Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)BİNGÖL’DEKİ DEPREMDE, ELAZIĞ’IN 5 KÖYÜNDE BAZI EVLER HASAR GÖRDÜ

BİNGÖL’ün Kiğı ilçesinde dün akşam meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde, Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı 5 köyde, bazı evlerde hasar oluştu. Kuşbayırı köyünde depreme evde yakalanan Elif Kaynak (92), paniğe kapılıp dışarı çıkmak isterken düşüp kolunu kırdı.Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı iller, dün saat 21.28’de depremle sallandı. Deprem, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Malatya, Bitlis ve Siirt’te hissedildi. Depremle birlikte Bingöl ve Elazığ’da bazı vatandaşlar panik içerisinde evlerinden çıktı.
Bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Bingöl’ün Kiğı ilçesinin Aşağı Serinyer köyü yakınları, derinliğini ise 15.51 kilometre olarak açıkladı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Kuşbayırı köyü, büyüklüğünü de 5.3 olarak ölçtü.
DÜŞÜP KOLUNU KIRDI
Depremde can kaybı yaşanmazken, Elazığı’ın Karakoçan ilçesine bağlı Kuşbayırı, Çelebi, Yeşilbelen, Sarıhan ve Çan köylerindeki bazı ev ve ahırlarda hasar oluştu. Kuşbayırı köyünde depreme evde yakalanan Elif Kaynak, sarsıntıyla birlikte paniğe kapılıp dıyarı çıkmaya çalışırken düşüp kolunu kırdı. Kaynak, su içtikten sonra namaz kılmak için ayağa kalktığında depreme yakalandığını belirterek, “O sırada deprem oldu ve sallandı her yer. Ben çıkmaya çalışırken düştüm ve kolum kırıldı” dedi. Çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan Elif Kaynak’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Evi hasar gören Şadiye Ülker de depreme komşusunun yanındayken yakalandığını söyledi. Deprem olurken önce komşusunu çekip kurtardığını ifade eden Ülker, “Deprem olurken ben komşumun yanındaydım. Deprem oldu. O esnada önce komşumu çekip çıkardım, ev başına yıkılmasın diye. Geldim, kendi evime baktım, içi yıkılmış. Jandarma gelip baktı, içeri girme dediler. Geceyi dışarıda geçirdim. Ama çok korktuk” diye konuştu.
KÖYLÜLER GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ
Deprem sırasında panik yaşayan kimi vatandaşlar, hasar gören evlerinin çökme riskine karşı geceyi dışarda geçirdi. Türk Kızılay da, depremden etkilenen köylere giderek depremzedelere battaniye, su, meyve suyu, kek gibi ikramlık malzeme dağıttı.

Görüntü Dökümü
————————-
Havadan görüntüler
Evlerin olduğu bahçeler
Zarar gören alanlar
Muhabir Mücahit Ceylan anons
Yaralı kurtulan ev sahibiyle röportaj
Evler
Deprem sonrası çatlaklık
Dökülen duvarlar
Genel ve detay
Elazığ’ın karakoçan ilçesine bağlı hasarlı evlerden detaylar
Geceyi dışarıda ateşin başında geçiren köy sakinlerinden detaylar
Remziye İbel’in konuşması
İlyas Yazıcı’nın konuşması

HABER: Mehmet Mucahit CEYLAN-Burak EMEK-Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN (Elazığ), (DHA)-

========================================
2)OTOMOBİL, AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTI: 3 ÖLÜ, 2 YARALI

Bursa’nın İnegöl ilçesinde hızlı girdiği virajda kontrolden çıkıp yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarpan otomobildeki 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Kaza anı, bir fabrikanın güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 06.00 sıralarında İnegöl ilçesinin kırsal Yeniceköy Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda meydana geldi. Yeniceköy Mahallesi’nden çalıştıkları dinlenme tesisine gitmek için yola çıkanları taşıyan İlker Mutlu (24) yönetimindeki 16 AJC 797 plakalı otomobil, hızlı girdiği virajda kontrolden çıkıp beton aydınlatma direğine çarptı. Kazada, demir yığınına dönen otomobilde sıkışan Rus vatandaşı Ahıska Türkü Anvarbek Tairov (20) ile Gülmira Tipi (17) yaşamını yitirdi, sürücü İlker Mutlu ile Feride Tipi (39) ve Emine Tipi (18) yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler tarafından sıkıştıkları araçtan çıkarılan yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Emine Tipi de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Yaralılardan Feride Tipi’nin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Anvarbek Tairov (20) ile Gülmira Tipi’nin cenazeleri de yapılan incelemenin ardından aynı hastanenin morguna kondu.
KAZA KAMERADA
Bu arada kaza anı, bir fabrikanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde aşırı hızla girdiği virajda yoldan çıkıp aydınlatma direğine çarptığı görüldü.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
———————
-Kaza yerinden görüntüler
-İtfaiye, sağlık ve jandarma ekiplerinden görüntüler
-Kaza yapan araçtan görüntüler
-Detaylar
-Kaza anı güvenlik kamerası

