Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ -17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KAMYONETİNDE 285 KİLO ESRARLA YAKALANAN SÜRÜCÜ TUTUKLANDI
 
DENİZLİ’nin Acıpayam ilçesinde, yonca balyaları altına gizlenmiş 285 kilo kubar esrarın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan Arif Dağelli, tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik timleri, Burdur’dan Denizli’nin Acıpayam ilçesine uyuşturucu getirileceğini tespit etti. 2 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapan ekipler, dün şüphelinin kente geleceği bilgisine ulaştı. Uyuşturucu taşıdığı tespit edilen Arif Dağelli’nin kullandığı kamyoneti, Yumrutaş Mahallesi’nde takibe alan timler, ‘dur’ ihtarında bulundu. Ancak Dağelli, aracını tarla yollarına sürerek kaçmaya çalıştı. Jandarma ekipleri, önünü keserek kamyoneti durdurdu. Dağelli gözaltına alınırken, narkotik köpeği ‘Manşet’ ile kamyonette yapılan aramada, yonca balyaları altına gizlenmiş, 10 ayrı çuvalda toplam 285 kilo kubar esrar ele geçirdi. Operasyon anı, havadan dron ile saniye saniye görüntülendi.
Çiftçi olduğu öğrenilen Arif Dağelli, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
——————————
-Havadan drone ile operasyon görüntüsü
-Kovalamaca ve yakalanma anı
-Şüphelinin gözaltına alınması
-Kamyonetten uyuşturucuların bulunması

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

=================================================

Reklam Alanı

HUSUMETLİSİNİ SİLAHLA YARALADI
 
ZONGULDAK’ın Alaplı ilçesinde Volkan Y., para meselesi yüzünden husumetli olduğu Erdoğan Ö.’yü tabancayla vurarak yaraladı.

Olay, öğle saatlerinde, Alaplı ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Para meselesi yüzünden husumetli olan Erdoğan Ö. Volkan Y. arasında tartışma çıktı. Volkan Y., aracına binen Erdoğan Ö.’ye tabancayla ateş etti. Boynundan ve ayağından yaralanan Erdoğan Ö., kanlar içinde yere yığıldı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Erdoğan Ö., ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Volkan Y. ise olayın ardından polise teslim oldu.

Görüntü Dökümü:
———————————
– Ambulansın gelişi 
– Yaralı Erdoğan Öztürk’ün ambulanstan indirilip hastaneye alınması
– Devlet hastanesine sevk edilen yaralının ambulansa alınması
– Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ZONGULDAK,(DHA)

=================================================

OTOBÜS ŞOFÖRÜ, FENALAŞAN ÇOCUĞU GÜZERGAH DIŞINA ÇIKIP HASTANEYE GÖTÜRDÜ
 
DÜZCE’de halk otobüsü şoförü Ercan Danışmaz, arçta fenalaşan çocuğu, güzergahını değiştirerek hastaneye yetiştirdi.

Düzce’de 3 Eylül günü, Kalıcı Konutlar-Pazaryeri seferini yapan Ercan Daşınmaz yönetimindeki halk otobüsünde seyahat eden çocuk, fenalaştı. Ailesi ve diğer yolcuların durumu bildirdiği Danışmaz, güzergah dışına çıkarak otobüsü Düzce Devlet Hastanesi’ne sürdü. Danışmaz’ın hastaneye yetiştirdiği çocuk tedaviye alınırken, otobüste yaşananlar araç içi kamerasına yansıdı.
Ercan Danışmaz “Çocuk rahatsızlanmış, direkt güzergahı değiştirip acile geldim. Daha sonra diğer yolcuları aynı güzergahtan gidecekleri yerlerde indirdim” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————–
Çocuğun rahatsızlanmasının güvenlik kamerası görüntüsü
Otobüsün acil servise giderken güvenlik kamerası görüntüsü
Şoför ile röp ve detaylar (görüntüler Düzce Belediyesi tarafından çekilerek servis edildi)

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=================================================

MANAVGAT’TA YANGIN BÖLGESİNDE EĞİTİM SORUNSUZ BAŞLADI
 
TÜRKİYE’nin en büyük orman yangınının yaşandığı Antalya’nın Manavgat ilçesinde eğitim öğretim sorunsuz başladı. Yangından etkilenen yerleşim yerlerinde bulunan 29 okulda 4 bin 286 öğrenci dersbaşı yaptı. Öğrencilerin taşımalı eğitimle başka okullara gittiği yerleşim yerlerinde ise kapalı durumda olan 10 okulun yandığı belirtildi.

