Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

HATAY’DA ORMAN YANGINI (3)

YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Antakya ilçesine bağlı Ballıöz Mahallesi ile Kardeşler Mahallesi’ndeki Habib-i Neccar Dağı’nda çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Ballıöz Mahallesi’nde 3 hektar ormanın zarar gördüğü, Kardeşler Mahallesi’nde ise 5 hektar örtünün zarar gördüğü bildirildi. Ekipler, soğutma çalışmalarına başladı.

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Yangından detay görüntü
– Yangına müdahaleden detaylar
– Helikopterle yangına müdahaleden detaylar
– Olay yeri inceleme ekiplerinden detay
-Yanan alanlardan detay

Haber-Kamera: İzzet NAZLI/HATAY, (DHA)

Reklam Alanı

====================================================

KRİPTO BORSASINA YATIRDIĞI 240 BİN DOLARI KAYBOLAN İŞ İNSANI SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

MERSİN’de Beşir B. (42), kripto para borsası platformundaki hesabına yatırdığı 240 bin doların bilgisi dışında başka hesaba aktarıldığını iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kentte dış ticaretle uğraşan Beşir B., 900 bin dolar parasını 4 ayrı kripto para borsasına yatırdı. Beşir B. hesabındaki 240 bin doların TL’ye çevrilmesi yönünde talimat verdi. Bir süre sonra talimatını kontrol için hesabına giren Beşir B. talebi dışında işlem yapıldığını ve hesabındaki paranın başka hesaba transfer edildiğini gördü. Beşir B. mağduriyetinin giderilmesi için parasını yatırdığı şirketle iletişime geçti, ancak şirketin kendilerinden kaynaklı herhangi bir olumsuz işlem yapılmadığı yanıtını aldı. Beşir B. bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Beşir B.’nin avukatı Ahmet Ekin, müvekkilinin dört farklı kripto para borsası aracılığıyla yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi. Müvekkilinin, 2 Eylül’de 4 farklı kripto para borsasına 900 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini kaydeden Ekin, “Hesaba yatırılan 240 bin dolar bilgisi dışında başka bir cüzdana transfer edilmiş. Müvekkilim yatırdığı paranın başka bir cüzdana gönderildiğini görmüş, fakat önüne geçememiştir. Bu müvekkilimin bilgisi dışında olan bir işlemdir. Mağduriyetin giderilmesi için hukuk mücadelesi başlattık” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Beşir B. ile röp
-Ahmet Ekin ile röp

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=================================================

GÖKÇEADA SEFERLERİNE ‘POYRAZ’ İPTALİ
 
KUZEY Ege’de kuvvetli poyraz, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde feribot seferlerinin iptaline neden oldu.

Kuzey Ege’de kuvvetli poyraz, Gökçeada’ya deniz ulaşımını durdurdu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Gökçeada-Kabatepe hattında tüm tarifeli feribot seferlerinin bugün iptal edildiğini duyurdu.
Bozcaada-Geyikli, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu hatlarındaki feribot seferleri ise aksamadan devam ediyor.  

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Çanakkale feribot iskelesi ve yat limanından görüntüler.
-Çanakkale Boğazı’nda sefer yapan feribotlardan görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)

====================================================

10 YIL HAPİS CEZASIYLA ARANAN HÜKÜMLÜ YAKALANDI

KAYSERİ’de hırsızlık suçundan hakkında 10 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.A. (33), yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık suçundan hakkında kesinleşmiş 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan E.A.’nın yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Ekipler, E.A.’nın Melikgazi ilçesi Osman Kavuncu Mahallesi’nde olduğunu belirledi. Eve operasyon düzenleyen ekipler, E.A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından E.A. Bünyan Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Görüntü Dökümü
——————-
-Hükümlünün Adli Tabipliğe girş ve çıkışı
-Genel detay

Haber-Kamera:Harun Reşit SERBEST/KAYSERİ,(DHA)

================================================

ZEHİRLENEN HAYVANLARINA YOĞURT YEDİRİP, SOĞUK SUYLA YIKADILAR
 
KARS’ın Susuz ilçesine bağlı Çamçavuş köyünde baraj gölünde yetişen ottan yiyen ve dibe çöken sudan içen 300 büyükbaş zehirlendi. Köylüler, hayvanları kurtarmak için yoğurt yedirip, soğuk suyla yıkadı.

