Reklam Alanı
Reklam Alanı

Hakkari’de 20 köyde sel hasarı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, sel sularının zarar verdiği Taşbaşı köyünde incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi, DSİ, Karayolları, AFAD ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin çalışma yaptığını belirten Vali Akbıyık, yağışlardan dolayı yaklaşık 20 köyün zarar gördüğünü söyledi. 
Hakkari merkez ile Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde dün etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Hakkari- Çukurca kara yolunun 40’ıncı kilometresinde bulunan Taşbaşı köyünde ise derenin taşması sonucu istinat duvarı yıkılıp, ulaşımı sağlayan köprü hasar gördü. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekil İdris Akbıyık da bugün Taşbaşı köyüne giderek incelemelerde bulundu. Vali Akbıyık, yağışlardan dolayı yaklaşık 20 köyün zarar gördüğünü söyledi.
Vali Akbıyık, Çukurca ve Derecik ilçesinde sel nedeniyle yolların kapandığını da belirterek, “Kapanan köylerimizin yollarını büyük oranda temizleyip açtık. Bugün de Taşbaşı köyüne geldik. Taşbaşı köyümüz coğrafya konum olarak biraz riskli bir köyümüz. Hatta afete maruz kalmış köylülerimizden biri. Bununla ilgili TOKİ’nin yaptığı çalışmalar da var. Burada taşan derenin istinat duvarına zarar vermesi nedeniyle bir tehlike oluşmuş durumda. İl Özel İdaresi, DSİ, Karayolları, AFAD ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekipleri dünden beri burada çalışma yürütüyor. Allah’a şükür can kaybımız yok. Hasar gören yol ve içme sularını yaptıracağız” dedi.
Vali Akbıyık, sel bölgesindeki incelemelerin ardından köy okulunu da ziyaret ederek öğrencilere kitap dağıttı. 

FOTOĞRAFLI 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!