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

===============================================

3)SAYILARI 700’E KADAR DÜŞEN AKDENİZ FOKLARI FOTOKAPANLA GÖRÜNTÜLENDİ
 
DÜNYA üzerinde sayıları 700, Türkiye’de ise 100’e kadar düşen Akdeniz fokları, Mersin’de bilim insanları tarafından kurulan fotokapanlarla görüntülendi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında fotokapanlarla Akdeniz kıyılarına 34 fok tespit edildi. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. Meltem Ok, geçmişte tüm Akdeniz kıyılarda yaşayan fokların sayısının, insan baskısı ve özellikle habitatların kaybı nedeniyle düştüğünü söyledi.
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz fokları, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından 25 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen izleme ve koruma çalışmaları kapsamında fotokapanlarla görüntülendi. Dünya üzerinde sayıları 700, Türkiye’de ise 100 kadar kaldığı tahmin edilen Akdeniz foklarından 34’ü, son dönemde gerçekleştirilen çalışmalarla Doğu Akdeniz kıyılarında görüntülendi. Araştırmayı gerçekleştiren ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. Meltem Ok, geçmişte tüm Akdeniz kıyılarda yaşayan fokların sayısının, insan baskısı ve özellikle habitatların kaybı nedeniyle düştüğünü söyledi. 

Tüm Akdeniz ülkeleri kıyılarında bugün sadece Türkiye’de yaşayan Akdeniz foklarının hem Ege hem de Doğu Akdeniz kıyılarında yaşam alanları bulunduğu bilgisini veren Dr. Ok, “Mersin, Akdeniz fokları için önemli bir bölge. Akdeniz fokları eskiden tüm Akdeniz ülkelerinin kıyılarında görülürken, günümüzde su altı mağaralarına çekilmiş durumdalar” dedi.

‘BİYOLOJİK MİRAS’

Akdeniz kıyılarında son dönem yaptıkları çalışmada 34 bireyi fotokapanlar yardımıyla tanımladıklarını belirten Dr. Ok, “Çalışma sahamız Mersin kıyıları yoğun olmak üzere Antalya Kaş’tan Suriye sınırına kadar olan alan. Son çalışmamızla beraber alanda 34 birey tanımladık. Bunların bir kısmı daha önceki çalışmalarımızda belirlediğimiz bireylerdi. Kızılötesi fotokapanları kullanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kameralar yaklaşık 1 sene kadar mağarada kalabiliyor. Bu şekilde popülasyonlardaki dalgalanmaları izleyebiliyoruz. Nadir olduğu için insanların çok sık görme ihtimali olmayan bu tür bizim için biyolojik bir miras. Arkeolojik sahalar ülkemiz için ne kadar önemliyse biyoçeşitlilik bakımından da bu tür çok önemli, sembol bir tür” diye konuştu.

‘MAĞARADA İNSANLA KARŞILAŞAN FOKLAR KORKUDAN DÜŞÜK YAPABİLİYOR’

Nesli tükenme tehlikesi altında olan fokların bulunduğu mağaralara kesinlikle girilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Dr. Ok şunları söyledi:

“Bu türün popülasyonlarını izlemek çok önemli. Mersin kıyılarında Doğa Koruma ve Milli Parklar 7’nci Bölge Mersin Şube Müdürlüğü ile iş birliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanların korunması için çalışıyoruz. Bu canlıların korunması için hepimize büyük iş düşüyor. Kimi bölgelerde Akdeniz foku mağaralarına gezi düzenlendiğini duyuyoruz ya da gözlemliyoruz. Bu durum bu nadir türün ülkemiz popülasyonlarını olumsuz etkiliyor. Akdeniz foklarının mağaralarına kesinlikle girilmemeli. Çünkü hamile bireyler korkarak düşük yapabiliyor, kimi bireyler bu yaşam alanlarını terk edebiliyor. Takip ettiğimiz alanda 20’yi aşkın deniz mağarasını izliyoruz. Türün hayatta kalabilmesi için kritik öneme sahip bu alanların mutlaka korunması gerekiyor.ö
Kirliliğe de dikkat çeken Dr. Ok, denizdeki atıkların dalgalarla birlikte mağaraların içerisine biriktiği uyarısında bulundu.

