Reklam Alanı
Reklam Alanı

Polisten sahildeki kayalıklarda sokağa çıkma kısıtlaması denetimi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- AVCILAR’da oluşturulan mobil ekip, sahil kesimindeki kayalıklarda, parklarda sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanları tek tek tespit ederek haklarında tutanak hazırladı.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalara titizlikle uyulması için oluşturulan mobil ekipler, işyerlerinin yanı sıra halka açık park, meydan ve sahillerde denetimlerini yoğunlaştırdı. Avcılar’da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde özellikle sahil ve parklarda denetime ağırlık verildi. Avcılar’daki deniz sahilinde park eden bir araç içerisinde bulunan sürücü Fatih’te oturduğunu, çocukları ile birlikte ‘Hava almak istediklerini’ bu nedenle Avcılar’a geldiğini söyledi. Sahildeki parkta bulunan bankta oturan bir çift ile sahil kesiminde dolaşmaya çıkanlar hakkında da tutanak hazırlandı. Esenyurt’tan gitarını alarak arkadaşı ile buluşmak için Avcılar sahiline geldiğini belirten bir genç, saat 17.00’ye kadar dışarı çıkılabileceğini bildiğini savunurken, hakkında işlem yapıldığı sırada “Arkadaşımı arayayım gelmesin. Bu da bana ders oldu. İnsanımız hastalıktan değil, ceza yemekten korkuyor” diye söylendi.
Sahil yolunda kasksız motosiklet ile gelen iki genç “Köfte yemekten geliyoruz, eve gidiyoruz” derken, haklarında tutanak tutuldu. Sahil kesiminde market olmamasına rağmen araç ile alışverişten geldiklerini belirtenler hakkında da işlem yapıldı. Sahilde otururken görülen ve haklarında tutanak tutulan iki kişi sokağa çıkma izin belgeleri bulunduğunu belirtirken, Beylikdüzü’ndeki firmadaki işe gitmeden biraz sahilde oturmak istediklerini söyledi.

KAYALIKLAR DA KONTROL EDİLDİ
Avcılar Kaymakamlığı’nın oluşturduğu mobil ekip, Küçükçekmece Gölü sahilinin yanı sıra deniz kesimindeki kayalıkları da kontrol ederken burada güneşlenip denizi seyredenleri tespit edip haklarında tutanak tuttu. Öğrenci olduklarını belirten gençler, saat 17.00’ye kadar dışarı çıkılabildiğini söyledi. Yeşilkent’teki Milli Egemenlik Parkı’ndaki parkta oturarak yanlarına aldıkları çerez ve içecekleri içen 8 kişi hakkında da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle Umum Hıfzıssıhha Kanunu’na muhalefet suçundan tutanak düzenlendi.

(FOTOĞRAF)

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!