Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 4

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÇOCUKLARIN KAVGASINA AİLELER DE KARIŞTI: 1 ÖLÜ, 4 AĞIR YARALI
 
DİYARBAKIR’da çocuklar arasında başlayan ve ailelerin de dahil olmasıyla büyüyerek taş, sopa, bıçak ve silahların kullanıldığı kavgaya dönüşen olayda, 1 kişi öldü, 4 kişi de ağır yaralandı.
Kavga, dün gece saatlerinde Hani ilçe merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, akraba oldukları öğrenilen çocuklar arasında yaşanan kavgaya aileler de karıştı. Bu kez aileler arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek taş, sopa, bıçak ve silahların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada, Remzi Yıldız (35) ile M.Y., M.F.Y., A.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla önce Hani Devlet Hastanesi’ne, ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Remzi Yıldız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
(ARŞİV)
-Hastane binası
-Acil girişi
-Ambulanslar 
-Sağlık ekipleri
-Genel ve detay

HABER: DİYARBAKIR, (DHA)

==================================

2) KÖPEĞİN ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKEN GÜVENLİKÇİ: KORKUTURSAM SALDIRMAZ DİYE DÜŞÜNDÜM
 
ADANA’da, sokakta yatan köpeğin üzerine çaydanlıkla kaynar su döktüğü anlar güvenlik kamerasına yansıyan ve polis tarafından gözaltına alınan özel güvenlik görevlisi M.E.K. (22), ‘hayvana zalimce muamelede bulunmak’ suçuyla çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli, ifadesinde, “Köpeklerden korkuyorum. Korkutursam saldırmaz diye düşündüm. Çok pişmanım” dedi.
Çukurova ilçesi Esentepe Mahallesi’ndeki sitede oturanlar, sokakta besledikleri ‘Beyaz’ isimli sahipsiz köpeği, 22 Ağustos’ta yaralı halde buldu. Mahalleli, yanık yarası bulunan köpeği veteriner hekime götürdü. Tedaviye alınan köpeğin üzerine kaynar su döküldüğü belirlendi. Sitedeki bazı kişiler, olayı güvenlik görevlisi M.E.K.’nin gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen site yönetimi, görevlinin nizamiyedeki çaydanlıkta kaynattığı suyu, sokakta yatan köpeğin üzerine döktüğünü, hayvanın da acıyla kaçtığını fark etti. Yönetim, M.E.K.’nin iş akdini feshetti. Olaya tepki gösteren hayvanseverler, M.E.K.’den şikayetçi oldu. Beyaz, tedavisinin ardından tekrar yaşadığı sokağa bırakıldı.
KORKTUĞU İÇİN SALDIRMIŞ
M.E.K., İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince dün evinde gözaltına alındı. Emniyete götürülen M.E.K., işlemlerin ardından ‘hayvana zalimce muamelede bulunmak’ suçlamasıyla sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli, emniyet çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. M.E.K.’nin, ifadesinde, “Köpeklerden korkuyorum. İşe gelip giderken saldırıyorlardı. Korkutursam saldırmaz diye düşündüm. Vicdan azabı çekiyorum, çok pişmanım” dediği öğrenildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
(ARŞİV)
– Zanlının emniyetten çıkışı
– Araca binişi
– Köpeğe sıcak su dökmesi
– Eminiye tabelası

Haber:Can ÇELİK – Kamera:Eser PAZARBAŞI/ ADANA,(DHA)

=================================

3) KAMYONETTEKİ 125 KİLO EROİNİ ‘MAGNUM’ BULDU
 
VAN’ın Gürpınar ilçesinde polisin şüphe üzerine durdurduğu kamyonette narkotik köpeği ‘Magnum’ ile yapılan aramada, 125 kilo 415 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gürpınar ilçesinde durumundan şüphelendikleri kamyoneti durdurdu. Narkotik köpeği ‘Magnum’ ile yapılan aramalarda, 487 paket halinde 125 kilo 415 gram eroin ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Kamyonetten detaylar
-Narkotik köpeği ‘Magnum’ ile kamyonette yapılan aramalar
-Kamyonette bulunan eroin
-Eroinin zulalanmış yerden çıkarılması
-Ele geçirilen eroinin emniyette teşhir edilmesi