Manavgat’ta 28 Temmuz Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan ve Türkiye’nin en büyük orman yangını kısa sürede geniş alana yayıldı. Yaklaşık 10 günde söndürülen müdahale için Türkiye’nin birçok yerinden 8 uçak, 19 helikopter, 450 arazöz, 450 iş makinesi, 200 itfaiye aracı ve 7 bin personel sevk edildi. 8 kişinin yaşamını yitirdiği yangında, 75 bin hektar ormanlık alan ve tarım arazisiyle 2 binin üzerinde ev ve iş yeri de yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangından etkilenen 45 mahallede 2 bin 500 afetzedeye psikososyal destek verildi. 160 aileye konteyner kuruldu. Hasar tespit çalışmalarında 1352’si ağır hasarlı olmak üzere 2 bin 164 binanın hasar gördüğü tespit edildi. Yangının başlamasıyla Türkiye’nin her yerinden Manavgat’a yardım yağdı. Vatandaşlar, içme suyundan, hayvan yemine kadar Manavgat’ta yangından etkilenen bölgelere gönderdi.
Yangının ardından bölgede hayatı normalleştirme çalışmaları devam ederken, yangından etkilenen mahallelerde eğitim öğretim faaliyetleri de başladı. Yapılan incelemede öğrencilerin taşımalı eğitimle başka okullara gittiği yerleşim yerlerinde kapalı durumda olan 10 okulun, yangında tamamen küle döndüğü tespit edildi. Yangından etkilenen kırsal mahallelerde açık olan okulların ise herhangi bir zarar görmediği belirlenirken, bu okullarda yapılan boya badana işlemlerinin ardından öğrenciler dersbaşı yaptı.
Yangın sebebiyle zarar gören mahallelerde bulunan 29 okulda eğitim ve öğretim faaliyetlerine tüm Türkiye’de olduğu gibi herhangi bir aksama olmadan bugün başlandı. Toplam 4 bin 286 öğrencinin eğitim gördüğü okullarda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tablet verilirken, öğrencilerin kırtasiye, çanta gibi ihtiyaçları da çeşitli kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar tarafından giderildi.
Yangından etkilenen kırsal Değirmenli Mahallesi’nde de alevler, hemen okulun yanına kadar geldi. Yangında okulun zarar görmemesi için mahalle halkı büyük gayret sarfederek, alevlerin önüne geçti, okula ulaşmasını engelledi. Değirmenli Mahallesi’nde bulunan ilkokulda 49, ortaokulda da 36 olmak üzere toplam 85 öğrenci bugün eğitime başladı. Okulun ilk günü öğrenciler arkadaşlarıyla hem çeşitli oyunlar oynadı hem de özlem giderdi.

Görüntü Dökümü:
———————————-
– Okulun yanında yanan yerler
– Okuldan görüntü
– Teneffüse çıkan öğrenciler
(arşiv)
– Orman yangınından sıçrayan bir okulun yanması
– Alevlerden görüntü
– Bölgeden dron görüntü

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN-Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

==================================================

ŞANLIURFA’DA 697 BİN 741 ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI, 7 OKUL TADİLATTA
 
ŞANLIURFA’da, 697 bin 741 öğrenci yeni eğitim-öğretim yılında dersbaşı yaptı. Kentte tadilatı yapılan 7 okuldaki öğrenciler farklı okullara taşındı. 

