Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN SOYLU, VAN’DA ASKERİ ÜS BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ (3) 

BAKAN SOYLU DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’ın Başkale ilçesinde geçen yıl meydana gelen depremin ardından yapılan örnek konutta incelemelerde bulunarak vatandaşların talep ve önerilerini dinledi. Bakan Soylu, beraberindeki Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas ile helikopterle Başkale ilçesine geçti. İlçeye bağlı Özpınar Mahallesi’nde yapılan örnek konutta ve konutların yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Bakan Soylu, depremzedelerin sorunlarını dinledi. Bakan Soylu, “Bir kısmınız ‘kendimiz yapalım’ diyorsunuz.Tecrübemiz şu, daha önce de depremler oldu. Parasını verdik vatandaş kendi evini yaptı. O evler tekrar yıkıldı. Biz devlet olarak o zaman nasıl bir durumda kaldık. ‘Depremde yapılan evler yıkıldı’ dediler, anlatamıyoruz. Biz yapmadık, parasını verdik onlar yaptı. Oysa bizim yaptıklarımız projesiyle, çelik konstrüksiyon, su ve elektrik tesisatıyla ısı yalıtımıyla biz sizi düşünerek bunları ortaya koyuyoruz. Güneş enerjisi hattı da gelecek. Benim sizden talebim, merkezde fay hattının olmadığı ve uzmanların olabilir dediği yerlere yapılacak. Ancak fay hattının etkileyebileceği yerlerde bizim bir şey yapmamız mümkün değil. Size yanlış yapmış oluruz. Haksızlık etmiş oluruz. Bu meseleleri hep birlikte istişareyle eğer çözersek bir sonuç alırız” dedi.Türkiye-İran sınır hattında yapılacak olan 63 kilometrelik sınır duvarı ile ilgili konuşan Bakan Soylu, “Ağrı ve Iğdır sınır duvarları bitti. Şimdi Van’da, İller İdaresi GM koordinasyonunda TOKİ ile yıl sonuna kadar 63.1 km sınır duvarına başlıyoruz.Yapılan duvarların yanı sıra bin 182 kilometre doğu sınırının 740 kilometresini  optik kulelerle; terör, kaçakçılık, kaçak göçe önlem olarak gözetlenecek” diye konuştu.
İran’ın Hoy kentinde 23 Şubat’ta meydana gelen ve  Van’ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Kaşkol, Gelenler ve Güvenlik mahallelerinde büyük yıkıma yol açan 5.9’luk depremde 10 kişi hayatını kaybetti, 54 kişi de yaralanmıştı.

Haber: Behçet DALMAZ- Harun AKSU/ BAŞKALE (Van), (DHA)

=============================================

2) MOLDOVALI GENÇ KIZ, KARASU’DA GİRDİĞİ DENİZDE BOĞULDU  

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde, Moldova uyruklu Adriana Lana (17), girdiği denizde boğuldu.Olay, Karasu Denizköy Mahallesi sahilinde meydana geldi. Moldova’dan Karasu’da evli olan ablasının yanına tatile gelen Adriana Lana, denize girdi. Adriana Lana bir anda suda kayboldu. Sahilde bulunanların fark etmesi üzerine teknede bulunanlardan yardım istenildi. Bu arada 112 Acile haber verildi. Yaklaşık yarım saat sonra genç kız tekne ile kıyıya çıkarıldı. 112 Acil ekibi tarafından Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Adriana Lana yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Genç kızın sedye ile ambulansa taşınmasına yardımcı olan eniştesi kendini yere atarken, büyük üzüntü yaşadı. Genç kızın cenazesinin toprağa verilmek üzere ülkesine götürüleceği öğrenildi. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Tekne ile sahile getirilmesi
-Ambulansa taşınması
-Eniştesinin kendisini yere atması ve detaylar

HABER-KAMERA: Levent KIZILASLAN/ KARASU (Sakarya), (DHA)

