Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) EDİRNE’DE AFGAN GÖÇMEN AKININA KARŞI ÖNLEMLER ARTIRILDI
 
AFGANİSTANLI göçmenler, sosyal medya üzerinden, ‘Yunanistan sınır kapılarını açtı’ duyurusu ile paylaşımların yapılmasının ardından, Edirne’ye akın etmesi ile birlikte, kentte güvenlik tedbirleri artırıldı. Jandarma ve polis ekipleri kent girişi ve Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı yolunda araçları kontrol ederek geçişlerine izin verirken, yapılan kontrollerde yakalanan göçmenler geldikleri illere geri gönderiliyor.
Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’dan daha önce Türkiye’ye gelen göçmenler arasında sosyal medya üzerinden, ‘Yunanistan, Edirne’de sınır kapılarını açtı. Sınır  kapıları, 28-31 Ağustos tarihleri arasında açık tutulacak’  paylaşımlarıyla söylentiler hızla yayıldı. Paylaşımları okuyan bazı Afganistanlılar, söylentilere inanarak, daha iyi bir yaşam için  Avrupa umuduyla Edirne’ye akın etti. Büyük bir umutla sınır kente akın eden Afgan göçmenler, Yunanistan’ın kapıları açmadığını görünce umutları Edirne’de, son buldu.
ÇOK SAYIDA AFGAN YAKALANDI
Edirne’de yaşanan gelişmelerin ardından güvenlik güçleri denetimleri artırdı. Jandarma ve polis ekipleri, Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında, yaptığı denetimlerde çok sayıda Afganistanlı göçmen yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karaağaç Mahallesi’nden Pazarkule Sınır Kapısı’na giden kara yolunda önlem alarak, gelen göçmenleri geri çevirdi. İl girişinde de polis ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak, gelen araçlar üzerinde uygulama yaptı. Otogar ve yolcu otobüsleri içinde Afganistanlı göçmenlerin kentte girmeleri önlendi. Göçmenlerin bir kısmı yaşadıkları illere geri dönerken bir kısmı da kentte bekleyişlerini sürdürüyor.
SÖYLENTİYE İNANIP EDİRNE’YE GELDİLER
Yunanistan’ın kapılarını açtığı söylentisine inanarak Avrupa’da yaşam umuduyla Edirne’ye gelen Afganistan uyruklu Nurullah Vahip, “Yunanistan sınır kapılarını açtığı paylaşımı yapıldı biz de bunun için Edirne’ye geldik. Avrupa’ya gidip orada yaşamak istiyorum. Ben de Pazarkule Sınır Kapısı’na gittim ve kapının kapalı olduğunu gördük. İstanbul’dan taksi tutup buraya geldik. Daha önce Yunanistan’a kaçak geçtim ve orada beni yakalayıp geri gönderdiler. Şimdi tekrar Yunanistan’a gitmek istiyorum” dedi.
Afganistanlı Şehmuz Kavaka da, “Bize Yunanistan’ın sınır kapısının açıldığını söylediler, bu yüzden Edirne’ye geldik. Amacım Yunanistan’a oradan da Avrupa ülkelerine geçiş yapmak. Yapılan paylaşımın gerçek olmadığını gördük ama gelmiş bulunduk. Arkadaşlarımla birlikte Yunanistan’a gitmek istiyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Yunan güvenlik güçlerinin sınırda tedbirlerini artırdığı görüldü. Yunanistan’ın sınırda yükselen dikenli telleri artırıp, devriyeleri sıklaştırdığı belirtildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kent girişinde jandarma önlemi
-Otobüs içinde arama yapmadı
-Detay görüntü
-Yapılan kontrol detayı
-Otogarda polis denetlemesi
-Sınır bölgesinde ilerleyen göçmenler
-Göçmenler ile röp.
-Göçmenlerin ilerlemesi
-Yunanistan tarafı
-Yunan bayrağı
-Tel örgü detayı
-Pazarkule Sınır Kapısı
-Yunanistan sınır kapısı tabelası

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU/ EDİRNE,(DHA)

