Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 9 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ELAZIĞ’DA DEPREMZEDELER GECEYİ ÇADIRDA GEÇİRDİ; VALİ İNCELEMEDE BULUNDU
 
BİNGÖL’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde, hasar oluşan Elazığ’ın 5 köyünde yaşayanlar, geceyi AFAD tarafından kurulan çadırlarda geçirdi.

Depremin hasara neden olduğu Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Kuşbayırı, Çelebi, Yeşilbelen, Sarıhan ve Çan köylerinde yaşayanlar, ikinci geceyi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) köylere kurduğu çadırlarda geçirdi. Türk Kızılay’ı da geceyi dışarıda geçiren vatandaşlara battaniye ve gıda yardımında bulundu.
VALİ YIRIK DEPREMZEDELERİ DİNLEDİ
Can kaybının yaşanmadığı depremde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, Elazığ Valisi Erkaya Yırık da depremin ardından Karakoçan’da incelemelerde bulundu. İlgili kurum müdürleriyle, depremden etkilenen Kuşbayırı, Çelebi, Yeşilbelen, Sarıhan ve Çan köylerini ziyaret eden Vali Yırık, depremzedelerle bir araya geldi, sorun ve taleplerini dinledi. Vali Yırık, depremden etkilenen köylere 20 kişilik AFAD arama kurtarma personeli sevk edildiğini ve bölgede çadırların kurulduğunu söyledi.
‘DEVLETİMİZİN TÜM İMKANLARI VATANDAŞIMIZA YANSITILMAKTA’
Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları söyledi:
“25 Haziran saat 21:28’de Bingöl’ün Kiğı ilçesi Serinköyü merkezli 5.2’lik depremden, maalesef Elazığımızın Karakoçan ilçesinin 5 köyü olan Kuşpınar, Kuşbayır, Yeşilbelen, Çelebi ve Sarıhan köyleri de etkilendi. Depremin olduğu andan itibaren, kısa bir süre içinde, gerek AFAD personelimiz, gerek Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personelimiz, gerek Özel İdaremizin kurtarma araçları, iş makineleri, İlçe kaymakamımız ile deprem bölgesine intikal ettiler. Yapmış olduğumuz görüşmelerde, muhtarlarımız vasıtasıyla aldığımız bilgilerle, can kaybımızın olmadığı hususu hepimizi sevindirdi. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın da geçmiş olsun dileklerini, sizlerin vasıtasıyla vatandaşımıza iletmiş oluyorum. Deprem anından itibaren, devletimizin tüm imkanları vatandaşımıza yansıtılmakta. Gerek Kızılayımız olsun, gerek AFAD personelimiz olsun, İl Jandarma Komutanlığımızın personeli, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm kurumları personeli, deprem ile alakalı vatandaşımızın var ise mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında, senkronize şekilde çalışıyorlar. Sabahtan itibaren 10 kişiden oluşan 5 teknik ekip, ön hasar tespit çalışmalarını başlattılar ve devam ediyorlar.”

Görüntü Dökümü
————————
Karakoçan Kaymakamı ve yetkililerin depremde hasar gören köyleri ziyareti
Hasar gören evlerde incelemeler
Hasar gören yapılar
Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın açıklaması
Genel ve detay
Haber-Kamera: Nursel ŞENGEZERE/ELAZIĞ, (DHA)

=================================

MARMARİS’TE ORMAN YANGINI; PLAJDAKİLER KORKUYLA İZLEDİ (2)

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sırasında bir Orman Yangın Müdahale Ekibi işçisinin şehit düştü. Görkem Hasdemir’in (32) yangına karadan ilk müdahale eden ekipte olduğu ve alevlerin arasında kaldığı bildirildi. Evli ve 1 çocuk babası Hasdemir’in geçici orman işçisi olarak çalıştığı belirtildi.

Reklam Alanı

Ayrıca yangın sırasında motosikletli polis timinde görevli bir polis memurunun da hafif yaralandığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Muğla ve çevre illerden takviye gelen 10 helikopter, 7 ilk müdahale aracı, 78 arazöz, 6 dozer ve çok sayıda orman işçisinin müdahale edildiği yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Rüzgarın etkisiyle yangın bölgesinde farklı noktalarda zaman zaman tekrar alevlenmelerin yaşandığı, tamamen kontrol altına alınmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
BİR ÇOCUK BABASIYDI
Marmaris’teki yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sırasında geçici orman işçisi Görkem Hasdemir (32) yaşamını yitirdi. Görkem Hasdemir’in yangına karadan ilk müdahale eden ekipte olduğu ve alevlerin arasında kaldığı bildirildi. Evli ve 1 çocuk babası Hasdemir’in cenazesi, arkadaşları tarafından ormanlık bölgeden indirilip cenaze aracıyla Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hasdemir’in çalışma arkadaşları da cenazenin gönderilişi sırasında büyük üzüntü yaşadı, gözyaşı döktü.
BİR POLİS DE YARALI
Ayrıca yangın sırasında motosikletli polis timinde görevli bir polis memurunun da hafif yaralandığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Muğla ve çevre illerden takviye gelen 10 helikopter, 7 ilk müdahale aracı, 78 arazöz, 6 dozer ve çok sayıda orman işçisinin, müdahale ettiği yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Rüzgarın etkisiyle yangın bölgesinde farklı noktalarda zaman zaman tekrar alevlenmelerin yaşandığı, tamamen kontrol altına alınmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
LOJMANLAR BOŞALTILDI
Yangın sırasında ormanlık alana yakın bölgede bulunan polis lojmanları ile bazı otellerin lojmanlarının tedbir amaçlı boşaltıldığı, şu an için yangının bu bölgeler için tehdit oluşturmadığı aktarıldı. Yangın bölgesine giden Muğla Valisi Orhan Tavlı da söndürme çalışmalarını takip ediyor.

