Reklam Alanı
Reklam Alanı

Otobüsteki kadının testi pozitif çıktı, diğer yolcular da karantinaya alındı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Muammer ŞEN/KARAMAN,(DHA)-KARAMAN’da polisin, şehirlerarası otobüs terminalindeki ‘HES’ kodu uygulamasında İstanbul’dan Mersin’e giden Azerbaycan uyruklu Zamına Oruçova adlı kadının ‘Covid-19’ testinin pozitif çıktığı tespit edildi. Oruçova ile birlikte 15 yolcu ve 2 şoför KYK Yurdu’nda karantinaya alındı. Filyasyon ekiplerinin güzergah boyunca otobüsten inen diğer yolcularla da temasa geçeceği öğrenildi. 
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün şehirlerarası otobüs terminalindeki otobüslerde HES kodu uygulaması yaptı. İstanbul’dan Mersin’e giden  otobüste yapılan kontrolde  Zamına Oruçova adlı kadının, yolculuğa başlamadan önce yaptırdığı ‘Covid-19’ testinin sonuçlandığı ve pozitif olduğu anlaşıldı. Oruçova ise ekipleri, bilet aldıktan sonra test yaptırdığını, görevlilerin  sonuçların yarın çıkacağını söylemeleri üzerine Mersin’e gitmek için yola çıktığını ve sonuçtan haberdar olmadığını söylediği öğrenildi. 
Bunun üzerine Oruçova ile otobüsün 2 şoförü ve diğer 15 yolcu tedbir amaçlı  KYK’ye bağlı Nefise Sultan Yurdun’da karantinaya alındı. Zamına Oruçova ise karantina yurdu önünde kendisini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi. Filyasyon ekiplerinin güzergah boyunca otobüsten inen diğer yolcularla da temasa geçeceği öğrenildi. Belediye ekipleri ise otobüste dezenfeksiyon çalışması yapacağı belirtildi. 
Yolcularla birlikte tedbir amaçlı karantinaya alınan otobüs şoförü Orhan Aydın şunları söyledi:
”Bir yolcumuz biletini alıyor, biletini aldıktan sonra sistem buna onay veriyor. Bu yolcumuz öğleden sonrada gidiyor test yaptırıyor. Testi pozitif çıkıyor ; ama sisteme sabah düşüyor. Şimdide yolda çevirmede yapılan kontrolde otobüste pozitif hasta çıkıyor. Otobüste bulunan herkes karantinaya alındı.”
FOTOĞRAFLI 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!