Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 9

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KURTULUŞ GÜNÜ KUTLAMASI SONRASI EDREMİT KAYMAKAMI MERKEZE ÇEKİLDİ
 
BALIKESİR’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü kutlamalarında, temsili olarak kadının zincire vurulup, efeler tarafından kurtarıldığı gösteri nedeniyle Kaymakam Turgay Ünsal, İçişleri Bakanlığı’nca merkeze çekildi. Gösteriyi düzenleyen dernekler hakkında da mülkiye müfettişi görevlendirildi.
Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki efelerin gösterisi sırasında bir kadın, üzerine siyah çarşaf örtülüp, zincire bağlandı. Efeler, kadını zincirden kurtarırken, siyah çarşafın altından ise beyaz elbiseleriyle çıkan kadın, Türk bayrağıyla protokole poz verdi. Gösteriyle Edremit’in esareti ve kurtuluşunun anlatılmasının amaçlandığı belirtildi.
Gösteriyi düzenleyen komite hakkında soruşturma başlatılırken, Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın, İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekildiği açıklandı. Balıkesir Valiliği’nce konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: 
“Edremit İlçemizde 09.09.2021 Perşembe günü gerçekleşen Edremit’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü Kutlama Programında yaşanan gösteri ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu kutlama programında yer almamasına rağmen programın uygulanması esnasında ortaya konulan, Kurtuluş Töreninin anlamıyla bağdaşmayan ve töreni tartışmaya açacak nitelikte bir gösteri icra edildiği görülmüştür. Milli Kurtuluş Günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi talep edilmiştir.  Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir. Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılacaktır.”

Görüntü dökümü
—————————
– Edremit’i temsil eden kızın siyah çarşaf ile zincirlenmesi
– Kızın efeler tarafından kurtarılarak, bayrak açması
Haber-Kamera: Abdulkadir AYDINIŞIK/ EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

