Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ – 5

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KAYSERİ’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SURİYE’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde devriye gezen askeri araca teröristler tarafından tanksavar ile açılan ateş sonrası şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin acı haberi Kayseri’deki baba ocağına verildi.
Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde devriye gezen askeri araca teröristler tarafından tanksavar ile ateş açıldı. Araçta bulunan Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Şehit Mücahit Sınırtepe’nin acı haberi Kayseri’de yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan baba Faruk, anne Suzan Sınırtepe, yaklaşık 2 ay önce evlendiği eşi Sevinç ile 3 kardeşi gözyaşı döktü. Şehit Sınırtepe’nin yakınları ve vatandaşlar taziye içine baba ocağına geldi.  4 kardeşten en büyüğü olan Mücahit Sınırtepe, bugün ikindi vakti Kalemkırdı Caminde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü:
-Şehit Mücahit Sınırtepe’nin baba ocağı
-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)

===============================================

İDLİB ŞEHİTLERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Reklam Alanı

İDLİB Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Demir ve Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe, Hatay’da yapılan törenle memleketlerine uğurlandı. 

Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş  Ramazan Demir ve Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’ye Hatay Havaalanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın da katıldığı törenle şehit Ramazan Demir’in cenazesi Kahramanmaraş’a,  Mücahit Sınırtepe’nin cenazesi de memleketi Kayseri’ye gönderildi.

İzzet NAZLI/HATAY, (DHA) – 

===============================================

OTOMOBİLİN BAGAJINDAKİ VALİZİN İÇERİSİNDE 7 KİLO 450 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
 
ADANA’da polis kontrol noktasında durdurulan bir otomobilde narkotik köpek ‘Marco’ ile yapılan aramada aracın bagajında 7 kilo 450 gram esrar ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente  uyuşturucu madde getirileceği bilgisine ulaştı. Kente giren araçları kontrol noktasında durduran polis, arama yaptı. Şüphe üzerine durdurulan bir otomobilde narkotik köpeği ‘Marco’ ile arama yapıldı. Marco’nun otomobilin bagajına tepki vermesi üzerine yapılan detaylı aramada, bir valizin içerisinde 10 paket halinde toplam 7 kilo 450 gram esrar gele geçirildi. Gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan otomobil sürücüsü tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Narkotik köpeğinin otomobilde arama yapması
– Otomobilin bagajındaki bavuldan çıkan narkotik dolu paketler
– Ele geçirilen malzemelerin fotoğrafı

Haber:Anıl ATAR-Kamera: ADANA,(DHA)

===============================================

YUFKANIN YAPIMI KOLAYLAŞIYOR, KADINLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR
 
MERSİN’de Erdemli Belediyesi, UNESCO’nun, somut olmayan kültür mirasına eklediği yufka ekmeğin, yapımını kolaylaştırmak ve kadınlara destek olmak için, kırsalda bulunan mahallelere hamur yoğurma makinası hediye ediyor. Anadolu’da kadınlar için evin olmazsa olmazı yufka ekmek, fırın ekmeğine ulaşımın zor olduğu bölgelerde tek çözüm olarak ortaya çıkıyor ve kadınların en çok zorlandığı işler arasında yer alıyor. Kadınların bu zorlu yufka ekmek mesaisini kolaylaştırmak için kolları sıvayan Mersin Erdemli Belediyesi, kırsal mahalleler için hamur yoğurma makinası temin etti. Temin edilen makinalar bir bir kırsal mahallelere dağıtıldı. Dağıtılan makinalar, yoğurma işleminde, iş gücü ve zamandan kazanç özelliğiyle büyük kolaylık sağlıyor. Mersin Erdemli Belediyesi yaptığı çalışmaya sadece kadınların işlerini kolaylaştırmıyor, kültürel miras listesinde yer alan yufkanın devam ettirilmesine de büyük katkı sağlıyor. Kırsalda yaşayan kadınların, ekmek mesailerini kolaylaştırmanın yanı sıra kültürel miras listesinde bulunun bir değerin yaşatılmasına da katkı sunmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kentimizde yüzyıllardır devam eden çok önemli değerlerimiz var. Bunlardan bir tanesi de özellikle şuan köylerimizde yapılan hatta şehir merkezimizde yapılan yufka ekmek. UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesine alınan yufka ekmeğimiz Erdemlimiz için önemli bir değer. Bu değerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Bu sebeple kırsalda bulunan tüm mahallelerimize hamur yoğurma makinesi armağan ettik. Kadınlarımıza armağan ettiğimiz hamur yoğurma makinesiyle hem değerlerimize sahip çıkıyoruz, hem de kadınlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruzö diye konuştu. Hamur yoğurma makinesiyle artık daha rahat ekmek yapabileceklerini ifade eden Mesude Uçar, “Elimizle yoğurduğumuz için daha zor oluyor, makineyle olursa bizim için de daha kolay olacak. O yüzden bize çok büyük kolaylık sağladı. Hamur makinesi sayesinde tarladan gelir gelmez hazır olan unu direk makineye koyarız, ateşi hazırlayıp makinede hazır olan hamurla hemen ekmek yapmaya başlarız. Böylece bizim işimizi bir gün öne alır, bir gün demek bizim hayatımızda birçok şeyi değiştirirö ifadesinde bulundu.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Hediye edilen hamur makinesi
-Makinenin kullanılması
-Yufka ekmek yapılması
-Mükerrem Tollu röp.
-Mesude Uçar röp.

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

=========================================

İNDİRİMLİ HALI ALMAK İSTERKEN SOSYAL MESAFEYİ UNUTTULAR 

İZMİT’te, indirimli halı satışı yapılan mağaza önünde uzun kuyruk oluşturanlar, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. 

İzmit’teki alışveriş merkezinde ucuza halı satılacağının duyurulmasıyla bugün mağaza önünde, erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Alışveriş merkezinin açılış saatinden itibaren mağaza önünde bekleyenler, kapıların açılmasıyla içeri girdi. Bu sırada alışveriş merkezi görevlileri, izdiham yaşanmaması için mağaza önünde bariyer kurdu. Uzun süre kapı önünde bekleyenler, içeri girerek, indirimli halılardan satın almaya çalıştı. Kuyruğa girenlerin ve mağazada dolaşanların sosyal mesafeyi de ihlal ettiği görüldü. 

Görüntü Dökümü 
-Mağaza önünde oluşan uzun kuyruk 
-Halıları alan kişilerin görüntüsü 
-Detaylar 

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!