Olay, Susuz ilçesine bağlı Çamçavuş Köyü’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kuraklık nedeniyle suları çekilen Kars Baraj Gölü’nde otlayan ve su birikintilerini içen büyükbaş hayvanlar bir süre sonra rahatsızlandı. Çobanın haber vermesiyle Çamçavuş Köyü Muhtarı Remzi Ucungan ve köylüler, hayvanları kurtarmak için sabaha kadar yoğun mücadele verdi. Veteriner de çağıran köylüler, zehirlediklerini belirttikleri hayvanlara yoğurt yedirip, soğuk suyla yıkadı.
’50-60 İNEĞİ KURTARMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR’
Çamçavuş Köyü Muhtarı Remzi Ucungan, “Dün akşam 19.00 sıralarında hayvanların rahatsızlandığı bilgisi geldi. Sürünün yanına gittiğimde, hayvanların şiştiğini gördüm. Çobana sürüyü hemen köye götürmesini istedim. Ancak yarım saat içerisinde 35 inek telef oldu. Kalan hayvanları kurtarabilmek için ilçeden veteriner çağırdık. Veteriner ve köylüler, gece boyunca kalan hayvanları kurtarmak için mücadele etti. Hayvanlara yoğurt yedirerek, soğuk suyla yıkayarak telef olmalarını önledik. Veteriner şişkinlikleri devam eden 50-60 ineği kurtarmak için çalışıyor” diye konuştu.
Zehirlenmenin suları çekilen Kars Baraj Gölü’nde biten otlar ve kirli su birikintilerinden kaynaklandığını belirten muhtar Ucungan, konuyu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yöneticilerine bildirdiklerini söyledi. Bunun üzerine bölgeye gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ot, su ve hayvanlardan incelenmek üzere numune aldı. 
GELENEKSEL BİR YÖNTEM
Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ercan Ödül, toksikolojik durumlarda yoğurt kullanılmasının eski bir alışkanlık olduğunu belirterek, “Bizler de köylülerin ilaca ulaşamadıkları durumlarda vatandaşa yoğurt yedirmelerini tavsiye ediyoruz. Eski geleneksel bir yöntem. İşe de yarıyor” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————
-Hayvanlara yoğurt içirilmesi
-Hayvanlara soğuk su tutulması
-Muhtar Remzi Ucungan’un konuşması ve yaralı hayvanı göstermesi
-Ahırdaki hayvanlar
-Köy meydanı ve vatandaşların olayı anlatması
-Talip Halavurta’nın konuşması
-Telef olan hayvanlar
-Barajdan görüntü
-Tarım ekiplerinin incelemesi

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)

================================================

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK LAGÜNÜ SU TUTMAYA BAŞLADI
 
KAHRAMANMARAŞ’ın Onikişubat İlçe Belediyesi’nce yaptırılan ve 69 bin metrekare büyüklüğüyle Avrupa’nın en büyük lagünü olan kristal lagüne ilk su verildi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, özel arıtma sistemiyle suyun turkuaz renginde kalacağı lagünün ‘dünya projesi’ olduğunu söyledi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünde gerçekleştirilecek olan EXPO 2023 alanında tüm hazırlıklar aralıksız devam ederken, alanın tam ortasına yapılan 69 bin metrekare büyüklüğündeki kristal lagüne ilk su bugün verildi. 136 bin metreküp suyla dolacak olan ve 365 gün turkuaz renginde kalması için özel arıtma sisteminin kullanıldığı lagüne ilk su verilmesi nedeniyle Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, lagünün başında bir basın toplantısı düzenledi.
EXPO’nun tarihinde ilk defa bir ilçede düzenleneceğini hatırlatan Başkan Mahçiçek, EXPO’nun hem Kahramanmaraş hem de Onikişubat için çok önemli olduğunu söyledi. Alanın tam ortasında yer alan kristal lagünün EXPO 2023’ün en önemli projelerinden biri olduğunu belirten Mahçiçek, “Yaklaşık 70 bin metrekare büyüklüğünde devasa bir lagün, yani iç deniz, iç havuz. Bugün itibarıyla bu iç havuza su tutmaya başladık. Yaklaşık 45 gün sürecek buranın dolumu. Öncelikle elle bir kimyasal arıtma yapacağız, belli bir düzeye geldikten sonra da otomatik arıtma sistemimiz devreye girecek ve bu 70 bin metrekarelik devasa lagün, masmavi olarak Kahramanmaraş’ımızın, Türkiye’mizin gösterimine sunulacak” dedi.
‘DÜNYA PROJESİ’
Kristal lagünün tamamen suyla dolduğunda doğa harikası bir güzelliğe bürüneceğini kaydeden Başkan Hanefi Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Bu, öyle bir proje ki, Avrupa’nın en büyüğü. Zaten Türkiye’nin de en büyüğü. Kocaman Avrupa kıtasında bu kadar büyüklükte bir kristal lagün yok. Bu, Türkiye’de var, Kahramanmaraş’ta var, Onikişubat’ta var. Bu, Kahramanmaraş’ımızın, Onikişubat Belediye’mizin farkındalığını herkese gösterecek bir proje. Dolayısıyla bu bir ‘dünya projesi’. Yaklaşık 70 bin metrekare büyüklüğünde Avrupa’nın en büyük gölünü hep beraber gördük. O göl inşallah birkaç ay içerisinde çok daha güzel görüntülerle karşımıza gelecek. Gördüğünüz gibi 5 kanaldan sular patır patır akıyor ama o kadar büyük ki ancak 45 günde doldurabileceğiz bu devasa lagünümüzü.”

Görüntü Dökümü:
—————————
– Lagüne ilk su verilmesi
– Lagünün drone görüntüsü
– EXPO alanının drone görüntüsü
– Lagüne su akıtan borulardan detay
– Hanefi Mahçiçek Lagün’ün başında
– Mahçiçek’in davetlilere bilgi vermesi
– Mahçiçek’in açıklama yapması
– Mahçiçek’in fotoğraf çektirmesi
– Lagünden detay
– Lagün gölünün animasyon görüntüleri
– EXPO alanının animasyon görüntüleri

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!