Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞEHİT KOCASINI GÖZYAŞLARIYLA UĞURLAYAN ACILI EŞ: KIZIN ELİF SANA DOYAMADI
 
KARS’ın Kağızman ilçesinde keşfe giden askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Egemen Öztürk (29), memleketi İzmir’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehidin eşinin törende sarf ettiği “Kızın Elif sana doyamadı” sözleri, yürek dağladı. Kars Kağızman ilçesine bağlı Karagüney köyüne keşif için giden askeri araç, şarampole devrildi. Kazada, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Egemen Öztürk şehit olurken, 2 avukat da hayatını kaybetti. 1 asker ise ağır yaralandı. Öztürk’ün cenazesi bu sabah, memleketi İzmir’e getirildi. Şehit Öztürk için Menderes’e bağlı Çatalca Mahallesinde tören düzenlendi. Çatalca Mahalle Camii’ndeki törene; şehidin eşi Birgül Öztürk, babası Orhan Öztürk, annesi Hacer Öztürk, kardeşi Kamil Öztürk ile İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile vatandaşlar katıldı. Şehidin annesi ve eşi, tabutun başında gözyaşı döktü. Acılı eş Birgül Öztürk, tabutun başında ‘Kızın sana doyamadı’ diye feryat etti. Gözü yaşlı annenin bu sözleri yürek dağladı. İzmir İl Müftüsü Salih Sezik’in kıldırdığı namazın ardından cenaze Çatalca Mezarlığı’nda defnedildi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Cenazeden görüntü
-Namazdan görüntü
-Genel ve Detay görüntü

Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)
==============================================

2) DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI BABACAN, KONYA’DA
 
DEMOKRASİ ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 81 ilde ve 600’ün üzerinde il ve ilçe başkanlarının görevlerinin başında olduğunu belirterek, “Her hafta yeni ilçelerde açılışlar gerçekleştiriyoruz, görevlendirmeler yapıyoruz. Bir yandan da ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz. Seçimden sonraki kurulacak hükümetin ilk 90 ve 360 günlük eylem planı hazırladık ve dün Adana’da açıklamaya başladık.” dedi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eşi Ülkü Zeynep Babacan ile birlikte partisinin ‘Tarım Eylem Planı’ tanıtım programı kapsamında Konya’ya geldi. İlk olarak Ereğli ilçesinde esnaf ziyaretleri yapan Babacan, hem esnaflarla hem de yolda karşılaştıkları kişilerle sohbet etti. Artından partisinin Ereğli İlçe Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Babacan, “81 ilde ve 600’ün üzerinde ilçede il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız görevlerimiz başında. Her hafta yeni ilçelerde açılışlar gerçekleştiriyoruz, görevlendirmeler yapıyoruz. Bir yandan da ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek için çalışıyoruz. Seçimden sonraki kurulacak hükümetin ilk 90 ve 360 günlük eylem planı hazırladık ve dün Adana’da açıklamaya başladık.” dedi. Ereğli’deki bir süt üretme çiftliğini ziyaret edip, incelemelerde de bulunan Babacan, daha sonra Karapınar ilçesindeki ‘Dünya’nın nazar boncuğu’ olarak bilinen Meke Gölü ile bölgede sık sık oluşan obruklardan birini gezip, incelemede bulundu.  

Görüntü Dökümü:
————————
– Ali Babacan’ın esnafları ziyareti, vatandaşlarla sohbeti 
– Babacan’ın, partisinin ilçe başkanlığı binası açması 
– Süt üretim tesisi ziyareti 

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ – Atilla ATMACA- Adem YILDIZ  KONYA (DHA)
==============================================

Reklam Alanı

3) TARTIŞTIĞI ELTİSİNİ SOPAYLA DÖVEREK HASTANELİK ETTİ
 
SİVAS’ta, M.T. evde tartıştığı eltisi F.T.’yi sopayla döverek hastanelik etti. Başından ve yüzünden yaralanan F.T. tedavi altına alınırken, saldırgan ise polis merkezine götürüldü. Olay, saat 17.00 sıralarında Alibaba Mahallesi 117’nci Sokak’ta bulunan müstakil evde meydana geldi. İddiaya göre uzun süredir aralarında anlaşmazlık bulunduğu öğrenilen M.T. ile eltisi  F.T. evde tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle M.T. eline geçirdiği sopayla eltisi F.T.’yi darbetti. Kavga seslerini duyan komşuları polise haber verdi. Eve gelen ekipler F.T.’yi kanlar içinde yerde yatarken buldu. Başına ve yüzüne aldığı darbelerle yaralanan F.T., ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. F.T.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada saldırgan M.T. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Eltisinin kaldırıldığı hastanede sağlık kontrolünden geçirilen M.T. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Görüntü Dökümü:
————————
-Olay yeri görüntüleri
-Yaralanan kadının ambulansla götürülmesi
-Sağlık kontrolüne getirilen şüpheli

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/ SİVAS, (DHA) 
==============================================

4) ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN’IN ADI KÜLTÜR MERKEZİNE VERİLDİ

