Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 3 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

RUSLAR, HAVA TRAFİĞİNİ YÜZDE 45 ARTIRDI
 
RUSYA’nın uçuş kısıtlamasını kaldırmasının ardından Antalya’ya binlerce Rus turistin gelmesi havalimanını hareketlendirdi. Rusların günlük hava trafiğini yüzde 45 artırmasıyla ikinci terminal de faaliyete geçirildi. Rusya’nın 10 farklı havalimanından Antalya’ya gelişlerin başladığını belirten Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, “Rusların gelmeye başladığı ilk günde 40’tan fazla uçak ve 10 binin üzerinde yolcu ciddi rakam. Yurt dışından gelen yolcu sayılarıyla günlük 35 binleri gören rakamlar var. Ruslarla bu rakamlar günlük 50 binleri buluyor. Vaka sayıları azaldı, iyi yaz olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Rusya, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 ay Türkiye uçuşlarına kısıtlama getirdi. Geçen hafta Antalya’ya gelen ve Antalya Havalimanı başta olmak üzere kentteki turistik tesisler, müze ve ören yerlerini inceleyen Rus heyetinin olumlu raporunun ardından 18 Haziran Cuma günü kısıtlama kaldırıldı. Karar Rus turistler kadar Türk turizm sektörünün temsilcilerini de memnun etti.
Rezervasyonlar için tur operatörleriyle iletişime geçen Rus tatilciler, Antalya’da tatil planları yaptı. İlk Rus turist kafilesi de 22 Haziran Salı günü saat 05.40’ta Antalya Havalimanı’na geldi. Moskova’dan kalkan Türk Hava Yolları uçağıyla gelen 132 yolcu, sezonun ilk Rus turist kafilesi oldu. Turistler Türkiye’ye gelmeden önce Rusya’da yaptırdıkları PCR testlerinin negatif sonuçlarını havalimanı girişinde kurulan kontrol noktasında gösterdikten sonra pasaport kontrolüne geçebildi. Günlük ortalama 15-20 bin turistin beklendiği Antalya’da, sezonda 5 milyon civarı Rus turistin ağırlanacağı tahmin ediliyor.
Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Rusya’nın 10 farklı havalimanından Antalya’ya gelişlerin başladığını belirtti. Farklı ülkelerden de gelişlerin devam ettiğini kaydeden Varol, “Rusların gelmeye başladığı ilk günde 40’tan fazla uçak ve 10 binin üzerinde yolcu ciddi bir rakam. Bu durum ilerleyen günlerde rakamın artacağını gösteriyor” dedi.
RUSLARLA BİRLİKTE GÜNLÜK SAYILAR 50 BİNLERİ GÖRÜYOR
Yoğun günlerin hafta sonları olduğunu ifade eden Varol, “Yurt dışından gelen yolcu sayılarıyla birlikte günlük 35 binleri gören rakamlar var. Ruslarla birlikte bu rakamlar günlük 50 binleri buluyor. Özellikle bu temmuz ağustos ayı için iyi beklentiler oluştu. Almanya’dan da iyi haberler alıyoruz. İngiltere kendi içindeki sorunları çözünce gelişler başlayacak. Ukrayna 2019’un üzerine çıktı. Vaka sayıları azaldı, iyi bir yaz olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
TERMİNAL 2 GENİŞLETİLİYOR
Havalimanında aşı merkezi kurulduğunu ve her türlü güvenlik önlemi alındığını belirten Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz ise güvenli turizm sertifikası kapsamında Antalya Havalimanı’nın da olduğunu söyledi. Yolcuların fiziki mesafe kuralına uymaları için havalimanında düzenlemeler yaptıklarını aktaran Yılmaz, “Terminal 2’de büyütmeye gidiyoruz. Check-in tarafını genişletiyoruz. Bu şekilde fiziki mesafenin daha iyi korunabilmesi sağlanacak. Aşı merkezimizi de hayata geçirdik. Çalışanlarımız ve yakınları aşı olabiliyor burada” dedi.
UKRAYNA İLK SIRADA YER ALDI
Öte yandan 1 Ocak- 21 Haziran tarihleri arasında Antalya Havalimanı’na 12 bin 994 uçakla iç ve dış hat olmak üzere toplamda 1 milyon 828 bin 76 yolcu iniş yaptı. Ukraynalıların ilk sırada yer aldığı verilerde Polonya’dan gelen turistlerin de ilk 5’te yer alması dikkati çekti. 2021 yılı ilk 6 ayı içerisinde Ukrayna’dan 345 bin 43, Rusya’dan 280 bin 437, Almanya’dan 145 bin 414, Polonya’dan 67 bin 502, Belarus’tan 37 bin 293 yolcu geldi. En az yolcunun geldiği ülke ise 5 bin 400 turist ile İsveç oldu. 