Görüntü Dökümü
————————-
-Fok görüntüsü
-Mağara görüntüsü
-ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. Meltem Ok’tan detay
-Meltem Ok ile röp
SÜRE: 05’00, BOYUT: 550 MB

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN,(DHA)

=======================================================

4)PAZARDA KADINLARIN ALTINLARINI KAPKAÇ YAPIYORDU 

ADANA’da bir ay içerisinde pazar alışverişinden dönen 3 kadının boynundaki altın kolyeleri çalan bisikletli kapkaççı Yılmaz Karataş (46), polisin operasyonuyla yakalandı. Şüphelinin, kapkaç yaptığı bölgelerde keşif yaparken ve bir kadını takip ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. 
Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde 22 Haziran günü, semt pazarından alışveriş yaptıktan sonra evine dönmek için Pazar arabasıyla yola çıkan G.E.’nin (42) arkasından yaklaşan cerrahi maskeli ve şapkalı bisikletli, kadının boynundaki altın kolyeyi alıp, kaçtı. Şüphelinin, G.E.’nin kolyesini çaldığı ve o bölgede keşif yaptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Kadının durumu bildirmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

İKİ KADININ DAHA ALTIN KOLYESİNİ ÇALDI
Bölgedeki 200’e yakın güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen polis, bisikletli kapkaççının Yılmaz Karataş olduğunu tespit etti. Karataş’ın, özellikle salı günleri kurulan semt pazarlarının bulunduğu bölgelerde bisikletle keşif yaptığı, benzer profildeki kadınların altınlarını çaldığını saptadı. Karataş’ın 25 Mayıs’ta Onur Mahallesi’nde pazar alışverişinden dönen F.G.’nin (38) boynundaki 25 gram altın kolye ile 8 Haziran’da Yeşilyurt Mahallesi’nde yine pazar alışverişinden dönen A.K.’nin (35) boynundaki 15 gram altın kolyeyi de çaldığı da tespit edildi.

POLİS, EVİNİN ÖNÜNDE ÖNLEM ALDI
Ekiplerin çalışması sonucu Karataş’ın, Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde oturduğu tespit edildi. 24 Haziran gecesi evin bulunduğu sokakta önlem alan polis, saat 06.00 sıralarında Karataş’ı evine girerken yakaladı. Evde yapılan aramada kapkaç olaylarında kullanılan bisiklet ile şüphelinin üzerinde bir kuyumcunun kartviziti bulundu. Şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

KUYUMCU KOLYEYİ SAHİBİNE TESLİM ETTİ
Polisin kartvizitten irtibata geçip, iş yerine gittiği kuyumcu, Karataş’ın, altın kolyeyi kendisine getirip 5 bin TL karşılığında sattığını söyledi. Kuyumcu, kapkaçtan elde edildiğini öğrendiği altın kolyeyi, ücret istemeksizin sahibine teslim edilmek üzere polise verdi. Polis de kolyeyi G.E. isimli kadına ulaştırdı. Karataş’ın, önceki tarihlerde çaldığı altın kolyelerin izine ise rastlanılmadı.

TUTUKLANDI
Emniyetteki ifadesinde borcu olduğu için G.E.’nin altın kolyesini çaldığını söyleyen Yılmaz Karataş, diğer iki kapkaç olayını kendisinin gerçekleştirmediğini öne sürdü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Karataş, tutuklandı.

Görüntü Dökümü
————————-
– Mavi tişörtlü kadının görüntüsü
– Elinde pazar arabası ile ilerlemesi
– Zanlının bisiklet ile arkasından gelişi
– Bisikletli zanlının diğer ara sokaklarda keşif yapması 
– Zanlının emniyetten çıkarılması

Haber:Anıl ATAR-Kamera: ADANA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!