsü
– Kaza nedeniyle sıkışan trafik
– Çevredeki meraklı ve videoya alan vatandaşlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

========================

İNTERNETTE KREDİ VERME BAHANESİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON

KOCAELİ’de, sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kredi verme vaadinde bulunarak vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, oluşturdukları sahte internet siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla vatandaşları kredi verme vaadiyle kandırarak dolandıranlara yönelik operasyon düzenlendi. Polisin eş zamanlı operasyonu ile 12 kişi gözaltına alındı. 12 kişi emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla bugün Körfez Adliyesi’ne sevk edildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Şüphelilerin adliyeye getirilmesi
– Detay
HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(DHA)

===========

BOLU’DA MOR PATATESLERİN HASADI YAPILDI

BOLU Belediyesi tarafından ekimi yapılan ve besin değeri ve lif oranı normal patatese göre daha yüksek olan ‘mor patates’in hasadı başladı.

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, çiftçilere örnek olması amacıyla mor patates ekimi yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bolu merkeze yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Çayırköy’de belediyeye ait tarlada ekimi yapılan mor patatesin hasat dönemi başladı. İçindeki pigmentler sayesinde mor rengi alan patatesler topraktan çıkarıldı. Besin değeri ve lif oranı yüksek, mor renge sahip olması nedeniyle doğal renklendirici olarak pasta ve böreklerde kullanılabilen mor patates kadın işçiler tarafından topraktan çıkartılıyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Tarladan görüntüler
-Mor patateslerin toplanması
-Detaylar

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!