Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

OTOMOBİL YOLDAN AŞAĞI YUVARLANDI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

SAKARYA’da, otomobilin Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yolundan aşağı yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, Adapazarı Karaman Mahallesi Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yolu çıkışında meydana geldi. İsmail Bayraktar idaresindeki 34 DTE 897 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yaklaşık 30 metre yükseklikten yan yola yuvarlandı. Kazada İsmail Bayraktar, eşi Nermin Bayraktar ve Nermin Bayraktar’ın annesi Hatun Karaköse (79) yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri geldi. Kaza anında otomobilin arka camından fırlayan Hatun Karaköse ağır yaralandı. Yaralanan 3 kişi Sakarya’da bulunan hastanelere kaldırıldı. Hatun Karaköse yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Kaza anında aracıyla yan yolda seyir halinde olan Ercan Yeşilyurt, “Hızının ne kadar olduğunu bilmiyorum ama arka koltukta yaşlı bir kadın vardı. Arka camdan fırladığını gördüm. O esnada ben biraz hızlı gelmiş olsam benim minibüsümün üzerine düşecekti otomobil. Otomobili gördüğüm anda zaten bir panikledim hemen durdum. Emniyet kemerinin gerçekten hayat kurtardığına bu kazada şahit olduk. Sadece öndeki kadında emniyet kemeri vardı. Teyzemiz ve şoförde emniyet kemeri yoktu.ö dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Kuzey Marmara Otoyolu’ndan aşağıya uçulan yer detay
Kaza yeri detay
Kaza yapan otomobil detay
Ercan Yeşilyurt röp.

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

=======================================

Reklam Alanı

EĞİRDİR GÖLÜ YAKINLARINDA SU SAMURU ÖLÜSÜ BULUNDU

Isparta’da geçen ay bir amatör balıkçının cep telefonuyla çektiği görüntüler, Eğirdir Gölü’nde su samuru varlığına ilişkin heyecan yaratmış ve 30 yılı aşkın süredir gölde yapılan araştırmalarda bu hayvanın varlığına ilişkin emareye rastlanılmadığı açıklanmıştı. Bu sabah ise Eğirdir’i Kovada Gölü’ne bağlayan kanalın kenarında su samuru ölüsü bulundu. Kanalın üzerinden geçen yolda bir aracın çarpması sonucu öldüğü tahmin edilen su samuru incelenmek üzere götürüldü.

Eğirdir Gölü ile Kovada Gölü arasında bulunan Eğirdir’den Kovada’ya su bağlantısı olan Kovada Kanalı’nın üzerinden geçen asfalt yolun kenarında sabah 08.00 sıralarında hareketsiz yatan bir hayvan olduğunu görenler köy muhtarı Adil Özdemir’e haber verdi. Bunun üzerine olay yerine giden muhtar Adil Özdemir, yerdeki hayvanın su samuru olabileceğini düşünerek hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdi. Belediyenin veteriner ekipleri gelerek yaptıkları incelemede su samuru olduğu tespit edilen hayvanın olduğunu belirledi. Hayvan inceleme sonrası ekipler tarafından bulunduğu yerden götürüldü. 
DAHA ÖNCE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
Eğirdir’de 25 Mayıs akşamı amatör balıkçı Arif Süzen, balık tutmak için gittiği Eğirdir Gölü’nün Kovada Kanalı Demir Köprü mevkiinde su samuru olduğunu görüp, cep telefonuyla görüntülerini çekmişti. Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Fuat Bilgin, 30 yılı aşkın süredir gölde limnolojik araştırmalar yaptıklarını ancak bugüne kadar su samurunun varlığına ilişkin emareye rastlamadıklarını söylemişti. Bu sabah cansız bulunan hayvanın görüntülerini inceleyen Fuat Bilgin, ölen hayvanın su samuru olduğunu kaydetti.
‘BÜYÜK İHTİMALLE BALIK YEMEYE GELDİ’
Balkırı köyü muhtarı Adil Özdemir, “Bize bir telefon açan oldu. Yolda bir hayvan olduğu söylendi. Biz de merak ettik, geldik; su samuru. Eğirdir Kovada kanalı yol kenarında ana yolun üzerinde büyük ihtimalle araba çarpmış. Üzüldük yani 1990’lı yıllarda bizim çocukluğumuzda eski ırmaklarda bu kanallarda bunu görüyorduk. İşte 30 yıl sonra tekrar görmek nasip oldu. Maalesef ölü olarak gördük ama üzüldük yapacak bir şey yok. Büyük ihtimalle balık yemeye geldi. Tabii ki yola çıktı çünkü yol kanala çok sıfır. Araba çarpmış ölmüş vaziyette. Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim ettik” dedi.
‘ARABA ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETMİŞ’
Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Küçükköse de “Bizler uzun süredir bu su samurunu takip ediyorduk göl kenarında. Göl kenarında kullanmadığımız bir balık havuzu vardı içi otla dolu. Ona da dokunmadık bu hayvanlar daha rahat şekilde yaşasın diye. Muhtelif zamanlarda da o havuza balıklandırma yapıyorduk bunlar beslenme noktasında açlık çekmesin diye. Bu su samuru ailesi büyümüş gördüğümüz kadarıyla. Muhtelif zamanlarda da göl kenarında avcılık yapan insanların bu samuru gördüklerini bizlere beyan etti. Bizler de onlara ‘bu samurlar buranın güzelliği sakın ha dokunmayın’ ve bir aile oluşmuştu. Ama maalesef üzücü bir olay büyük bir ihtimalle Kovada kanalına istemeyerek de olsa girmiş ve bir kot farkıyla maalesef oradan yukarı çıkamadığını görüyoruz. Ve kanal boyunda da bir araba çarpması sonucu hayatını kaybetmiş. Çok üzüldük. Keşke bununla canlı bir şekilde karşılaşmış olsaydık” diye konuştu.
‘OLMAMASINI ARZU EDERDİK’
Ölen su samurunun yaklaşık 120 santim boyunda ve erkek olduğunu anlatan Mehmet Küçükköse, şöyle devam etti:
“Şu anda bir otopsiye gerek kalmayacak bir şekilde araba kazasıyla hayatını kaybettiği gözüküyor. Olmamasını arzu ederdik. Bu aileyle yeniden tanışacağımıza inanıyoruz ki buradaki gölün kenarındaki havuza dokunmuyoruz. Bu aile burada. Bu hayvanımız erkek. Yaklaşık 20 kilo ağırlığında.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Su samurundan görüntü
– Hayvanın bulunduğu yerden görüntü
– RÖP 1: Balkırı köyü muhtarı Adil Özdemir
– Su samurunun ekiplerce alınması
– Veteriner kliniğinde hayvanın incelenmesi
– RÖP 2: Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Küçükköse
– Su samurundan görüntü