===========================================

2) HEYELAN RİSKİ KALDIRILAN HASTANE, 6 YIL SONRA AÇILIYOR
 
GÜMÜŞHANE’de 2015 yılında yapımı tamamlanan ancak zeminindeki heyelan tehdidi nedeniyle açılamayan yeni devlet hastanesi için güçlendirme ve heyelan önleme projesi uygulandı.Taşınma işlemleri başlatılan hastane gelecek ay hizmete açılacak. İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici “Hastane ile ilgili hiçbir sorun kalmadı” dedi. 
Kentte, Bağlarbaşı mevkiinde yapımına 2012 yılında başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni devlet hastanesinin inşaatı 2015´te tamamlandı. Yamaç araziden elde edilen alan üzerine inşa edilen hastane binasında ve zemininde çatlaklar oluştuğu gözlendi. Hastane, zemindeki kayma riski nedeniyle 6 yıldır hizmete açılamadı. Hastanenin hizmete açılması için daha önce bina zemin güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı. AFAD tarafından hazırlanan proje ile hastanenin kuzey ve güney cephesinde bulunan kayalık alanlardan yaklaşık 390 bin metreküp hafriyat çıkarıldı, ağırlık yapan yamaçta molozlarının temizlenmesinin ardından 600 metre uzunluğunda 3 sıra diyafram duvar örüldü.
RİSK KALKTI HASTANE AÇILIYOR
Proje ile zemin kayması riski ortadan kaldırılan hastanede açılma işlemlerine geçildi. Hastanenin, gelecek ay içerisinde hizmete açılması hedefleniyor. 6 yıldır açılmayı bekleyen yeni devlet hastanesinin içi de ilk kez DHA tarafından görüntülendi.
‘ŞU AN BİR OLUMSUZLUK YOK’
İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, hastane ile ilgili hiçbir sorunun kalmadığını söyledi. Necip Yemenici, “Hastanemiz içerisinde diyaliz sistemi olsun, oksijen sistemleri olsun ameliyathane sistemleri olsun bunlarla ilgili bakımlar tekrar gözden geçirilerek, varsa eksikleri tamamlanarak hızlı bir şekilde taşınma sürecine başlamış olacağız. İnşallah en kısa sürede hastanemizi Gümüşhanelilerin hizmetine sunmuş olacağız. Ekim ayı içerisinde hastanemizi hizmete açacağız. İnanıyorum ki Gümüşhaneliler oradan hizmetin en güzelini en kalitelisini almış olacak. Doktorlarımızın doktor eksiklikleri var bununla ilgili çalışmalarımızı başlatacağız. Yeni hastanemizde daha güçlü bir hekim kadrosuyla hizmet vereceğiz. Hastanedeki bütün eksiklikler tamamlandı, şu anda hiçbir olumsuzluk yok en kısa sürede hizmete açacağız” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastanede dışından genel görüntüler
-Hastane içi detayları
-Röportaj ve genel detaylar

Reklam Alanı

HABER KAMERA: Uğur AYDIN-Sinan UÇAR/ GÜMÜŞHANE, (DHA) 

===========================================

3) KURT AĞILA GİRDİ; 40 KOYUN ÖLDÜ, 6 KOYUN YARALI
 
ERZURUM’un Oltu ilçesinde Erol Varol’a (48) ait ağıla giren kurdun saldırdığı koyunlardan 40’ı öldü 6’sı yaralandı.
İlçe merkezindeki Şehitler Mahallesi’nde Erol Varol’un yeğeni Akın Barış Varol (18) koyunları yaylada otlatmak için saat 06.00 sıralarında ağıla geldi. Varol, 110 koyunun bulunduğu ağılın kapısı önünde yatan 2 koyunu gördü. Varol, içeri girdiğinde ise çok sayıda koyunu ölü buldu. Varol, amcasını arayarak durumu bildirdi.
Ağıla giren kurdun 110 koyundan 40’ını öldürdüğünü 6’sını da yaraladığını söyleyen Erol Vural, “Tek geçim kaynağımız sahip olduğum bu koyunlardı. Mahvoldum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ağıl önünde telef olan koyunlar   
-Yaralı koyunlar
-Barış Varol’un olayı anlatması
-Ahır önünden görüntü
-Barış Varol yaralı koyunun başında olayı anlatması
-Yaralı koynların görüntüsü
-Serdar ve Barış Varol ile röp

Haber-Kamera. Murat AYDIN / OLTU (ERZURUM), (DHA)

