Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 15 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1) ŞANLIURFA’DA YANGIN; ANNE ÖLDÜ, 3 YAŞINDAKİ OĞLU YARALANDI
 
ŞANLIURFA’da bir apartmanın 6’ncı katındaki dairede çıkan yangında Gülsüm Aslan (26) öldü, 3 yaşındaki oğlu Ali Aslan yaralandı. 

Doğukent Mahallesi’ndeki 7 katlı bir apartmanın 6’ıncı katında öğle saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede daireyi sardı. Evden dumanların yükseldiğini gören mahalleli, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Mahallenin elektriğini kesmesinin ardından yanan eve müdahalede bulunan ekipler, içeride mahsur kalan Gülsüm Aslan ile 3 yaşındaki oğlu Ali Aslan’ı yaralı olarak çıkardı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan anne ve oğlu Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yanık Ünitesi’nde tedaviye alınan Gülsüm Aslan doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Gülsüm Aslan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Acile getirilen yaralı çocuk
– Olay yerinde önlem alan ekipler
– Yangının çıktığı bina
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera:Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA)

========================

2) DEVREK’TE ROMA DÖNEMİNE AİT MEZAR BULUNDU

Reklam Alanı

ZONGULDAK’ın Devrek ilçesine bağlı Bılık köyünde mezar alanı hazırlamak için çalışma yapan iş makinesi operatörü tarafından ilk belirlemelere göre Roma dönemine ait olduğu tespit edilen taş mezar bulundu. Jandarma ve Ereğli Müze Müdürlüğü ekiplerinin mezarlık alanında yaptığı incelemeyi köylüler merakla izledi.

İlçeye bağlı Bılık köyünde muhtarlığın talebi üzerine İl Özel İdaresi ekipleri tarafından mezarlık alanı açma çalışması başlatıldı. Çalılık alan, iş makinesiyle temizlenirken  toprak altında taş mezar tespit edildi. Bir bölümü açılan mezarın içinde iskelet görülmesi üzerine jandarma ekiplerine haber verildi. Devrek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, mezarlık etrafında önlem aldı. Ereğli Müze Müdürlüğü yetkilileri de mezar çevresinde inceleme yaptı. Mezarın ilk belirlemelere göre, Roma dönemine ait olduğu tespit edildi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporun Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne sunulacağı öğrenildi.
Bu arada köylüler, jandarma ve ekiplerin çalışmasını meraklı gözlerle izledi. Köy muhtarı Mustafa Karakaş, mezarın bulunduğu alanın dikenlik ve otlak bir yer olduğunu belirterek, “Temizleme sırasında buradan bir taş çıktı. Daha sonra bu kısmı bıraktık. Müzeden arkadaşlar geldi, incelemeler yapıyor. Ne çıkacağını bilmiyoruz. Mezarda bir iskelet var, köyümüzde ilk defa böyle bir şey oldu. 30 yıllık muhtarım böyle bir şey denk gelmedi. Birçok yol, su çalışması yapıldı, böyle bir şey denk gelmedi.” dedi.

Görüntü Dökümü
-Mezardan detaylar
-Jandarma ve ekiplerin incelemsi
-Muhtar Mustafa Karakaş ile röp.
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

===================

3) KORONAVİRÜSTEN ÖLEN ÇİFT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde koronavirüs tedavisi gören Süleyman Eyigün (85) ve eşi Necmiye Eyigün (81) ayın gün hayatını kaybetti. Evlerinin önünde kılınan cenaze namazını pencereden izleyen kızları Selma Eyigün, ölen anne ve babasının ardından el sallayarak gözyaşı döktü.

Gölcük Donanma Mahallesi’nde yaşayan Süleyman Yenigün ve Necmiye Yenigün, bazı semptomların görülmesi üzerine koronavirüs testi yaptırdı. Testlerinin pozitif çıkması üzerine tedaviye başlayan çift, daha sonra durumlarının ağırlaşması nedeniyle Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaklaşık 10 gün yoğun bakımda kalan çift, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Ölen çift, helallik alınması ve cenaze namazlarının kılınması için cenaze aracı ile evlerinin önüne getirildi. Evlerinin önünde kılınan cenaze namazını pencereden izleyen kızları Selma Eyigün, ölen anne ve babasının ardından el sallayarak gözyaşı döktü. Koronavirüs tedbirleri altında kılınan cenaze namazını ardından Süleyman Eyigün ve eşi Necmiye Eyigün Gölcük 17 Ağustos Mezalığı’nda defnedildi.

Görüntü Dökümü
-Kılınan cenaze namazından görüntüler
-Ölen çift için helallik alınması
-Kızlarının pencereden el sallaması
-Detaylar
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)

==================

4) ANTALYA’DA TURFANDA KAVUNUN KİLOSU 15 LİRA

Antalya’nın Kumluca ilçesinde örtü altında kavun hasadı başladı. Kilosu 15 liradan alıcı bulan kavun üreticiyi memnun etti.

Kumluca’da ocak ayının ilk haftası seralara ekilen kavunların hasadı başladı. Bir tanesi 2 kilo olan ve kilosu 15 TL olan bir kavun Kumluca Toptancı Halinde 30 TL’ye satılıyor. Fiyatlardan memnun olan üretici maliyetlerin ise her geçen gün artmasından şikâyet etti. 
Hüsamettin Erenkuş (41), 5 dönüm alanda kavun yetiştirdiğini, dönümde 40 veya 50 bin TL gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirterek, “20 yıldır kavun yapıyorum. Kavun yetiştirmeyi seviyorum. Çiftçiliği seviyorum. Kavunun rengini, sarılığını, kokusunu, daima vazgeçilmez bir kokusu var. Vazgeçilmez bir işçiliği var. Severek yapıyorum. Aşağı yukarı 85 günde hasat ediyoruz. Toplaması güzel, işçiliği güzel. 6 Ocak 2021 tarihinde ektik. 85 günde hasada geliyor. Nisanın ilk haftasında hasat yaptık. Bu daha üçüncü toplamamız. Yaklaşık 10 ile 15 TL ile satılıyor. Tabii bu fiyatlar da bizi memnun ediyor. Fiyattan kazanalım diye ondan erken dikiyoruz. Turfanda yetiştiği için daha farklı oluyor. Fiyatları daha iyi oluyor” dedi.
Kavun fiyatlarından memnun olduklarını aktaran Hüsamettin Erenkuş, “Bu kavun fiyatlarından memnunuz da bizim aldığımız gübreler de farklı oluyor. Bir ziraatçıya vardığımız zaman 20 liralık bir gübre 40 lira oldu. Fide fiyatları yüksek oluyor. Tabii bunlar birbirini karşılıyor. Kilo bazında biz de 15 liradan kavunlarımızı satıyoruz. Memnunuz yani fiyattan. Bir kavun 2 kilo geliyor. Piyasada bir kavun 30 TL. Şu elimde tuttuğum kavunun maliyeti bize 10 TL’ye geliyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kavun hasat eden üreticiler
– RÖP: Hüsamettin Erenkuş
HABER- KAMERA: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!