Görüntü dökümü:
————————–
– Havalimanından detaylar 
– İlk rus turistlerin geldiği uçak detay
– Havalimanından turist görüntüleri
– Bagaj bölümünden turist görüntüleri
– Deniz Varol RÖP
– Bilgihan Yılmaz RÖP
– Sahildeki turistlerden detay
– Otel havuzunda yüzen turist detay
– Şezlongda uzanan turist detay
HABER: Alparslan Çınar- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

========================================

BAHÇE DUVARI NEDENİYLE TARTIŞTIĞI KOMŞUSUNU ÖLDÜRDÜ

BURSA’da, Nizamettin Güngörmüş (55), bahçe duvarı nedeniyle tartıştığı komşusu Tuna T. tarafından tüfekle vurularak, öldürüldü.
Gemlik ilçesi Küçük Kumla Mahallesi’nde oturan Tuna T., evinin bahçesinin çevresini duvar yaptı. Duvar nedeniyle inşaatlarda boyacılık yapan Tuna T. ile komşusu 1 çocuk babası Nizamettin Güngörmüş arasında 9 Haziran günü tartışma çıktı, taraflar karşılıklı şikayetçi oldu. İki komşu arasında farklı zamanlarda tartışmalar yaşandı. Tuna T., bu sabah saatlerinde evinden çıkan komşusu Güngörmüş’e tüfekle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Güngörmüş, kanlar içinde yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Nizamettin Güngörmüş’ün hayatını kaybettiği belirlendi. 
Çiftçilik yapan Güngörmüş’ün cansız bedeni olay yerindeki savcılık incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Tuna T., polis ekiplerince gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Nizamettin Güngörmüş’ün cansız bedeninden görüntü
-Nizamettin Güngörmüş’ün fotoğrafı
Haber-Kamera:  Kazım BULUT/GEMLİK(Bursa),(DHA)

Reklam Alanı

========================================

GAZİPAŞA’DA KAZA: 2 YARALI

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü Yakup Aksoy ve Şerif Aksoy yaralandı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Pazarcı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde meydana geldi. Gazipaşa şehir merkezinden Selinus Sahili istikametinde seyreden İsmail Özdemir idaresindeki 07 UU 406 plakalı otomobil, yan yoldan cadde üzerindeki kontrolsüz kavşağa giren Yakup Aksoy idaresindeki 07 UE 817 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet yola devrildi. Motosiklet sürücüsü Yakup Aksoy ve arkasında yolcu olarak bulunan Şerif Aksoy yaralandı.
Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin gelmesiyle yaralılara ilk müdahale yapıldı. Yaralanan Yakup Aksoy ve Şerif Aksoy ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü
—————–
– Olay yeri
– Araçlardan görüntü
– Yaralılara sağlık ekiplerinin müdahalesi
– Yaralıların ambulansa bindirilmesi
– Polisin kaza yerinde incelemesi
HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,(Antalya)(DHA)

========================================

MERSİN LİMANI’NDA MUZ YÜKLÜ KONTEYNERDE 463 KİLO KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ (2)

UYUŞTURUCU MADDELER SERGİLENDİ
Mersin Limanı’nda Ekvador’dan gemi ile getirilen muz yüklü konteynerde ele geçirilen 463 kilogram kokain, sergilendi. Ay ve yıldız halinde sergilenen uyuşturucuyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın sürdüğü kaydedildi. Bu arada, operasyonda ‘Akim’ ve ‘Liya’ isimli narkotik köpeklerinin kullanıldığı belirtildi.

Görüntü dökümü
————————
– Geminin takip edilmesi
– Geminin limana yanaşması
– Kokain olan konteynırın gemiden indirilmesi
– Konteynırın açılması
– Kokain maddesinin bulunması
– Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binası ile tabelası
– Yakalanan kokainin müdürlük binasında sergilenmesi
Haber-Kamera: Mustafa ERCAN- Soner AYDIN/MERSİN,(DHA)

=========================================

ÇALDIĞI İNŞAAT MALZEMESİNİ ÇUVALLARLA TAŞIDI

ADANA’da 4 apartman ve 4 araçtan hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 şüpheli, polisin operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerden Ömer P.’nin, girdiği apartmanlardan çaldığı inşaat malzemelerini çuvallarla taşıması güvenlik kamerasına yansıdı.

İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez ilçelerde son bir haftada meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili harekete geçti. Çalışma başlatan polis, 4 ayrı araçtan akü çalan Özkan Ö. ile 4 ayrı apartmandan yaklaşık 100 bin lira değerinde inşaat malzemesi çalan Ömer P.’yi güvenlik kamerası görüntülerinden tespit etti. Ekipler, düzenlenen operasyonla 2 şüpheliyi de yakaladı. Ömer P.’nin evinde yapılan aramada, hırsızlık olaylarında kullandığı tornavida, pense ve el feneri ele geçirildi. Şüphelilerin, hırsızlık anları ise olay yerlerindeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Ömer P.’nin, girdiği 2 apartmandan inşaat malzemelerini çalıp, götürmesi, Özkan Ö.’nün ise çaldığı aküyü kucağında taşıdığı yer aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Görüntü dökümü
—————————
– Şüphelinin apartmana girişi 
– Elindeki çuval ile apartmandan çıkması
– Şüphelinin motorsikletle seyir halinde görüntüleri 
– Başka bir apartmana girişi
– Aldığı eşyalarla apartmandan çıkması
– Zanlıların emniyet müdürlüğünden çıkışı
– Emniyet müdürlüğü tabelası
Haber:Anıl ATAR-Kamera: ADANA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!