Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 22

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KONYA’DA YANGIN FACİASI: 3 ÇOCUK ÖLDÜ

KONYA’da iki katlı evde çıkan yangında odalarında uyuyan Suriye uyruklu kardeşler ikiz olan Fatma (4) ve Ayşe El İsmail (4) ile Nuran El İsmail (2) hayatını kaybetti. 
Yangın, saat 23.10 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi’nde iki katlı evin üst katında meydana geldi. Suriye uyruklu baba Cihat El İsmail (23) ve hamile eşi Kader El İsmail (21), alt katta misafirliğe gelen amcalarıyla oturdukları sırada, üst katta uyuyan çocukları ikiz Fatma ve Ayşe ile Nuran’ın odasında ilk belirlemelere göre elektrikli ısıtıcı nedeniyle yangın çıktı. Durumu fark eden komşuları olan akrabaları aileye ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

ALEVLER ODAYI SARINCA  ÇOCUKLAR KURTARILAMADI
Bu sırada üst katta uyuyan çocuklarını kurtarmaya çalışan aile, hızla yayınlan yangında alevlerin odayı kaplaması nedeniyle içeriye giremedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık görevlisi sevk edildi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bu sırada evin ahşap olan tavanı da çöktü. Müdahalenin ardından içeri giren itfaiye ekipleri,  yanarak can veren 3 kardeşin cansız bedenini enkaz altından çıkarttı. 3 kardeşin cesetleri otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Çocuklarının yaşamını yitirdiğini öğrenen ve fenalaşan hamile Kader El İsmail’e olay yerinde bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Cihat El İsmail’i de yakınları teselli etti. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi 
-Evden detay
-Anne ve babadan detay
-Cesedin çıkartılması 
-Röportaj
-Genel ve detay

Haber-Kamera: İsmail AKKAYA-Yasin URAL /KONYA,(DHA)
=========================

YENİMAHALLE’DE SAĞANAK NEDENİYLE DERE TAŞTI; SELE KAPILAN 6 HAYVAN ÖLDÜ

Reklam Alanı

ANKARA’da etkili olan sağanak nedeniyle Yenimahalle ilçesinde bulunan bir derede taşkın meydana geldi. Sel sularına kapılan 4 köpek ve 2 inek ölürken, tarım arazileri sular altında kaldı, 11 evi de su bastı.
Ankara’da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yenimahalle ilçesine bağlı Karacakaya Mahallesi’nde dağdan inen dere yatağında taşkın meydana geldi. Mahalle girişindeki menfezlerin de taşması sonucu, mahallede bulunan 11 müstakil evi su bastı. Mahalle sakini bir hayvancının dere yatağında otlattığı 2 ineği sele kapılarak kilometrelerce sürüklenip, öldü. Su basan evlerden birinde ise bahçede bulunan 4 köpek boğuldu.
Su birikintisini tahliye etmek için Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı. Saat 18.00’de başlayan tahliye çalışmasının sabah saatlerine kadar sürebileceği bildirildi.

‘EKİNLERİM SEL ALTINDA KALDI’
Karacakaya Mahallesi sakinlerinden Fethi Akbulut, aşırı yağmur nedeniyle dere yatağında taşkın olduğunu belirterek, “Dağdan aşağı sel indi. Evleri su bastı. 2 katlı evi vardı komşunun, 1’inci katını komple su bastı. 4 köpeği vardı, hayvanlar orada kaldı, öldü. Köyde komşunun birinin dere yatağında otlattığı inekleri vardı, 2’sini sel suları sürüklemiş, telef oldu hayvanlar. Benim zararım da var. Ekinlerim vardı, 5- 6 dönümlük arazide ekli nohut vardı, sel altında kaldı” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı ekiplerin gıda ve barınma gibi konularda tedbir aldığı belirtilerek, “Bugün yaşanan ve yer yer 34 kilogramı bulan yağışlar sonrasında Büyükşehir Belediyemize kent genelinde 901 ihbar ve talep gelmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaşanan afet sonucunda vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ihbarlarla tek tek ilgilenmekte olup 875 araç 1975 personel ile 901 noktanın tamamında çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tahliye çalışması
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER/ANKARA,(DHA)
========================

BURSA’DA KAYIP HÜSEYİN İÇİN 150 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞMA BAŞLATTI
 
BURSA’da psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Hüseyin Beyhan’dan (28) haber alamayan ailesinin başvurusu üzerine 150 kişiden oluşan ekip, eğitimli 2 köpekle birlikte arama-kurtarma çalışması başlattı. Mustafakemalpaşa ilçesi kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Hüseyin Beyhan’dan bir süredir haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Çevrede yapılan aramalardan sonuç alınamayınca AFAD’a haber verildi. Bunun üzerine bölgeye JAK, AFAD, NAK, AKUT, Yıldırım Belediyesi, ANDA, DASKUT ve İHH Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Çalışmalara 2 eğitimli arama köpeği de dahil edildi. Yaklaşık 150 kişilik ekip, bölgede Beyan’ı gören mahalle sakinlerinin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlattı. Kayıp Beyhan’ın bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Arama kurtarma ekiplerinden görüntüler
-Traktörle aramaya giden ekiplerden görüntüler
-Detaylar
-Kayıp Hüseyin Beyhan’ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)
==========================

İZMİR’DE UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON; 11 GÖZALTI

İZMİR’de, jandarma ekiplerince 14- 21 Haziran tarihleri arasında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 1966 kök hint keneviri, 11 kilogram esrar ve 1 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi, 11 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 14- 21 Haziran tarihleri arasında; Buca, Beydağ, Karabağlar, Tire, Torbalı, Ödemiş, Menderes, Seferihisar ve Kemalpaşa ilçelerinde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenledi. Narkotik köpeklerinin de katıldığı, drone destekli operasyonlarda 1966 kök hint keneviri, 11 kilogram kubar esrar, 21 adet uyuşturucu hap ve 1 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
– Ele geçirilen uyuşturucudan görüntüler

Haber-Kamera: Davut CAN/İZMİR,(DHA)
=====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!