Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KARABÜK’TE 2 MAHALLE VE 1 KÖYDE MUHTARLIK SEÇİMİ 

KARABÜK’te, muhtarlık seçimleri için 2 mahalle ve 1 köyde sandık başına gidildi. 
Karabük’te ölüm veya farklı nedenlerle düşen muhtarlıklar için bugün yeniden sandık başına gidildi. Karabük merkeze bağlı Fatih Mahallesi’nde 1191, Eflani ilçesi Candaroğulları Mahallesi’nde 1084 ve Safranbolu’ya bağlı İnceçay köyünde 166 seçmenin oy kullanacağı sandıklar kuruldu. Gelen vatandaşlar, muhtarlarını seçmek için oylarını kullandı. Saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’de son bulacak. Oy verme işleminin tamamlanmasının ve sayımın yapılmasının ardından yeni muhtarlar belirlenecek. 

Görüntü dökümü
—————————
-Sandıktan görüntü
-Sandık kurulundan görüntü
-Oy kullananlardan görüntüler ve detaylar
HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA)

============================================

KAYSERİ’DE SEÇMENLERE, ‘YAN BİNADA SINAV VAR, LÜTFEN SESSİZ OLALIM’ UYARISI 
 
KAYSERİ’de çeşitli nedenlerden dolayı boş bulunan 9 mahallede muhtarlık seçimleri başladı.  Alpaslan Mahallesi’ndeki muhtarlık seçiminin yapıldığı okulun yanında bulunan başka okulda da LGS sınavı olması nedeniyle seçmenleri uyarı amaçlı, ‘Yan binada sınav var, lütfen sessiz olalım’ yazan kağıtlar asıldı.

Türkiye genelinde 764 köy ve mahallede farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için yapılacak seçimler, Kayseri’de de başladı. Melikgazi ilçesinde Alpaslan ve Gökkent, Hacılar ilçesinde Karpuzsekisi, Pınarbaşı ilçesinde Karahalka, Sarıoğlan ilçesinde Kaleköy, Sarız ilçesinde Karapınar ve Oğlakkaya, Yahyalı ilçesinde Çubukharmanı, Yeşilhisar ilçesinde ise Gülbayır mahallesinde seçim yapıldı. 08.30 itibariyle başlayan seçimde vatandaşlar seçmen kağıtları ve kimlikleriyle geldiği sandıkta oy kullanma işlemine katıldı. 9 mahallede gerçekleştirilecek olan muhtarlık seçiminde en çok seçmen 17 bin 917 seçmen ile Alpaslan Mahallesi oldu. Alpaslan Mahallesi’ndeki muhtarlık seçiminin yapıldığı okulun yanında bulunan başka okulda da LGS sınavı olması nedeniyle seçmenleri uyarı amaçlı, ‘Yan binada sınav var, lütfen sessiz olalım’ yazan kağıtlar asıldı.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
——————————–
– Seçim ve sınavın olduğu her iki okuldan görüntü
– Vatandaşlara uyarı amaçlı asılan ‘Yan binada sınav var, lütfen sessiz olalım’ afişlerinden görüntü
– Vatandaşların oy kullanma işlemi
-Diğer görüntüler
Haber: – Kamera: Yasin DALKILIÇ /KAYSERİ, (DHA)

============================================

NİĞDE’DE 4 KÖYDE MUHTARLIK SEÇİMİ YAPILIYOR

NİĞDE’de muhtarlarının hayatını kaybettiği veya istifa ettiği 4 köyde vatandaşlar yeniden sandık başına gitti. Yaklaşık bin 500 seçmenin oy kullanacağı muhtarlık seçiminde 11 aday yarışıyor.
Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde göreve seçilen Fesleğen Muhtarı İlyas Yılmaz ve Hacıbeyli Muhtarı Ahmet Durukan bir süre önce istifa etti, Emen Muhtarı Hüseyin Adıgüzel ve Murtaza Muhtarı Mükremin Uysal ise hayatını kaybetti.  Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye genelinde benzer olaylar nedeniyle boş kalan 764 köy ve mahallede yeniden seçim kararı aldı. Kentte 11 muhtar adayının yarıştığı seçimlerde bin 500 seçmen sabah saatlerinde oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemlerinin 17.00’ye kadar süreceği bildirildi.

Görüntü Dökümü:
—————————
– Oy kullanmaya gelen vatandaşlardan görüntü
– Jandarmadan görüntü
– Oy kullanan vatandaşlardan görüntü
– Detay görüntüler
Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

============================================

350 GRAM MEME TÜMÖRÜ BULUNAN KEDİYE AMELİYAT
 
OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde 350 gram ağırlığında iki parça meme tümörü taşıyan 3,5 kilo ağırlığındaki kedi, ameliyatla sağlığına kavuşturuldu. 
İlçede vatandaşlar tarafından beslenen sokak kedisi, kısırlaştırıldıktan sonra metabolizma sorunları yaşamaya başladı. Memelerinde şişkinlik oluşan kedi, yalancı gebelik şüphesiyle Osmaniye merkezindeki özel bir veteriner hekim kliniğine götürüldü. Meme tümörü teşhisi konulan kedi, 2 veteriner hekim tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 2,5 süren operasyonun ardından kedinin meme bölgesindeki 2 parça 350 gramlık tümör, elektrokoter yoluyla kanamasız şekilde alındı. Tedaviye kısa sürede cevap veren kedi, rahatlıkla beslenmeye ve yürümeye başladı.
‘ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR’
Veteriner Hekim Ali Laçinbala, kediye erken müdahale ettiklerini kaydetti. Laçinbala, “Deri bütünlüğünü 52 ip ve 27 çelik straptel ile sağladığımız operasyonda portakal büyüklüğünde tümör çıktı. Bu tip olgularda ivedilik ve doğru teşhis çok önemlidir. Bize emanet edilen bu canlarımızın acı çekmemesi için anormal değişikliklerde hemen hekiminize başvurun. Erken teşhis can kurtarır” dedi.

Görütü dökümü
—————————-
– Kedinin tümörlü yerlerinden detaylar 
– Tümörlerin el ile muayenesi
– Ameliyata başlanılması
– Tümörün elektrokotel ile kesilmesi, alınması
– Operasyon anından detay görüntüler
– El büyüklüğünde çıkartılan ikinci tümör
– Tümörlerin tartılması
– Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit konuşması 
– Veteriner Hekim Ali Laçinbala konuşması
– Kedinin ameliyat sonrası 4’üncü gün evde yürürken detay görüntüsü
Haber/Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!