========================================

ENİŞTESİ VE BABASININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIDAN KURTULAN ENES: BENİ DE ÖLDÜRECEKTİ
 
KONYA’da kayınpederi Bekir Dağdeviren (68) ile bacanağı Mustafa Arslan’ı (36) iş yerlerinde pompalı tüfekle vurarak öldüren, kayınbiraderi Enes Dağdeviren’i de öldürmeye teşebbüs eden Şenol Yasak’ın (39) ‘kasten öldürme’ ile ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından yargılanmasına başlandı. Enes Dağdeviren, ”Babamın vurulduğunu gördüm. Çevredekilerin müdahalesiyle silahı elinden aldık. Beni de öldürecekti” dedi.
İki çocuk annesi Halime Yasak, işsiz olan 17 yıllık eşi Şenol Yasak’tan şiddet gördüğü için, geçen yıl eylül ayında 15 yaşındaki oğlunu da yanına alıp Muğla’daki akrabasının yanına gitti. Halime Yasak, ardından eşine boşanma davası açtı. Boşanma davasını öğrendikten sonra Muğla’ya giden Şenol Yasak, eşini, çalıştığı yerde silahla rehin aldı. Olayın ardından yaklaşık bir ay cezaevinde kalan Yasak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Yasak, eşiyle barışmak için tekrar girişimlerde bulundu. Her defasında olumsuz yanıt alan Şenol Yasak, 12 Ocak günü akşam saatlerinde, oto tamircisi kayınpederi Bekir Dağdeviren’in evine gitti. Yasak, iddiaya göre, evin önünde kayınbiraderleri Miraç ve Enes Dağdeviren ve mobilya ustası bacanağı Mustafa Arslan ile tartışıp, tehdit etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan Yasak, ifadesi alındıktan sonra gece yarısı serbest bırakıldı.
BACANAĞINI VE KAYINPEDERİNİ ÖLDÜRDÜ
Şenol Yasak, 13 Ocak’ta bacanağı Mustafa Arslan’ı iş yerine gidip, pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Yasak, daha sonra kayınpederi Bekir Dağdeviren’in de iş yerine gitti. Dükkan önünde karşılaştığı kayınpederine pompalı tüfekle ateş açıp, karnından yaralayan Şenol Yasak, içeri girince kayınbiraderi Enes Dağdeviren tarafından engellendi. Yasak, çevredekilerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Yaralı Bekir Dağdeviren de ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Şenol Yasak, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
İKİ KEZ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ
Savcı, iddianamesinde Şenol Yasak hakkında kayınpederi ve bacanağını öldürdüğü için ‘kasten öldürme’den iki kez müebbet hapis cezası istedi. Kayınbiraderi Enes Dağdeviren’e yönelik olarak da ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar yargılanmasını talep etti. Ayrıca Şenol Yasak’ın, Mustafa Arslan’a gerçekleştirdiği saldırının ardından Arslan’a ait iş yerinin önünde park halindeki kamyonetini alıp kayınpederinin iş yerine gittiği için de ‘Kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar daha yargılanması istendi.
YARGILANMASINA BAŞLANDI
İddianamenin Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardından Şenol Yasak’ın yargılanmasına başlandı. Bugün görülen duruşmaya taraf avukatları, öldürülen Bekir Dağdeviren’in oğulları Mecit ve Enes Dağdeviren katıldı. Tutuklu Şenol Yasak’ın ise hastanede tedavi gördüğü için mahkemeye katılamadığı belirtildi.
SALDIRIDAN KURTULDU
Silahlı saldırıdan kurtulan Enes Dağdeviren, olay günü yaşadıklarını anlattı. Daha önce verdiği ifadelerin doğru olduğu belirten Dağdeviren, Şenol Yasak’ın kendisini de öldürmek istediğini belirterek, ‘Polisteki ifadelerim doğrudur. Büroda otururken babamın sesini duyunca dışarı çıktım. O sırada silah sesi duydum. Babamın vurulduğunu gördüm. Daha sonra sanık benim üzerime gelince büroya geri girdim. Silahı iki eliyle tutuyordu. Kapıyı açmak için silahı bırakınca hemen üzerine atıldım. 4-5 kez yerde yuvarlandık. Daha sonra da çevredekilerin de müdahalesiyle silahı elinden aldık” diye konuştu.
Öldürülen Bekir Dağdeviren’in en büyük oğlu Mecit Dağdeviren ise, “Bekir Dağdeviren benim babam olur, olay anını görmedim. Sanıktan şikayetçiyim” dedi.
SİLAHI ALAN TANIK ANLATTI
Enes Dağdeviren ile yaşadığı arbedede Şenol Yasak’ın elinden tüfeği alan Hasan Alıcı da olay günü yaşananları anlatarak, ”Olay yerine 20 metre mesafede çalışıyordum. İlk önce silah sesi duydum, bir şey göremedim. İkinci kez silah sesi duyunca, sonra Enes’in dükkanından 2 kişinin çıktığını gördüm. Boğuşuyorlardı. Ellerinde silah vardı. Enes, sanığın elindeki silahı almaya çalışıyordu. Enes, sanığın arkasından sarılınca ben de elindeki silahı alarak bir kenara koydum. Hemen Bekir ağabeyin yanına koştum ve ambulansı aradım” diye konuştu.
Olayın bir diğer tanığı Mahmut Sami Erkoç ise sanığı nasıl yakaladıklarını anlattı. Erkoç, “İş yerinde çalışıyordum. Enes’in dükkanıyla benim dükkanım arasında 4 dükkan var. İlk silah sesi duyduğumda torpil zannedip önemsemedim. İkinci silah sesini duyunca hemen dışarı çıktım. Komşu esnafı görünce ben de gidip müdahale etmek isterken silah bir anda bana döndü. Daha sonra onun elindeki silahı alarak bir kenara oturttuk, kaçmasın diye tuttuk” dedi.
Olayın tanıklarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı erteledi.