HABER: Orhan AŞAN/ VAN, (DHA)-  

=================================

4) KARADENİZLİ BALIKÇILARIN RADAR TESPİTİNDEN HAMSİ VE İSTAVRİT UMUDU
 
1 Eylül’de sona erecek olan av yasakları öncesinde Karadenizli balıkçılar hazırlıklarını sürdürüyor. Balıkçıların tespitlerine göre hamsi ve istavrit avında bu yıl bolluk bekleniyor. Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Bozkurt, “Bu yıl hamsi ve istavrit iyi gözüküyor” dedi.
Karadeniz’de ağlarını denize bırakan balıkçılar geçtiğimiz 15 Nisan’da başlayan av yasağıyla birlikte teknelerini limana demirledi. 1 Eylül’de başlayacak olan yeni av sezonuna kadar bakım ve onarım çalışmaları için kollarını sıvayan balıkçılar, sezon boyunca denize serdikleri, zarar gören ağlarını imece usulü onarıyor. Ağ bakım ve onarım işlemlerinin ardından teknelerini de bakıma alan balıkçılar, av sezonu için geri sayıma başladı. Balıkçılar bu yıl radar tespitlerine göre hamsi ve istavrit avında bolluk bekliyor.
‘PALAMUTTA SEVİNDİREN AVCILIK GÖRÜNMÜYOR’
Ordu Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Bozkurt, yeni av sezonunun 1 Eylül itibariyle yeniden başlayacağını anımsatarak, “Kayıkların hepsi palamut için hazırlık yaptı. Şu an gördüğümüz kadarıyla palamutta sevindiren bir avcılığın olacağı görünmüyor. Deniz suyu da çok sıcak. Belki balık bu yüzden gelmemiş olabilir. Olsaydı buradaki misinaya, dip avlarına veya normal ağlara vururdu. Şu anda vurmuyor. Ama hamsi ve istavrit iyi gözüküyor ancak palamut çok noksan gözüküyor. Geçen yıllarda ufak kayıklarda 100-200 balık, denize ağ atıldığı zaman 500 veya bin balık oluyordu. Şu ana kadar üç balığı bir arada alan yok. İnşallah yine de güzel bir sezon geçmesini diliyoruz” diye konuştu.
‘DENİZİ KENDİ ELLERİMİZLE BİRE BİR BİTİRİYORUZ’
36 yıllık balıkçı Erkan Akdeniz, denizlerde aşırı avcılık yapıldığını söyleyerek “Bu sezon palamuttan beklentimiz çok zayıf. Hamsi ve istavritin şu anda görünüşü iyi. Bizim en fazla çalıştığımız palamut. Şu anda denizde palamut gözükmüyor. Çok noksan. Çok da tekne var. Artık denize sığmıyor. Önüne gelen tekne almış. Zamanında verilmiş plakalar, ruhsatlar. Eskiden 10 tekne vardı, şimdi 50 tekne var. Denizde artık ne kaldı ki? Ben çocukluğumdan beri bu mesleği yapıyorum. Denizlerde aşırı bir avcılık var. Denizi kendi ellerimizle bire bir bitiriyoruz. Bunun kaçarı yok” şeklinde konuştu.
‘GEÇEN SENE AŞIRI PALAMUT AVLANDI’
Balıkçı Atilla Aydemir ise, “Sezonun başlamasına artık sayılı günler kaldı. Son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şu anda bizde teknemizdeki macunlama işini bitirip, boyasını yapacağız. Gırgır ağlarımızı alıp vira bismillah diyeceğiz. Geçen yıla göre bu sene palamut 3’te 1 ya da 4’te 1 kadar bir oluşum gösteriyor. İnşallah iyi bir sezon geçer. Geçen sene aşırı derece bir palamut avcılığı oldu. Tüm gırgırlar palamudu bol bir şekilde tuttu. Vatandaşlar güzel ve ucuz bir palamut yedi. Ama bu sene biraz zayıf. Fakat yine de biz denizden umutluyuz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Muhabir anonsu
-Balıkçı barınağından detay görüntüler
-Ağ bakım çalışmalarından detay görüntüler
-Tekne bakımından detay görüntüler
-Diğer detaylar
-Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Bozkurt ile röportaj
-Balıkçılarla röportaj