HABER- KAMERA: Kemal ERBEN/EĞİRDİR (Isparta), (DHA)

=======================================

DENİZDEN 1 SAATTE 20 ÇUVAL ÇÖP ÇIKARDILAR

BARTIN’ın Amasra ilçesinde, Dünya Çevre Günü nedeniyle denize dalan 6 dalgıç 1 saat içerisinde 20 çuval atık çıkardı.

Amasra’da Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Büyük Limanda dalgıçlar denizden çöpleri çıkardı. Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıçları ve Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik Derneği’ne bağlı 6 dalgıç 1 saat boyunca limanda temizlik yaptı. 20 çuval çöpün çıkarıldığı etkinlikte, denizden çıkan çöpler herkesi şaşırttı. Çaydanlık, tepsi, hortum, cam şişeler, araç lastikleri ve diğer atıklar limanda sergilendi.

Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, “Özellik son zamanlarda ülkemizde denizlerimizin hızlıca kirlendiğini görüyoruz. Bizde bu denizdeki kirliliğe dikkat çekmek için Sahil Güvenlik ve derneğimizle ortak bir çalışma yaparak, denize dalarak çöpleri çıkarttık. İnsanlarımızın görmesi içinde burada sergiledik. Buraya gelen yerli ve yabancı turistlerimizin farkındalığını umarım artırmış oluruz. Herkesi denizlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Dalgıçların giyinmesi
-Deniz dibinde çöp aranması
-Çöplerin denizden çıkartılması
-Çıkan çaydanlık ve diğer atıklar
-Detay görüntüler
-Kaymakam Gökhan Gürbüzerol ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=======================================
MOR RENKLİ SIĞIR DİLİ ÇİÇEKLERİNE FOTOĞRAFÇI İLGİSİ

VAN’ın Erciş ilçesinde arazide kendiliğinden yetişen sığır dili çiçekleri, zirvesi karla kaplı Süphan Dağı eşliğinde seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.

Van Gölü’nün kıyısında bulunan, zirveleri karla kaplı 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı’na yakınlarında yetişen mor renkli sığır dili çiçekleri fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Çiçekler arka plandaki Süphan Dağı eşliğinde güzel görüntüler oluşturuyor. İlçede 15 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapan Evren Bingöl, “Bu güzel görüntülerin dünyaya tanıtılması gerektiğini düşünüyorum. Çektiğim fotoğrafları sosyal medya hesaplarımda paylaşıp, bölgenin tanıtımına katkı sunmaya çalışıyorum” dedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Mor çiçek tarlasından görüntüler
-Süphan dağı ve mor çiçeklerden görüntüler
-Fotoğrafçıların resim çekmesi
-Evren Bingöl’ün konuşması
-Detaylar

Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!