===========================================

4) MOTOSİKLETLİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SÜRÜCÜDEN ‘ANİ DÖNÜŞ’ İDDİASI
 
ERZURUM’un Oltu ilçesinde motosikletiyle aniden köy yoluna döndüğü öne sürülen Aras Kurt’a (31) arkasından gelen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Kurt, hayatını kaybetti, otomobil sürücüsü Yaşar Yüce (53) ise kazayı yara almadan atlattı.
Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Oltu ilçesinin 13’üncü kilomotresindeki Ballıca köyü kavşağında meydana geldi. Seyir halindeki 25 NC 653 plakalı motosikletin sürücüsü Aras Kurt, iddiaya göre, aniden Ballıca köyü kavşağından dönmek isteyince arkasından gelen Yaşar Yüce yönetimindeki 06 BG 9881 plakalı otomobil, motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten savrularak asfalta düşen ve sürüklenen Kurt, olay yerinde yaşamını yitirdi. Otomobilinde maddi hasar meydana gelen Yaşar Yüce, kazadan yara almadan kurtulurken, “Seyir halindeyken önümden giden motosiklet sürücüsü aniden önüme kırdı. Her şey bir iki saniyede oldu” dedi.
Kaza sonrası savcı tarafından yapılan incelemenin ardından Aras Kurt’un cansız bedeni, Oltu Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Yaşar Yüce ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntü
-Hurdaya dönen motorsikletten görüntü
-Ölen kişinin eşyalarından detay
-Hasar gören araçtan detay
-Olayı anlatan görgü tanığı
-Ölen Aras Kurt’un fotoğrafı

Haber-Kamera: Murat AYDIN / OLTU (Erzurum), (DHA)

===========================================

5) IVANA SERT: HERKES AŞI OLMALI 
 
ERZURUM’da bir mobilya mağazasının açılışına katılan manken, sunucu, moda tasarımcısı Ivana Sert, pandemi döneminde çok zorlanmadığını kendine vakit ayırdığını söyledi. Pandeminin en büyük ilacının aşı olduğunu belirten Ivana Sert, “Bence herkes aşı olmalı. Şu anda başka yapacak bir şey yok” dedi. 
Ivana Sert, Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Gülahmet semtinde bir mobilya mağazasının açılışına katıldı. Mobilya mağazası sahibi Merve Özyapar’ın ev sahipliği yaptığı Ivana sert açılış kurdelesini AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat ile birlikte kesti. Mağazayı gezen Aydemir, İvana Sert’in objektiflere poz verdiğini görünce “Manken gibi oturuyorsunuz, gayet iyisiniz” diyerek şaka yaptı. İvana Sert, bu ifadelere “Oturma duruşu, bakış onları çok yaptığım için kamera görünce hemen nereden profil yapacağım, çekileceğimi biliyorum” cevabını verdi. 
Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ivana Sert, “Kendime zaten zaman ayıran bir insanım. Pandemi öncesinde de, pandemi döneminde de kendimle ilgilendim. Şu anda kendimle vakit geçirmeyi seviyorum. Spor yapımayı, kitap okumayı, film izlemeyi seviyorum. Bu tarz şeyler beni sıkmadı, çok gezen tozan tip değilim. Ondan dolayı ailemle beraber zaman geçirmek, kendime zaman geçirmeyi sevdim, çok zorlanmadım” diye konuştu. Sert, “Bence herkes aşı olmalı. Sonuçta büyük bir pandeminin içindeyiz. Bunun tek ilacı aşı. Şu anda yapacak başka bir şey yok” dedi. 
ERZURUM DAĞLARININ AŞIĞIYIM
Kış mevsiminde kayağa geldiği Erzurum dağlarına aşık olduğunu belirten Ivana Sert, Erzurum’un cennet gibi bir yer olduğunu söyledi. Yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Sert, bir televizyon kanalı için iş dünyası programı sunduğunu ifade ederek, “İş dünyası modadan uzak. Modaya biraz ara verdim ama bu demek değil ki geri dönmeyeceğim” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Açılışa katılan mankenler
-Mankenlerin mobilya önlerinde poz vermesi
-İvana Sert’in milletvekili Aydemir’le tanışması
-Açılış kurdelesinin kesilmesi
-Milletvekili Aydemir ve İvana Sert’in mağazayı gezmesi
-Milletvekili Aydemir’in İvana Sert’e şaka yapması
-İvana Sert’le fotoğraf çekilenler
-İvana Sert’le röp

Haber: Salih TEKİN – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM, (DHA)

===========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!