Görüntü Dökümü 
—————
– Saldırı sonrası olay yerinden genel ve detay
Haber- Kamera: Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA DHA))

Reklam Alanı

========================================

MUTLULUKLARI 3 SAAT SÜREN ÇİFT, YÜZÜK ALMAYA GİDİYORDU
 
DÜZCE’de, nikah kıydıktan 3 saat sonra motosiklet kazasında yaşamın yitiren Rüştü Can Ulcay (24) ile Münire Ulcay’ın (21), aileleri evliliğe karşı çıktığı için aceleyle nikah kıydıkları, ardından da yüzük almaya giderken kaza yaptıkları ortaya çıktı.
Kaza, dün saat 17.00 sıralarında, D-100 Karayolu Olimpiyat Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Rüştü Can Ulcay yönetimindeki motosiklet, aynı yöne giden kamyona çarptı. Rüştü Can Ulcay kaza yerinde, yanındaki eşi Münire Ulcay ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
Rüştü Can Ulcay’ın cenazesi bugün Çilimli ilçesi Yeşil Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi. Münire Ulcay’ın cenazesini ise ailesi alıp, toprağa verilmek üzere Giresun’a götürdü.
AİLELER İZİN VERMEYİNCE KAÇIRMIŞ
Rüştü Can Ulcay’ın motosiklet tutkusunun yanında Çilimli ilçesinde bir motosiklet tamir dükkanı olduğu belirtildi. Rüştü Can Ulcay’ın Münire Ulcay ile bir yıl önce sosyal medyada tanıştığı, bu süreçte ailelerin genç çiftin evlenmelerine izin vermedikleri ifade edildi. Ulcay’ın bir hafta önce Giresun’a gidip Münire Ulcay’ı kaçırarak Düzce’ye getirdiği bildirildi.
YÜZÜK ALMAYA GİDERKEN KAZA YAPTILAR
Dün de nikah kıydıktan sonra evlilik yüzüğü almak için kent merkezine yüzük almaya giderken kazada yaşamını yitirdikleri ifade edildi.
Kazadan 3 saat önce yapılan nikah töreninin ardından Münire Ulcay’ın sosyal medya hesabından ‘Her şey seninle güzel’ şarkısı adı altında fotoğraf paylaştığı görüldü. Rüştü Can Ulcay’ın ise motosiklet üzerinde akrobatik hareketler yaptığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı belirlendi.

Görüntü dökümü
—————————
Kazada ölen Münire Ulcay’ın sosyal medya paylaşımı
Rüştü Can Ulcay’ın akrobatik hareketler yapması 
Kaza sonrası olay yeri genel detay 
HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

======================================

HELSİNKİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ‘VAN KEDİSİ’ ARAŞTIRMASINA TEPKİ: BU UNVANI ASLA KABUL ETMİYORUZ