Haber-Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

==================================

5) 25 BİN LİRAYA ALICI BULAN TAKLACI GÜVERCİNLER, KUPAYA HAZIRLANIYOR
 
TOKAT’ın Erbaa ilçesinde Mehmet Kanbaz (47) ile Fatih Yumuşakkaya’nın (47) yetiştirdiği ‘oyun kuşu’ adı da verilen taklacı güvercinler, 2022 yılı Mart ayında Kırıkkale’de düzenlenecek olan İç Anadolu Kupası yarışmasına hazırlanıyor. Yetiştirilmesi en zor tür olarak bilinen ve takla performanslarına göre değerlendirilen güvercinler, 5 ila 25 bin lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor.
İlçedeki bir okulda memur olarak çalışan Mehmet Kanbaz dedesinden, babasına, babasından da kendisine kalan taklacı güvercin yetiştiriciliğini iş insanı arkadaşı Fatih Yumuşakkaya ile birlikte sürdürüyor. Toplam 107 güvercinleri bulunan iki arkadaş,  2022 Mart ayında Kırıkkale’de düzenlenecek İç Anadolu Kupasına hazırlanıyor. Türkiye’nin dört bir yanından güvercin meraklıları ise Kanbaz ve Yumuşakkaya’nın yetiştirdiği kuşları görmek için ilçeye geliyor. Takla performansına göre değerlendirilen kuşlar 5 ila 25 bin lira arasında alıcı buluyor.
Kuşları yetiştirmenin oldukça zor olduğunu ifade eden Kanbaz “Evdeki evladımız gibi bunlar. Biz o kadar sevdalıyız bu işe yani. Bunlar şov kuşudur, takla atması için yetiştirilmiştir. Kökeni Mardin, Urfa tarafından gelmedir. Oyun kuşu diye tabir ettiğimiz, uçurup altında bir bardak çay içtiğimiz kuşlarımız bunlar. Şu an elimizde bunlardan 60’ın üzerinde vardır. Zahmetli bir şey, bakmazsan hasta oluyor. Göremezsen, fark edemezsen ölümlere kadar gidebiliyor. Onun için biz bunlara kendi çocuklarımız gibi, kendi ailemizin bir parçası gibi bakıyoruz” dedi.
Güvercinlerin fiyatlarının meziyetlerine göre belirlendiğini, 5 bin liradan 25 bin liraya kadar çıktığını belirten Kanbaz “Pandeminden önceydi Paris’te bir arkadaşımız, bizi tercih etmiş. Konuştuk telefonlaştık, görüntülü konuştuk. Ben ona 1000 Euro karşılığında 3 çift kuş verdim. Akabinde de bir çift kuş hediye ettim. Bunun meraktan ziyade artık bir de ticari boyutu oluştu.  Bunları biz pandemi girmeden önce gönderecektik ama olmadı. Bizde 6-7 ay adamın kuşları kaldı. Biz misafir ettik kuşlara, ilgi alaka gösterdik. Buradan İstanbul, oradan Bulgaristan ve Almanya üzerinden Paris’e ulaştı” diye konuştu.
‘İÇ ANADOLU KUPASINA HAZIRLANIYORUZ’
8 yaşından bu yana kuşlarla ilgilendiğini ifade eden Fatih Yumuşakkaya “Kuş emek isteyen bir hayvan. Emek vermediğin hiçbir işten tat alamazsın. Onun da kendine göre kategorileri var, festivalleri var. Kupa düzenleniyor. Onlara emek vereceksin ki karşılığını alasın. Yoksa kuşu kümese at, kuşu uçurma, o kuştan bir şey bekleyemezsin. Emek vermek gerekiyor. Zaten iyi bir kuş kendini her yerde söylettirir. En azından şu an sosyal medya denen bir şey var. Sosyal medyaya bir sefer, iki sefer iyi kuşu attığın zaman otomatik olarak telefonların susmaz. Zaten 100 tane kuşun içinde ya 3 tane kuşu çıkartabilirsin böyle dört dörtlük oynayabilen ya da 2 tane çıkarabilirsin. Bu da tabi emekle olan bir şey. Daha önce İzmir’deki kupalara katıldım. Orada bazı derecelerimiz var. Erbaa’da İç Anadolu kupasına, Kırıkkale kupasına hazırlık yapıyoruz. İnşallah nasip olursa başarılı olmayı hedefliyoruz. İnşallah yaparız” diye konuştu.
İstanbul’dan Erbaa’ya gelen Necdet Batman ise kuşları izlemek için Yumuşakkaya ve Kanbaz’ın misafiri olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Güvercinlerin görüntüleri
-Yetiştiricilerin görüntü ve konuşmaları
-Kuşların takla performansları
-Ziyaretçinin konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera:İbrahim UĞUR /ERBAA (Tokat), (DHA) 

=================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!