Reklam Alanı
Reklam Alanı

“Liderin Cinsiyeti Olmaz”

Reklam Alanı
featured
????????????????????????????????????
service
Reklam Alanı

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ekonomi Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen “Akademide Başarılı Kadın Yönetici Olmak” başlıklı konferansta, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Gedikli, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Akbaş, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Gedikli, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ağırladıkları için büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek programın düzenlenmesinde emekleri olan Ekonomi Topluluğu öğrencilerine teşekkür etti. Kadın-erkek iş gücü oranında kadınların dezavantajlı bir konumda olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ayfer Gedikli, Düzce Üniversitesi’nde bu durumun olumlu olarak ayrıştığını söyledi. Düzce Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne büyük ilerleme kaydettiğini dile getiren Prof. Dr. Gedikli, Rektör Çakar’ın değerli tecrübelerini öğrencilerle paylaşacağını belirtti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi ile ilgili kısa bilgiler aktardıktan sonra yöneticilik ve liderlik konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Yönetici kavramının idari pozisyonu ve meşru yetkiyi ifade ettiğini dile getiren Rektör Çakar, liderin ise toplumsal kavram olduğunu ve kitleyi yöneten ve yönlendiren kişi olarak tanımlandığını sözlerine ekledi. Yöneticinin meşru yetkiyi, liderinse karizmasını kullandığını belirten Prof. Dr. Çakar, toplumda en büyük sorunların, meşru yetkiyle, karizmatik yetkiye sahip kişilerin farklı olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Yöneticinin astları, liderinse takipçileri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; akıl, bilgi, vicdan ve deneyimin liderin en önemli özellikleri olduğunu vurguladı. Liderin cinsiyeti olmadığının Suruç escort altını çizen Çakar, hakların, fırsatların ve koşulların eşitliğinin önemine değinerek, liyakat tabanlı yaklaşımlarda cinsiyet sorunları yaşanmadığı tespitinde bulundu.

Dünyada ve ülkemizde kadınlarla ilgili yapılan araştırmalardan da söz eden Rektör Çakar, kadın liderliğinin 7 sırrını ise; Bilgi/İletişim, Risk Alabilme, Özgüven, Vizyon/Yenilikçilik, Vicdan, Güven Oluşturma ve Hukuka Bağlılık başlıklarında açıkladı.

Reklam Alanı

Soru-cevap bölümüyle devam eden program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a hediye takdimiyle sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!