=============================================

3) KAHRAMANMARAŞ’TA FABRİKA YANGINI
 
KAHRAMANMARAŞ’ta, bobin fabrikasında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, akşam saatlerinde Kahramanmaraş-Adana Karayolu’nun 5’inci kilometresindeki bir bobin fabrikasının atık deposunda çıktı. Depodan yükselen dumanları görenlerin ihbarı üzerine fabrikaya çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına hemen müdahale eden ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Görüntü Dökümü:
—————————–
– Depodan yükselen alevler
– İtfaiyenin müdahalesi
-Ekiplerin çalışmasından detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

=============================================

4) DENİZİ KİRLETME YÜZÜNDEN TARTIŞTIĞI 2 KİŞİYİ BOĞAZINDAN FALÇATAYLA YARALADI
 
ANTALYA’da, sokakta yaşayan Bekir S. (30), denizi kirletme yüzünden tartıştığı Atilla A. (25) ile Özcan G.’yi (30) falçatayla boğazlarından yaraladı. Olay, saat 20.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi üzerinde yer alan falezlerin alt kısmında meydana geldi. İddiaya göre, falezlerin alt kısmında atıl durumda bulunan plaja çadır kuran evsiz Bekir S., sabah saatlerinde Atilla A. ve Özcan G. ile denizi kirletme yüzünden tartıştı. Atilla A. ile Özcan G., akşam saatlerinde tekrar Bekir S.’nin çadır kurduğu noktaya giderek tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Bekir S., yanında bulunan falçatayla iki arkadaşı boğazlarından yaraladı. Atilla A. ve Özcan G., 40 metrelik falezlerden kendi imkanlarıyla yukarı çıkarak hastaneye gitti. Durumun bildirilmesi üzerine gelen polis ekibi, Bekir S.’yi bulunduğu çadırdan alarak yukarı çıkardı. Bekir S.’nin de aldığı darbeler sonucu yaralandığını belirtmesiyle olay yerine ambulans çağrıldı. Sağlık ekipleri Bekir S.’nin ilk müdahalesini ambulansta yaptıktan sonra hastaneye götürdü. Bekir S., Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.
FALÇATA ARANDI AMA BULUNAMADI
Polis ekipleri evsiz olan ve falezlere çadır kuran Bekir S.’nin üstünde ve yanında bulunan eşyalarında falçatayı aradı, ancak bulamadı. Atilla A. ve Özcan G.’nin hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
—————————–
-Bekir S. Detay
-Bekir S.’nin ambulans içi detayı
-Polis ekiplerinin eşyaları araması detay
-Polis ekiplerinin falçatayı araması detay
-Bekir S.’nin hastaneden çıkışı detay
-Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem AKALAN / ANTALYA, (DHA)

=============================================

5) ANIZ YANGINI, AĞAÇLIK ALANA VE ZEYTİN BAHÇESİNE SIÇRADI
 
ADANA’da buğday hasadı yapılan tarladaki sapların yanması sonucu çıkan anız yangını, ağaçlık alan ve zeytin bahçesine sıçradı. Yangın, ekiplerin 2 saatlik müdahalesi sonucu söndürüldü. Saat 19.30 sıralarında merkez Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi’nde daha önce buğday hasadı yapılan tarladan alevlerin yükseldiğini görenler, durumu itfaiyeye bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, önce ağaçlık alana ardından da çevredeki hasat yapılmış ancak buğday saplarının bulunduğu tarlalar ve zeytin bahçesine de sıçradı. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü toplam 10 ekiple yangına müdahale etti. Yakındaki yerleşim bölgesine sıçramadan söndürülen yangında, 5 dönümlük zeytin bahçesi ile ağaçlık alan zarar gördü. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ederken, polis de soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
————————
– Tarladaki alevler
– Yanan ağaçlar
– Yangını izleyen vatandaşlar
– İtfaiye erinin yangına müdahale etmesi
– Orman İşletme Müdürlüğü personelinin yangına müdahale etmesi
– Yangından genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA, (DHA)

=============================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!