Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kurumsal İngilizce Seviye Tespit Sınavında Neler Sorulur?

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İngilizce öğrenmek isteyen insanların sayısı her geçen gün artıyor. Globalleşen dünyada sınırların eskisi kadar önemli olmadığını söyleyebiliriz. İnsanlar; İngilizce bildikleri takdirde farklı ülkelerde yaşayıp çalışabilirler. İş bulma şanslarını arttırabilirler. Daha çok para kazanabilirler.

Takdir edersiniz ki, Türkiye’de uluslararası seviyede faaliyet gösteren çok sayıda firma vardır. Bu firmalarda çalışmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Firmalara çok sayıda iş başvurusu yapılır. Ancak, İngilizce bilmeyen bir adayın bu tür firmalarda çalışması mümkün değildir. Uluslararası firmalar; adaylara kurumsal ingilizce seviye tespit sınavında birtakım sorular sorarlar.

İş Hayatında İngilizce Bilmenin Önemi Nedir?

İyi seviyede İngilizce bilen birisi; kamu veya özel olmasından bağımsız bir şekilde çalıştığı işyerinde terfi alır. İngilizce; 21.yy’ın en önemli istihdam becerilerinden birisidir. İnsanlar; herhangi bir üniversiteden mezun olup çalışmaya başladıktan sonra mesleki anlamda kendilerini geliştirmenin gereksiz olduğunu düşünürler. Fakat, rekabetin inanılmaz seviyelere geldiği günümüz dünyasında insanların kendilerini geliştirmeleri şarttır. Bunu yapabilmek adına da yabancı kaynaklardan yararlanmaları gerekir. Tıp, mühendislik, denizcilik ve daha birçok alanda uluslararası ortak iletişim dilinin İngilizce olduğu bilinir. İnsanlar; uzmanlaşmak istedikleri konularda araştırmalar yapma ve dünya üzerindeki meslektaşlarının çalışmalarını izleme şansına erişirler.

İngilizce bilmenin önemi bunlarla sınırlı değil! Takdir edersiniz ki, Türkiye’de iş bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Üniversiteden mezun olan kişi sayısının artması ciddi bir sorun teşkil ediyor. İş bulmak isteyenlerin referans bulmaları şart! Bu noktada, yurt içerisinde aradığını bulamayanlar; şanslarını yurt dışında deneyebilirler. Bunun için de İngilizce bilmeleri gerekiyor. İngilizce; profesyonel ağ ve mesleki bağlantı geliştirme adına hayati öneme sahiptir. Global kariyer fırsatlarını değerlendirmek isteyenlerin İngilizce bilmeleri bir gereklilikten ziyade bir zorunluluktur.

Kurumsal İngilizce Seviye Tespit Sınavı ile İlgili Olarak Bilinmesi Gerekenler

Kurumsal İngilizce seviye tespit sınavı; popüler bir firmada çalışmayı düşünenlerin karşısına sıklıkla çıkar. Bu tür sınavlar; iş başvurusu yapan adayın İngilizce seviyesinin ölçülmesi açısından önem taşır. Adaylar; lisede veya üniversitede İngilizce eğitim gördükleri takdirde kurumsal ingilizce seviye tespit sınavındaki soruların önemli bir kısmını cevaplarlar.

Reklam Alanı

Kurumsal İngilizce seviye tespit sınavı zannedildiği kadar zor değildir. Gramer ve kelime bilgisi ile ilgili sorulara rastlanır. Intermediate, Upper Intermediate veya Advanced seviyesinde İngilizce bilenler; bu tür soruları rahatlıkla cevaplayabilirler. Bunun yanı sıra, bazı firmalar; farklı seviye tespit sınavları ile adayların İngilizce dil bilgisini ölçmeyi tercih eder. Bu tür sınavlarda dinleme, okuma, yazma ve konuşma kısımlarına rastlanır.

İngilizce Seviyeleri Nelerdir?

İngilizce seviyeleri şu şekilde özetlenebilir:

  • A1 – Beginner (Başlangıç seviyesi)
  • A2 – Intermediate (Orta)
  • B1 – Upper Intermediate (Orta Üstü)
  • B2 – Advanced (İleri)
  • C1 ve C2 – Ana dil

Kurumsal İngilizce seviye tespit sınavı sayesinde adayın hangi seviyede olduğu ortaya çıkar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!