HELSİNKİ Üniversitesi’nden bilim insanları, kedilerin karakter ve davranışlarını inceleme altına alarak kapsamlı bir araştırma yaptı. 26 farklı ırktan 4 bin 300’den fazla kediyle yapılan çalışmada, en saldırgan türün Van kedisi olduğu belirtildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya da araştırma sonuçlarına karşı çıkarak “Van kedisine bir unvan verilecekse, en zeki kedi unvanına sahiptir diyebiliriz” dedi.
Farklı göz renkleri ve bembeyaz tüyleriyle ünü ülke sınırlarını aşan Van kedilerine, korumalı mekanlarda özenle bakılıyor. Türkiye’nin birçok kentinden Van’a gelenler, Van Kedi Villası’ndaki birbirinden güzel Van kedilerini görmeden dönmüyor. Finlandiya’da Helsinki Üniversitesi bilim insanları, kedilerin karakter ve davranışları ile ilgili kapsamlı bir araştırma yaptı. 26 farklı ırktan 4 bin 300’den fazla kediyle yapılan çalışmada, oyunseverlik, korku ve tımar etme seviyeleri dahil olmak üzere 7 temel özellik belirlendi. Animals dergisinde yayımlanan ve dünyaca ünlü kabul edilen Van kedisi de sıralamada yer aldı. Araştırmaya gör, Van kedisinin en saldırgan tür olduğunu belirtilerek “İnsanlara karşı saldırganlığı en yüksek olan bu türün diğer kedilerle sosyalliği de düşük puan aldı” ifadeleri kullanıldı.
YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, araştırmaya karşı çıkarak şunları söyledi:
“Tabii ki bu bizi ilgilendiren bir şeydir. Yıllardır Van kedisiyle ilgili araştırma yapan Van Kedisi Araştırma Merkeziyiz. Ne kadar Van kedisi üzerinde çalışma yapıldı, bilmiyoruz. Gerçekten orijinal Van kedisi mi? Onu da bilmiyoruz. Bir araştırma gerçekten kapsamlıysa, geniş çaplı çalışılıyorsa, dünyada en fazla ve orijinal Van kedisi barındıran merkezimizin bundan haberi olması gerekirdi. Bizim de buna paydaş olmamız gerekiyordu ki, onun ortaya koyduğu davranışın nasıl değerlendirileceğini beraber karar verme imkanımız olurdu. Dolayısıyla Van kedisinin saldırgan değil, uysal olduğunu sahibiyle duygusal bağ kurduğunu ve bu nedenle sahibi dışında başka insanlara mutlaka tavır koyduğunu, evde de herkesle ilişki tarzının değişik olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Van kedisi üzerine yaklaşık 20 yıldır araştırmalar yaptıklarını belirten Prof. Dr. Kaya, “Yıllardır burada araştırma yapıyoruz. Dolayısıyla Van kedisi dünyada en saldırgan kedi, unvanını asla kabul etmiyoruz ve doğru değildir. Eğer dünyada kediler değerlendirilecekse en zeki kedi unvanını Van kedisine verilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Görüntü dökümü
——————————
-Van Kedi Evinden genel görüntü 
-Van kendilerinden detaylar 
-Bakıcıların kedileri beslemesi
-Kedilerden detaylar 
-Havuz başındaki Van kedilerinden detaylar
-Prof. Dr. Abdullah Kaya ile röportaj
-Van kedilerinden detaylar
Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/VAN,(DHA)- 

======================================== 

UMKE PERSONELLERİNİN TATBİKATTAKİ OYUNCULUĞU GERÇEK OYUNCULARI ARATMADI

BOLU’da, 4 ilden 20 kursiyer ve 15 eğitmenin katıldığı UMKE kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatta senaryo gereği yaralı vatandaşları canlandıran UMKE personellerinin oyunculukları profesyonel oyuncuları aratmadı.
Bolu’da Karabük, Zonguldak ve Bartın’dan gelen 20 kursiyere temel medikal kurtarma eğitimi verildi. Eğitim kapsamında senaryo gereği kaza yapan araçtan kurtarma, göçük altından kurtarma ve ormanlık alanda yüksekten düşme olayına müdahale edildi. Ekipler, senaryo gereği gerçeği aratmayacak şekilde yaralı vatandaşlara müdahale etti. Eğitimlerde senaryo gereği yaralı vatandaşları canlandıran UMKE personellerinin gösterdiği oyunculuk performansı dikkat çekti. Personeller, yaralı vatandaşları canlandırırken, gösterdikleri performanslar, profesyonel oyuncuları aratmadı. 15 eğitmen tarafından gerçekleştirilen ve 20 kursiyerin pratik eğitim aldığı tatbikatların 5 gün süreceği öğrenildi. 

Görüntü dökümü
————————
-Tatbikattan görüntüler
-Kurtarma çalışmaları
-Yaralı vatandaşları canlandıran UMKE personelleri 
-Detaylar
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!