Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) LÖSEV MİDİBÜSÜ DEVRİLDİ: 25 YARALI
 
DENİZLİ’nin Kale ilçesinde Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (LÖSEV) ait midibüs, virajlı yolda sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kazada midibüste bulunan 25 kişi yaralandı. Kaza, bugün saat 17.30 sıralarında, Denizli-Muğla karayolunda meydana geldi. LÖSEV’e ait Özhan Aktaş yönetimindeki 06 L 2746 plakalı midibüs, Kale ilçesi çıkışında virajda yoldan çıkarak devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar kazazedelerin yardımına koştu. Yaralılar midibüsün içinden çıkarıldı. Kaza yerine ulaşan sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla, çevre hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri ise karayolunda önlem aldı. Midibüste bulunan 25 kişinin, çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi. Midibüsün içindeki yolcuların ise LÖSEV’in tedavi ettirdiği çocukların yanı sıra hastalığı atlatan kişiler ile yakınları olduğu ve motivasyon amaçlı Muğla’ya gittikleri belirtildi.
4 YARALININ DURUMU AĞIR
Kazada midibüsün içinde yaşları 15 ile 20 arasında değişen 22 kişi, 2 personel ve 1 sürücünün bulunduğu belirlendi. Ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 25 yaralıdan 4’ünün durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazanın ardından Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Görüntü Dökümü:
————————
-Midibüsten görüntü 
-Polis ekiplerinden detaylar
-Sağlık ekibinden görüntü
-Losemi broşürlerinden detay
-Yan yatan midibüsün kaldırılması 
-Olay yerinden genel görüntüler
-Devrilen midibüsten detaylar
-Polis ekipleri ve acil sağlık ekiplerinden detaylar
-Yolcuların valizlerden detaylar

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)

=====================================
2) 8’İNCİ KATTAN DÜŞEN İNŞAAT İŞÇİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ
 
DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde, bir inşaatın 8’inci katından düşen Suriye uyruklu inşaat işçisi Mahmut Elkurdi (55) yaşamını yitirdi.

Olay, saat 17.00 sıralarında Şemikler Mahallesi 4804 Sokak üzerinde inşası süren bir binada meydana geldi. İnşaat işçisi Mahmut Elkurdi iskele üzerinde kalıp çaktığı sırada dengesini kaybedip 8’inci kattan düştü. İnşaatta çalışan diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde, Elkurdi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Acı haberi alan Elkurdi’nin iş arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Savcının incelemesinin ardından Elkurdi’in cenazesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:
————————
-İnşaattan görüntü
-Polis ekiplerinden detay
-Savcının inceleme yapması
-Gözyaşı dökenlerden görüntü 

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
=====================================
3) ÇOCUK PARKINDA PANİK VE KORKU YAŞATAN SİLAHLI SALDIRI: 1 YARALI
 
EDİRNE’nin Keşan ilçesinde çocuk parkında oturan S.G., kimliği belirsiz 2 kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralandı. Silah sesleri nedeniyle parkta bulunan aileler ve çocukları korku ve panik yaşarken, saldırganlar olay yerinden kaçtı. Olay, saat 19.45 sıralarında, Yukarı Zaferiye Mahallesi Park Caddesi üzerinde bulunan çocuk parkında meydana geldi. Parktaki kafeteryada oturan S.G.’nin yanına gelen 2 kişiden 1’i, belinden çıkardığı tabancayı çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında art arda ateşledi. S.G., sol ayağına isabet eden kurşunla yere yığılıp acı içinde kıvranırken, saldırganlar ise yaya olarak kaçtı.
PARKTA PANİK VE KORKU YAŞANDI
Saldırının gerçekleştiği saatte kafeteryanın birkaç metre uzağında bulunan çocuk oyun alanında ise onlarca çocuğun bulunduğu öğrenildi. Art arda silah sesleri aileler ile çocuklarda korku ve paniğe neden oldu. Çocuklarını kucaklayan aileler panik içerisinde bölgeden uzaklaşmaya çalışırken, olay sırasında seken kurşunların parkta bulunanlara isabet etmemesi ise büyük şans olarak ifade edildi. İhbar üzerine parka, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı S.G., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Polis, kaçan 2 şüphelinin kimliklerinin belirlenerek, yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Görüntü Dökümü:
————————
-Olay yerindeki polis ekipleri
-Çevrede toplananlar
-Olay yeri genel gör.
-Polisin incelemesi
-Parktaki çocuklu aile
-Görgü tanığı röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/ KEŞAN(Edirne),(DHA)
=====================================

