Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 7

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

TEKİRDAĞ”IN 6 MAHALLESİNDE MUHTARLIK SEÇİMİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİLDİ

TEKİRDAĞ’ın 5 ilçesine bağlı 6 mahallede seçmenler bugün muhtarlarını seçmek için sandık başına gitti. 

Yüksek Seçim kurulu (YSK) tarafından ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde bugün ara seçimler yapılıyor. Tekirdağ’da da merkez Süleymanpaşa ilçesinin Barbaros ve Kınıklar, Şarköy ilçesi Sofuköy, Hayrabolu ilçesi Yörükler, Muratlı ilçesi Kepenekli ve İstiklal Kurtpınar mahallelerinde kısıtlamadan muaf tutulan seçmenler sandık başına gitti.

Süleymanpaşa’nın 2192 seçmenin bulunduğu Barbaros Mahallesi’nde Barbaros Naki Bilge İlkokulu’nda vatandaşlar kurulan 8 sandıkta
oylarını kullandı. Seçmen Nergis Saka, “Seçimler de katılım fena değil. Tabi sınav da var aynı zaman da. Oyumuzu kullandık bakalım hayırlısı kim ise kazanan da o olsun. Herkesin gönlünde bir aday ismi var. Kim mahallemize iyi hizmet edecekse kazanan o olsun” dedi.
Mahallenin 3 muhtar adayından biri olan Nezih Ekelik, “Pandemi koşullarında bir seçim gerçekleştiriyoruz. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış durum da. Mahallemiz de 8 sandık bulunuyor. Mahallemize hayırlı olsun seçimler, Kazanan Barbaros mahallemiz olsun” dedi. Muhtar adaylarından Bekir Ali Yıldız, “Bugün kısıtlamanın olduğu bir günde seçime gidiyoruz. Buna rağmen katılım gayet iyi. Hemen yan okulda da gençlerimizin sınavı var. Eski muhtarımız sağlık nedenlerinden istifa etmişti. Kaymakam beyin bana verdiği görevle vekil muhtar olarak bugüne kadar görevimi yürüttüm. Bugünde yeniden aday oldum. Mahallemiz için hayırlısı olsun” diye konuştu.

 Görüntü dökümü
—————————–
-Oy kullanmaya gelen vatandaşlar
-Yaşlı kadının yakınlarının yardımı ile oy kullanmaya gelişi
-Sandıkta oy kullanan vatandaşlar
-Jandarmanın okul çevrelerinde aldığı önlemler
-Muhtar adayları ile röp.
-Vatandaşlar ile röp.
-Detaylar
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- 

===================================

Reklam Alanı

ERCİŞ’TE, 5 MAHALLEDE MUHTARLIK SEÇİMİ HEYECANI

VAN’ın Erciş ilçesinde, daha önce çeşitli nedenlerden dolayı görevden ayrılan 5 mahalle muhtarının yerine, yeni muhtarların seçilmesi için 10 bin 265 seçmen sandık başına giderek oy kullandı. 