EK GÖRÜNTÜLER TAKİP EDİLİYOR 

Ali GÜNDOĞAN (Marmaris/MUĞLA) (DHA)

=========================================

‘RUSLAR KONUT KİRALAMAKTA DAHA ISRARCI’

ALANYA Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu, pandemiyle birlikte konut kiralamalarının arttığını belirtirken, “Alanya’da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu, pandemiyle birlikte konut kiralamalarının arttığını belirtirken, “Alanya’da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Daha önceleri de yoğun şekilde daire veya villa kiralayan yabancı misafirlerimiz vardı. Ancak son dönemlerde pandemi dolayısıyla konutlarda kiralama sürecinde bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Bu tabii ki insanların çok kalabalık otellerde kalmaktansa evlerde daha rahat tatil yapabileceklerini gösteren bir durumdu. Bu şekilde bayağı talebimiz oldu. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
En çok talebin Slav ülkelerinden olduğunu vurgulayan Yakup Uslu, “Ukrayna, Rusya, Kazakistan’ın yoğun olarak talep gösterdiğini söyleyebiliriz. Ancak batı Avrupa’dan da Almanlar ve Finliler özellikle Finlandiya’nın Helsinki’den direkt Antalya’ya uçak olması hasebiyle yoğun bir Finlandiyalı gelişi olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu. 

Görüntü dökümü
——————-
– Alanya’dan drone görüntüsü
– Plajlardan arşiv görüntüler
– RÖP: Yakup Uslu
– Dron görüntüsü
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA) 

=================================

TAMİR ETTİKLERİ ÇATIDAN DÜŞEN 2 KOMŞU TOPRAĞA VERİLDİ

SAMSUN’da tamir etmek için çıktıkları 2 katlı evin çatısından düşerek hayatını kaybeden Selahattin Akçan (54) ve komşusu Musa Kukul (35), toprağa verildi.
Olay, dün saat 17.00 sıralarında Tekkeköy ilçesi Çay Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, inşaat işçisi olan Selahattin Akçan, evinin çatısına izolasyon malzemesi döşemek için bir kamu hastanesinde işçi olarak çalışan komşusu Musa Kukul’dan yardım isteyerek çatıya çıktı. Çatıda çalışan Selahattin Akçan ve Musa Kukul, bir anda dengesini kaybederek beton zemine düştü. Olayı fark eden aile bireyleri, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi.  Sağlık ekipleri kanlar içinde kalıp, ağır yalanan ve yerde hareketsiz yatan Akçan ve Kukul’u, ilk müdahalede bulunup, hastaneye kaldırdı. Tedaviye alınan 2 komşu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, Selahattin Akçan, kılınan cenaze namazı sonrası Tekkeköy Mezarlığı’nda, Musa Kukul ise Yavuzlar Mahallesi Mezarlığı’ndaki aile kabristanlıklarında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
————————–
-Musa Kukul’un cenazesi
-Selahattin Akçan’ın cenazesi
-Olay yerinin arşiv görüntüleri
-Musa Kukul fotoğrafı
-Selahattin Akçan fotoğrafı
Haber-Kamera:Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

====================================

CAMİ BAHÇESİNDE KÖSTEBEK TABANCASI KURARKEN YARALANDI
 
SİVAS’ta imamlık yapan Hüsnü Çatalpınar (63) cami bahçesindeki köstebeklerden kurtulmak için kurduğu köstebek tabancasının kazara ateş alması sonucu göğsünden yaralandı. 
Olay saat 12.00 sıralarında merkeze bağlı Başsöğüt köyünde yaşandı. Köy camisinde imamlık yapan Hüsnü Çatalpınar, caminin bahçesine zarar veren, yabani hayvanlarla mücadelede kullanılan ve saçma atan ‘köstebek tabancası’ olarak bilinen düzeneği yerleştirmek istedi. Komşusu M.S. ile düzeneği kurmaya çalışırken tabancanın kazara ateş alması sonucu Çatalpınar, göğsünden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı Çatalpınar olay yerine gelen ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çatalpınar’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü
————————
-Yaralının hastaneye getirilişi
-Genel Detay
Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!