4) MARMARA DENİZİNDE MÜSİLAJ İSTİLASINDAKİ SULARDA CAN PAZARI YAŞANDI
 
BURSA’nın Mudanya ilçesi açıklarında teknesinin motor kısmına takılan müsilajı temizlemek isterken Marmara Deniz’ine düşen balıkçı Kerem Alberi (47), Sahil Güvenlik güvenlik ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı. Denizin yüzeyinde biriken yoğun müsilaj nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren Keram Alberi tedavi altına alınırken, akıntıda başıboş halde sürüklenen tekne ise kayalıklara çarpmak üzereyken son anda durduruldu. Mudanya ilçesine bağlı Kumyaka Marina’dan 8 metre boyundaki ‘Kürşat Bey’ isimli teknesiyle Marmara Denizi’ne açılan Keram Alberi, bir süre sonra Yıldıztepe açıklarına geldi. Burada yoğun müsilaj tabakası nedeniyle teknesinin pervanesi arızalandı. Alberi pervaneye bakmak için demir çubukla motora dolanan müsilaj tabakasını sıyırmak istedi. Teknesinin motorunu müsilajdan kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Bu sırada pervaneleri dönmeye başlayan tekne bir anda sarsılarak yol alınca dengesini kaybeden Alberi, Marmara’nın müsilaj istilasındaki sularına düştü.
MÜSİLAJ TABAKASINDA HAYATTA KALMAYA ÇALIŞTI
Müsilaj tabakası nedeniyle suyun üzerine çıkmakta güçlük çeken 2 çocuk babası Alberi’nin yardım çığlıklarını duyan sahildeki vatandaşlar durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirdi. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı harekat merkezine bir vatandaşın müsilajın yoğun olduğu bölgede tekneden düştüğü ve başı boş kalan teknenin de sürüklendiği ihbarı yapıldı.
BALIKÇININ KURTARILDIĞI OPERASYON SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ
Bu sırada olayın yaşandığı sırada Gemlik Körfezinde bir başka görevde olan Marmara Grup Komutanlığına bağlı TCSG 25 botu, bölgeye yönlendirildi. Sahil Güvenlik ekibi kısa sürede tekenin sürüklendiği bölgeye geldi. Arama çalışması başlatan ekipler akıntıda başı boş halde sürüklenen teknenin yerini tespit etti. Çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler teknenin yaklaşık 150 metre yakınında denize düşen ve müsailaj tabakasının içinde yaşam mücadelesi veren Alberi’yi buldu. Botun üzerine alınarak kurtarılan Kerem Alberi’ye ilk müdahale yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapıldı. Akıntıyla kayalıklara sürüklenen teknenin kurtarılması için de zaman karşı mücadele başlatıldı. Sahil Güvenlik Botu, kıyıya sürüklenen tekneye yanaşmayı başardı. Bu sırada bir personel tekneye atlayarak kontrol altına aldı. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilen Kerem Alberi, Arnavutköy Mudanya yat limanına getirildi. Operasyon ise saniye saniye görüntülendi.    

Görüntü Dökümü:
————————
-Kerem Alberi’nin sudan kurtarılması
-Alberi’nin teknesinin kurtarılması
-Operasyon anları detay

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN  Kamera: / BURSA,(DHA)
=====================================

5) KOZAN’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

ADANA’nın Kozan ilçesinde etkisini gösteren şiddetli yağış nedeniyle bir mahallede birçok iş yeri, ev ve tarım arazisi yaşanan su taşkını nedeniyle zarar gördü. İki balık üretim tesisinde yaşanan sel nedeniyle havuzlarda yetiştirilen balıklar ise, taşan suyun akıntısında kayboldu. İlçeye bağlı Acarmantaş Mahallesi’nde bugün saat 17.00 sıralarında yağış başladı. Yağışın şiddetini arttırmasıyla mahallede birçok ev ve iş yerini su bastı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önceden uyarılarına rağmen mahalledeki birçok vatandaş yağışa hazırlıksız yakalandı. Bölgede cadde ve sokaklarda yaşanan su taşkınları nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, birçok tarla ve bahçe yağıştan dolayı zarar gördü.

BALIK ÜRETİM TESİSİNDE BALIKLAR TAŞKIN İLE SÜRÜKLENEREK KAYBOLDU
Mahallede bulunan iki balık üretim tesisinde ise yaşanan sel nedeniyle havuzlarda yetiştirilen balıklar taşan suyun akıntısına kapılarak kayboldu. Bir saat süren yağış daha sonra etkisini azalttı. Zarar gören bölgelerde suyu tahliye etmek için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
————————
– Selin ortasında kalmış bir adamın görüntüsü 
– Su basan yerlerden detay görüntüler
– Ev ve iş yeri zarar gören vatandaşların konuşması
– Genel ve detay görüntüler 

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)

=====================================

6) BİNGÖL’DE FIRTINA FABRİKASININ ÇATISINI UÇURDU

BİNGÖL’de etkili olan fırtına, tekstil fabrikasının çatısını uçurdu. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, maddi hasar oluştu. Akşam saatlerinde Bingöl’de etkili olan fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sanayi bölgesinde bulunan tekstil fabrikasının çatıları fırtına nedeniyle uçtu. Fırtınanın etkisiyle uçan çatıların kereste ve saçları mahalle içerisinde cadde ve sokaklara dağıldı. Olayda can kaybı yaşanmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

Görüntü Dökümü:
————————
-Güvenlik kamerasına yansıyan çatının uçma anı
-Genel ve detay görüntüler

Kamera:Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!