Van’ın Erciş ilçesinde daha önce çeşitli nedenlerden görevden ayrıan 5 mahalle muhtarının yerine, yeni muhtarlar için seçim yapıldı. İlçenin Vanyolu, Latifiye, Çataltepe, Doğancı ve Kırkdeğirmen mahallelerindeki seçim saat 08.00’de başladı. 5 mahallede 10 bin 265 seçmen,  muhtarlarını seçmek için sandık başına gidip, oylarını kullandı. Mahalellerdeki oy kullanma işleminin saat 17.00’da sona ereceği belirtilirken, polis ve jandarma seçimin yapıldığı mahallelerdeki okulların önünde geniş güvenlik önlemi aldı.
Vanyolu Mahalle Muhtarı Adayı 3 çocuk babası Recep Keleş (49) mahallede 1 yıldır muhtarlığa vekaleten baktığını belirterek, “Muhtarlık ara seçimleri olunca ben de aday oldum. Aramızda tatlı bir rekabet var. Mahallemizde ki seçmenler sabah 8’den itibaren ellerindeki oy pusulaları ile sandık başına gelip, oy kullandılar. Amacım mahallemize güzel hizmetler sunmak. Kim kazanırsa kazansın inşallah mahallemize yakışır hizmetler verir” dedi. 
Oy kullanmaya gelen Maşallah Bakan, “Vanyolu mahallesi için bugün muhtarlık seçimi yapılıyor. Biz de vatandaşlık görevimizi yaparak, gelip oylarımızı kullandık. Mahallemizde 1’i kadın 5 aday yarıştı. Hepsi de güzel insanlar. Mahallemiz için güzel bir rekabet oluyor. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————–
-Okuldan görüntüler
-Sandık başında oy kullanma görüntüleri
Vatandaşların okula gelmeleri
-Recep Keleş’ ile röportaj
-Detaylar
Barış KUL/ERCIŞ (Van), (DHA)- 

===================================

17 YAŞINDAKİ GENCİN CEP TELEFONUNU GASP EDEN 3 KİŞİ YAKALANDI

BOLU’da, 17 yaşındaki gencin cep telefonunu gasp eden 3 kişi polis tarafından yakalandı.

Olay, 21 Mayıs saat 18.00 sıralarında Sağlık Mahallesi’nde meydana geldi. E.E. (17) tek başına yürüdüğü sırada yanına yaklaşan maskeli 3 kişi cep telefonunu istedi. E.E. silahlı olduğu iddia edilen 3 kişiye direnmeden cep telefonunu verdi. Şüpheliler E.E.’nin cep telefonunu aldıktan sonra koşarak kaçtı. E.E., daha sonra durumu polise bildirdi. Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şüpheliler T.Ç. (21) ve F.E.’nin (19) Ankara’da, S.S.’nin (21) ise Bolu’da olduğu belirlendi. 2 şüpheli Ankara’da bir şüpheli de Bolu’da yakalanarak gözaltına alındı. S.S.’nin daha önce 6, F.E.’nin 4 ve T.Ç.’nin ise 3 farklı suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü
—————————
-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi
-Adliyeden detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

===================================

TIR, GELİN ARACI OLDU

Bursa’da TIR şoförü Selçuk Çiçek (29), gelin Gülşah Yunusoğlu’nu (26) baba evinden gelin aracı yaptığı TIR’ın çekicisiyle aldı. Damat Çiçek, “Gülşah, TIR’la gelmezsen bu düğün olmaz dedi, ben de onu kırmadım.” dedi.

Normalleşme sürecinin ardından düğünlere yeniden izin çıkmasıyla birlikte, çiftler erteledikleri düğünlerini gerçekleştirmeye başladı.
Mustafakemalpaşa ilçesinde TIR şoförü olaln Selçuk Çiçek ise, gelin Gülaşh Yunusoğlu’nu baba evinden süslediği TIR ile aldı. Gülşah Yunusoğlu’nun, “TIR’la gelmezsen bu düğün olmaz” demesi üzerine TIR’ı süslediğini belirten Çiçek, renkli anlar yaşadıklarını ifade etti.
Gelin evinden ayrılan gelin ve damat, şehir turu attı. TIR ve diğer araçlar, şehir içinde konvoy yaparken, vatandaşlar tarafından da ilgi ile takip edildi.

Görüntü dökümü
————————
-TIR’dan detaylar
-Damat Çiçek’in açıklamaları
-Çiftin görüntüleri
Haber-Kamera: Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA)

===================================

DARP EDİLEREK ORMANLIK ALANA ATILAN KUÇİTA, YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

ZONGULDAK’ta, kaybolduktan 5 gün sonra  sahibi tarafından evinin 10 kilometre uzağında ki ormanlık alanda darp edilmiş halde bulunan ‘Kuçita’ isimli köpek yaşam savaşı veriyor.