BATMAN’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi, memleketi Çorum’da inşa edilen kültür merkezine verildi. Kadınlara ve gençlere yönelik eğitim verilecek atölyelerden oluşan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi için şehidin babası Sadık Yalçın’ın da katılımıyla açılış töreni düzenlendi. Törene, Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Garnizon Komutanı Albay Ferhan Işık, şehit aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, kamu kurum müdürleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 
‘DEVLET VARSA MİLLET VAR’
Törende konuşma yapan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın kızının isminin kültür merkezine verilmesine vesile olanlara teşekkür etti. Yaşadığı acıyı tarif etmekte zorlandığını dile getiren Yalçın, ailece metanetli davranabilmelerinde Türk milletinin kadirşinaslığının büyük payı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin etrafındaki ateş çemberiyle kaplı olduğunu söyleyen Yalçın, “Devlet varsa millet var, millet varsa devlet var. Devletimizin varlığına şükretmeliyiz” dedi.
DUALARLA AÇILDI
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muharrem Biçer’in dualarının ardından protokol ve katılımcılar merkezin açılış kurdelesini birlikte kesti. Başkan Aşgın, törenin ardından Vali Çiftçi, şehit babası Yalçın ve beraberindekilere kültür merkezini gezdirdi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Kültür merkezi
-Açılış
-Aybüke öğrenmenin babası Sadık Yalçın Konuşma
-Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın Konuşma
-Çorum Valisi Mustafa Çiftçi konuşma
-Detaylar

HABER: Yusuf ÇINAR KAMERA: ÇORUM  (DHA)

==============================================

5) PİZZA YERKEN NEFESSİZ KALAN ÇOCUĞU ‘HEİMLİCH’ MANEVRASIYLA KURTARDI

İZMİR’in Karabağlar ilçesindeki bir pizzacıda annesiyle pizza yerken nefes borusuna pizza kaçan çocuk, ilk yardım eğitimi alan işletme sahibi Serhat Pirim’in (35) uyguladığı ‘Heimlich’ manevrası yöntemiyle kurtarıldı. O anlar, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olay, dün saat 12.30 sıralarında, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan bir pizzacıda meydana geldi. Annesiyle pizza yediği sırada nefes borusuna pizza takılan 2 yaşlarındaki çocuk, fenalaşmaya başladı. O sırada pizza işletmecisi Serhat Pirim çocuğun çırpındığını görünce, kollarına alarak ‘Heimlich’ manevrası uyguladı. Pirim’in uğraşları sonucu nefes borusuna kaçan pizza çıkarken, tedbir amaçlı yakındaki sağlık merkezine kaldırıldı. Yapılan tedavisinin ardından çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu ve taburcu olduğu öğrenildi.

Olay anı ise iş yerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi. Görüntüde, pizza yiyen çocuğun nefes borusunun tıkanması ve aniden fenalaştığı annesinin panik içinde olduğu görülürken, işletme sahibi Serhat Pirim’in bebeği kucağına alarak Heimlich manevrası yaptığı anlar görüntülendi. Ayrıca görüntüde Pirim’in çocuğu kucağına alıp sağlık merkezine doğru gittiği yer aldı.

‘İLK YARDIM KONULARI MUTLAKA BİLİNMELİ’
İlk yardım bilgisinin herkes tarafından bilinmesinin önemine vurgu yapan Serhat Pirim, “Dün öğle saatlerinde bir aile, çocuğuyla geldi. Sipariş sonrası pizzamızı verdik. Yemeye başladıktan 5-10 dakika sonra, siparişleri gönderip, dışarı çıkmak istedim. O sırada oradan geçerken çocukta garip bir ses fark ettim. Annesinde panik havası vardı. Önce izledim ne olduğunu anlamak için. O sırada çocuğun nefes alamadığını gördüm. Gözlerinin yavaş yavaş kaydığını gördüm. Hemen bende müdahale ettim. Heimlich manevrasını yaptım. Daha önce de kendi çocuğumda başıma gelmişti. Hemen müdahalede bulundum. İlk hamlede boğazına kaçan şey çıkmadı, ikinci hamlede çıktı. O sırada hemen dışarı çıkardım. Yanımızda tıp merkezi var. Hemen oraya kucaklayarak götürdüm. Sonra durumundan haberdar olduk. Çocuk iyi çok şükür. Ufacık ilk yardım, bilgileriyle hayat kurtarılabiliyor. Çok basit olaylardan dolayı çocuğu kaybedebilirdik. Allah yüzümüze güldü çocuğun hayatını bağışladı. Bu tarz olaylarda soğuk kanlı kalsın aileler. Anne- baba adayları, ilk yardım konularını mutlaka bilmeleri lazım. Çünkü hepimizin başına gelebilir. Su içerken, yemek yerken boğazına bir şey kaçabilir. Bu ufacık bilgilerle çocuğun hayatını kurtarabiliriz” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Serhat Pirim detay görüntü
-Serhat Pirim röp.
-Güvenlik kamerası gorüntüsü
-Genel ve detay gorüntü

Haber- Kamera: Fırat AKAY / İZMİR, (DHA)
==============================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!