Kalabalık ve genç nüfusun fazla olduğu illerden Şanlıurfa’da, 2 bin 565 okulda, 33 bin 263 öğretmen ve 60 bin 349’u yabancı uyruklu olmak üzere 697 bin 741 öğrenci için ilk ders zili çaldı. Okul çağındaki çocuk sayısının fazla olduğu kentte, halen tadilatı devam eden 7 farklı okulun öğrencileri başka bir okula taşındı. Ulubatılı Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda çocuğunun eğitim gördüğünü ancak tadilat dolayısıyla bu yıl başka okulda başladığını anlatan veli Mahmut Dikbaş şunları söyledi:
“Benim çocuğum geçen yıl Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda bu yıl burada eğitimine devam etmesi gerekirken buranın tadilatına başlandı. Çocuğu başka okula aldık. Bu konuyla ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Şimdi kitap almaya geldim ama halen okulda tadilat var. Bu tadilat nedeniyle zorluk çekiyoruz.”
Başka bir öğrenci velisi Sinan Özdemir ise, “Burada eğitim gören öğrencileri başka okullara gönderdiler. Orada yığılmalar oldu” dedi.
Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezindeki 7 okulda devam eden tadilatın 1 ile 3 ay arasında tamamlanacağını belirtti. Öte yandan kentte bakımsız ve onarıma ihtiyaç duyulan okullarda ise bakanlık tarafından bütçe aktarılmasının ardından tadilat başlatılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:
—————————————-
– Okullarda devam eden tadilat
– Okul bahcesinde istiflenen sıra ve dolaplar
– Açıklamada bulunan veli
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA – DHA)

=====================================================

RİZE’DEKİ RİSKLİ OKULA ‘TAŞIMALI EĞİTİM’ FORMÜLÜ
 
RİZE’deki heyelanda zarar gören Elmalı köyü İlk ve Ortaokulu, risk nedeniyle eğitim-öğretime açılmadı. Okul öğrencileri, koruyucu duvar yapılıncaya kadar Taşköprü İlkokulu’nda taşımalı sistemle eğitim görecek.

9 Ağustos’taki sağanak sonrası kentte su baskınları oluştu, heyelanlar meydana geldi. Su seviyesinin yükselmesiyle de bazı dereler taştı, yollar göle döndü. Kentin 35 noktasında sel ve heyelan hasarları oluştu. Merkeze bağlı Elmalı köyünde heyelanla birlikte okul bahçesinin asfalt zemini kaydı. Bahçenin bir bölümü, dereye sürüklendi. Okul, heyelan riski nedeniyle eğitim- öğretime açılmadı. AFAD ekiplerince hazırlanan raporda binada hasar oluşmadığı, heyelanlı sahada çift kademeli duvarla tedbir alınacağı ve böylece okulda eğitime devam edebileceği belirtildi. Okulun 35 öğrencisi, duvar inşa edilene kadar Taşköprü İlkokulu’nda taşımalı sistemle eğitim görecek.
‘OKULUN AÇILMASINI İSTİYORUZ’
Elmalı Köyü Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Gıram, “Okulun ön tarafında bir çökme meydana geldi ama okulda herhangi bir tehlike yok. Şimdi çocuklar taşımalı eğitim ile başka bir okula gidiyor. Okulumuzun bir an önce açılmasını istiyoruz. Duvarın yapılmasını bekliyoruz” dedi.
Ömer Bilgin de şunları söyledi:
“Burası merkezi bir okul. Bir heyelan meydana geldi ama öyle abartıldığı gibi tehlikeli bir durum söz konusu değil. Okulumuz 1954 yılında faaliyete başladı. Sonrasında yanındaki ek bina yapıldı. O gün bugündür eğitim veriyordu. Okulumuzu kapattılar ama yapılacak çalışma ile 1,5 ay içerisinde açarlar diye düşünüyoruz.”

Görüntü Dökümü:
————————–
-Okuldan detay
-Heyelanlı alandan detay
-Okul bahçesi
-Röportajlar

HABER:ARZU ERBAŞ KAMERA:EMİRHAN PEHLİVAN/RİZE-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!