Tepebaşı Mahallesi’nde yaşayan Merve Fındık(26), 1 Haziran’da ‘Kuçita’ ismini verdiği 3 yaşındaki köpeğinin kaybolduğunu görünce aramaya başladı. Fındık, köpeğinin fotoğrafını Zonguldak Belediyesi Sokak Hayvanları görevlilerine dağıttı. Kuçita, ekipler tarafından bir süre sonra evden 10 kilometre uzakta ormanlık alanda görüldü. Haber verilmesiyle ormanlık alana giden Fındık, köpeğini yaralı halde buldu. Sol gözü yerinden çıkan ve vücudunda darp izleri bulunan köpek, Zonguldak Veteriner Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı. Veteriner hekim Önder Alkan, köpeğin 3-4 gün önce darbelere bağlı yaralanmalara maruz kaldığını söyledi. Köpeğin sol gözünün tamamen göz yuvasından çıktığını, kafasında da travmaya bağlı bir yara ve sol ayağında da yırtık bulunduğunu ifade eden Alkan, “Muayene ettik, ameliyata alacağız. Gözünün alınması gerekiyor, gözünün artık canlılığı kaybolmuş. Travmaya bağlı beyninde herhangi bir sıkıntı var mı, yok mu? diye röntgeninin çekilmesi gerekiyor. Bütün bunları yapıp hastamızın iyi olacağı kanaatindeyim. Şu an görünen hayati bir tehlikesi yok.” dedi.
Köpeğin sahibi Merve Fındık ise köpeğini salı gününden bu yana aradığını anlattı. Köpeğini bulduğunda büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Fındık, “Köpeğimi bulamayınca aramaya başladım. Yaşadığımız yerdeki civcivlerine köpeklerin saldırdığını söyleyen kişilere köpeğimi sordum. Bana bağırdılar, üstüme geldiler. İlk vakada değil bu zaten. Daha öncede baktığım köpeklerin yavruları alıp uzaklara fırlattılar. Gidip şikayet ettiğimde hiçbir sonuç alamadım. Polise gidiyorum, ‘Kanıtın yok, kamera yok mahalle arası’ diyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
—————————-
-Köpekten detaylar
-Muayene edilmesi
-Veteriner Önder Alkan ile röp.
-Merve Fındık ile röp.
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

======================================

ZIPKINLA 11 KİLO 400 GRAM LEVREK AVLADI, REKOR ONAYI BEKLİYOR
 
MARMARA Denizi’nde zıpkınla, 11 kilo 400 gram levrek avlayan Selçuk Koşar (41), daha önce 10 kilo 900 gram olan dünya rekorunu kırdığını belirterek, tescili için başvuru yaptığını söyledi.

Zıpkınla balık avlamayla 2001 yılından bu yana uğraşan Selçuk Koşar, Yalova açıklarında, zıpkınla 11 kilo 400 gram ağırlığında levrek avladı. Daha önce İtalya’da zıpkınla yakalanan 10 kilo 900 gram ağırlığı geçen Koşar, rekorunun tescili için Guinness Dünya Rekorları’na başvuruda bulundu.
Koşar, “Çok yoğun bir dalış yapıyordum, acayip yorulmuştum, tam çıkacakken, pes etmişken son bir dalışımı yaptım. Balık bana sağ taraftan geldi, çok güzel bir atışla balığı aldım. Şu an resmi olarak tescilli dünya rekoru 10 kilo 900 gram bir İtalyan sporcuya ait. Biz rekoru 11 kilo 400 gram ile kırmış bulunmaktayız.”
Koşar, rekor için tescil başvurusunu yaptığını ve onaylanmasını beklediğini ifade etti. 

Görüntü dökümü
—————————
-Zıpkın ile levreği avladığı anlar
-Su altı kamerası
-Açıklaması
-Levrekten detaylar
Haber-Kamera: Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!